Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


06-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pitbull redt jongetje van verdrinkingsdood

Pitbull redt jongetje van verdrinkingsdood

http://oi63.tinypic.com/xoh2le.jpg


In de Australische staat Nieuw-Zuid-Wales heeft een pitbull het leven gered van een 9-jarige jongen. Het broertje van amper 5 jaar overleed nadat zijn moeder hem verdronk.

De moeder had aan een vriendin gezegd dat ze “haar kinderen moest verdrinken”. Nadien nam ze haar kroost mee naar de rivier Murray om hen kopje onder te duwen. De jongste zoon overleefde de gruwel niet.

Zijn oudere broertje wist wel te overleven nadat een pitbull was tussengekomen. De hond had de vrouw aangevallen tot ze haar greep loste. Zo meldt de Herald Sun. Het kind liep daarbij lichte verwondingen op.

De politie trof het lijk van de 5-jarige verder aan in de stroom. “Hij was zo klein. Het was echt verschrikkelijk om te zien. Iedereen is er kapot van”, reageerde een medewerker van de hulpdiensten.

Aangifte

De Australische ging zichzelf aangeven bij de lokale politie en werd gearresteerd voor doodslag en poging tot moord. Een maand eerder was ze vrijgelaten uit de gevangenis onder voorwaarden. (br.hln)

� Reageer (1)
26-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse cabaretier Henk Elsink (81) overleden


Nederlandse cabaretier Henk Elsink (81) overleden

http://oi65.tinypic.com/2iqcn0o.jpg


De Nederlandse cabaretier, zanger en schrijver Henk Elsink is op 81-jarige leeftijd overleden. Zijn dochter heeft dit zaterdag bekendgemaakt. Elsink leed sinds 2010 aan de ziekte van Alzheimer. Zijn vrouw heeft hem zes jaar lang verzorgd. Sinds anderhalf jaar woonde hij in een verzorgingshuis in Amersfoort. Hij is daar vrijdagavond overleden. De carrière van Elsink begon al op jonge leeftijd met het maken van revues. Nadat hij een prijs had gewonnen in een regionale talentenjacht, mocht hij optreden in het revuecafé van Tom Manders.

Hij deed daarna mee aan diverse televisieprogramma’s en maakte in de jaren zestig zijn opwachting in het ABC-cabaret van Wim Kan en Corry Vonk. Daarna kreeg hij in Amsterdam zijn eigen restaurant, de Koopermoolen, waar hij ook optrad voor bezoekers. Ook begon hij het radioprogramma Vrij Entree, waarin heel veel bekenden ontving.

Daarna legde hij zich toe op onemanshows, die ook op de televisie werden uitgezonden. In 1973 kreeg hij voor zijn shows de Gouden Harp. In 1988 beëindigde hij zijn loopbaan en ging hij thrillers schrijven. Elsink wordt in besloten kring begraven. (br.hln)

� Reageer (2)
24-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit had ze niet zien aankomen: Nathalie Meskens zit plots zelf in sketch

Dit had ze niet zien aankomen: Nathalie Meskens zit plots zelf in sketch 'Blind Getrouwd'


http://oi63.tinypic.com/10cj6dz.jpg


De experts van 'Blind Getrouwd' zijn niet veilig voor de komieken van Tegen de Sterren Op, waarvan het nieuwe seizoen vanavond op VTM is afgetrapt.

Als Blind Getrouwd-experts laten Tine Embrechts (Sybille Vanweehaeghe), Walter Baele (Gert Martin Hald), Guga Baúl (Alexander Witpas) en Nathalie Meskens (Margo Van Landeghem) hun licht schijnen over het liefdesleven van een paar single BV's. 

Op het einde blijft er nog een kandidaat over die dringend hulp nodig heeft: Nathalie Meskens zelf.  Meskens, die zelf in de scène zit, valt compleet uit de lucht. Temeer omdat de experts haar willen koppelen aan Matteo Simoni. De blikken op de foto's spreken boekdelen.

Volgens de makers was het een hele puzzel om de extra jokes met de cast & crew achter haar rug te repeteren.  De Antwerpse neemt het sportief op, wij waren onder indruk van haar bulderlach. (br.hln)

� Reageer (1)
17-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Document dat 80 jaar verborgen bleef onthult onbekende kant van Winston Churchill

Document dat 80 jaar verborgen bleef onthult onbekende kant van Winston Churchill


http://static1.hln.be/static/photo/2017/15/8/11/20170216084059/media_xll_9529256.jpg


De legendarische Britse eerste minister Winston Churchill hield er een uitzonderlijk geloof op na voor zijn tijd. Dat blijkt uit een ongepubliceerd essay dat hij schreef in 1939, een jaar voor hij premier werd. Het document lag bijna 80 jaar stof te verzamelen in een Amerikaans museum in Fulton, Missouri. Tot de nieuwe directeur Timothy Riley het daar ontdekte. Deze week staat het in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Nature.

Het essay - 'Zijn we alleen in het universum?' - telt 11 pagina's en speelt met het idee dat er leven mogelijk is op andere planeten in ons zonnestelsel. En ook daarbuiten, vijf decennia voor de ontdekking van de eerste dergelijke planeten. Churchill wijst daarbij op het belang van vloeibaar water en zones in zonnestelsels die niet te warm of te koud zijn voor leven. In ons eigen zonnestelsel noemt hij Mars en Venus als mogelijke plaatsen waar leven kan bestaan.

Verrassing
Het document werd vorig jaar gevonden door de nieuwe directeur van het US National Churchill Museum, Timothy Riley. Die speelde het door aan de Israëlische astrofysicus Mario Livio. Die laatste publiceerde het nu in het tijdschrift Science. Livio spreekt van een "grote verrassing", hoewel eerder al bekend was dat Churchill veel interesse had in wetenschap en zelfs sciencefiction. Zo was hij de eerste premier die een wetenschapsadviseur aanstelde.

Het stuk zou bedoeld geweest zijn voor 'News of the World', maar werd nooit gepubliceerd. "Ik ben niet zo onder de indruk van het succes van onze beschaving dat ik denk dat we de enige plek in ons immense universum zijn waar leven en denkende wezens bestaan. Meer nog, dat we de mentaal en fysiek de hoogst ontwikkelde levensvorm zijn in het uitspansel van tijd en ruimte", staat er onder meer te lezen.

Maan
Opmerkelijk: Churchill voorspelde dat de mens de maan zou bereiken. Waar hij zich wel vergiste, was in zijn idee dat planeten gevormd worden door gas van een ster dat wordt afgescheiden als een andere ster passeert. Die stelling van astrofysicus James Jeans uit 1917 werd intussen ontkracht.

Het essay werd geschreven een jaar na een radioprogramma rond 'The War Of The Worlds' van HG Wells, door Orson Welles. Dat veroorzaakte grote paniek in de VS, waar luisteraars dachten dat ze écht aangevallen werden door marsmannetjes. Churchill verordende tijdens zijn tweede ambtstermijn in 1952 ook dat waarnemingen van ufo's om die reden geheim gehouden moesten worden. (br.hln)

� Reageer (1)
15-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niemand die naar haar omkeek


Niemand die naar haar omkeek

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/Alicia-Keys-026.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

 Gehuld in gevoelens van eenzaamheid,
Ging zij door het leven.
Hoe kon ze door die stille strijd,
Naar een gelukkig leven streven?!

Levend met gevoelens als verdriet,
Ging zij door het leven.
Niemand die het ziet,
Niemand wie ze het kon vergeven.

Niemand die naar haar omkeek,
Niemand die haar een blik waardig schonk.
En na al die tijd, wat bleek,
Dat zij in haar eigen tranen verdronk.

Waarom moest het voor haar zo eindigen..
Waarom moest het voor haar zo gaan…
Om in stilte zo erg te beschadigen,
Om in haar eigen stilte, te vergaan.
� Reageer (1)
13-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo beginnen productieve mensen aan hun (werk)dag

Zo beginnen productieve mensen aan hun (werk)dag


http://static2.hln.be/static/photo/2015/15/9/13/20151026190217/media_xll_8107258.jpg


Maandag is het altijd net iets moeilijker om uit de startblokken te schieten, met het weekend nog vers in het geheugen. Hoe krijg je jezelf wel opgepept om erin te vliegen? Met deze tips van productieve mensen, bijvoorbeeld.

Check vooral geen e-mail

De grootste fout die werknemers maken als ze aan hun werkdag beginnen, is zich meteen op de (ontplofte) mailbox storten. Dat zegt Julie Morgenstern, en zij kan het weten, als auteur van het boek Never Check E-mail In The Morning. Aan je dag beginnen met het uitspitten van je mails is een one way ticket naar het verliezen van concentratie, en daar verdwijnt je productiviteit al meteen, klinkt het. Bewaar die uitnodigende "ongelezen" envelopjes tot een afgebakend moment, bij voorkeur een paar uurtjes later.

