Foto
Foto
Over mezelf:
Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels.  Liefs Amal.
Inhoud blog
  • Cookie kersen toetje
  • Apple crumble dessert
  • gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella
  • GOZLEME
  • chocolate peanuts fudge
  • Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes
  • Gepaneerde gekruide visfilet
  • Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus
  • Gepaneerde aubergine plakken
  • Kumpir
  • Bruschetta bolletjes
  • Sinaasappel bavaroise vlaai
  • Mini bountycake
  • dadel vlaai
  • Mediterrane stamppot
  • Amerikaanse pancakes met ahornsiroop
  • Zelfgemaakte raïb
  • Hartige muffins
  • gevulde batbot ( maghmar )met gehakt
  • Courgettekoekjes
  • Gevulde paprika
  • Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)
  • Zelfgemaakte yoghurt
  • Zwitserse room croissantjes
  • Oreo toetjes
  • Borek gevuld met fetakaas en aardappels
  • zelfgemaakte kibbeling
  • Aspergesoep
  • Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika
  • Börek met amandelen en honing
  • Borek met roomkaas
  • Vegetarische tajine
  • Smurfentaart
  • Couscous salade
  • Tortilla muffins
  • Croissantjes naturel&gevuld met kaas
  • Koffiebroodjes (2)
  • Chocoladebroodjes (2)
  • Aardappelnestjes
  • Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
  • Roti pannekoeken
  • Mayonaise
  • Zalm pizza
  • Gehaktbrood
  • Begrir (2)
  • Frikandellenbroodjes
  • Pizza pollo (2)
  • Pizza tonno (2)
  • Turkse linzensoep
  • Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
    Zoeken in blog

    Foto
    Laatste commentaren
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • seo service london (seo service london)
        op Bruidegom&bruid cupcakes
  • http://truediamond.co.uk/ (seo service UK)
        op Broodje mozzeralla met tomaat
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Mobile App Development Company in Chennai (Appslure)
        op Appel-msemmen
  • Delhi Hotel Escorts (saniyasharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Foto
    Welkom in de cuisine van OumYassine

    Image and video hosting by TinyPic
    21-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn eigen kookboek e

     Beste blog bezoekers 

    Als eerste wil ik jullie allen bedanken voor jullie complimentjes en jullie interesse in mijn blog ,recepten en kookboek. 



    Gegevens van mijn kookboek zijn als volgt; 

    titel: De Marokkaanse keuken van Oum Yassine
    ISBN: 9789085482963 

    Mijn kookboek bestaat uit 137 pagina'  en bevat 92 recepten
    (voorgerechten/hoofdgerechten/broodjes zoet en hartig/koekjes/ gebak /nagerechten).

    Zijn voornamelijk recepten die hier niet op mijn blog staan ( soms alleen een foto zonder recept)

    Voor de
    duidelijkheid er staan geen taarten in mijn kookboek ....


    Kookboek kost 17,50 euro exclusief verzendkosten .

    (kookboek is ook verkrijgbaar via mijn uitgever 
    http://www.gigaboekshop.com/marokkaanse-keuken-yassine-p-679.html )
    en via verschillende boekhandels  )

    Belgie ( gratis verzendkosten) http://www.cosmox.be/boeken/de-marokkaanse-keuken-van-oum-yassine-amal-hanine-9789085482963

    Nederland ( gratis verzendkosten) http://www.cosmox.nl/boeken/de-marokkaanse-keuken-van-oum-yassine-amal-hanine-9789085482963


    Veel kook en bakplezier inshallah 

    Liefs OumYAssine
     



    21-07-2011 om 00:00 geschreven door OumYassine


    >> Reageer (26)
    21-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cookie kersen toetje

    Cookie kersen toetje voor 5 personen

    nodig :

    -ongeveer 10 chocolade maria biscuitjes ( verkrijgbaar bij de Turkse winkel)...
    -2 bekers crème fraiche
    - 4 a 5 eetlepels suiker
    - scheutje vanille aroma
    - kersenvlaaivulling uit blik of eventueel zelf maken ( bij interesse hoe te maken laat het even weten)

    Bereiding :

    Maal de koekjes fijn . Dan meng je de crème fraiche met de suiker en vanille aroma . Ik heb kleine bekertjes gebruikt waar 150 ml ingaat. Begin met een laagje koekjes dan de crème fraiche dan weer koekjes dan crème fraiche dan kersen etc. zoals op de foto....

    Heerlijk toetje en niet moeilijk ...


    21-07-2014 om 17:52 geschreven door OumYassine


    Categorie:nagerechten
    >> Reageer (11)
    20-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apple crumble dessert

    Apple crumble dessert



    voor 4 glaasjes ...



