Foto
Foto
Over mezelf:
Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 2 zoontjes Yassine en Anwar. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels. Men kan nu ook allerlei zoetigheden bij mij bestellen van taarten tot cupcakes. Liefs Amal.
Inhoud blog
  • Vegetarische tajine
  • Smurfentaart
  • Couscous salade
  • Tortilla muffins
  • Croissantjes naturel&gevuld met kaas
  • Koffiebroodjes (2)
  • Chocoladebroodjes (2)
  • Aardappelnestjes
  • Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
  • Roti pannekoeken
  • Mayonaise
  • Zalm pizza
  • Gehaktbrood
  • Croissantjes met banketbakkersroom
  • Begrir (2)
  • Frikandellenbroodjes
  • Pizza pollo (2)
  • Pizza tonno (2)
  • Turkse linzensoep
  • Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
  • Chorba met bulgur&gehaktballetjes
  • Mega cupcake
  • Boektaart met diploma&afstudeerhoedje
  • Kussentaart met roze balletschoentjes
  • Jongens geboorte stapeltaart (2)
  • Roze meisjes stapeltaart
  • Mario bros taartje
  • Vrachtwagen&auto stapeltaart
  • Roze love cupcakes
  • Lief mama taartje
  • Koekjes plateau 19 mei 2012
  • Verlovingstaart met grote roze rozen en bijbehorende cupcakes
  • Herdenkingstaartje
  • Couscous met zoete groenten en Tfya (2)
  • Tajine met rozijntjes en zoete sjalotjes
  • Jongens geboorte taart met pet&gympies van D&G en cupcakes
  • Boy's geboorte stapeltaart voor twins
  • Verlovingstaart met roze bloemtjes...
  • cupcakes met rozen topping
  • Turkse aardappel kŲfte
  • Lahmacun
  • Cars taart (1)
  • Cupcakes met verschillende smaakjes (2)
  • Koekjes plateau 7 april 2012
  • Roze vlinder strik taart
  • roze vlinder cupcakes
  • Verlovings cupcakes met roosjes
  • koekjesplateau 30-3-2012
  • Cupcakes met verschillende smaakjes (1)
  • Bruidegom&bruid cupcakes
    Zoeken in blog

    Foto
    Laatste commentaren
  • .. (oum saifeddine)
        op zelfgemaakte hotdogs
  • hsn8aLMml (iFXLxzEztTL)
        op Hennataart 2
  • ilhJGrENS (1BBav2h0)
        op Gucci handtas met bijpassend schoentje
  • x9qjigl8EpDF (tw6roUb3)
        op Herdenkingstaartje
  • zCW3yRvNEQ3 (qzC9CLADUB1D)
        op Jongens geboorte stapeltaart (2)
  • AR7rzNsE (ErsnJKQE)
        op Roti pannekoeken
  • 4OeMiP0z (ULXsytZff)
        op koekjesplateau 30-3-2012
  • nGnXla6SL1 (CRLK5ycS)
        op Visfilet met Charmila
  • ddk4Mlo8S (I5T7otwxD)
        op batbot
  • AqMMotXq (wEaQcHMP5G)
        op Appelcake
  • Foto
    Welkom in de cuisine van OumYassine
    interesse in een taart ,cupcakes en andere zoetigheden dan mail me even !!
    Image and video hosting by TinyPic
    21-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn eigen kookboek en nieuwe website !!

     Beste blog bezoekers 

    Als eerste wil ik jullie allen bedanken voor jullie complimentjes en jullie interesse in mijn blog en recepten. 


    Mijn andere site is :  http://loveforcakeofoumyassine.vpweb.nl/ hier kun je heerlijke en unieke taarten en andere zoetigheden bekijken en bestellen inshallah !!!!


    [Afbeelding: 2vj4rvk.jpg]



    Dit is het eindresultaat van mijn kookboek alhamdulilah. 

    titel: De Marokkaanse keuken van Oum Yassine
    ISBN: 9789085482963 

    Mijn kookboek bestaat uit 137 pagina'  en bevat 92 recepten
    (voorgerechten/hoofdgerechten/broodjes zoet en hartig/koekjes/ gebak /nagerechten).