Positieve vibes

Ook niet-werkgerelateerde daden zijn van groot belang om er een goede werkdag van te maken, zo adviseren ervaringsdeskundigen. Begin de dag met een welgemeende goedemorgen tegen de rest van je collega's, zorg ervoor dat je werkplek netjes op orde ligt en voorzie jezelf van genoeg water, koffie of wat je ook nodig hebt om je innerlijke zelf te versterken. Ready, set, go.

To do lijstje

Wat doe je dan wel als eerste, als e-mails lezen uit den boze is? Simpel: schrijf even neer op papier wat je plant te doen die dag. Wat zijn je concrete doelen, wat wil je bereikt hebben als je de werkplek opnieuw verlaat? Neem er een tas koffie of thee bij om het nuttige aan het aangename te koppelen, en maak hier elke dag een klein ritueeltje van. Schrijf die doelen op in volgorde van prioriteit, en schrap elke keer je dat kleine mijlpaaltje in je werkdag hebt gerealiseerd. Overleg eventueel met collega's in een korte vergadering wat jij en zij vandaag plannen te doen.

Het zwaarste eerst

Stel lastige taken niet uit tot het moment waarop je eerste dipje komt, maar vat de koe meteen bij de horens. 's Ochtends kan je het meest gefocust werken, en gebruik die verse energie voor de vervelendste to do's. Is dat klusje van de baan dan ben je meteen goed gestart, en zal de rest van de dag ook makkelijker verlopen.(br.hln) 
� Reageer (1)
12-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuis-fans in shock na plotse dood Jenny

Thuis-fans in shock na plotse dood 'Jenny'

http://i893.photobucket.com/albums/ac132/dimieken1000/1_zpsc55bql0d.jpg


Thuis-fans hebben er een memorabele weekfinale opzitten. Het vertrek van 'Jana' (Joy Anna Thielemans) uit de Eén-soap was aangekondigd, maar de scenaristen hadden nog een andere onaangename verrassing in petto: het plotse overlijden van 'Jenny'. Actrice Janine Bisschops (74) verlaat Thuis definitief. Ze was er al bij sinds het prille begin in 1995.

Het personage 'Jenny Verbeeck' dook minder en minder op in Thuis, waarop Bisschops vorig jaar besliste om de tv-reeks te verlaten. Hoe ze Thuis zou verlaten, was nog niet bekend.

De scenaristen lieten haar tijdelijk verhuizen naar Marokko, waar ze samen met haar man 'Leo' (Walter Moeremans) verbleef. Die laatste was al teruggekeerd. 'Rosa' en 'Marianne' zetten gisteravond een heus welkomstfeestje op poten, waarna een aangeslagen 'Leo' verscheen die meedeelde dat Jenny op de luchthaven in elkaar was gezakt en vervolgens overleed. (br.hln)

� Reageer (1)
11-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Linde heeft nieuws (en parodieert Beyoncé)

Ook Linde heeft 'nieuws' (en parodieert Beyoncé)

http://oi67.tinypic.com/fk19io.jpg


Beyoncé is zwanger van een tweeling en dat weet intussen de hele wereldbol. Studio Brussel-presentator Linde Merckpoel is misschien een klein beetje jaloers op die aandacht - ruim 7 miljoen likes en meer dan 350.000 reacties intussen - en dacht: "Laat ik het zelf ook eens proberen". Ze postte deze ochtend een foto op sociaalnetwerksite Instagram, geheel naar het voorbeeld van de popzangeres, en wilde zo haar nieuws wereldkundig maken: "Queen L & The Two Bicky's Too Many #foodbaby", schreef ze erbij. Of: twee Bicky Burgers gegeten en dat was er misschien eentje te veel... Geen baby's dus in Lindes bolle buikje, wel een beetje teveel vettigheid. (br.hln)

� Reageer (1)
06-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van marktkramer tot multimiljonair

Van marktkramer tot multimiljonair

http://oi65.tinypic.com/vpktgw.jpg


'The Sky is the Limit' op Vier leert ons vanaf dinsdag Dave Wauwermans (47) kennen. Selfmade man, marktleider in matrassen, getrouwd met een Oekraïense schone en kersvers vader. "Erkenning voor wat je bereikt hebt, is voor mij meer waard dan de herkenning door het grote publiek."

Wauwermans woont al jaren in Knokke, maar is opgegroeid in Averbode. "Ik was er bij de scouts en heb er in de bossen gecrost. Van mijn achtste tot mijn vijftiende reed ik met de fiets rond om krantjes te verkopen. Mijn eerste vakantiejob was bij papierhandel Taels. Ik heb ook gewerkt bij de doe-het-zelfzaak Vuurvast, tegenwoordig de doe-het-zelfzaak OMCT. Ik kom er nog steeds voor mijn schroeven en pluggen."

Twee tot drie keer per maand rijdt Wauwermans van Knokke naar Averbode, om er zijn neef Johny Steenbergen en vrienden te bezoeken. "Voor mij is dat geen afstand. Ik heb zaken gedaan over de hele wereld."

Hij studeerde elektromechanica aan het VTI in Diest. "Ik stak de handen uit de mouwen, maar mijn tong werkte sneller dan mijn handen. Ik werd marktkramer en autoverkoper. Het zakendoen zit me in het bloed."

Op zijn 21ste trok hij naar Schaffen om er zijn eigen zaak in matrassen te beginnen. Hij bouwde een imperium uit van 15 winkels en zou er multimiljonair mee geworden zijn.

"Niet stinkend rijk"

"Dat zijn rekeningen die anderen steeds maken", zegt Wauwermans bedachtzaam. "Ik kan rijkelijk leven, maar daarom ben ik niet stinkend rijk." Zijn business heeft mindere jaren gekend, waarover hij niet veel wil zeggen. "Die neergang komt aan bod in de uitzendingen. Dan zal één en ander wel duidelijk worden."

"Erkenning voor wat ik gedaan heb, is belangrijker dan herkend te worden door het grote publiek", vindt Wauwermans. "In Knokke en Averbode ben ik al een lokale bekendheid en word ik regelmatig aangesproken. Als straks heel Vlaanderen met mij kennismaakt, word ik allicht door iedereen nagewezen en aangeklampt, ook door volslagen onbekenden. Dat wordt even wennen. Ik heb vooraf goed nagedacht voor ik toezegde om mee te doen met het programma. Commercieel is het een goede zet."

Eerste The Sky-baby

Wauwermans zorgt voor een primeur in The Sky: op 20 januari werd hun oogappel Arnella geboren, de eerste Sky-baby. Zijn vrouw Kristina Kolomiyets (35) leerde hij negen jaar geleden kennen op vakantie in Turkije. "We ontmoetten elkaar in mijn topjaren, en ze is niet van mijn zijde geweken in de magere jaren die volgden. Ik heb diep gezeten, maar samen zijn we uit het dal geklauterd. Kristina is naast mijn vrouw ook mijn administratieve rechterhand. Zij verkiest om in het programma wat op de achtergrond te blijven."

'Deefje'

In de komende tien afleveringen zien we alle kanten van 'Deefje': de familieman, de lolbroek en de ondernemer. "Het was best vermoeiend om dagenlang een cameraploeg achter je aan te hebben. Niets is in scene gezet. Je zult de Dave zien zoals hij echt is. Als ik iets ernstigs bedoel, komt het soms komisch over, maar het is zeker niet gespeeld."

Wauwermans is nog altijd actief in de verkoop van matrassen. Hij plant de opening van een tiental nieuwe slaapwinkels, ook in het Hageland. Tegenwoordig geeft hij ook trainingen aan mensen die hun grenzen willen verleggen. "Hoe bereik je de top in jouw vakgebied? Met mijn ervaring kan ik hierover meespreken. Met The Sky is the Limit wil ik aan iedereen een positieve boodschap meegeven. Zelfs een eenvoudige jongen als ik kan de top bereiken. Ook als je in de put zit, kan je er weer uit geraken." (br.hln)

� Reageer (1)
04-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstwerk Arne Quinze mag op Oostendse zeedijk blijven staan

Kunstwerk Arne Quinze mag op Oostendse zeedijk blijven staan

http://oi63.tinypic.com/2u639dh.jpg


De Rock Strangers mogen blijven staan op het Zeeheldenplein in Oostende. Dat werd vanmiddag in de rechtbank van Brugge beslist. De 91-jarige Raoul Vande Meulebroucke, die op een appartement aan het Zeeheldenplein woont, dagvaardde Stad Oostende omdat het kunstwerk van Arne Quinze zijn zeezicht belemmert. De juridische term daarvoor is 'genotsderving'.

De man uit Marke kwam er net wonen omwille van het zicht op zee. Hij vroeg de verwijdering van die 'lelijke rode blokken' en wilde een schadevergoeding van 80 euro per dag dat hij werd gehinderd. De Rock Strangers staan er sinds 12 juli 2012 en dat zou een enorme schadevergoeding opleveren. "Maar de rechtbank heeft beslist dat er geen wettelijke bepaling is overtreden en er geen sprake is van abnormale burenhinder", zegt persrechter Dirk Huygebaert.

