Foto
Foto
Over mezelf:
Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels.  Liefs Amal.
Inhoud blog
  • Cookie kersen toetje
  • Apple crumble dessert
  • gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella
  • GOZLEME
  • chocolate peanuts fudge
  • Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes
  • Gepaneerde gekruide visfilet
  • Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus
  • Gepaneerde aubergine plakken
  • Kumpir
  • Bruschetta bolletjes
  • Sinaasappel bavaroise vlaai
  • Mini bountycake
  • dadel vlaai
  • Mediterrane stamppot
  • Amerikaanse pancakes met ahornsiroop
  • Zelfgemaakte raïb
  • Hartige muffins
  • gevulde batbot ( maghmar )met gehakt
  • Courgettekoekjes
  • Gevulde paprika
  • Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)
  • Zelfgemaakte yoghurt
  • Zwitserse room croissantjes
  • Oreo toetjes
  • Borek gevuld met fetakaas en aardappels
  • zelfgemaakte kibbeling
  • Aspergesoep
  • Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika
  • Börek met amandelen en honing
  • Borek met roomkaas
  • Vegetarische tajine
  • Smurfentaart
  • Couscous salade
  • Tortilla muffins
  • Croissantjes naturel&gevuld met kaas
  • Koffiebroodjes (2)
  • Chocoladebroodjes (2)
  • Aardappelnestjes
  • Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
  • Roti pannekoeken
  • Mayonaise
  • Zalm pizza
  • Gehaktbrood
  • Begrir (2)
  • Frikandellenbroodjes
  • Pizza pollo (2)
  • Pizza tonno (2)
  • Turkse linzensoep
  • Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
    Zoeken in blog

    Foto
    Laatste commentaren
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • seo service london (seo service london)
        op Bruidegom&bruid cupcakes
  • http://truediamond.co.uk/ (seo service UK)
        op Broodje mozzeralla met tomaat
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Mobile App Development Company in Chennai (Appslure)
        op Appel-msemmen
  • Delhi Hotel Escorts (saniyasharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Foto
    Welkom in de cuisine van OumYassine

    Image and video hosting by TinyPic
    05-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde batbot ( maghmar )met gehakt


    Gevulde batbot ( maghmar )met gehakt.

    Ingrediënten deeg:...

    Ongeveer 750 gr bloem
    20 a 25 gram verse gist
    Beetje zout
    Lauw water tot je een soepel deeg hebt.

    Ingrediënten vulling :


     Ongeveer 500 gram gehakt
    3 fijngesneden uien
    Zout
    Peper
    Koriander/peterselie
    Gemberpoeder
    Paprikapoeder
    Peper
    Beetje komijnpoeder
    Eetlepel tomatenpuree

    Bak dit allemaal samen in een hapjespan en laat het goed afkoelen .

    Kneed het deeg tot een soepel geheel en verdeel het over 10 flinke bollen .

    Druk of rol 2 bollen beetje plat tot een doorsnee van 10 cm ongeveer . Op en bol leg je flink paar lepels vulling in het midden. Zijkant van de bol maak je een beetje nat met water. Leg dan de ander uitgerolde bol erboven. Druk de zijkanten tegen elkaar. Leg dan op een doek waar je flink wat bloem op hebt gestrooid. Druk het nogmaals plat tot een doorsnee van 20 a 25 cm . Werk zo alle bollen af. Laat ze een uurtje rijzen en bak dan in een marokkaanse msemmenpan/pizzapan of koekenpan af . Smeer ze tijdens het bakken in met een beetje margarine of roomboter..

