Grensrentenier
Inhoud blog
  • Waarom Duitsland?...en waarom Kevelaer...???
  • Grensrentenier...???

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Categorieën

    ...als grensarbeider, maar dan anders...
    17-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom Duitsland?...en waarom Kevelaer...???
    Met 61 jaar ben je als leraar op een leeftijd, die overeenkomt met de grootouders van je jongste leerlingen; eigenlijk is het dan tijd om het stokje over te geven aan de jongere generatie. Natuurlijk hangt dat ook van je vak af, maar ik voor mij vond 33 jaar lang genoeg.

    Oud-Beijerland, 33 jaar lang in in grootte langzaam oplopende rijtjeshuizen, het statistisch ideaal van de doorsnee-Nederlander: ja, tuintje voor en achter, ja zoontje, dochtertje....een standaard Nederlands gezinnetje. Toch schipbrak de verbintenis en zo zat ik na het verlaten van de school met een hoge hypotheek en een hogere alimentatie. Ik wilde weg, ik had genoeg van de Randstad, waarbij je in de Hoekse Waard nog redelijk gunstig wonen kan.

    Ik wilde naar Duitsland, gewoon omdat de prijs-kwaliteit van huizen daar een stuk gunstiger lag: voor hetzelfde geld als waarvoor mijn huis was getaxeerd kon je toen in Noord-Duitsland een bungalow op 1500m kopen, met garage en zwembad. Maar ja, verhuizen naar het Duitse Noorden heeft iets weg van een emigratie naar Verwegistan, dat ging me te ver.

    Sinds 2006 had ik een vriendin in Schijndel en sinds 1965 een moeder in Deventer: ik wilde dus iets hebben, net over de grens en ongeveer halverwege. Een kennis had me gewezen op de website van de Volksbank, met een enorme onroerend goed afdeling: en zo ben ik hier terecht gekomen: een vrijstaand huisje op 700m2, aan het spoor en zonder direkte buren. Mijn makelaar in Beijerland wist mij ye vertellen dat je voor zoiets in de gemeente Binnenmaas al gauw 6-7 ton kwijt was en verkleurde een weinig toen ik hem vertelde dat dit mijn eigendom geworden was voor EU 130.000,-.

    Ik woon in een beschermd landschap, met voor 95% landbouw om me heen: geen nieuwbouw, geen grote infrastructurele werken...een paradijsje, waar 4x per uur een boemeltje langs komt.
    Maar ook: geen kabel, geen gas: koken op stroom en verwarmen met olie.....dat was wennen. En die kabel is gewoon vervangen door een schotel met 4 LNB's, waarmee ik alle Duitse en de meeste Engelse zenders ontvang, naast een hoop onverstaanbare rommel uit landen, die je volkomen kunt negeren.
    Het is rustig: per dag minder auto's als op een Aldi-parkeerplaats passen, alleen het komplete scala aan landbouwmachines komt hier regelmatig voorbij donderen, in oogsttijd zelfs 24 uur per dag. Dat went en is het eigenlijk best interessant om te zien hoe dat in zijn werk gaat.

    Al met al: ik woon waar anderen graag hun vakantie zouden doorbrengen.....en hoevelen kunnen dat van zichzelf zeggen...???



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!