Henry le Tour
Inhoud blog
  • Frankrijk Cevennen ( vervolg).
  • Frankrijk Ardeche ( vervolg).
  • Frankrijk Ardeche ( vervolg).
  • Frankrijk Provence ( vervolg).
  • Frankrijk ( vervolg)
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    27-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk Provence ( vervolg).
    30/5 vrijdag. Opnieuw regen voor de hele dag.. We proberen er wat van te maken: Eerst een lekkere warme douche, brood halen ( pain complet  d.i. een breder stuk bruin brood en dat smaakt goed maar vult ook meer de maag ) Na een potje scrabble gaan we op weg naar de Gorge du Verdon. De wandeling met Gerard en Margo gaat niet door vanwege de nattigheid. Bij een uitzichtpunt parkeren we de auto en lopen naar de rand van de afgrond ( afgezet hier met degelijk traliewerk) en kijken de diepte in. We ontdekken terzijde van "het balcon" een pad en we lopen op deze manier ook nog een stukje bovenlangs de Gorge du Verdon en krijgen zo een indruk van de gigantische kloof. We gaan terug naar Castellane voor het postkantoor en lopen een cafe binnen voor bier en koffie + bailey. Buurman Gerard brengt nog de Volkskrant van donderdag en daar duikt Hannie volledig in. De route van Google naar Vallon d'Arc a.s. zondag ziet er wel heel toeristisch uit en dat gaat me te lang duren over de gele D-wegen.
    31/5 zaterdag. We rijden naar Castellane want er is markt, de zon laat zich gelukkig zien en we lopen gezellig over de markt waar van alles en nog wat staat uitgestald. De kramen zien er allemaal verzorgd uit en je kunt zien dat er kwaliteit uitgestald wordt ( de prijzen zijn er dan ook naar). Vanuit het dorp rijst een geweldige torenhoge rots omhoog en je vraagt je af of je hier bovenop kan komen. We gaan het proberen en ja hoor, er loopt een pad maar of je boven komt...?
    Na 20 min. klimmen blijkt het pad een soort kruisgang te zijn en na een half uur en 12 kruisgangen komen we bij de kapel. Deze is goed verzorgd van binnen en het uitzicht  is heel mooi en kijken we rechtstreeks op de markt en de Verdon rivier. Terug op de markt kopen we honing en olijven. Hannie koopt een blouse. 's-Middags kunnen we eindelijk is een keer buiten zitten in de zon en Gerard en Margo komen ook even bij ons zitten onder het genot van een "verre de vin".
    1 juni zondag. We rijden om 08.30 weg naar Vallon d'Arc ( Ardeche). Het is een tocht van ca. 6 uur , gedeeltelijk over de A51, N-en D wegen. We ontbijtten onderweg. Eerst een kopje koffie in de Brasserie en de Boulanger is ook open voor een vers broodje. Deze eten we op een picknickplaats langs de weg als ontbijt. Ook de D-en N wegen hebben die mogelijkheden en liggen vaak heel mooi. Op de Mondiaal Camping ontmoeten we Marjo en Henk die al sinds 13.00 uur op ons zitten te wachten. Het is een hartelijk weerzien en we bewonderen de nieuwe camper die van allerllei snufjes is voorzien o.a. zonnecellen, communicatie unit in de achteruitkijkspiegel, extra beveiliging, 3 ltr. motor, 160 pk., nieuwe brommer achterin etc. s-Avonds gaan we in het restaurant van de camping eten maar dat was wat het eten betreft geen succes. Marjo en Hannie kijken nog even T.V. , Henk en ik kletsen  buiten wat bij.
    2/6 We gaan inkopen doen bij Lidl en bezoeken het stadje Vallon d'Arc . Vanavond organiseren we een soort barbecue: electroplaat en wokken op camping gas ( Britt). Van te voren eten we bij de camper garnalen in een heerlijke knoflooksaus.
    3/6 Uitstapje naar Orgnac l'Aven, ca 20 min. rijden van onze camping. Mooie weg door o.a. verlaten dorpjes. De grotten zijn sensationeel met 3 grote gewelven met enorme stalacnieten en stalagmieten en de gewelven van tot 120 mtr. diepte. Er zijn stalagmieten van 30 mtr. hoogte die een ouderdom hebben van 300.000 jr. Na de rondleiding gaan we gelukkig met liften naar boven want het was een behoorlijke afdaling via talloze trappen. Het bezoek aan het museum was erg interessant en liet de primitieve mens in zijn eigen tijdsbeeld zien. Ik vind langs de weg nog een mooioe steen die geheel voorzien is van kristallen ( carbonaat ? ) 's-Avonds gezellig met elkaar onder de partytent eten.
    4/6 woensdag. Uitstapje naar Pont d'Arc. We blijven een poosje bij de oever van de rivier ardeche en wandelen wat rond en kijken naar de kanovaarders. We rijden naar de top met uitzicht bij Belvedere du Serre de Tourre en via St. Remeze terug. Vanaf 14.30 uur lekker zonnen op de ligbedden. Om 17.00 uur bij de Camper gezellig geborreld met als voorgerecht garnalen met salade. henk heeft een ratjetoe gemaakt van rijst met rundvlees en bonen. We genieten van deze lekkernijen, het bier, de wijn en de koffie. We kijken nog naar het nieuws van 22.00 uur en duiken daarna ons mandje in.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    06-01-2015
    vvv
    De Breitling Replica Horloges Jet Team keerde terug naar zijn basis in Dijon, Frankrijk, na een reis in vijf Namaak Horloges nieuwe landen. In totaal zeven vliegtuigen uitgevoerd meer dan 225 vluchten in achttien dagen, observeren Rolex Replica van alle geplande vluchten. Demonstraties nemen plaats langs de kusten of, zoals in Beiroet en Amman, in de nabijheid van de luchthaven tijdelijk gesloten, de omgeving, de daken van de gebouwen en balkons zijn altijd gevuld met publiek gepassioneerd over de show.

    06-01-2015, 04:34 geschreven door sfkjskdfsd
    Archief per week
  • 23/06-29/06 2008
  • 12/05-18/05 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!