"Voorts motiveerde de rechter dat er zich een plein bevindt tussen zijn appartement en het strand. Bij aankoop kon worden voorzien dat er mogelijks een constructie zou komen op het plein en het zicht kon worden beïnvloed", aldus Huygebaert.

De rechtbank achtte de vordering gegrond maar onontvankelijk. De dwangsom werd afgewezen en de Rock Strangers mogen blijven staan waar ze tot op heden staan. Vande Meulebroucke moet, samen met twee andere bewoners die zich bij hem aansloten, de kosten van het proces dragen. (br.hln)

� Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planckendael verwelkomt opnieuw bonobobaby

Planckendael verwelkomt opnieuw bonobobaby

http://oi64.tinypic.com/msnd3n.jpg


Dierenpark Planckendael heeft er een bonobobaby bij. Het is al de vijftiende bonobo die er geboren wordt en de tweede in een jaar tijd. Het geslacht is nog niet bekend. De Lingala-naam ook niet, maar die zal beginnen met de letter S. In Europese dierentuinen worden elk jaar in totaal maar vijf of zes bonobo's geboren. Planckendael is internationaal stamboekhouder van de bedreigde soort.

Mama Busira is dinsdag na een dracht van acht maanden voor het eerst bevallen en dat verliep vlot. De nieuwe baby zal snel een speelkameraadje zijn voor de kleine Rubani, die in het voorjaar van 2016 het levenslicht zag. Zijn mama is Lina. Wie de papa's zijn van de twee bonobobaby's en of het twee keer dezelfde is, kan pas achterhaald worden na onderzoek van haarstaaltjes.

Bonobozonen blijven hun hele leven bij hun moeder, de dochters verhuizen naar een andere dierentuin. Nu is dame Djanoa in Planckendael nog in de running voor het moederschap. De vrouwtjes staan erom bekend om seks in te zetten als 'wapen' om spanningen uit de groep te halen. Iedereen doet eraan, vaak en op allerlei manieren. Ook vlooien behoort tot de geliefkoosde bezigheden van bonobo's. Gek genoeg niet om beestjes te verwijderen, want die hebben ze niet. Het doel is om de sociale banden te versterken. (br.hln)

� Reageer (1)
03-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Muntstuk van 20 euro eert Toots Thielemans


Muntstuk van 20 euro eert Toots Thielemans


http://static2.hln.be/static/photo/2017/3/0/0/20170130155144/media_xll_9490845.jpg


De Koninklijke Munt van België heeft een zilveren muntstuk van 20 euro geslagen ter ere van Belgische jazzmuzikant Toots Thielemans, die vorig jaar op 94-jarige leeftijd om het leven kwam. De muntslag werd vergezeld van een plechtigheid waarop ook de weduwe en de familieleden van Toots Thielemans aanwezig waren.

De voorzijde van de munt toont Toots Thielemans zoals de meeste mensen hem kennen: lachend, en met een mondharmonica in zijn hand. Ook zijn naam en zijn geboorte- en sterftejaar worden vermeld. Op de achterkant staat onder meer de muntwaarde (20 euro) vermeld. Met de uitgifte van het stuk brengt de Koninklijke Munt van België een eerbetoon aan één van de beroemdste jazzmuzikanten uit de Belgische geschiedenis.

"Ik vond het een zeer goed idee om dit te doen", zo zegt zijn weduwe Huguette Thielemans. "Zo lang er over hem gesproken wordt ben ik blij, want het houdt hem in leven."

"Ik weet dat Toots hier erg gelukkig mee zou geweest zijn. Ook al zou hij gezegd hebben dat hij dat hij dit niet verdient", zo zegt ook Véronique Heene, een nicht van Toots Thielemans.

Er worden 5.000 exemplaren geslagen van de zilveren munt, die wellicht vooral door fans en verzamelaars in huis zal worden gehaald. De prijs voor de aankoop van het muntstuk bedraagt 46 euro.

Later dit jaar zullen nog munten worden geslagen naar aanleiding van de 200ste verjaardag van de universiteit van Luik en van Gent. Er komt ook nog een munt voor de zestigste verjaardag van de stripfiguur Guust Flater. (br.hln)

� Reageer (0)
31-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Di krijgt standbeeld, 20 jaar na haar dood

Lady Di krijgt standbeeld, 20 jaar na haar dood


http://oi63.tinypic.com/16m56w6.jpgDe Britse prins William en prins Harry hebben bekendgemaakt dat er een standbeeld komt voor hun moeder prinses Diana, die in 1997 om het leven kwam. Volgens de twee broers is "dit het juiste moment om haar positieve impact te erkennen" met een standbeeld.

Het beeld krijgt een plaats op het domein van Kensington Palace, waar de prinses woonde.

"Er is twintig jaar verstreken sinds het overlijden van onze moeder en het moment is aangebroken om haar positieve impact in het Verenigd Koninkrijk en in de rest van de wereld te erkennen met een permanent standbeeld," lieten de prinsen weten in een verklaring.

"Onze moeder raakte zoveel levens. We hopen dat het standbeeld al wie Kensington Palace bezoekt zal helpen om na te denken over haar leven en nalatenschap.

De Queen liet weten dat ze het plan van haar kleinzoons steunt.

Lady Di, prinses van Wales, stierf op 31 augustus 1997 in een auto-ongeluk in Parijs. Prins William was toen vijftien, prins Harry was twaalf. Over de hele wereld rouwden mensen om haar dood. Naar schatting 2 miljard kijkers zagen haar begrafenis op televisie, zo schrijft BBC.

In juli 2016 bekende prins Harry dat hij al 28 was toen hij voor het eerst over de dood van zijn moeder sprak. "Ik had nooit echt leren omgaan met wat er precies gebeurd was, dus er zaten veel diepe emoties en voor een groot deel van leven wilde ik er gewoon niet aan denken," vertelde hij.

Het standbeeld wordt het vierde monument in Londen ter nagedachtenis van Lady Di.

Een comité van zes mensen, onder wie Diana's zus lady Sarah McCorquodale, zal de kunstenaar aanduiden die het beeld zal uitwerken. (br.hln)

� Reageer (1)
29-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angelina Jolie doneert salaris van parfumcampagne aan goede doelen

Angelina Jolie doneert salaris van parfumcampagne aan goede doelen

http://oi65.tinypic.com/e1doqb.jpg


Angelina Jolie (41) wordt het gezicht van de nieuwe parfum van Guerlain. Haar salaris doneert ze aan goede doelen, meldt People.

De nieuwe geur, Mon Guerlain, wordt in maart gelanceerd en Jolie liet weten dat haar gage volledig naar een van haar goede doelen gaat.

Jolie zet zich al sinds jaar en dag in voor diverse goede doelen. Zo is ze bijvoorbeeld ambassadeur voor de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Ook adopteerde ze samen met haar ex Brad Pitt vier van hun zes kinderen.

Het is voor het eerst sinds lange tijd dat de actrice weer in een campagne voor schoonheidsartikelen te zien is. De laatste keer deed ze dat in 2007 voor het merk Shiseido. Eerder was Jolie het gezicht voor Louis Vuitton en St. John. (br.hln)

� Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse actrice Emmanuelle Riva overleden

Franse actrice Emmanuelle Riva overleden


http://static1.hln.be/static/photo/2017/8/1/5/20170128131112/media_xll_9486290.jpg


In Parijs is de Franse actrice Emmanuelle Riva op 89-jarige leeftijd overleden, volgens haar entourage aan de gevolgen van een slepende ziekte. Ze won in 2013 de César voor beste actrice met haar rol in 'Amour'. Riva werd in 1959 bij het grote publiek bekend met de hoofdrol die ze speelde in 'Hiroshima, mon amour' van Alain Resnais. Met 'Therese Desqueyroux' won ze een prijs op de Mostra van Venetië.

Nadat ze een lange tijd niet te zien was, keerde ze terug naar het witte doek in 'Amour' van Michael Haneke, die de Oscar voor de beste buitenlandse film kreeg in 2013, en een Gouden Palm op het festival van Cannes in 2012. (br.hln)

� Reageer (1)
28-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse acteur John Hurt (77) overleden


Britse acteur John Hurt (77) overleden

http://oi67.tinypic.com/21ccbuq.jpg

De Britse acteur John Hurt (77) - bekend van zijn rollen in de Harry Potterfilms, Elephant Man en Alien - is gestorven aan de gevolgen van pancreaskanker, zo hebben Britse media bekendgemaakt. Zijn agent Charles McDonald bevestigde het overlijden aan persbureau PA.

De carrière van Hurt omspande meer dan zestig jaar. In 2014 werd hij geridderd door Koningin Elizabeth. Tweemaal kreeg hij een Oscarnominatie: voor zijn bijrol in de film Midnight Express uit 1978 en voor zijn hoofdrol in The Elephant Man uit 1980. Hurt hoorde in 2015 dat hij kanker had, maar zei later van de ziekte te zijn genezen.

Vorig jaar speelde hij naast Natalie Portman in de voor een Oscar genomineerde film Jackie, over de Amerikaanse First Lady Jacqueline Kennedy Onassis. In de Harry Potter-films speelde hij toverstokkenmaker Ollivander. En in Alien was hij tweede officier Kane.

