EIERKOEKEN
Ingrediënten:
2 eieren
100 gram suiker
rasp van een halve citroen
100 gram bloem
1 tl bakpoeder
snuf zout
Instructies:
Klop de eieren en suiker goed luchtig,
dit duurt wel een paar minuten.
Voeg citroenrasp, bloem, bakpoeder en zout toe.
Spatel dit voorzichtig door het beslag.
Schep met twee eetlepels hoopjes beslag op een bakplaat.
Neem steeds een flink volle eetlepel als hoeveelheid.
Maak de hoopjes beslag niet te dicht op elkaar,
ze zullen nog iets uitlopen en rijzen.
Bak de eierkoeken in ongeveer 10 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
De eierkoeken mogen er nog best wat bleekjes uitzien,
als de
randjes maar goudbruin beginnen te kleuren.
Als je ze te lang bakt, worden ze droog en bros.
20-04-2025 om 03:29
geschreven door Johanna
|