Inhoud blog
  • Hoe u uw erfenis eerlijk kunt verdelen onder uw erfgenamen
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Hoe u uw nalatenschap eerlijk kunt verdelen tussen uw erfgenamen
    en hulp bij vereffening
    01-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe u uw erfenis eerlijk kunt verdelen onder uw erfgenamen
    Er zijn weinig dingen ter wereld, die zoveel meningsverschillen veroorzaken tussen familieleden als erfenissen. Hoewel u uw nalatenschap misschien gelijk wilt verdelen, is dit misschien niet de beste oplossing in alle situaties. Begin met het in kaart brengen van uw nalatenschap en het inschatten van de waarde ervan. Overweeg dan of sommige begunstigden meer zouden moeten erven dan anderen. Als u bijvoorbeeld een familiebedrijf of een gehandicapt kind hebt of als u meer financiële steun aan 1 persoon hebt gegeven terwijl u nog leefde, wilt u misschien een ongelijk bedrag voor uw begunstigden achterlaten.

    Breng uw bezittingen in kaart. 

    Voordat u uw nalatenschap eerlijk kunt verdelen, moet u in kaart brengen waar uw nalatenschap uit bestaat. Overweeg welke van de volgende activa u bezit: 

    1. Onroerend goed. Dit omvat uw huis, secundaire woningen, percelen, enz. Als u het bezit, dan maakt het deel uit van uw landgoed.

    2. Zakelijke belangen. Mogelijk bent u de eigenaar of partner van een bedrijf. Zoek uw operationele documenten en kijk of u uw bedrijfsbelang na overlijden kunt overdragen.

     3. Persoonlijk eigendom. Al uw persoonlijke bezittingen, inclusief meubels, kleding, sieraden, boeken, wapens, computers, enz. 

    4. Intellectueel eigendom. Als u creatieve werken bezit, zijn dit activa. Als u bijvoorbeeld een roman hebt geschreven, bezit u het auteursrecht. 

    Maak een lijst met financiele activa. 

    U hebt waarschijnlijk meerdere financiële rekeningen, die ook deel uitmaken van uw nalatenschap. Verzamel het volgende: 

    1. Levensverzekeringen. 

    2. Pensioenrekeningen 

    3. Beleggingsrekeningen, inclusief effectenrekeningen en beleggingsfondsen. 

    4. Bankrekeningen, inclusief spaargeld. 

    5. Geld dat aan jou is verschuldigd. U heeft misschien een lening verstrekt. Wie geld aan u verschuldigd is, is uw nalatenschap verschuldigd. U kunt dit bedrag als onderdeel van uw nalatenschap tellen. 

    Vraag een kopie van uw echtscheidingsbesluit. 

    Als u bent gescheiden, verdeelde een rechter uw huwelijkse goederen. Een rechter kan bijvoorbeeld uw ex de helft van uw pensioenrekening hebben gegeven. U moet dit weten voordat u uw nalatenschap onder uw begunstigden verdeelt. Vraag uw scheidingsadvocaat om een ​​kopie van het scheidingsbesluit als u dit niet heeft. Mogelijk moet u ook naar de griffier gaan om een ​​kopie van uw echtscheidingsbesluit te krijgen. Lees het besluit zorgvuldig om te zien wat u niet langer bezit. 

    Deel 2: erfenis verdelen 

    Definieer 'redelijk'. De eenvoudigste definitie van eerlijk is 'gelijk'. Als u drie kinderen heeft, wilt u misschien dat elk kind een derde van uw nalatenschap krijgt. Afhankelijk van uw omstandigheden kunt u echter redelijk anders definiëren. Stel je de volgende situatie voor: Als een van uw begunstigden niet meer kan werken, hebben ze mogelijk meer middelen nodig om voor zichzelf te zorgen nadat u bent overleden. Je zou kunnen overwegen om hun zorg te regelen. Een begunstigde kan uw echtgenoot zijn, aan wie u een groter deel van uw vermogen wilt geven dan u aan uw kinderen geeft. Sommige van uw begunstigden kunnen uw stiefkinderen zijn. In deze situatie zullen ze waarschijnlijk erven van hun biologische ouders. U zult ze waarschijnlijk minder willen achterlaten dan u aan uw biologische kinderen overlaat. Een begunstigde kan een belangrijke rol hebben gespeeld bij de groei van een familiebedrijf. Het is logisch om hen het bedrijf te geven in plaats van uw andere kinderen. Een van uw begunstigden kan geld verspillen vanwege een gokverslaving of verslaving. In dit geval kan een trust helpen ervoor te zorgen dat ze het geld niet kunnen uitgeven, tenzij ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. 

    Vraag uw erfgenamen of ze sentimentele geschenken willen. 

    Iets kleins, zoals een poppenhuis, heeft misschien niet veel geldwaarde. Het kan echter het favoriete speelgoed van je jongste dochter uit de kindertijd zijn en ze kan je kwalijk nemen als je het niet aan haar geeft. U kunt meningsverschillen na uw overlijden voorkomen als u uw begunstigden vraagt ​​wat zij willen. Het is misschien het gemakkelijkst om sentimentele objecten tijdens je leven weg te geven, vooral als ze niet veel waard zijn. Er kunnen echter problemen ontstaan ​​als het sentimentele geschenk waardevol is. Denk bijvoorbeeld twee keer na voordat je een kind het zomerhuisje van het gezin geeft, omdat ze het altijd leuk vonden aan het meer. Dit is een belangrijk geschenk, dat de andere begunstigden kwalijk kunnen nemen. 

    Huur een advocaat in, die kan helpen met het opstellen. 

    Ze kunnen uw nalatenschap zorgvuldig analyseren en u helpen beslissen hoe u deze kunt verdelen. Als u een naam van een advocaat hebt, belt u de advocaat en plant u een consult. Vraag hoeveel het consult kost. De advocaat stuurt u waarschijnlijk een formulier om in te vullen waarop u uw bezittingen vermeldt. De advocaat heeft deze informatie nodig om u te helpen beslissen hoe de activa onder uw begunstigden worden verdeeld. Vul het formulier zo volledig mogelijk in. 

    Als een nalatenschap onbeheerd wordt gelaten, is er sprake van wettelijke vereffening. Dit is onder meer verplicht wanneer een van de erfgenamen de nalatenschap beneficiair aanvaardt (dus aanvaardt zonder persoonlijk aansprakelijk te willen zijn voor de schulden van de nalatenschap) of wanneer een nalatenschap onbeheerd wordt gelaten.

    Bijlagen:
    https://www.uwvereffenaar.nl/   

    01-10-2019 om 15:53 geschreven door Vanessa Teurman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.seniorennet.nl/vereffening

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.seniorennet.nl/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.seniorennet.nl/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.seniorennet.nl/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    01-10-2019 om 15:20 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 30/09-06/10 2019

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!