Golden Globe
Voor zijn vertolking in Midnight Express - over een Turkse gevangenis belandt - werd hij ook gelauwerd op de Bafta Awards, de jaarlijkse Britse film- en televisieprijzen, en won hij de Golden Globe voor de beste bijrol. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Bowie op Britse postzegels

David Bowie op Britse postzegels

http://oi67.tinypic.com/rhmixu.jpg


De Britse post brengt tien postzegels uit om rockster David Bowie te herdenken die een jaar geleden is overleden. Dit heeft het muziekblad New Musical Express (NME) vandaag gemeld.

Zes zegels zullen de hoes tonen van Bowie-platen zoals "Hunky Dory", "Alladin Sane", "Heroes" en "Let's Dance". De vier andere tonen de musicus live aan het werk, bijvoorbeeld tijdens de "The Ziggy Stardust Tour" in 1972 en 1973.

In 2010 en 2015 waren respectievelijk The Beatles en Pink Floyd de enige muziekacts die van Royal Mail een heel postzegelvelletje kregen toebedeeld, weet de NME. Bowie is de eerste solo-artiest die deze eer te beurt valt.

Eerder had de Britse Post ook al het album "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" op een velletje met klassieke platenhoezen afgedrukt. Het bevatte onder andere ook "The Division Bell" van Pink Floyd, "A Rush of Blood to the Head" van Coldplay, "Led Zeppelin IV" en "Tubular Bells" van Mike Oldfield.

De nieuwe zegels meten 34 op 32 mm en zijn zelfklevend.

Het velletje is vanaf 14 maart te koop en zal 6,48 pond kosten. Het is nu al te bestellen op de website van Royal Mail. (br.hln)


� Reageer (0)
23-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kan je ziek worden door zonder jas buiten te gaan?

Kan je ziek worden door zonder jas buiten te gaan?

http://static1.hln.be/static/photo/2017/6/4/13/20170117153241/media_xll_9459688.jpg


"Doe je jas maar aan, of je wordt nog ziek", is de favoriete zin in het vocabulairum van de meeste oma's. Maar heeft onze jas aandoen wel iets met die verkoudheid te maken?

Voor eens en altijd: het koud hebben wil niet zeggen dat je een verkoudheid zal oplopen. Die loopneus en keelpijn komen tot stand wanneer virussen zich een weg banen naar je mond, neus of ogen, meestal wanneer je door iemand anders die besmet was ermee in contact bent gekomen.

Dicht bij elkaar
Het misverstand dat je verkouden wordt door zonder jas of met natte haren buiten te komen, komt waarschijnlijk voort uit het stijgend aantal verkoudheden en ziektes in de koude maanden. Maar de verklaring daarvoor is dan vooral dat je vaker binnen bent en dicht op elkaar zit met anderen, waardoor ziektes makkelijker verspreid raken. 

Minder weerstand
Toch speelt de kou ook een rol in het verspreiden van virussen. Koud weer droogt de slijmvliezen in je neus uit, waardoor je gevoeliger bent voor een infectie. Ander onderzoek wijst dan weer uit dat te lange blootstelling aan de kou invloed heeft op onze weerstand. Door de koude beschikken we over minder witte bloedcellen om infecties af te weren, en worden we makkelijker ziek.


Hygiëne troef
Het blijft dus wél slim om je warm in te duffelen in de winter. Maar minstens even belangrijk is het om goede hygiënemaatregelen te nemen, zodat je microben op een afstand houdt. Was regelmatig je handen, blijf uit de buurt van andere zieken en desinfecteer plekken die vaak door verschillende mensen worden aangeraakt. Zorg daarnaast voor voldoende rust en perk stress soveel mogelijk in, om je immuunsysteem niet te veel op de proef te stellen. (br.hln)


� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRASSCHAATS DUO YOLANDE EN MELISSA

BRASSCHAATS DUO YOLANDE EN MELISSA BINNENKORT TE ZIEN IN THE SKY IS THE LIMIT

http://oi68.tinypic.com/280tc78.jpgBinnenkort maakt tv-kijkend Vlaanderen kennis met de Brasschaatse Yolande (56) en Melissa (27) Van Hoydonck en hun twee chihuahua's Lilly en Roxy. Moeder en dochter baten samen de klerenwinkel Les Filles d'Anvers uit en zullen te zien in het VIER-programma The Sky Is The Limit, het realityprogramma dat het doen en laten van rijke Vlamingen volgt. Yolande geniet ondertussen nog even van een skivakantie in alle anonimiteit.

Als het van de makers afhing deed het duo al mee in het vorige seizoen van het programma. "Vorig jaar werd Melissa al eens aangesproken met de vraag of ze niet wilde meedoen", zegt Yolande. "Melissa is een bekend figuur in Antwerpen omdat ze jaren in The Villa heeft gewerkt, maar toen zag ze dat niet zitten."

Uiteindelijk hebben we de vraag opnieuw gekregen en hebben we beslist wel mee te doen. Al was het vooral de dochter die mama moest overtuigen: "Ik heb geen ervaring met die dingen. Melissa doet regelmatig fotoshoots, maar ik had zoiets nog nooit eerder gedaan, maar nu moest ik wel", lacht Yolande. (br.hln)


� Reageer (0)
30-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adele tijdens de kerstdagen in het geniep getrouwd

"Adele tijdens de kerstdagen in het geniep getrouwd"

http://oi64.tinypic.com/9urccz.jpgHet lijkt erop dat Adele in het diepste geheim is getrouwd met haar partner Simon Konecki. De 28-jarige zangeres werd in Los Angeles gespot met een nieuwe, goudkleurige ring om haar vinger. De Britse krant Daily Mail publiceerde foto's van Adele met het sieraad.

Geruchten dat Adele en Simon van plan waren rond Kerstmis te trouwen, deden al langer de ronde. Door te trouwen tijdens een schoolvakantie kon Simons negenjarige dochter uit een eerder huwelijk de intieme huwelijksceremonie bijwonen.

Adele en de 42-jarige Simon zijn zo'n vijf jaar samen. Samen hebben ze een zoontje, de vierjarige Angelo. Vorige maand zouden Adele en Simon zich hebben verloofd. (br.hln)
� Reageer (0)
28-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrijver van 'Watership Down' overleden

Schrijver van 'Watership Down' overleden


http://static3.hln.be/static/photo/2016/0/15/14/20161227213257/media_xll_9415754.jpg


Richard Adams, de Britse auteur van Watership Down (Waterschapsheuvel), is op 96-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt zijn dochter.

Het hartverscheurende klassieke verhaal, dat gaat over een groep konijnen die op zoek gaan naar een nieuwe thuis nadat hun kolonie is vernield, werd voor het eerst gepubliceerd in 1972. Van het boek verscheen in 1978 ook een animatiefilm. In 1999 volgde een animatieserie van 39 afleveringen met veel nieuwe personages en volledig nieuwe verhaallijnen.

In 1996 schreef Adams een vervolg op Waterschapsheuvel, Tales from Watership Down. Bekend is ook het nummer Bright Eyes uit de verfilming, dat geschreven werd door Mike Batt, maar vertolkt door Art Garfunkel.

Adams schreef nog vijf andere boeken en werd bekroond met tal van onderscheidingen. (br.hln)


� Reageer (0)
12-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse boeren komen met een wel heel sexy kalender

Franse boeren komen met een wel heel sexy kalender

http://static0.hln.be/static/photo/2016/18/11/6/20161211093134/media_xll_9378741.jpg


Bij het woord 'boer' krijgen wij spontaan visies van Gerrit Callewaert uit In De Gloria, maar in het echt zijn de mannen in dat beroep duidelijk een stuk fitter en sexyer. Dat bewijst deze stomende 'calendrier des agriculteurs' voor 2017 wel.

Wie nog op jacht is naar een kerstcadeau voor iemand die mannelijk schoon apprecieert, kan stoppen met zoeken. De Franse boeren uit de streek van Normandië, de Provence, de Champagne en Picardië zijn immers in de voetsporen getreden van brandweermannen en hebben een stomende bijna-naaktkalender op de markt gebracht. En ze mogen dan wel geen uniform hebben, dat maakt de beelden er niet minder sexy om.

Fotograaf van dienst was de Fransman Fred Goudon, die dit jaar ook al verantwoordelijk was voor de 'kalender van judoka's & kittens' (ook zeker het bekijken waard). Met de kalender wil hij aandacht vragen voor het harde werk dat de boeren elke dag uitvoeren. "Het is een ode aan een vergeten beroep dat vaak niet gewaardeerd wordt", aldus Goudon. "Alle modellen willen hun werk en hun toewijding promoten. Ze hebben een harde job en moeten elke dag keihard werken."

