Sint Jorisgilde Someren
Oorspronkelijke pagina opgezet door overleden gildebroeder Wim Bankers.

SINT JORISGILDE SOMEREN

02-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schieten voor KansPlus
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag 1 mei vond in een stralende voorjaarszon de schietwedstrijd plaats ten bate van KansPlus Asten-Someren. Locatie was schietterrein Jorisveste van Sint Jorisgilde Someren. Er namen 33 schutters van de gilden uit Kring Peelland mee aan deze wedstrijd. Burgemeester Veltman opende het evenement en sprak de deelnemers toe. De opbrengst ca € 600,- zal door KansPlus op een nuttige wijze besteed gaan worden. De organisatie was in handen van de 4 Somerense gilden en gilde St. Joris uit Asten.

Categorie:cultuur
15-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kofferbakverkoop
Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Categorie:cultuur
15-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schietwedstrijd Kring Peelland 13 maart 2016
De eerste kringwedstrijd van 2016 werd verschoten op ons schietterrein Jorisveste.
Categorie:cultuur
09-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kringkampioenschappen 2015
Afgelopen zondag 4 oktober werden de kringkampioenschappen geweerschieten van Kring Peelland gehouden. Onze schutters kwamen bij deze wedstrijd goed uit de bus. Wij feliciteren ze voor het gehaalde resultaat. (foto's Siris)
Categorie:cultuur
25-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viering Sint Jorisdag 2015
Zaterdag 25 april. Viering van onze patroonheilige Sint Joris. De dag begon met de installatie van onze nieuwe beschermheer René van Kaam, vervolgens een H. Mis in de Lambertuskerk en een koffietafel in gildehuis Krabbendam.


Categorie:cultuur
16-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kringwedstrijd 15 maart 2015

15 Maart 2015 Sint Joris Someren Kringwedstrijd. Erekampioen: 1e Ad Vlemmix Lierop Kampioen: 1e Henk v.d. Velden Aarle Rixtel 2e Patricia Vossen Someren Personeel: 1e Patricia Vossen Someren 2e Henk v/d Velden Aarle-Rixtel 3e Huib Vossen Someren 4e Sjan Vossen Someren 5e Ruud Mijnsbergen Lieshout 6e Jo Hurkmans Someren Vrije Hand: 1e Ad Vlemmix Lierop 2e Angel van Moorsel Lierop 3e Sjan Vossen Someren 4e Huib Vossen Someren 5e Jan van Bree Stiphout 6e Willy Hoebergen Someren Viertal: Gilde Sint Joris Someren Schutters: 1 Sjan Vossen 2 Patricia Vossen 3 Huib Vossen 4 John v.d. Vleuten Bejaarden: 1e Thjeu Knapen Someren-Eind 2e Frits Kiggen Someren Puist: 1e Frits Kiggen Someren 2e Bert Vorstenbosch Lieshout 3e Jan van Bree Stiphout 4e Angel van Moorsel Lierop 5e Bert Vorstenbosch Lieshout 6e Jan Rovers Beek en Donk 7e Bert Vorstenbosch Lieshout


29-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opening Sint Joriskapel 28 september 2014
Zondag 28 september werd de nieuwe Sint Joriskapel feestelijk geopend. Vooraf was er een plechtige Eucharistieviering waarin Mgr. Mutsaerts voorging. Behalve het St. Jorisgilde waren ook aanwezig het gilde uit Someren-Eind en de Lieropse gilden, leden van het kringbestuur, burgemeester en wethouders, sponsoren en begunstigers. De koren Bonum Tenete en het Dameskerkkoor verzorgden de gezangen. Na de mis werd het nieuwe beeld gewijd en overgebracht naar de kapel, waarna de bisschop de kapel inzegende. Na een vendelgroet door alle gilden was en nog een gezellig samenzijn in de pastorietuin met koffie en gebak.
Categorie:cultuur
28-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huib Vossen koning 2014-2016
Tijdens de kermis van 2014 is Huib Vossen de nieuwe koning geworden van het gilde. Hij was al twee keer eerder koning van het gilde.