    Succes





    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (15)
    02-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begrir (2)



    Begrir ( 2)

    Ingrediënten:
     
    4 glazen ( van 250 ml) met fijne griesmeel

    25 gram verse gist
    1 zakje bakpoeder
    snufje zout
    6 glazen ( van 250 ml) lauw water

    Dit samen in een kom en goed samen mixen met een staafmixer of in een blender. Laat het even 10 minuten staan en je kunt direct beginnen met bakken. 
    Ik heb bij deze een begrir pannetje van Marokko gebruikt .Dan hoef je niet telkens het pannetje te spoelen... Pannetje warm laten worden en beslag erin gieten. Middelmatig vuur...... als ze gaar zijn op een doek leggen en direct volgende beslag erin. Na ongeveer 6 begrirs gebakken te hebben het   pannentje pas een keertje weer spoelen en weer goed warm laten worden voor je er weer beslag in doet.

    02-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (74)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
    [Image: 15p1gso.jpg]

    [Image: 15dutev.jpg]
    [Image: ea0h6x.jpg]

    Gevulde msemmen met La vache qui rit,paprika en ui

    recept volgt zsm

    02-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (2439)
    31-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begrir
    [Afbeelding: syweo6.jpg]
    Begrir

    Ingrediënten :
    1 soepkom dunne griesmeel
    1/2 soepkom meel
    1 theelepel zout
    1 bakpoeder
    2 soepkommen lauw water
    2 theelepels gist ( ik heb zelf ongeveer 6 gram droge gist gebruikt)
    1 theelepel poedersuiker


    Bereiding:
    Alles goed samenmixen met een blender
    ongeveer een uurtje laten rijzen.
    Dan de tefal pan telkens met koud water spoelen elke keer dat je er nieuw beslag in gaat doen. Eerst het vuur hoger zetten. En als er gaatjes in komen dan het vuur lager zetten.

    31-08-2010 om 23:29 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (173)
    25-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde msemmen djel faran





    Gevulde msemmen djel faran (oven)

    deeg:
    750 gram meel
    zout
    lauw water
    beetje gist

    vulling:
    500 gram gehakt
    2 fijngesneden uitjes
    half bosje fijngesneden koriander
    zout/peper/komijnpoeder/gemberpoeder/peper
    klein blikje tomatenpuree
    olijfolie
     
    Bereiding

    Kneed van het meel,zout ,beetje gist en lauw water een soepel en zacht deeg voor de msemmen.
    Laat het deeg even rusten .

    In een  koekenpan heb je al eerder  het gehakt mengsel klaar gemaakt dat jegoed laat afkoelen.

    Het deeg verdeel je in 3 a 4 grote bollen. Die druk je uit net als msemmmen ( gebruik je aanrecht want ze worden groot) dan pak je wat gehakt en verspreid dat over uitgedrukte bol deeg dan vouw je hem op als msemmen en legt hem neer op je bakplaat . Dan pak je 2de bol die druk je ook plat daar smeer je weer gehaktmengsel op en dan leg je daar je eerste gevulde msemmen op en vouw dan pas weer dicht. Leg het weer naast je neer en zo druk je weer een bol plat en weer gehakt en pak weer de grote gevulde msemmen en vouw weer dicht.
    Laatste bol doe ik meer de olie opsmeren van het gehakt mengsel en dan de msemmen die gevuld is er op leggen . Leg in een grote bakplaat en laat het even rusten . Dan druk je hem langzaam plat tot een grote msemmen ter grote van je bakplaat van de oven. Smeer de boven kant goed in met een megsel van boter /olie en bak gaar op 200 graden. Tussendoor je msmennen insmeren met wat olie/boter .


    smakelijk eten

    25-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (2350)
    20-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donuts á la batbot
    [Afbeelding: 3whut.jpg]

    [Afbeelding: xkrqk7.jpg]

    Donuts á la batbot

    komt inshallah ( als God het wil) in mijn kookboek te staan .