Goudon benadrukt ook dat hij de foto's zo realistisch mogelijk wilde maken, al vermoeden we dat de mannen toch minder kleren aanhebben dan anders. In de kalender poseren ze steevast halfnaakt in hun habitat, vaak met boerderijdieren erbij (er is zelfs een biggetje aanwezig). Wie de kerels graag aan zijn eigen muur hangt, kan een exemplaar kopen via Amazon. (br.hln)


� Reageer (0)
02-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De benen van Olga Leyers maken Twitter gek


De benen van Olga Leyers maken Twitter gek

http://oi66.tinypic.com/5klycp.jpg


Ze is knap, slim, ze zit vol levenslust en ze lijkt ook nog zin voor humor te hebben. Maar wat viel de Twittergemeenschap het meeste op aan Olga Leyers, gisteravond in 'De Slimste Mens Ter Wereld'? Juist, haar blote benen.

De 19-jarige bolleboos droeg een short of korte rok en dus waren haar billen, welja, bloot, net als haar ranke benen. So what? Het is zacht weer voor de tijd van het jaar en Olga heeft verdraaid mooie benen, dus waarom zou ze die niet mogen tonen? (br.hln)


� Reageer (0)
01-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Disney blaast Sneeuwwitje nieuw leven in

Disney blaast Sneeuwwitje nieuw leven in

http://oi68.tinypic.com/27zxhlg.jpg


'Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen' is de volgende animatiefilm van Disney die door deDisney Studios nieuw leven wordt ingeblazen met een live-actionversie. Dat meldt het vakblad Hollywood Reporter vandaag.

De nieuwe versie van de oerklassieker uit 1937, Walt Disney's eerste en allicht beste lange animatieprent, krijgt een aantal nieuwe liedjes. Die worden geschreven door Benji Pasek en Justin Paul, het duo achter de songs van 'La La land'. Het script wordt waarschijnlijk toevertrouwd aan Erin Cressida Wilson, die eerder het bewerkte scenario schreef van 'The Girl on the Train'.

De voorbije jaren is Snow White al herhaaldelijk uit het animatiewereldje gehaald. Onder anderen Lily Colins (in 'Mirror Mirror') en Kristin Stewart (in 'Snow White and the Huntsman') incarneerden zo de "fairest of them all".

Eerdere Disney-tekenfilms die in live-actionfilms werden hermaakt, zijn 'Maleficent' (Doornroosje), 'The Jungle Book' en 'Cinderella' (Assepoester). (br.hln)


� Reageer (0)
31-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amelia Earhart maakte noodlanding


"Amelia Earhart maakte noodlanding, kon geen contact met buitenwereld krijgen en stierf op onbewoond eilandje"http://static0.hln.be/static/photo/2016/9/7/14/20161031070243/media_xll_9230684.jpgDe legendarische Amerikaanse piloot Amelia Earhart was goed op weg de eerste vrouwelijke piloot die solo rond de wereld vloog te worden, toen haar vliegtuig in 1937 boven de Stille Oceaan verdween. Lang is gedacht dat ze verongelukt was, maar recent onderzoek laat steeds overtuigender zien dat ze wellicht als 'schipbreukeling' op een klein onbewoond eilandje heeft geleefd en dat de menselijke resten die daar in 1940 zijn gevonden wel degelijk aan haar toebehoren.

Een nieuw team van onderzoekers hebben het onopgeloste mysterie van de verdwijning van Amelia Earhart en haar navigator Fred Noonan opnieuw bekeken. Een oude foto, een stoffelijk overschot dat gevonden werd op het eilandje waar Earhart geland zou zijn en nieuwe forensische technieken, zouden nieuw licht kunnen werpen op wat er met piloot Amelia en haar navigator Fred gebeurd is.

Vorige maand stelde TIGHAR, The International Group for Historic Aircraft Recovery, die al jaren probeert de zaak op te helderen, op basis van onderzoek ter plaatse al een nieuwe theorie voor: dat Amelia haar vliegtuig veilig geland heeft op het toen nog onbewoonde en afgelegen eiland Nikuraroro, ook bekend als Gardner Island, in de Stille Oceaan en daar als 'schipbreukeling' gestorven is. De atol ligt op 640 kilometer afstand ten zuidoosten van haar oorspronkelijk beoogde landingsplek Howland Island, waarvan ze waarschijnlijk inschatte dat ze die niet meer kon halen door een gebrek aan benzine.

Armen
In de jaren veertig werd al een deel van een menselijk skelet gevonden op het toen onbewoonde eilandje, maar volgens onderzoekers uit die tijd ging het zeker om het stoffelijk overschot van een man. Nieuw onderzoek uit 1998 stelde echter onomstotelijk vast dat het om vrouwelijke menselijke resten gaat, die ook nog eens overeenkomen met Earharts lengte en etnische herkomst. Toen een antropoloog recent de zaak nog eens bekeek, ontdekte hij een opmerkelijk detail. De armen van het skelet zijn opmerkelijk langer dan gemiddeld.

Met behulp van een forensisch beeldspecialist werden oude foto's van Amelia Earhart vergeleken met de gevonden beenderen. Na uitgebreid onderzoek op basis van oude foto's van Earhart, concludeerde deze specialist dat het mogelijk is dat de gevonden beenderen aan haar toebehoren, aangezien ze op de foto's (correcties in acht genomen) ook te zien lijkt te zijn dat haar bovenarmbeenderen iets langer dan gemiddeld zijn.

Brokstuk
Eerder werd naar alle waarschijnlijkheid al een brokstuk van Earharts vliegtuigje in de buurt van het eiland gevonden, waarmee de these dat Earhart daar geland en gestrand is, alsmaar waarschijnlijker wordt.

Nadat het vliegtuigje van de radar verdwenen was, bleef de vrouw nog enkele dagen noodoproepen uitzenden via de radio, die werden opgepikt door radioluisteraars in Australië en de Verenigde Staten, maar die de luchtvaartautoriteiten klaarblijkelijk niet op tijd bereikten.  (br.hln)
� Reageer (0)
01-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse prinsesje Charlotte (1) brabbelt eerste woordjes

Britse prinsesje Charlotte (1) brabbelt eerste woordjes


http://oi64.tinypic.com/13zo29g.jpg


De Britse prins William, zijn vrouw Catherine en hun kinderen George (3) en Charlotte (1) brengen voor de eerste keer als gezin een staatsbezoek aan Canada. De vier royals vermaakten zich opperbest tijdens een kinderfeestje met een koninklijk tintje in Victoria.

Speciaal voor het driejarige prinsje en zijn eenjarige zusje was een kinderactiviteit opgenomen in het programma van het bezoek. George en Charlotte vermaakten zich met ballonnen, bellen te blazen en een hoop dieren. Charlotte veroverde vele harten door een konijn te knuffelen en op een flinke hond te gaan zitten, George genoot van een ponyritje.

'Pop'
Toen de twee met hun ouders arriveerden in de tuin van Government House, waar het gezin verblijft tijdens het bezoek aan Canada, viel Charlottes oog meteen op een boog ballonnen. Het zestien maanden oude prinsesje riep 'pop', haar eerste woordje dat ze in het openbaar sprak, en rende op de felgekleurde versiersels af. George volgde niet veel later.

De peuter vermaakte zich ook kostelijk met bellen blazen. William wist hoe hij zijn zoon moest vermaken en blies enorme bellen voor George en de andere aanwezige kinderen. Volgens Britse media waren dat er 24, allemaal kinderen met ouders in het leger.

Ook ballonkunstenaar Paul Kilshaw was een succes. "George vroeg me een vulkaan voor hem te maken en vertelde me er van alles over", zei Kilshaw tegen de krant Express. "Toen ik begon oranje vlammen te maken, zei hij: dat is lava." William vertelde dat hij thuis ook probeerde ballonfiguren te maken, maar dat het nog niet echt wilde lukken.

Pony
Bij de minikinderboerderij die speciaal voor het partijtje was opgetuigd, hadden de prins en het prinsesje veel aandacht voor de pony's. "Charlotte knuffelde Honey volop, het was echt lief om te zien", zei een van de meisjes die voor de pony's zorgde. "Ik vroeg William of ze al een pony voor haar hadden gekocht en hij zei: nog niet."

Het was voor George en Charlotte niet de eerste keer deze week dat ze een kinderboerderij bezochten. Dinsdag nam hun nanny ze mee op stap terwijl William en Kate in Whitehorse, Yukon verbleven. Het privébezoek lekte donderdag uit via een tweet van een toerismebureau. (br.hln)
� Reageer (0)
29-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnny de Mol deelt eindelijk foto nieuwe vriendin Anouk

Johnny de Mol deelt eindelijk foto nieuwe vriendin Anouk

http://oi66.tinypic.com/1z3nsqw.jpg


De Nederlandse RTL-presentator Johnny de Mol (37) heeft al een paar maanden stevige verkering met zangeres Anouk van Schie die bij het grote publiek bekend werd als lid van het meidengroepje KUS. Maar een foto waarop de twee tortelduifjes samen staan was er nog niet. Tot nu! Johnny en zijn 34-jarige vriendin zetten vandaag allebei een eerste, superromantisch kiekje van hun tweeën op Instagram.