Categorie:cultuur
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninklijke onderscheiding Jo Hurkmans
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Kermiszaterdag 27 september, na de Gildemis, werd gildebroeder Jo Hurkmans blij verrast door de burgemeester van Someren die hem de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau opspeldde voor zijn verdienste bij het gilde als hoofdman en wapenmeester, als vrijwilliger bij TWC De Zwaluw en als voorzitter bij de Stichting Oud Indie en Nieuw Guineagangers. Verder is hij mantelzorger voor zijn broers en zijn echtgenote Mia. Een welverdiende onderscheiding.


15-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkzaamheden Sint Joriskapel in oprichting.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het gilde is bezig om onder de klokkentoren van de Lambertuskerk een Sint Joriskapel te realiseren. De werkzaamheden worden hoofdzakelijk gedaan door gildebroeders en zusters met steun uit het bedrijfsleven. De kapel wordt op zondag 28 september geopend na de eucharistieviering van 9.30 uur die wordt voorgegaan door onze bisschop Mgr. A. Hurkmans. De kapel is voorzien van een nieuwe vloer en het oude marmeren altaar van Sonnehove is er in geplaatst. Een zware klus. Alleen het blad weegt al 600 kg.

Men is nog druk bezig met de verdere inrichting. Voor steun aan dit project zijn we nog op zoek naar enkele sponsoren. 

28-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Twee Koninklijke onderscheidingen

Op 1 april werd gildezuster Annie Steijvers benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontving deze onderscheiding voor haar bestuursfuncties en vrijwilligerswerk bij schietvereniging 't Heike, Toneelvereniging De Heidespelers en bij het gilde.
Vrijdag 11 april bracht het gilde een vendelgroet aan de gedecoreerde. Na deze groet waren we nog een tijdje samen onder het genot van koffie, vlaai en enkele drankjes.

Op 25 april werd ook gildebroeder Frans Meeuws verrast met de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Frans is sinds 1988 actief lid binnen het bestuur van het gilde en deken-schrijver. Ook was hij van 1982-2002 koster, daarnaast beheerder van de begraafplaatsen.  Ook was hij van 1973-1981 bestuurder bij de Houtbond FNV.
's Avonds brachten de gildebroeders hem een vendelgroet aan huis en was er daarna nog wat te drinken tijdens een gezellig samenzijn.

08-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kofferbakverkoop en bloemenmarkt

Op zaterdag 10 mei 2014 vindt wederom de Kofferbakverkoop en bloemenmarkt plaats op het terrein Jorisveste aan de Einhoutsestraat in Someren. Dit terrein ligt achter molen Den Evert.
De verkoop begint om 9.00 uur en duurt tot 16.00 uur.
Intree € 1,-   Kinderen t/m 12 jaar gratis.
Vanwege Nationale Molendag is de molen ook voor publiek toegankelijk.02-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarprogramma
Het jaarprogramma van het St. Jorisgilde

26 april: Koningsdag. 11.30 uur Aubade voor het gemeentehuis met de 4 Somerense gilden
  3 mei: Viering St. Jorisdag, met om 10.00 H. Mis in de kapel van Witven
  4 mei: 12.00 uur Schietwedstrijd t.b.v. KansPlus op het schietterrein te Asten
  4 mei: 19.00 - 20.00 uur Dodenherdenking Someren-Dorp
10 mei: Kofferbakverkoop aan de Einhoutsestraat bij de Jorisveste
  1 juni: Kringdag in Lierop georganiseerd door het gilde St. Antonius Abt
27 sept.: Kermiszaterdag is het weer koningschieten

30-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kringschietwedstrijd 16 maart St. Joris Someren
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op schietterrein Jorisveste vond op 16 maart de eerste schietwedstrijd van Kring Peelland plaats georganiseerd door het St. Jorisgilde.
Rond de 35 schutters namen hieraan deel.
De uitslagen vind je hier langs.
Klik voor een vergroting van de uitslagen op de afbeelding.


05-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schietwedstrijd Noord Brabantse Federatie van Schuttersgilden
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De Lieropse gilden organiseerden op 1 september het Federatietoernooi van de NBFS op hun schietterrein te Lierop. Aan dit toernooi namen ca 55 schutters deel. Op het onderdeel Vrije Hand wist Patricia Vossen (18) de eerste prijs te behalen en werd: Persoonlijk Kampioen NBFS geweer Vrije Hand.
Zij ontving hiervoor een zilveren medaille en een zilveren draagspeldje. Prachtig resultaat!!