    20-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (2213)
    14-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken maghmar en mini batbot
    [Afbeelding: dyoifo.jpg]

    [Afbeelding: 1115ox3.jpg]

    [Afbeelding: k4w2du.jpg]

    Gebakken maghmar en mini batbot ( uit 1 deeg)

    Ingrediënten:
    500 gram bloem
    1 lepel suiker
    1 lepel gesmolten boter
    1 lepel instant gist
    zout
    lauw/warm water

    Bereiding:
    Voeg alle ingrediënten samen en kneed dit samen tot een soepel deeg. Laat het deeg even rusten/rijzen voor 15 minuten. Maak er 12 kleine bolletjes van ter grote van een mandarijn.
    6 bolletjes druk je met behulp van meel/griesmeel plat om batbot van te maken en leg het op een doek met een warme deken erop en laat het rijzen voor 45 minuten ongeveer. 6 bolletjes waar we gebakken magmhar van gaan maken drukken we plat met behulp van olie en leggen we op een ingevet dienblad te rijzen  voor 45 minuten ongeveer. Na 45 minuten pak je een Marokkaanse zware koekepan  ( makla)  en een gewone koekepan. Warm beide op tegelijk. In de zware Marokkaanse makla bak je de batbot op een zacht vuur. Ze zullen helemaal opzwellen als het goed is ( zoals bij pitabroodjes) de andere die koekepan doe je telkens een paar eetlepels olie in en bak je de maghmar in tot een goudbruine kleur.

    De maghmar is heerlijk als ze warm geserveerd worden met honing en een heerlijk glaasje naanaa thee.

    14-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (4)
    27-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken rghaif
    [Afbeelding: 10d8x78.jpg]

    Gebakken rghaif

    Ingrediënten:
    1 ei
    ongeveer 400 gram meel
    Half zakje vanillisuiker
    beetje gist
    beetje zout
    lauw water om te kneden

    Bereidingswijze:
    Kneed bovenstaande ingredienten samen tot een soepel deeg. Laat het even rusten. Maak er kleine bolletjes van. Laat het weer even rusten.
    Maak er mini msemmen van. Breng de ene hoek naar de andere hoek en druk effe goed aan.
    Bak ze in hete olie en doe er honing en sesamzaadjes of grof gemalen en gebakken amandelen op.

    27-02-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (71)
    10-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sfench met ei en melk








    Sfenzj met ei en melk

    ( met dank aan Sharifax voor dit heerlijke recept)

    Ingrediënten:

    500 gram bloem
    1 volle theelepel zout
    12 gram instant gist
    1 tl. suiker
    200 ml. lauw water
    200 ml. lauwe melk
    1 ei, geklutst
    ½ tl. bakpoeder
    2 eetlepels gesmolten boter

    Bereiding:
    Los eerst de instant gist met een theelepel suiker op in het lauwe water. Laat ongeveer een kwartier staan; er vormen zich als het goed is allemaal belletjes.

    Doe dan de bloem in een kom samen met het zout: meng dit eerst samen goed. Maak dan een kuiltje in het midden en giet hierin het gistmengsel, de lauwe melk,
    het geklutste ei, de bakpoeder en de boter en meng deze ingrediënten goed met de hand tot een glad en soepel deeg. Zo'n vijf minuutjes.

    Doe de kom met deeg nu goed inpakken in een grote plastic zak ( bv pedaalemmerzak) en doe deze in de oven. De oven is tochtvrij en zo rijst het deeg goed. Laat een uur rijzen.

    Doe nu je handen invetten met weinig olie. Smeer ook je aanrecht in met wat olie. Pak nu een bolletje deeg ter grootte van een grote mandarijn. Vorm dit met je handen
    tot een mooie ronde gladde bal en leg op het aanrecht. Ga zo door totdat al het deeg is gevormd.

    Verwarm olie voor in een koekenpan. De olie moet goed heet zijn voor je begint met bakken .
    Smeer je vingers en/of handen in met weinig olie. Pak nu een bolletje deeg op; maak een gat in het midden en draai voorzichtig rond om het gat wat groter te maken.
    Leg voorzichtig in de olie in de koekenpan en bak goudbruin en gaar. 4 of 5 tegelijk.
    Is de sfenzj aan de onderkant gaar? Draai dan om en bak de andere zijde.
    Wanneer de sfenzj mooi goudbruin is aan beide zijden haal je deze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

    10-01-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (2396)
    22-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.msemmen gevuld met roomkaas


    msemmen gevuld met roomkaas

    recept volgt nog......