    Zijn voornamelijk recepten die hier niet op mijn blog staan ( soms alleen een foto zonder recept)

    Voor de
    duidelijkheid er staan geen taarten in mijn kookboek want deze kunnen mensen bij mij bestellen ....


    Kookboek kost 17,50 euro exclusief verzendkosten .

    (kookboek is ook verkrijgbaar via mijn uitgever 
    http://www.gigaboekshop.com/marokkaanse-keuken-yassine-p-679.html )
    en via verschillende boekhandels  )

    Belgie ( gratis verzendkosten) http://www.cosmox.be/boeken/de-marokkaanse-keuken-van-oum-yassine-amal-hanine-9789085482963

    Nederland ( gratis verzendkosten) http://www.cosmox.nl/boeken/de-marokkaanse-keuken-van-oum-yassine-amal-hanine-9789085482963


    Veel kook en bakplezier inshallah 

    Liefs OumYAssine
     



    21-07-2011 om 00:00 geschreven door OumYassine


    >> Reageer (42)
    06-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische tajine


    Vegetarische tajine

    recept volgt snel

    06-08-2012 om 17:29 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaans gerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smurfentaart


    Smurfentaart

    recept volgt zsm

    06-08-2012 om 17:28 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Couscous salade


    Couscous salade

    06-08-2012 om 17:26 geschreven door OumYassine


    Categorie:salades
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tortilla muffins
    [Image: 2553l1j.jpg]

    [Image: anikpg.jpg]

    Tortilla muffins

    IngrediŽnten:


    3 aardappels in blokjes gesneden
    2 uitjes fijngesneden
    2 lenteuitjes fijn gesneden
    100 gram komijnkaas in blokjes gesneden
    3 eieren
    100 ml room
    zout/peper/paprikapoeder/komijnpoeder
    3 eetlepels fijngesneden peterselie en/of koriander
    4 volle eetlepels meel
    theelepel bakpoeder

    Bereiding:

    Bak de uitjes,aardappelblokjes en lenteuitjes in een laagje olie gaar.
    Laat ze dan uitlekken en afkoelen op stukje keukenpapier.
    Neem een andere pan en kluts daar de eieren met de room samen en voeg daar de kruiden aan toe . Dan voeg je de meel en bakpoeder toe mix dit goed samen. Voeg als laatste de gebakken aardappeltjes,uitjes, kaasblokjes en fijngesneden peterselie en/of koriander toe. Roer het geheel goed samen.

    Neem dan een stuk bakpapier en knip hier 12 vierkantjes ( ongeveer 10 bij 10 cm )uit . Neem dan een muffinvorm waar 12 muffins in kunen. Stop in elke muffinvorm een vierkant bakpapiertje. Leg dan in elke papiertje 2 volle eetlepels tortilla beslag erin. Je kunt ook grotere en vollere bakjes maken maar dan krijg je er denk ik zo een 9 stuks uit.
    Bak ze in voor verwarmde oven gaar op 200 graden tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en strooi er wat geraspte kaas op en wat gedroogde italliaanse kruiden en stop ze dan even terug in de oven tot de geraspte kaas gesmolten is...

    06-08-2012 om 16:02 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (1)
    05-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croissantjes naturel&gevuld met kaas
    [Image: sfv13o.jpg]

    Croissantjes naturel&gevuld met kaas ( gemaakt van gistbladerdeeg)

    IngrediŽnten:

    1 kg meel

    60 gram verse gist

    500 ml ijskoud water

    35 gram suiker

    25 gram zout

    50 gram roomboter

     

    Extra: 350 a 400 gram roomboter , kaasplakjes

    Basisrecept is van deze site (zie filmpje)  http://www.njam.tv/recepten/franse-roombotercroissants )

     

     

    Bereiding:

    Giet de meel op je werkplek. Voeg aan de zijkanten aan de buitenkant van het meel  de zout, suiker  en boter toe. Deze mogen niet in aanraking komen met het gist. Maak een kuiltje in de meel, giet het water erin en los de gist hier in op. Schep de meel langzaam door het water en meng er suiker, zout en 50g boter door. Kneed tot een soepel deeg, stuif wat meel op het werkvlak. Verdeel het deeg over 2 bollen. Rol elke bol deeg uit tot 1 cm. Dek af met plasticfolie en leg beide  40 minuten in de diepvries. Haal het deeg uit de diepvries en bestuif met meel. Wrijf de boter ( elke plak deeg met zo een 200 gram boter)  met de hand uit over 2/3 van de oppervlakte van het deeg. Houd de randen vrij. Plooi het deeg in 3 delen, start hierbij met het niet-beboterde deel. Rol opnieuw uit tot 2,5 cm en plooi nogmaals in 3 delen. Draai het deeg in bakpapier en zet 40 minuten in de koelkast. Stuif wat bloem op het werkvlak en rol het deeg opnieuw uit tot 2,5 cm. Plooi een laatste maal in 3 delen, draai in bakpapier en zet terug 40 minuten in de koelkast. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot 1,5 cm dik. Snijd er driehoekjes uit en rol op tot een croissant voor de croissantjes met kaas  leg je boven aan bij de brede kant een plakje kaas. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met een theedoek en laat 90 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de croissantjes af  in 25  minuten ongeveer.


    05-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffiebroodjes (2)
    [Image: 2j2g60j.jpg]

    Koffiebroodjes ( van gistbladerdeeg)

     

    IngrediŽnten:

    1 kg meel

    60 gram verse gist

    500 ml ijskoud water

    35 gram suiker

    25 gram zout

    50 gram roomboter

     

    Extra: 350 a 400 gram roomboter , banketbakkersroom ( kun je van dr.Oetker  gebruiken of zelf maken)  en gewelde rozijnen, eitje , abrikozenjam

    Basisrecept is van deze site ( zie filmpje ) http://www.njam.tv/recepten/franse-roombotercroissants 

    Bereiding:

    Giet de meel op je werkplek. Voeg aan de zijkanten aan de buitenkant van het meel  de zout, suiker  en boter toe. Deze mogen niet in aanraking komen met het gist. Maak een kuiltje in de meel, giet het water erin en los de gist hier in op. Schep de meel langzaam door het water en meng er suiker, zout en 50g boter door. Kneed tot een soepel deeg, stuif wat meel op het werkvlak. Verdeel het deeg over 2 bollen. Rol elke bol deeg uit tot 1 cm. Dek af met plasticfolie en leg beide  40 minuten in de diepvries. Haal het deeg uit de diepvries en bestuif met meel. Wrijf de boter ( elke plak deeg met zo een 200 gram boter)  met de hand uit over 2/3 van de oppervlakte van het deeg. Houd de randen vrij. Plooi het deeg in 3 delen, start hierbij met het niet-beboterde deel. Rol opnieuw uit tot 2,5 cm en plooi nogmaals in 3 delen. Draai het deeg in bakpapier en zet 40 minuten in de koelkast. Stuif wat meel op het werkvlak en rol het deeg opnieuw uit tot 2,5 cm. Plooi een laatste maal in 3 delen, draai in bakpapier en zet terug 40 minuten in de koelkast. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot 1,5 cm dik. Deel het deeg in 2 lappen. Rol het weer een beetje uit. Bestrijk het met de banketbakkersroom en strooi er rozijnen op. Rol het deeg horizontaal op.  Snijd er  plakjes uit van ongeveer 1,5 bij 2 cm dik en leg ze op de bakplaat. Werk zo je gehele deeg af. Leg de koffiebroodjes allemaal  op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met een theedoek en laat 90 minuten rijzen. Na het rijzen smeer je je broodjes in met ei  voor je ze gaat afbakken.  Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de croissantjes af  in 25  minuten ongeveer. Nadat ze gebakken zijn smeer je ze in met warme abrikozenjam.


    05-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladebroodjes (2)
    [Image: 352q5fo.jpg]

    Chocolade broodjes ( van gistbladerdeeg) (2)

    IngrediŽnten:

    1 kg meel

    60 gram verse gist

    500 ml ijskoud water

    35 gram suiker

    25 gram zout

    50 gram roomboter

     

    Extra: 350 a 400 gram roomboter , reepjes pure chocolade/melkchocolade

    Basisrecept is van deze site  (zie filmpje) http://www.njam.tv/recepten/franse-roombotercroissants 

     

    Bereiding:

    Giet de meel op je werkplek. Voeg aan de zijkanten aan de buitenkant van het meel  de zout, suiker  en boter toe. Deze mogen niet in aanraking komen met het gist. Maak een kuiltje in de meel, giet het water erin en los de gist hier in op. Schep de meel langzaam door het water en meng er suiker, zout en 50g boter door. Kneed tot een soepel deeg, stuif wat meel op het werkvlak. Verdeel het deeg over 2 bollen. Rol elke bol deeg uit tot 1 cm. Dek af met plasticfolie en leg beide  40 minuten in de diepvries. Haal het deeg uit de diepvries en bestuif met meel. Wrijf de boter ( elke plak deeg met zo een 200 gram boter)  met de hand uit over 2/3 van de oppervlakte van het deeg. Houd de randen vrij. Plooi het deeg in 3 delen, start hierbij met het niet-beboterde deel. Rol opnieuw uit tot 2,5 cm en plooi nogmaals in 3 delen. Draai het deeg in bakpapier en zet 40 minuten in de koelkast. Stuif wat bloem op het werkvlak en rol het deeg opnieuw uit tot 2,5 cm. Plooi een laatste maal in 3 delen, draai in bakpapier en zet terug 40 minuten in de koelkast. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot 1,5 cm dik. Snijd er rechthoekjes uit van 10 bij  15 cm ongeveer  uit en leg aan de minst brede kant reepje chocolade en laat dan ongeveer 1 a 2 cm leeg en weer een reepje chocolade. Rol dan het deeg op tot een chocolade broodje. Leg de chocoladebroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met een theedoek en laat 90 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodjes  af  in 25  minuten ongeveer.

    05-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (0)
    04-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelnestjes
    [Image: dqggm1.jpg]

    Aardappelnestjes


    IngrediŽnten:

    3 grote geraspte aardappelen
    3 eieren
    paar eetlepels fijngesneden koriander
    paar eetlepels fijngesneden peterselie
    komijn
    paprikapoeder
    peper
    zout
    paar grote eetlepels meel
    lepeltje bakpoeder


    Extra: olie om in te bakken

    Bereiding:

    Meng alle bovenstaande ingrediŽnten samen.
    Doe wat olie in een diepe koekenpan.
    Neem dan telkens met 2 eetlepels wat aardappelmengsel en leg dit in de olie ( net zoals je doet als je oliebollen bakt) . Bak beide kanten mooi goudbruin. Leg ze daarna neer op keukenpapier zodat deze de overtollige olie observeerd...

    04-08-2012 om 13:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
    [Image: auf6kn.jpg]

    Zelf gemaakte Abrikozensap met oranjebloesem&kaneel

    IngrediŽnten:

    Ongeveer 1 liter koud water
    1 pak abrikozenpasta ( te koop bij de Turkse winkel)
    Suiker naar smaak
    Snufje kaneel
    1 a 2 eetlepels oranjebloesem

    Bereiding :
    Doe koud water in een pan en breng dit aan de kook. Voeg hier de abrikozenpasta bij ( in stukjes ) . Breng dit al roerend aan de kook. Zet dan het vuur uit en maal het geheel fijn met een staafmixer. Voeg dan de suiker ,oranjebloesem en kaneel toe . Roer dit geheel en laat het goed afkoelen alvorens het te serverenÖ..

    04-08-2012 om 12:53 geschreven door OumYassine


    Categorie:smoothies/shakes
    >> Reageer (4)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Categorieën
  • broodjes/deegwaren (42)
  • gebak (28)
  • koekjes (30)
  • Marokkaans gerechten (22)
  • Marokkaanse deegwaren (16)
  • nagerechten (2)
  • overige gerechten (26)
  • ramadan (5)
  • salades (6)
  • smoothies/shakes (6)
  • soepen (7)
  • Taarten, cupcakes en koekjes zonder recept.... (67)
  • Taarten/vlaaien met recept (15)

  • Foto

    Archief per maand
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 10-2008

    Foto

    Gastenboek
  • d48zyUXEq
  • JjUpNmK7awY1
  • 57aHqUZQ
  • JGXnydd7aHd9
  • leuke site

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !




    Mijn favorieten
  • facebook OumYAssine
  • online vrouwen tijdschrift womanxyz
  • love for cake of oumyassine !!!! kom en bestel


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!