Het kiekje is vermoedelijk genomen op een strand. "Deze zomer was magisch'', schrijft de zoon van Talpabaas John de Mol en zijn ex-vrouw Willeke Alberti er voor de volledigheid bij. En dan ook nog de woorden 'gelukkig', 'happy' en een emoticon in de vorm van een hartje.

Anouk maakt verder geen woorden vuil aan het gezellige samenzijn. Bij de waarschijnlijk op Ibiza gemaakte foto die zij op sociale media parkeerde is alleen een veelzeggend hartje te zien. Johnny en Anouk hebben deze zomer veel tijd samen doorgebracht, maar hebben nog geen idee waar dat naartoe gaat. Daarmee zijn de twee, zo verklaarde De Mols manager een paar weken geleden, ook totaal niet bezig. Hun realtie zou serieus maar nog pril zijn.

Dochtertje
Johnny is zeker niet de eerste vriend van de blonde Anouk. Uit een eerdere relatie met Co Rowold heeft Anouk al een dochtertje van bijna drie jaar: Kiki (3). Tussen 2008 en 2010 had ze een verhouding met comedian Javier Guzman, voor wie ze in 2009 zijn Sinterklaasconference produceerde. Of Johnny haar dochtertje al heeft ontmoet is niet bekend. Wel heeft hij kennisgemaakt met het huisdier van Anouk: een Frans bulldogje. Twee weken geleden zette de presentator een foto op Instagram waarop het reutje te zien is.

De nog kinderloze presentator heeft inmiddels een imposant liefdesbalboekje dat uitpuilt van de al dan niet bekende beauty's. In maart dit jaar verbrak hij zijn relatie met brunette Shima Kaes. Reden daarvoor was dat De Mol nog niet klaar zou zijn voor een huwelijk met wat hij toch nog noemde zijn 'zielenmaatje'. Voor Shima had hij een (nooit bevestigde) relatie met de Nederlandse playmate Beau Hesling. En daarvoor weer had hij, in willekeurige volgorde, relaties met klinkende namen als K3-zangeres Josje Huisman, Tatum Dagelet, actrice Liesbeth Kamerling, hotelerfename Kim Kennedie, model Céline Prins, model Elvira Egmond en de presentatrices Bridget Maasland en Chantal Janzen. (br.hln)


� Reageer (0)
16-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schattig prinsje van Monaco steelt de show

Schattig prinsje van Monaco steelt de show

http://oi66.tinypic.com/10xbvp0.jpg


Prins Jacques (1), het zoontje van prins Albert II van Monaco en prinses Charlène, heeft afgelopen weekend het hart van menig mens gestolen. De kleine prins schitterde op de jaarlijkse openbare picknick in het Prinses Antoinette Park. Het ventje heeft veel weg van zijn moeder, blijkt uit de foto's.

Jacques, gekleed in de nationale kleuren van Monaco, had alle aandacht voor de verschillende festiviteiten en zwaaide zelfs al op enigszins vorstelijke manier naar de pers.

Zijn tweelingzusje, Gabrielle, was opmerkelijk genoeg nergens te bekennen. Het is niet duidelijk waarom zij afwezig was.� Reageer (0)
17-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen heeft 168 premiers gehad

Queen heeft 168 premiers gehad

http://oi67.tinypic.com/1zg7vgj.jpg


Het zou een uitdagende vraag zijn voor een quiz over koningin Elizabeth. Noem alle 168 premiers die in de 64 jaar sinds 1952 onder haar hebben gediend. Misschien dat er nog een hint kan worden gegeven: die premiers komen uit 31 verschillende landen.

Misschien dat Elizabeth na lang denken zelf het antwoord nog weet. Ze heeft tenslotte met alle 168 op een of andere manier te maken gehad. Dat de lijst met premiers zo lang is, komt omdat Elizabeth ook koningin is van vijftien andere landen dan het Verenigd Koninkrijk en in het verleden over nog een handvol meer.

Theresa May, die deze week aantrad in Downing Street 10, is de dertiende Britse premier van de Queen. In Australië en Nieuw-Zeeland staat de teller al op veertien en Justin Trudeau is in Canada nummer twaalf. Het piepkleine Tuvalu, pas onafhankelijk sinds 1978, heeft sindsdien al ook al twaalf regeringsleiders gehad - 0,1 procent van de bevolking van 10.000.

Andere landen, die kort na het aantreden van Elizabeth of snel na de onafhankelijkheid een republiek zijn geworden, zijn goed voor maar één premier (Ghana, Oeganda, Kenia) of twee (Malta, Mauritius).

Niet meegeteld zijn de 'first ministers', de leiders van overzeesse gebiedsdelen als Bermuda en Gibraltar, of van Schotland en Wales.

Het lijstje: Australië en Nieuw-Zeeland 14, Verenigd Koninkrijk 13, Canada en Tuvalu 12, Solomon eilanden 11, Jamaica 9, Barbados, Grenada, Papoea Nieuw-Guinea en St Lucia 7, Sri Lanka 6, Antigua, Belize, en St Vincent 4, Bahama's, St Kitss, Sierra Leone en Zuid-Afrika 3, Fiji, Malta, Mauritius en Tanzania 2, Gambia, Ghana, Guyana, Kenia, Malawi, Nigeria, Trinidad en Oeganda alle 1.

� Reageer (0)
11-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naaktfoto van bejaard koppel bewijst dat leeftijd en huidskleur niets uitmaken

Naaktfoto van bejaard koppel bewijst dat leeftijd en huidskleur niets uitmaken


http://static2.hln.be/static/photo/2016/16/14/9/20160709105710/media_xll_8864409.jpg


Deze foto van de Amerikaanse fotograaf Jade Beall waarop Gerry (75) en Darwin (70) naakt poseren, is de wereld aan het rondgaan. En dat komt grotendeels door de mooie boodschap erachter dat leeftijd en huidskleur er helemaal niet toe doen, en dat iedereen mooi is op élke leeftijd.

De fotograaf postte de foto zo'n twee weken geleden op Facebook. Ondertussen werd het beeld al meer dan 35.000 keer geliked en bijna 20.000 keer gedeeld. "Waarom accepteren we dat één iets mooier is dan het andere? Waarom kunnen we niet aanvaarden dat er een miljoen verschillende definities van schoonheid zijn?", schrijft ze erbij.

"Veel mensen beweren dat ze het middel hebben gevonden om er jong uit te blijven zien. Ze denken dat ouder worden betekent dat je minder waard bent en dat je lichaam allesbehalve mooi is. Maar deze oudere lichamen zijn net tempels die jaren van wijsheid, kracht, verdriet, overleven en geluk meedragen. Hoe kan je dat niet mooi vinden?", vervolgt de fotografe op Facebook.

In een brief aan Beall schreef Gerry dat hij blij is dat deze foto duidelijk aantoont dat ouder worden en rimpels krijgen, geen reden hoeven te zijn om elkaar niet nog even graag te zien. Net zoals ook huidskleur niet uitmaakt. Het koppel is al meer dan 20 jaar samen (br.hln)
� Reageer (0)
06-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carla Bruni zit nog maar pas op Instagram en gaat al naakt

Carla Bruni zit nog maar pas op Instagram en gaat al naakt


http://oi64.tinypic.com/wvspsl.jpg


Vier dagen geleden zette Carla Bruni haar eerste stapjes op Instagram met een stijlvolle foto van zichzelf met haar gitaar. Ze kwam binnen met de hashtag 'beter laat dan nooit'. Gisteren bracht de vrouw van de Franse ex-president Nicolas Sarkozy hulde aan fotograaf Helmut Newton met enkele beelden uit haar jongere jaren. Op het eerste staat ze erg piep met blote borsten naast haar broer, hij eveneens met ontblote bast.

Carla Bruni (48) heeft de kneepjes van het Instagramvak al meteen helemaal door. Nog maar pas maakte de Italiaans-Franse mannequin/zangeres zichzelf lid van het gild der Instagramposters of ze haalt al de wereldpers. Een sublieme zwart-witfoto uit de oude doos deed het hem.

Helmut Newton schoot het beeld in de zomer van 1992 in Cap Nègre. De toen 24-jarige Carla Bruni poseert er topless naast haar broer Virginio. Ze werkte op dat moment al vier jaar als model voor prestigieuze modehuizen als Chanel, Dior en Givenchy. De foto, waarop ze voor de internetgelegenheid haar borsten van wat stardust voorziet, oogt indrukwekkend. Een ander portret van haar met een zwarte poes - ook door "meester-fotograaf" Newton - noemt ze "één van mijn favorieten".

Mevrouw Sarkozy gaat na vier dagen en acht posts op Instagram stilaan richting 10.000 volgers. Haar blote borstenfoto kan voorlopig haar allereerste bijdrage op de sociaalnetwerksite niet kloppen wat het aantal likes/reacties betreft. Die foto was een zoetmakertje voor een coverreportage over la Bruni in Elle. Met haar meest recente post maakt ze vandaag reclame voor juwelenmerk Bulgari. Yep, Carla Bruni is compléét mee.(br.hln)

� Reageer (0)
21-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Debuutschrijver op zoek naar wie 'dwarsligger' onder Antwerpse kathedraal is

Debuutschrijver op zoek naar wie 'dwarsligger' onder Antwerpse kathedraal is


http://oi67.tinypic.com/i5vptf.jpg


Archeologen groeven in 1989 in het midden van de kathedraal van Antwerpen een loden sarcofaag op. De doodskist lag dwars ten opzichte van de andere graven. Yves Saerens raakte als tiener gefascineerd door deze 'Dwarsligger' en deed er vervolgens zestien jaar over om er een historische roman over te schrijven.