Bij het onderdeel "Korpskampioen" behaalde ons team een verdienstelijke 3e plaats met de schutters: Patricia Vossen, Sjan Vossen, Huib Vossen en Willy Hoebergen.
Toon Bergh won er een Puistprijs.


09-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 mei: Kringgildendag Boekel

Onze keizer, Ties van der Linden behaalde op deze Kringgildendag bij het keizerschieten de 1e prijs en kreeg daarvoor het zilveren Keizerskruis. Tijdens de tentoonstelling in de feesttent werd voor het eerst de nieuwe Koningsvogel getoond, welke we onthuld hadden met St. Jorisdag 2013.


17-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kofferbakverkoop
De Kofferbakverkoop van 11 mei j.l. is min of meer in het water gevallen. Toch 'n goede opkomst ondanks de dreigende buien. Rond 11.00 uur begon het stevig te regenen, waardoor vele standhouders het voor gezien hielden en inpakten. Jammer, maar het weer kan je nu eenmaal niet regelen.
Volgend jaar, 10 mei, hopelijk beter weer.

Iedereen bedankt die meewerkte aan het slagen van onze 3e Kofferbakverkoop.

21-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Koningsvogel
Op 20 april 2013, de viering van St. Jorisdag, de patroonsheilige van ons gilde, werd tijdens de gildemis in de kapel van Zorgcentrum Witven de nieuwe zilveren koningsvogel gepresenteerd.
De oude vogel, uit 1549, was al zo vaak gerestaureerd dat volgens deskundigen, reparatie niet meer mogelijk is.
Daarom heeft het bestuur besloten om deze nieuwe vogel te laten maken. Dank zij de geldelijke steun van de Stichting Kringloop ONA, Asten-Someren, is de aanschaf dragelijk geworden. Daarvoor dank aan ONA.
Pastoor Jan Zwirs ging voor in de gildemis en zegende de nieuwe vogel in. 
Mooie bijkomstigheid is dat Nederland in 2013 een nieuwe koning krijgt en het St. Jorisgilde een nieuwe koningsvogel.


10-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gildebroeder Toon Verhagen overleden
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Na een ongelijke strijd tegen zijn ziekte is op 8 april 2013 overleden onze gildebroeder

TOON VERHAGEN
Hij werd 71 jaar.

       
Toon was gildebroeder vanaf 1980 en koning van het gilde van 1994-1996.
Hij was bestuurslid van 1985 tot 1993 waarvan de laatste 6 jaar als deken-schrijver.

Zaterdag 13 april namen we met gilde-eer
afscheid van Toon in Crematorium Berkendonk te Helmond.

We wensen echtgenote Tiny, zoon Patrick en schoonzoon Frans
veel sterkte om dit verlies te dragen.


10-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag Kringschietwedstrijd S. Jorisgilde

Op schietterrein Jorisveste te Someren werd zondag 10 maart de eerste schietwedstrijd van Kring Peelland gehouden.
Het was aan de frisse kant, maar de vuurkorf brandde en er was erwtensoep en 'n warme hap.
De uitslagen:
Erekampioen:  John v.d.Vleuten, Someren
Kampioen: 1e: Gerard van Ganzenwinkel, Aarle-Rixtel
2e:Thieu Scheepers, Lierop
Personeel:  1e: Ruud Mijnsbergen, Lieshout
2e:Frits Kiggen, Someren
3e: Henk vd Velden, Aarle-Rixtel
4e:Tjeu Knapen, Someren-Eind
5e: John vd Vleuten, Someren
6e: Patricia Vossen, Someren
Vrije Hand: 1e Angel van Moorsel, Lierop
2e: Gerard van Ganzenwinkel, Aarle-Rixtel
3e: Willy Hoebergen, Someren
4e: John vd Vleuten, Someren
5e: Henk vd Velden, Aarle-Rixtel
6e: Huib Vossen, Someren
Viertal: St. Jorisgilde Someren
met de schutters: Frans Meeuws, Piet van Eijk, Toon Bergh, Frits Kiggen
Bejaarden: 1e: Thieu Scheepers, Lierop 2e Angelina Knapen, Someren-Eind
Puist: 1e: Zus Hoebergen, Someren
2e: John vd Vleuten, Someren
3e: Frans Meeuws, Someren
4e: Janus Hurkmans, Someren
5e: Henk vd Velden, Aarle-Rixtel
6e Willie Donkers, Lierop
7e Willy Hoebergen, Someren