    Ingrediënten appel laagje:

    5 geschilde appels in blokjes
    4 eetlepels suiker
    Halve theelepel kaneel
    1 eetlepel boter



    Ingrediënten crème vulling:

    1 theelepel vanille aroma
    2 a 3 eetlepels suiker
    250 ml crème fraiche
    2 volle eetlepels Turkse yoghurt



    Ingrediënten crumble ( kruimels erboven op):

    100 gram bloem
    50 gram harde boter
    75 gram suiker



    Bereiding Appels:

    Schil was en snijd de appels in kleine blokjes. Smelt de boter in de koekenpan. Voeg daarbij de appelblokjes en de suiker en de kaneel. Appels mooi bruin bakken. Er komt door de suiker ook karamel vrij. Laat het lekker sudderen . Daarna laat je het afkoelen.



    Bereiding Crème vulling:

    Meng de crème fraiche, yoghurt, vanille en suiker goed samen tot 1 geheel. Leg het in de koelkast tot je het gaat gebruiken.



    Bereiding crumble ( kruimels erboven op):

    Meng de suiker, harde boter en bloem met je vingers samen tot je kruimels hebt. Leg het dan op de een stuk bakpapier in de oven en bak het mooi goudbruin op 175 graden.
    Als het gaar is laat je het goed afkoelen.



    Hierna kun je je glazen gaan vullen. Laagje appel ,dan laagje crème dan weer appel en dan weer crème en als laatste de kruimels.



    Smakelijk eten…

    20-07-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:nagerechten
    >> Reageer (1628)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella


    Gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella

    2 aubergines in plakjes
    paar tomat...en in plakjes
    2 bollen mozzarella in plakjes
    zout/peper
    Italiaanse kruiden

    gril de aubergines in de oven en strooi er een beetje zout en peper op.

    Als ze gegrild zijn dan haal je ze uit de oven en leg er plakjes tomaat op en daarop weer mozzarella en strooi er wat Italiaanse kruiden op.. zet de daarna weer in de oven onder de grill.

    Heerlijk...gezond en simpel......


    20-07-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GOZLEME


     Turkse Gozleme gevuld met  2 verschillende vullingen

    Deeg:

    600 gram bloem

    Ongeveer 350 a 400 ml lauw water

    10 gram droge gist

    Klein lepeltje suiker

    Ongeveer een paplepeltje zout

     

    Vulling 1 :

    3 gekookte en fijngeprakte aardappelen

    Paar eetlepels fijngesneden platte peterselie

    Zout

    Peper

    Pul biber ( chili pepper  Verkrijgbaar bij de Turkse winkel)

    Beetje komijnpoeder en paprikapoeder

    Zonnebloemolie of olijfolie

     

    Vulling 2 :

    2  ronde fetakazen verkruimeld en vermengt met een paar eetlepels fijngesneden peterselie en wat peper

     

    Bereiding:

    Kneed met de ingrediënten voor het deeg een mooi soepel deeg.

    Laat het rijzen voor een half uurtje .

     

     In de tussentijd maak je vullingen gebruiksklaar. De gekookte aardappelen wel goed laten afkoelen . Dan erna alle overige ingrediënten toe voegen. Voeg naar smaak de olie toe moet lekker smeuïg worden zodat het niet te droog word.

     

    Als het deeg gerezen is maak je er bolletjes van  ter grote van een grote mandarijn.

    Strooi voldoende meel/bloem op je werkblad. Want kan erg gaan plakken. Met een deegroller rol je de bolletjes deeg heel plat . Dan leg je aan de ene kant van het uitgerolde deeg de vulling aan de randen smeer je een beetje water . Dan vouw je het deeg op tot een halve cirkel. En leg in de koekenpan . Smeer ze een beetje in met boter tijdens het bakken .

     

    Veel succes en alvast smakelijk eten…..

     

     


    20-07-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (126)
    27-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolate peanuts fudge

     Chocolate peanuts fudge ;

    -200 gram melkchocolade
    -200 gram pure chocolade
    -1 blikje gecondenseerde gezoete melk
    -150 gram pinda's
    -1 lepeltje vanilie aroma

    Smelt de chocolade a bain marie. Giet er de gezoete gecondenseerde melk bij en de vanilie aroma . Meng dit goed samen a bain marie .Roer dan de pinda's erdoor. Neem dan een schaal die je bekleed met aluminiumfolie giet daar het mengsel in. Leg het dan voor minimaal 3 uur in de koelkast. Om het proces te versnellen kan je hem eventueel in de vriezer leggen. Daarna in mooie blokjes snijden met een scherp mes....

    smakelijk eten


    27-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (255)
    24-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes

    Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes

    Ingrediënten:

    6 grote rode paprika's

    2 fijn geperste knoflookteentjes

    zout

    peper

    paprikapoeder

    komijnpoeder

    olijfolie

    beetje fijngesneden peterselie  of koriander


    Bereiding:

    Als eerste was je de paprika's. Daarna gril je ze in de oven of BBQ of op het fornuis. Als ze eenmaal goed gegrild zijn haal je ze van het vuur en stop je ze in een plasticzak voor een paar minuten. Daarna verwijder je het zwarte gegrilde velletje van alle paprika's en was je ze en snijd je het middelste eruit. Snijd daarna alle paprika's in reepjes . Schenk dan wat olijolie in en hapjespan en doe daar de paparika reepjes in en de fijn geperste knoflookteentjes en alle kruiden. Laat alles goed samen bakken zodat de smaak er goed in trekt.  


