Inhoud blog
  • Hoe u uw erfenis eerlijk kunt verdelen onder uw erfgenamen
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Hoe u uw nalatenschap eerlijk kunt verdelen tussen uw erfgenamen
    en hulp bij vereffening
    01-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe u uw erfenis eerlijk kunt verdelen onder uw erfgenamen
    Er zijn weinig dingen ter wereld, die zoveel meningsverschillen veroorzaken tussen familieleden als erfenissen. Hoewel u uw nalatenschap misschien gelijk wilt verdelen, is dit misschien niet de beste oplossing in alle situaties. Begin met het in kaart brengen van uw nalatenschap en het inschatten van de waarde ervan. Overweeg dan of sommige begunstigden meer zouden moeten erven dan anderen. Als u bijvoorbeeld een familiebedrijf of een gehandicapt kind hebt of als u meer financiële steun aan 1 persoon hebt gegeven terwijl u nog leefde, wilt u misschien een ongelijk bedrag voor uw begunstigden achterlaten.

    Breng uw bezittingen in kaart. 

    Voordat u uw nalatenschap eerlijk kunt verdelen, moet u in kaart brengen waar uw nalatenschap uit bestaat. Overweeg welke van de volgende activa u bezit: 

    1. Onroerend goed. Dit omvat uw huis, secundaire woningen, percelen, enz. Als u het bezit, dan maakt het deel uit van uw landgoed.

    2. Zakelijke belangen. Mogelijk bent u de eigenaar of partner van een bedrijf. Zoek uw operationele documenten en kijk of u uw bedrijfsbelang na overlijden kunt overdragen.

     3. Persoonlijk eigendom. Al uw persoonlijke bezittingen, inclusief meubels, kleding, sieraden, boeken, wapens, computers, enz. 

    4. Intellectueel eigendom. Als u creatieve werken bezit, zijn dit activa. Als u bijvoorbeeld een roman hebt geschreven, bezit u het auteursrecht. 

    Maak een lijst met financiele activa. 

    U hebt waarschijnlijk meerdere financiële rekeningen, die ook deel uitmaken van uw nalatenschap. Verzamel het volgende: 

    1. Levensverzekeringen. 

    2. Pensioenrekeningen 

    3. Beleggingsrekeningen, inclusief effectenrekeningen en beleggingsfondsen. 

    4. Bankrekeningen, inclusief spaargeld. 

    5. Geld dat aan jou is verschuldigd. U heeft misschien een lening verstrekt. Wie geld aan u verschuldigd is, is uw nalatenschap verschuldigd. U kunt dit bedrag als onderdeel van uw nalatenschap tellen. 

    Vraag een kopie van uw echtscheidingsbesluit. 

    Als u bent gescheiden, verdeelde een rechter uw huwelijkse goederen. Een rechter kan bijvoorbeeld uw ex de helft van uw pensioenrekening hebben gegeven. U moet dit weten voordat u uw nalatenschap onder uw begunstigden verdeelt. Vraag uw scheidingsadvocaat om een ​​kopie van het scheidingsbesluit als u dit niet heeft. Mogelijk moet u ook naar de griffier gaan om een ​​kopie van uw echtscheidingsbesluit te krijgen. Lees het besluit zorgvuldig om te zien wat u niet langer bezit. 

    Deel 2: erfenis verdelen 

    Definieer 'redelijk'. De eenvoudigste definitie van eerlijk is 'gelijk'. Als u drie kinderen heeft, wilt u misschien dat elk kind een derde van uw nalatenschap krijgt. Afhankelijk van uw omstandigheden kunt u echter redelijk anders definiëren. Stel je de volgende situatie voor: Als een van uw begunstigden niet meer kan werken, hebben ze mogelijk meer middelen nodig om voor zichzelf te zorgen nadat u bent overleden. Je zou kunnen overwegen om hun zorg te regelen. Een begunstigde kan uw echtgenoot zijn, aan wie u een groter deel van uw vermogen wilt geven dan u aan uw kinderen geeft. Sommige van uw begunstigden kunnen uw stiefkinderen zijn. In deze situatie zullen ze waarschijnlijk erven van hun biologische ouders. U zult ze waarschijnlijk minder willen achterlaten dan u aan uw biologische kinderen overlaat. Een begunstigde kan een belangrijke rol hebben gespeeld bij de groei van een familiebedrijf. Het is logisch om hen het bedrijf te geven in plaats van uw andere kinderen. Een van uw begunstigden kan geld verspillen vanwege een gokverslaving of verslaving. In dit geval kan een trust helpen ervoor te zorgen dat ze het geld niet kunnen uitgeven, tenzij ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. 

    Vraag uw erfgenamen of ze sentimentele geschenken willen. 

    Iets kleins, zoals een poppenhuis, heeft misschien niet veel geldwaarde. Het kan echter het favoriete speelgoed van je jongste dochter uit de kindertijd zijn en ze kan je kwalijk nemen als je het niet aan haar geeft. U kunt meningsverschillen na uw overlijden voorkomen als u uw begunstigden vraagt ​​wat zij willen. Het is misschien het gemakkelijkst om sentimentele objecten tijdens je leven weg te geven, vooral als ze niet veel waard zijn. Er kunnen echter problemen ontstaan ​​als het sentimentele geschenk waardevol is. Denk bijvoorbeeld twee keer na voordat je een kind het zomerhuisje van het gezin geeft, omdat ze het altijd leuk vonden aan het meer. Dit is een belangrijk geschenk, dat de andere begunstigden kwalijk kunnen nemen. 

    Huur een advocaat in, die kan helpen met het opstellen. 

    Ze kunnen uw nalatenschap zorgvuldig analyseren en u helpen beslissen hoe u deze kunt verdelen. Als u een naam van een advocaat hebt, belt u de advocaat en plant u een consult. Vraag hoeveel het consult kost. De advocaat stuurt u waarschijnlijk een formulier om in te vullen waarop u uw bezittingen vermeldt. De advocaat heeft deze informatie nodig om u te helpen beslissen hoe de activa onder uw begunstigden worden verdeeld. Vul het formulier zo volledig mogelijk in. 

    Als een nalatenschap onbeheerd wordt gelaten, is er sprake van wettelijke vereffening. Dit is onder meer verplicht wanneer een van de erfgenamen de nalatenschap beneficiair aanvaardt (dus aanvaardt zonder persoonlijk aansprakelijk te willen zijn voor de schulden van de nalatenschap) of wanneer een nalatenschap onbeheerd wordt gelaten.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 30/09-06/10 2019

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!