29-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeugdprins Coen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Onze gildebroeder en vendelier Coen van de Ven zal de komende dagen druk in de weer zijn als Jeugdprins Coen bij Carnavalsvereniging De Pompers.
We wensen Coen veel carnavalsplezier.
Alaaf  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Algemene Jaarvergadering

Bij de Algemene Jaarvergadering op 28 januari 2013 is nieuw in het bestuur gekozen: Gerard Joosten. Gerard is tamboer bij het gilde.
Frans Meeuws, deken-schrijver, was aftredend en herkiesbaar. Hij is wederom gekozen door de vergadering


27-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe koning 2012-2014

 

Nieuwe koning en erekoning St. Jorisgilde Someren

en relikwie van St. Joris aangeboden.

 

Tijdens het koningschieten bij het St. Jorisgilde Someren van afgelopen kermiszaterdag 22 sepember, is Piet van Eijk de nieuwe koning geworden van het gilde. Hij haalde bij het 135e schot de houten vogel naar beneden en is hiermee koning 2012-2014.Piet was eerder koning van het gilde van 2006-2008.

De nieuwe erekoning werd Harrie van Schalen. Deze schoot bij het 167e schot de voltreffer.

Voor het eerst had ook de jeugd kans om zich jeugkoning te schieten.

De eer was aan Coen van de Ven, vendelier bij het gilde.

 

’s Morgens tijdens de gildemis in de Pauluskerk werd aan het gilde een relikwie aangeboden, een botfragmentje van St. Joris. Het relikwie werd overhandigd door Jo van Schalen uit Gemert die het uit een erfenis had verkregen en het aan het St. Jorisgilde overhandigde. Door zijn goede banden met het Somerense gilde vond hij dat het dan op een goede plek terecht kwam. De bijbehorende verklaring van echtheid is in 1985 ondertekend door Kardinaal Aartsbisschop Simonis en Pater Leopold Verhagen  die het toen in zijn bezit kreeg.

In de rechterkolom kun je de rest van de foto's bekijken
06-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeugd en het Koningschieten
Klik op de afbeelding om de link te volgen We willen dit jaar ook kinderen gaan betrekken bij het koningschieten.
Kinderen vanaf groep 3 en t/m 15 jaar kunnen met een luchtbuks schieten op rozetjes, waarbij tenslotte een (houten) vogeltje naar beneden geschoten kan worden. Deelnemen is gratis.
Ook zal er een springkussen op het terrein aanwezig zijn.

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma Kermiszaterdag 22 september 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is weer bijna zover. Het gilde is weer toe aan een nieuwe koning en erekoning. Zaterdag 22 september wordt er weer gestreden om de titel Koning 2012-2014. Het programma:
Om 9.30 uur wordt de koning thuis afgehaald en begeleid naar de Pauluskerk waar om 10.00 uur de gildemis zal plaatsvinden.
Onder deze mis wordt er een relikwie van St. Joris overhandigd aan het gilde.
Na een vendelgroet op het kerkplein zal het gilde een maaltijd gebruiken in het gildehuis, waarna om 12.45 uur de stoet zal vertrekken naar het schietterrein, voorop gegaan door de standaardrijder.
Na het "vrije"van de schietboom zal er om 14.00 uur geschoten worden om de titel EREkoning. Na afloop hiervan zullen gildebroeders en zusters schieten om een nieuwe koning. Nadat bekend is wie de nieuwe koning is volgen de gebruikelijke rituelen en begeeft het hele gezelschap zich weer naar het dorp, waar hij/zij zal worden voorgesteld aan de bevolking. Dit gebeurd bij het gildehuis (Krabbendam).

02-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kriggildedag St. Servatiusgilde Lieshout
Onder barslechte weersomstandigheden vond op 24 juni de Kringgildedag plaats op een lokatie in Mariahout. Bijna de gehele dag regende het. Toch ging (bijna) alles door. De optocht werd een stukje ingekort en het Kruisboogschieten werd afgelast.
Bij het geweerschieten werd Patricia Vossen 2e bij het onderdeel KAMPIOEN
Foto's: Koning Ger Meeuws tijdens het koningschieten en:  Tijdens de optocht, wachten in de regen.
12-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningsbier 9 juni 2012
Tegen het einde van het Koningschap is een traditie dat de koning, samen met de erekoning de gildebroeders en zusters trakteerd op het Koningsbier. "s Middags werd aan beiden een vendelgroet gebracht als dank vanuit het gilde. 's Avonds werd er dan het gildebier gedronken op onze lokatie Jorisveste.
Foto's: Hulde aan koning Ger Meeuws-Elshof en hulde aan erekoning Frans Raijmakers.
(Meer foto's rechter blok)
09-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schieten KansPlus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Uitslagen schieten voor KansPlus Asten-Someren 6 mei 2012 te Lierop