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (1039)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini batbot gevuld met groenten en tonijn




    Mini batbot gevuld met groenten en tonijn

    deeg :

    250 gram bloem
    100 gram fijne smida (griesmeel)
    1/4/ tl zout
    1 eetlepel verse gist
    1 groot glas lauw water

    smida om het deeg mee uit te rollen.

    Kneed de ingrediënten samen tot een soepel deeg. Laathet even afgedekt staan. Dan bestrooi je je aanrecht met smida ( griesmeel).
    Dan met een deegroller het deeg plat maken. tot een dunne lap . Niet te dun. en bestrooi regelmatig met griesmeel.
    Pak een glas en draai er cirkels uit. leg ze op een bakplaat om te rijzen.
    Als ze gerezen zijn dan bak je ze af in een zware makla (koekenpan zo een marokkaanse) of in een pizzapan. Dit op een zacht ot middelmatig vuurtje. als ze opbollen dan omdraaien.
    Als ze gaar zijn en afgekoeld dan kun je ze opensnijden.En vullen met wat je ze wilt . Ik had deze keer met tonijn en groenten.

    Vulling:
    1 fijngesneden uitje
    1 blikje met verschillnde groenten ( die je ook voor een koude pastasalade gerbuikt)
    3 augurken in plakjes gesneden
    paar olijven in plakjes gesneden
    3 eetlepels mayonaise
    1 lepeltje sambal
    zout en peper
    scheutje olijfolie
    2 blikjes tomijn ( uitgelekt)

    Bovenstaande goed mengen en dan kun je beginnen met vullen

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (2367)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gewone msemmen en gevulde msemmen uit 1 deeg gemaakt




    gewone msemmen en gevulde msemmen uit 1 deeg gemaakt

    ingegrediënten deeg


    3 kleine soepkommetjes meel
    1 klein soepkommetje fijne griesmeel
    beetje verse gist ( ongeveer 5 gram)
    zout ( klein theelepeltje)
    ongeveer 2 soepkommetjes lauw water ( kan een beetje meer zijn)

    Ik doe alles in de kneedmachine of in een marokkaanse kneedschaal.
    Alles goed mengen en dan goed kneden tot een fijn en soepel deeg.

    Even laten staan.
    Maak er 20 kleine bolletjes uit. ( is goed voor 10 msemmens)
    Dan pak je telkens 2 bolletjes. die druk je een beetje uit . goed insmeren met een mengsel van olie en boter. dan op elkaar leggen. Voor gewone msemen wat fijne griesmeel er tussen strooien. dan goed uit drukken.Als het goed deeg is dan komen er tijdens het uitdrukken geen scheuren in.
    Als je het plat hebt gedrukt dan kun je er vulling op doen of bij gewone msemmen wat boter en olie mengsel en dan wat griesmeel op strooien.
    Dan dichtvouwen tot een msemmen.

    Zo werk je alles af. Ik begin meestal met bakken als ik er een paar afheb. Dan als je wil gaan bakken. De msemmenpan goed het laaten worden. msemmen uitdrukken en weer wat boter olie op strijken. en dan optillen en in de pan leggen.
    Ik bak ze altijd op middelmatig vuur. voor je gaat omdraaien weer wat olie boter erop ( als het goed is heb je dat op deze kant nog niet gedaan) en dan blijven omdraaien tot je een mooie kleur hebt.


    Vulling

    gehakt
    gemalen ui
    gemalen groene paprika
    tomatenpuree
    zout,peper,gemberpoeder, komijn, paparikapoeder
    sambal
    olijfolie

    alles goed bakken in een koekepan. Goed laten afkoelen en dan kun je het gebruiken.