Uit onderzoek van de resten van de pruik blijkt dat de begraven man in de 17de eeuw heeft geleefd. De analyse van de beenderen leert dan weer dat hij zo'n 35 jaar oud was toen hij overleed. Wie het skelet precies was, is tot vandaag een mysterie, maar Saerens geeft er in zijn roman een eigen invulling aan: "Hij smeekte bijna om een gezicht, een achtergrond".

Het boek van de 32-jarige schrijversdebutant - criminoloog van opleiding - is gebaseerd op waargebeurde feiten, die als decor voor zijn boek dienen. Zoals de pest die lelijk huishield in Antwerpen eind jaren 1600. Of zoals het feit dat hoertjes in 1968 samen met buurtbewoners kunstwerken hebben gered uit de brandende Sint-Pauluskerk.

Saerens vervlecht de verhalen van twee jonge hoofdpersonages, Jan en Ivan, tussen wie drie eeuwen liggen, maar wier levens veel gelijkenissen vertonen. Jan is een chirurgijn uit Antwerpen die leefde in de 17de eeuw. In de periode van de pest komt zijn verstandhouding met de religieuze gezagsdragers in de stad danig onder druk. Ivan is een hedendaagse stadsgids, die toeristen rondleidt in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Buiten de kerkmuren manifesteert hij zich als notoire rokkenjager, vanbinnen worstelt hij met zijn afkomst en de vraag waarom hij zijn ouders nooit heeft gekend.

De historische roman is uitgegeven bij Houtekiet en is ook als e-book verkrijgbaar.

� Reageer (0)
27-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anouk: Mijn kinderen zijn de reden dat ik er nog ben

Anouk: "Mijn kinderen zijn de reden dat ik er nog ben"

http://oi64.tinypic.com/x1htg5.jpg


Rockdiva Anouk (40) denkt dat ze zich 'kapot had geleefd' als ze geen kinderen had gehad. "Ze zijn voor mij ook voor een deel bescherming'', zegt ze zaterdag in Volkskrant Magazine. "Ze zijn de reden dat ik er nog ben.''

De Haagse blondine vertelt ook dat ze er geen spijt van heeft dat ze door een ruzie met haar platenmaatschappij haar 'enige kans' op een doorbraak in Amerika heeft verpest. "Als ik er nu over nadenk, denk ik: ik had het nooit zo moeten doen'', zegt ze.

"Spijt is een groot woord. Ik heb geen spijt. Dit was niet slim. Ik had een miljoenendeal. Het zou the next big thing worden. Ik heb het verkloot.'' Toch is de zangeres blij dat het uiteindelijk niet doorging. "Ik ben bang dat het niet goed voor mij was geweest'', zegt ze. Anouk is tevreden met haar glansrijke loopbaan in Nederland en haar gezinsleven, dat de zangeres rust heeft gegeven.

Zestal
Anouk is momenteel in verwachting van haar zesde kindje, haar eerste met haar huidige vriend Dominique. Ze wilde ook met hem dolgraag een kleine. "Ik begrijp Dominique ook wel, die wil dat ook zelf een keertje meemaken, en voelen en ervaren'', zei ze eerder. "Dus ik heb gezegd: 'Nou ja, als dat er één is, dan wil ik nog wel een keer proberen'.''

Anouk is al de moeder van Benjahmin Kingsley (13), Elijah Jeremiah (11), dochter Phoenix Ray (10), zoon Jesiah Dox (5) en zoontje Sion Jethro (1,5)

� Reageer (0)
07-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openingsweekend Oscarfavoriet The Revenant goed voor bijna miljoen euro

Openingsweekend Oscarfavoriet The Revenant goed voor bijna miljoen euro


http://oi64.tinypic.com/9lenq0.jpg


Het móét nu maar eens gebeuren voor Leonardo DiCaprio. En die Oscar IS ook bijna van hem, daar twijfelen wij niet aan. De Amerikaanse acteur verdient hem dubbel en dik voor zijn verbluffende rol in The Revenant. De film, die maar liefst twaalf oscarnominaties verzamelde, ging dit weekend bij ons in première en was meteen goed voor een box office van 996.530 euro.

135.399 filmliefhebbers hebben dit weekend de nieuwe film van Alejandro G. Iñárritu in onze Belgische zalen bekeken. De Mexicaanse regisseur oogstte eerder al wereldwijd succes met Amores Perros, Babel en Birdman.

Hoofdrolspeler van The Revenant - geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van pelsjager Hugh Glass - is Leonardo DiCaprio, die voor deze rol al zijn vijfde oscarnominatie in de wacht sleepte. De vier vorige kon hij niet verzilveren, maar ditmaal is hij torenhoog favoriet.


� Reageer (0)
23-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.K3 reageert op de kritiek op optreden tijdens 'Rode Neuzen Dag'

K3 reageert op de kritiek op optreden tijdens 'Rode Neuzen Dag'

http://oi68.tinypic.com/qphyci.jpg


Tijdens de grote VTM-show voor 'Rode Neuzen Dag' zongen de meisjes van K3 live. Ze kregen achteraf veel kritiek voor dat optreden. Sommigen vonden het vals. Klaasje, Marthe en Hanne reageerden op die kritiek.

"Of die kritiek ons iets doet? Tuurlijk. Maar iedereen moet beseffen dat we niet alles meteen perfect kunnen, dat is gewoon onmogelijk", aldus Klaasje. "Maar we lezen het wel, hoor. En we nemen het mee, we kunnen er alleen maar van leren."

Marthe is het met haar eens. "Niemand is perfect", zegt ze in Het Belang van Limburg. Hanne ziet er ook iets positief in. "Zo kan iets wat negatief was, toch weer positief worden. Maar we gaan ons leven niet laten leiden door negatieve kritieken."� Reageer (0)
16-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse kerk wordt skatetempel

Spaanse kerk wordt skatetempel

http://oi64.tinypic.com/20idyiv.jpg


Eerder dit jaar werd een oude kerk in de Noord-Spaanse stad Llanera omgebouwd tot indoor skateparadijs 'La Iglesia Skate'. Ondertussen onderging het interieur nog een flinke make-over door kunstenaar Okuda San Miguel.

San Miguel wilde de kerk omtoveren tot een echte skatetempel. Via crowdfunding zamelde hij de fondsen in om het gigantische project aan te vatten.

Hij werkte zeven volle dagen aan het interieur, waarbij hij de muren en plafonds van de kerk beschilderde met heldere geometrische vormen, gezichten en dieren. Het resultaat is simpelweg verbluffend.

Het nieuwe bedevaartstoord voor skaters, dat ondertussen de naam 'Kaos Temple' draagt, werd donderdag ingehuldigd.

� Reageer (0)
02-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Her Royal Cuteness: Kate Middleton neemt kiekjes van haar prinsesje

Her Royal Cuteness: Kate Middleton neemt kiekjes van haar prinsesje


http://oi66.tinypic.com/ifdi8h.jpg


Kate Middelton toont haar zes maanden oude dochtertje Charlotte aan de wereld met deze schattige foto's.  Met de ogen van Prins William en de haren van Prinses Kate is de Charlotte een perfecte mix van papa en mama. Kate Middleton bewijst met haar foto's dat ze een meer dan verdienstelijke fotografe is. Naar verluidt waren de foto's niet bedoeld voor publicatie, maar vond Prinses Kate de foto's zo mooi dat ze besloot om ze met iedereen te delen.

Het was al van haar doop in juli geleden dat Prinses Charlotte nog in het openbaar te zien was.

Met de foto's willen William en Kate de Britse media bedanken, omdat ze hun dochter de kans hebben gegeven om uit de spotlights op te groeien.

"De hertog en hertogin ontvangen van over de hele wereld hartverwarmende berichten voor Prinses Charlotte en ze hopen dat iedereen even veel van de foto's geniet als zij zelf", klinkt het vanuit het Paleis.

� Reageer (0)
14-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoko Ono: John Lennon was biseksueel

Yoko Ono: "John Lennon was biseksueel"


http://static3.hln.be/static/photo/2015/4/6/6/20151014074129/media_xll_8070501.jpg


John Lennon wilde wel seks met mannen, maar omdat hij nogal kieskeurig was kwam dat er nooit van. Dat vertelt Yoko Ono in een interview met The Daily Beast.

"In het begin van het jaar dat hij vermoord werd zei hij tegen me: ik had het kunnen doen, maar ik kan het niet omdat ik nooit iemand gevonden heb die aantrekkelijk was." Ono gaat in het interview dieper in op de aloude verhalen dat Lennon ook op mannen viel. "Het was moeilijk omdat ze niet alleen fysiek maar ook mentaal aantrekkelijk moesten zijn. Maar die zijn niet te vinden."