     

    24-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (49)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepaneerde gekruide visfilet

    Gepaneerde gekruide visfilet

    Benodigdheden:

    1 kg visfilet( bv kabeljauw of pangafilet)  in stukken gesneden

    kruiden( zout peper paprikapoeder komijnpoeder gedroogde peterselie of gebruik kant en klare viskruiden )

    200 gram bloem

    200 gram paneermeel

    3 eieren

    3 schalen

    Bereiding:

    Meng de bloem met de kruiden in schaal 1.

    Schaal 2 doe je de geklutste eieren.

    Schaal 3 paneermeel.

    Dep de visfilet met keukenpapier droog. Wentel de visfilet eerst in de gekruide bloem dan in het ei en dan als laatste in de paneermeel. Bak dan de visfilet goudbruin in en laagje olie.



    24-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus

    Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus

    ingrediënten:

    6 grote aardappels

    aluminiumfolie

    bereiding:

    Ik was de aardappels met een borstel schoon . Dan pak je ze in aluminiumfolie in. Doe ze ruim een uur in de oven op 200 graden (heteluchtoven). Als ze klaar zijn snij ik er met een mes in de lengte een snee in ...dan voorzichtig beginnen met prakken en dan de champignonsaus erin gieten.


    Champignonsaus uit een pakje  :

    2 eetlepels boter

    fijngesneden uitje

    pakje champignonsaus van de aldi

    champignons in plakjes gesneden

    melk /water

    bereiding :

    Fijngesneden  uitje en de plakjes  verse champignons  samen bakken in een koekenpan met de boter. Dan mix champignonsaus vd aldi mengen met water en melk erbij doen samen aan de kook brengen.

    Zelfgemaakte champignonsaus:

    250 gram champignons in plakjes gesneden

    zout

    peper

    paprikapoeder

    beetje fijngesneden peterselie of lepeltje gedroogde peterselie

    fijngesneden uitje

    lepel boter

    2 lepels maïzena of 2 a 3 eetlepels bloem

    200 ml (kook)room 

    200 ml melk


    bereiding:

    Bak  het fijngesneden uitje en de champignonplakjes in wat boter gaar met de kruiden. Voeg dan de room en melk toe. Breng dit samen aan de kook. Neem dan wat water waar je de bloem of maïzena in samen mengt tot er geen klontjes meer inzitten . Voeg dit dan bij de saus en laat het indikken tot een mooie romige saus.

     



    24-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (12)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepaneerde aubergine plakken

    Gepaneerde aubergine plakken

    benodigdheden:

    2 aubergines

    paneermeel

    3 eieren

    150 gram bloem

    Kruiden ( zout peper komijnpoeder paprikapoeder)

    olie om in te bakken


    Bereiding:

    Was en snijd de aubergines in plakken. Neem dan 3 schalen . 1 schaal doe je meel met de kruiden samen mengen. Andere schaal doe je de eieren klutsen en de laatste schaal paneermeel. Doe een laagje olie in een koekenpan en laat dit heet worden. Dan dep je de aubergine plakken eerst in de bloem dan in de eieren en als laatste in de paneermeel. Leg ze dan in de koekenpan en bak ze goudbruin . Smaakt heerlijk krokant en nemen geen vet op . Heerlijk als bijgerecht tijdens een BBQ of vismaaltijd .





    24-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (7)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Categorieën
  • broodjes/deegwaren (49)
  • gebak (28)
  • koekjes (31)
  • Marokkaans gerechten (22)
  • Marokkaanse deegwaren (17)
  • nagerechten (7)
  • overige gerechten (37)
  • ramadan (5)
  • salades (6)
  • smoothies/shakes (6)
  • soepen (8)
  • Taarten, cupcakes en koekjes zonder recept.... (59)
  • Taarten/vlaaien met recept (14)

  • Foto

    Archief per maand
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 10-2008

    Foto

    Gastenboek
  • coffeebeanshub
  • wallpaper
  • Me Time Tracksuit
  • Juice Wrld Vest
  • Cyberpunk 2077 Jackie Welles Jacket

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn favorieten
  • facebook OumYAssine
  • online vrouwen tijdschrift womanxyz


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!