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (25)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel-msemmen



    Appelmsemmen
    ( met dank aan  Noha Tanger voor haar heerlijke recept)

    500 gram bloem
    3 eetlepels gesmolten boter
    1 theelepel verse gist niet te vol
    1/2 theelepel zout
    1 theelepel bakpoeder
    1 zakje vaniliesuiker
    lauw water om het tot een werkbare deeg te kneden

    Vulling:

    *100 g boter op kamertemp
    *100 g suiker + kaneel gemengd

    * boter op kamertemp + olie in een kom de msemmen mee uit te leggen
    *jam naar smaak
    *3 appels geschild uitgehold en in dikke ringen gesneden met citroensap bedruipen

    Maak de deeg met de ingrediënten  en laat deze 15 min bedekt  rusten.
    Dan 12 bolletjes vormen en met olie besmeren bedek deze met plastik
    zodat ze niet uitdrogen .
    Leg nou 1 voor 1 de bolletjes uit met de olie/boter wees er vooral niet zuinig mee net als gewone msemmen vouwen.
    Als je hiermee klaart bent dan begin je weer met de 1ste leg die een beetje uit (niet te dun . Druk het uit tot een kleine msemmen.) Leg in het midden een schijf appel. Doe hierin in het midden wat boter met de suiker en kaneel .
    Druk dan de uiteinden goed in het midden van de appelschijf anders 1x in de oven gaan ze open vul die kuiltje met jam .
    Laat ze nog 20 minuten rijzen .En bak ze dan op 180 graden.
    Als ze halfgaar zijn dan besmeer je ze in met eigeel en dan stop je ze weer terug terug in de oven tot ze een mooi kleurtje hebben gekregen zowel van boven als van onderen. Een maal uit de oven insmeren met wat abrikozenjam voor de glans.

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (228)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde msemmen met gehakt




    gevulde msemmen  met gehakt

    recept volgt nog......

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (1397)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.msemmen



    msemmen

    recept volgt nog......

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (26)
    21-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.batbot


    batbot (voor 2 grote)

    2 grote koffiemokken meel
    2,5 grote koffiemokken dunne smida
    1 eetlepel droge gist
    1 eetlepel suiker
    zout
    2 eetlepels zonnebloemolie
    ongeveer 400 ml lauw water

    Bovenstaande kneed je tot een soepel deeg en dat laat je dan even rusten.
    Dan verdeel je het deeg door 2 en maak je er 2 mooie bollen van.
    Je drukt ze dan uit met veel dunne smida tot platte broden. Als je wilt dat er veel smida aan de buitenkant blijft ziten dan eerst het brood voor je het uitdrukt nat maken met wat water en dan pas er dunne smida op strooien.
    Dan laat je het rijzen.
    dan voorzichtig optillen en in een voorverwarmde makla leggen op een zacht vuurtje en dan bakken. Als de ene kant mooi lichtbruin is omdraaien en deze ook op een zacht pitje laten bakken.

    alvast smakelijk eten is heerlijk als het nog warm is met honing en boter en een glaasje naanaa thee

    21-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (24)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Categorieën
  • broodjes/deegwaren (49)
  • gebak (28)
  • koekjes (31)
  • Marokkaans gerechten (22)
  • Marokkaanse deegwaren (17)
  • nagerechten (7)
  • overige gerechten (37)
  • ramadan (5)
  • salades (6)
  • smoothies/shakes (6)
  • soepen (8)
  • Taarten, cupcakes en koekjes zonder recept.... (59)
  • Taarten/vlaaien met recept (14)

  • Foto

    Archief per maand
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 10-2008

    Foto

    Gastenboek
  • coffeebeanshub
  • wallpaper
  • Me Time Tracksuit
  • Juice Wrld Vest
  • Cyberpunk 2077 Jackie Welles Jacket

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn favorieten
  • facebook OumYAssine
  • online vrouwen tijdschrift womanxyz


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!