De schietwedstrijden ten bate van KansPlus-afdeling Asten-Someren hebben het mooie bedrag van ruim € 550 opgeleverd.

Dit jaar was het de 32e keer dat Sint Joris Asten en de vier Groot-Somerense gilden geld inzamelden voor KansPlus Asten/Someren.

Uitslagen:

Erekampioen: 1e Willie Donkers (Lierop), 2e Marco de Pint (Nieuwkuijk), 3e Willy Jacobs (Lierop).

Kampioen: 1e Thieu Knapen (Someren-Eind), 2e Antoine de Pint (Nieuwkuijk), 3e Marco de Pint.

Personeel: 1e John van der Vleuten (Someren), 2e Ad Vlemmix (Lierop), 3e Willie Donkers, 4e Huib Vossen (Someren), 5e Angel van Moorsel (Lierop), 6e Sjaak Vorstenbosch (Lieshout).

Vrije hand: 1e Antoine de Pint, 2e Marco de Pint, 3e Jan van Brakel (Valkenswaard), 4e Volkert Scheepers (Nuenen), 5e Ad Vlemmix, 6e Willy Hoebergen (Someren)

Viertal: Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën (Lierop) met de schutters Angel van Moorsel, Ad Vlemmix, Thieu Scheepers en Willie Donkers.

Bejaarden: 1e Willie Donkers, 2e Thieu Knapen.

Puist: 1e Mien Bankers (Someren), 2e Gerard van der Linden (Lieshout), 3e Sjaak Vorstenbosch, 4e Wim van Bree (Lierop), 5e Mieke van der Voort (Asten), 6e Piet Schellens (Asten), 7e Toon Kwanten (Someren), 8e Jan van den Eijnden (Lierop), 9e Wim van den Eijnden (Lierop), 10e Theo van Woerkum (Asten).

(foto SIRIS: Frits Kiggen)


25-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint Jorisdag 21 april
De patroonsdag van St. Joris werd gevierd op zaterdag 21 april. Begonnen werd met een H. Mis in de kapel van Zorgcentrum Witven. Tijdens deze viering werd Frans Meeuws gehuldigd vanwege zijn 25-jarig jubileum. Hij kreeg de zilveren St. Jorisspeld opgestoken door hoofdman Toon Bergh.
's Middags werd het feest voorgezet op het eigen terrein met spel en vermaak.22-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 april: Verbroederingsfeest Lierop
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 15 april 2012 namen we deel aan het Verbroederingsfeest bij gilde O.L.V. van de Zeven Weeën te Lierop.
14 Gilden waren daar aanwezig. Onze standaardruiter Eric liep voor het eerst mee in de optocht met paard Tjisse. Patricia en Coen vendelden mee in een demonstratie en koning Ger Meeuws nam deel aan het Koningschieten.
Foto's kunt u zien en do
wnloaden in de rechterkolom

10-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overlijden Ton van Enckevort
Klik op de afbeelding om de link te volgen Na een lange strijd tegen zijn ziekte overleed op 1 maart onze gildebroeder Ton van Enckevort.
Ton werd lid van het gilde in 1967 en hij was erekoning van 1986-1988. Hij voelde zich nauw betrokken bij het gilde. Jarenlang maakte hij bij feestelijke gelegenheden zoals St. Jorisdag of kermis foto's van deze gebeurtenissen. Enkele uren na het feest of nog tijdens het feest waren de foto's afgedrukt of ze werden op 'n CD aangeboden.
Ton werd 72 jaar.
Er werd afscheid van hem genomen op 5 maart in de Lambertuskerk, waarna hij begraven is op begraafplaats Dellerhof. Bedankt voor je inzet Ton.