Ook gaat Ono in op de oude geruchten dat Lennon iets had met Beatles-manager Brian Epstein. "Het verhaal dat ik ken is een duidelijk verhaal en daaruit kan ik niet opmaken dat ze seks hebben gehad. Ik denk dat Brian Epstein wel een move had gemaakt, maar John wilde het niet, denk ik." (br.hln)

� Reageer (0)
22-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik werd voor dood achtergelaten op de Everest

"Ik werd voor dood achtergelaten op de Everest"

http://oi61.tinypic.com/34yo5m8.jpg


Het is een van de grootste tragedies in de geschiedenis van de bergsport: de dood van twaalf klimmers in 1996 door een zware storm vlakbij de top van de Mount Everest. Deze maand ging met 'Everest' een Hollywood-film erover in première. Beck Weathers, een van de overlevenden, bezocht hem. Hij verloor tijdens de ramp zijn handen en neus en werd op de flanken van de berg twee keer voor dood achtergelaten. Toch zou hij de klim opnieuw maken.

Everest is gebaseerd op het boek 'Into Thin Air' van Jon Krakauer, een andere klimmer die het drama overleefde. Maar de rol van Weathers is een belangrijke in het actiedrama. Weathers zelf kreeg deze maand dan ook in verschillende media de kans zijn verhaal te doen.

Huwelijkscrisis
Aan Daily Mail vertelt hij hoe hij als dertiger aan depressies leed en erachter kwam dat als hij zich maar genoeg uitdaagde en uitputte, hij dan niet de tijd had zich depressief te voelen. De bergsport was daarom ideaal. Het ging er zelfs zo in op, dat hij langzaamaan het contact verloor met zijn gezin, zijn vrouw en twee kinderen.

Toen hij in 1996 naar Nepal vertrok voor de klim van de Mount Everest, verkeerde zijn huwelijk in grote crisis. Zijn vrouw Peach dacht eraan om van hem te scheiden als hij eenmaal terug zou zijn. "Ze had dat plan gevat. Ze wilde het me niet vertellen toen ik op de berg zat, maar wachtte daarop tot ik weer thuis zou zijn."

Mount Everest
Op 9 mei bereikte Weathers met anderen het hoogste kamp op de flanken van de Everest. Vandaar gingen zij de volgende dag het laatste stuk naar de top afleggen.

"Op 10 mei 1996, hoog in de 'dead zone' van de Mount Everest, besefte ik dat het voor mij niet meer ging. De kou verlamde me en ik kreeg last van mijn zicht." Hij sprak met zijn mede-klimmers af het laatste stuk naar de top niet af te maken. Hij zou wachten tot de anderen de top hadden bereikt en hem op de terugweg weer zouden oppikken.

Storm
Het duurde echter lang voordat zijn maten terugkeerden. Weathers voelde hoe hij langzaam verstijfde. Het vroor stevig. Uiteindelijk sloot hij zich aan bij een groepje dat onder leiding van een gids naar beneden klom. Toen de groep werd verrast door een zware storm, werd bepaald dat de sterkste drie mannen de aftocht naar het kamp zouden maken om daar hulp te halen.

De achterblijvers kropen tegen elkaar aan en werden een dag later gevonden. Ze waren bedekt met een laag ijs, maar ademden nog. Toch besloten de helpers hen te laten liggen. Ze waren zo goed als dood, het zou voor de anderen te gevaarlijk zijn om hun levens proberen te redden.

Doodverklaard
Weathers' vrouw kreeg te horen dat haar man was overleden. Toch hield de man vol. "Ik opende mijn ogen en dacht aan mijn gezin. Ik wist dat als ik niet omhoogkwam, dat ik op die plek zou overlijden." Nadat hij een eind naar beneden was geklommen, werd hij opgevangen door enkele klimmers en bereikte het kamp. Met zwarte vlekken op zijn gezicht en zijn handen - er waren lichaamsdelen bevroren - werd hij in meerdere slaapzakken gelegd en opgewarmd met kruiken. Opnieuw dachten meerdere klimmers dat Weathers het niet zou halen, maar verbaasde hij de anderen met zijn overlevingsdrang.

Operaties
Na terugkomst in Amerika onderging Weathers meer dan tien operaties, onder meer aan gezicht en handen. Zijn vrouw bleef voortdurend waken aan zijn ziektebed en verraste Weathers door hem niet te verlaten. (br.hln)

� Reageer (0)
01-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goudkoorts rond verstopte nazitrein barst helemaal los

Goudkoorts rond verstopte nazitrein barst helemaal los


http://static2.hln.be/static/photo/2015/8/3/0/20150901081419/media_xll_7968855.jpg


Goudzoekers en advocaten lopen zich warm voor de nazitrein die in een Poolse berg verstopt zou staan. Is de Russische Barnsteen Kamer aan boord? En goud van vermoorde joden?

Na de sensationele bevestiging van de Poolse staatssecretaris voor Cultuur dat ergens in het Uilengebergte bij Waltbrzych een gepantserde nazitrein is verstopt - met aan boord mogelijk geroofde kunst en goud - zijn de advocaten alert. "Elke maatregel moet worden genomen om geroofde eigendommen terug te geven aan de rechtmatige eigenaars of aan hun erfgenamen", aldus Robert Singer, voorzitter van het Joodse Wereldcongres (WJC).

Hij vroeg de Poolse autoriteiten niet te dralen als de goudvondst bij Walbrzych (het voormalige Waldenburg) eenmaal een feit was. De Russische advocaat Mikhail Joffe heeft al op hoge poten namens de Russische staat geclaimd dat Russische experts straks betrokken dienen te worden bij de waardebepaling van wat wordt gevonden.

Verbergen
Volgens Holocaustspecialist Gideon Greif is door de nazi's tot de laatste dag van de oorlog wanhopig geprobeerd buitgemaakt goud te verbergen. Rond Waldenburg hadden de Duitsers een wijdvertakt tunnelsysteem, waarin tijdens de oorlog niet alleen militairen en geschut werd verstopt voor het oprukkende Sovjetleger. Ook gestolen kunstwerken en gestolen privé-eigendommen van topnazi's zouden in speciale treinen op afgelegen zijsporen zijn gerangeerd, vermoedt Greif. "Het gaat om miljarden en miljarden. Het gaat elk voorstellingsvermogen te boven", aldus Greif in de krant The Jerusalem Post.

Toen Hitlers oorlog verloren was, werden tunnelingangen opgeblazen en in de loop der jaren kenden steeds minder mensen de locaties van de buit. Een van hen zou op zijn sterfbed het geheim hebben geopenbaard wat nu leidt tot goudkoorts in Zuid-Polen. Schatzoekers hopen op 10 procent van de waarde aan vindersloon.

Kunstspeurder
De Nederlandse kunstspeurder Arthur Brand zegt te zijn benaderd door een Amerikaans televisiestation om snel naar Polen af te reizen. Hij heeft er geen tijd voor omdat hij binnenkort zelf weer met een spraakmakende vondst hoopt te komen. Brand zorgde 3 maanden geleden voor wereldnieuws, toen hij samen met anderen twee zogeheten 'nazipaarden' van de kunstenaar Josef Thorakeen terugvond. Deze favoriete beelden van Hitler belichaamden het Duitse superioriteitsgevoel. Lang werd aangenomen dat ze waren vernietigd bij de helse, Russische, inname van Berlijn. Brand traceerde de kunststukken echter bij een frauduleuze handelaar die ze voor 8 miljoen euro te koop aanbood.

"Die paarden van ons werden uitgeroepen tot de megavondst van de afgelopen decennia. Nou, we hebben 3 maanden van die status mogen genieten, want daar is nu de trein", zegt Brand met een sportieve lach. Het verhaal van de nazitrein had hij al eens gehoord. "Maar je kunt moeilijk een berg in Polen gaan opblazen."

Bijzondere vondst
De Nederlandse kunstspeurder verwacht dat er wel iets bijzonders wordt gevonden in de bergen. Er gaan geruchten over kisten met daarin de fameuze Barnsteen Kamer die de nazi's integraal uit het Catharinapaleis in het Tsarskoje Selo (nabij Sint-Petersburg) zouden hebben gesloopt.

"Maar laten we ook niet vergeten dat er zeer waarschijnlijk ook kunstschatten van vermoorde joden worden gevonden. Nabestaanden volgen dit nieuws met een brok in hun keel. Veel van deze treinen vervoerden ook goud van de joden die in Auschwitz en Birkenau zijn vergast, vaak ook omgesmolten goud van gouden tanden. Dat de joodse staat er nu snel bij is, begrijp ik wel. In het verleden is het vaker voorgekomen en dan vooral in Oost-Europese landen dat ze achter het net visten. In de jaren '90 bleken er joodse miljarden in Zwitserland te liggen waar iedereen zijn mond over had gehouden." (br.hln)

� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!