Henry le Tour
Inhoud blog
  • Frankrijk Cevennen ( vervolg).
  • Frankrijk Ardeche ( vervolg).
  • Frankrijk Ardeche ( vervolg).
  • Frankrijk Provence ( vervolg).
  • Frankrijk ( vervolg)
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    28-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk Ardeche ( vervolg).
    6/6 Uitstapje naar Samzon richting Joyeuse ( kerk en koffie) dan naar Rosiere en eindigen in Ruoms . In deze plaats is een grote markt. 's-Avonds eten we het restant op van henk: rijst met rundvlees, extra sate en salade met boontjes.
    7/6 zaterdag. We gaan nog een keer naar VallonÁrc, lopen door de straatjes, er is geen markt, drinken koffie. We gaan terug naar de camping waar we nog een paar uur van de zon kunnen genieten. We ruimen alvast wat op want morgen vertrekken we naar de Cevennen en henk en Marjo gaan richting Riviera via Orange. We eten nog gezamenlijk een biefstuk op de plaat. We nemen afscheid van onze vrienden die morgenvroeg vertrekken en wij slapen dan nog.
    8/6 Zondag. Reveille. Na het schoonmaken van de tent ( grondzeil) vertrekken we ca. 08.00 naar de Cevennen. Gisteren nog afscheid genomen van Tim onze courier die zo nu en dan langs kwam om te informeren of alles in orde was. We gaan vandaag de stad Nimes bezoeken en rijden  richting Sauvas D104/D904 -Ales en nemen hier de N106 naar Nimes. In Nimes zetten we de auto in het centrum van de stad ( parkeergarage) en drinken een kop koffie met appeltaart als ontbijt.Ze vragen hier de belachelijke prijs van 18 euro voor 2 grote koppen koffie en 2 stukjes taart. We verkennen de stad: kerk, overdekte markt ( deze was heel druk en je kon hier alleen etenswaren kopen, ook hier alles mooi uitgestald en bij het zien loopt het water uit de mond), het Romeinse collosseum waar nog steeds sierengevechten worden gehouden ( de enige in Frankrijk). In het eerste cafe konden we dat op groot scherm zien gebeuren. Het lijkt veel op de arena die wij in Verona hebben gezien maar is kleiner dan die in Roma.Er was nog een herdenking van de gevallenen met militair ceremonieel en dat vind ik natuurlijk als veteraan een mooi moment om bij stil te staan. We gaan terug naar onze auto en het wordt aardig druk met autoverkeer. Na een paar momenten zoeken hoe we de stad weer kunnen verlaten komen we op de D999 richting Quissac - Sauve - Ganges - Nant. Van te voren stippel ik via de ANWB atlas de route uit zodat Hannie makkelijk het overzicht kan houden. Thuis heb ik via internet/ Google maps de routes laten bepalen en op de knop : toeristisch route gedrukt.Dit is wel prima te doen maar je bent dan erg lang onderweg. We doen dan een mix: gedeelte over de autoroutes, N- wegen en een gedeelte over de D-wegen.
    Het leuke van de D- en N wegen is dat je door de dorpjes en stadjes komt die je dan even kan bezoeken voor een kopje koffie of middenin de natuur een broodje eten. We bereiken de camping Val de Cantobre in de Cevennen en we worden als gebruikelijk door de courier van Canvas Holidays vriendelijk en behulpzaam ontvangen en krijgen tent no. 61 toegewezen. Het is hier klimmen geblazen want alle tenten en caravans liggen op plateaux. We kijken naar de bergen rondom ons heen. Het weer is nog steeds onstabiel met afwisselend regen en zonneschijn. De locatie is wel de mooiste die we tot dusverre hebben gezien, je moet wel steeds klimmen en dalen om bij het sanitaire gedeelte te komen of bij de receptie , de winkel  etc. We schrijven ons in voor een wandeling morgenochtend. De benzine is praktisch op en ik morgen naar het dorp ca 5 km. verderop. Alle stations waren op de D999 gesloten. We eten het restant van de Spaghetti op en gaan vroeg slapen.
    9/6 Maandag. Het sanitair ziet er prima uit en is superschoon en de douches zijn goed warm. Om 09.30 uur gaan we naar de receptie met de auto want onze natuur-courier Indigo ( een Bask ) heeft ons verteld dat we eerst met de auto een stukje de bergen ingaan. Ik vertel hem dat mijn benzine niveau te laag is om nog een tochtje te maken. Geen probleem zei hij, wel wachten wel op je totdat je in het dorp Nant getakt hebt. Voor alle zekerheid laat ik de receptie nog even bellen naar het tankstation of ze wel open zijn. Nu, dat was gelukkig het geval. Na 20 min. meld ik me weer bij Indigo, de 3 Engelse wandelaars zaten al in de auto met de gids te wachten en zo vertrekken we met 2 auto's de bergen in. Bij een afslag gaan we naar boven over een pad dat meer uit kronkels dan uit rechte stukken bestaat. Boven aangekomen komen we op een plateau waar onze wandeling kan beginnen. Indigo heeft een vlindernet en weet veel van vogels. De Engelsen hebben ook kennis van vogels en planten,bomen en struiken. Wat dat betreft zijn wij analfabeten! Enfin, Indigo vangt af en toe een vlinder in zijn net en weet deze keurig in een glazen potje te manoevreren om ons via een boek te laten zien welke vlinder het is. Hannie en ik moeten wel lachen als we hem met zijn net zien jagen achter een vlinder. We zien via de verrekijker drie soorten gieren en vele vogels. De natuur is schitterend: planten, bloemen en bomen wisselen zich steeds af gedurende onze wandeling die ca 6 uren heeft geduurd incl. een lunchpauze. De Engelsen komen uit Southampton en Yorkshire en we babbelen steeds met elkaar. De namen van de vogels, vlinders, bloemen en planten zijn ons ontgaan want de taal is dan een probleem. Indigo, oorspronkelijk van baskische afkomst, spreekt prima Engels. Er zijn in dit gebied 45 soorten orchideeen waarvan wij er verschillende hebben gezien.  De gehele dag droog en zonnig met wat bewolking. We nemen een andere weg naar de camping dan de heenweg en die is veel beter. Indigo wilde geen geld aanpakken voor het gidsen, dat hoorde bij de service van Canvas, wel hem een biertje gegeven tijdens de wedstrijd. 's-Avonds kijken we op groot scherm bij de bar met zo'n 75 landgenoten naar de wedstrijd Nederland - Italie. Het was een leuke happening met veel oranje en toeters.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    06-01-2015
    vvv
    De Breitling Replica Horloges Jet Team keerde terug naar zijn basis in Dijon, Frankrijk, na een reis in vijf Namaak Horloges nieuwe landen. In totaal zeven vliegtuigen uitgevoerd meer dan 225 vluchten in achttien dagen, observeren Rolex Replica van alle geplande vluchten. Demonstraties nemen plaats langs de kusten of, zoals in Beiroet en Amman, in de nabijheid van de luchthaven tijdelijk gesloten, de omgeving, de daken van de gebouwen en balkons zijn altijd gevuld met publiek gepassioneerd over de show.

    06-01-2015, 04:34 geschreven door sfkjskdfsd
    Archief per week
  • 23/06-29/06 2008
  • 12/05-18/05 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!