28-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarprogramma 2012

Jaarprogramma 2012

 

15 april         : Verbroederingsdag Lierop, O.L.V. Zeven Weeën

21 april         : Viering St. Jorisdag

30 april         : Koninginnedag, aubade met 4 Somerense gilden

4 mei            : Dodenherdenking monument bij gemeentehuis

12 mei          : Kofferbakverkoop terrein bij Jorisveste

24 juni          : Kringgildedag St. Servatiusgilde Lieshout/ Mariahout

22 september : Koningschieten

 

Dan is er  op zaterdag 9 juni nog het drinken van het Koningsbier.


10-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarvergadering 30 januari 2012

Op de Algemene Jaarvergadering van het gilde op 30 januari j.l. zijn de aftredende gildebroeders Toon Bergh (hoofdman) en Huib Vossen (deken) beiden herkozen.
Zij kregen beiden het maximale aantal stemmen.


16-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Michiel d'n Urste van de Meerpoel
Klik op de afbeelding om de link te volgen Michiel Malschaert is zaterdag 12 november tevoorschijn gekomen als Prins Michiel d'n Urste, de 48e regent van Carnavalsvereniging De Meerpoel. Michiel is lid van ons gilde. We wensen hem en zijn vrouw Annemarie vele fijne Carnavalsdagen toe.
Foto (Siris): Michiel en Annemarie samen met zijn ouders Hans en Mien. 

07-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom op dè podium op

Kom op dè Podium op; onder deze titel hield carnavalsvereniging De Meerpoel uit Someren op zondag 6 november in zalencentrum Centraal voor de derde keer een artiestenpodium voor jeugdige artiesten.

Bijna veertig jeugdige, jonge talenten verzorgden een diversiteit aan optredens zoals tonpraten, zang, instrumentaal en slagwerkgroep RICK. Het geheel werd gepresenteerd door Rosemarie Smits en het talrijk aanwezige publiek kon genieten van de vele enthousiaste optredens van de jeugdige deelnemers.

Het tweede optreden mag gerust bijzonder gevonden worden. Koen van de Ven (9), lid van het Sint Jorisgilde, gaf een demonstratie vendelen. (bron: SIRIS)


31-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schietwedstrijd 29 oktober

Gilde Sint Joris hield op zaterdagavond 29 oktober een vrije schietwedstrijd op schietterrein Jorisveste in Someren. 35 Schutters namen hier aan deel.

De uitslagen:

Erekampioen: 1e Natasja van der Heijden (Stiphout), 2e Sjan Vossen (Someren), 3e Geert-Jan Bukkems (Heeze).

Kampioen: 1e Natasja van der Heijden, 2e Patricia Vossen (Someren), 3e Bert Vorstenbosch (Lieshout).

Personeel: 1e Jan Bijnen (Geldrop), 2e Angel van Moorsel (Lierop), 3e Henk van der Velden (Aarle- Rixtel), 4e Thieu Scheepers (Lierop), 5e Jo Hurkmans (Someren), 6e Willie Donkers (Lierop).

Vrije hand: 1e Ad Vlemmix (Lierop), 2e Willy Hoebergen (Someren), 3e Willie Donkers (Lierop), 4e Angel van Moorsel (Lierop), 5e Jan van Bree (Stiphout), 6e Sjan Vossen (Someren).

Bejaarden: 1e Willie Donkers, 2e J. van Duren (Overloon).

Puist: 1e Ben Hendriks (Overloon), 2e Klaas van der Zanden (Lieshout), 3e Geert-Jan Bukkems (Heeze), 4e Willy Hoebergen(Someren), 5e Louis Boudewijns (Stiphout), 6e J. Verschuren (Geldrop), 7e Hann van Seggelen (Lierop).


04-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kringkampioenschappen 2011
Bij de Kringkampioenschappen geweerschieten op 2 oktober 2011 in Aarle-Rixtel werd gildebroeder Frits Kiggen Kringkampioen op de Vrije Hand. Hij ontving uit handen van Kringvoorzitter Loek Swinkels de wisselbeker en een zilveren schild.
In de neven-wedstrijd won ons viertal de 1e prijs met Patricia, Sjan en Huib Vossen en John v.d. Vleuten. John werd ook 1e bij de Vrije Hand en Patricia werd 1e bij onderdeel Kampioen. Een geslaagde middag voor ons gilde. Proficiat.

30-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schietwedstrijd Beek en Donk
Klik op de afbeelding om de link te volgen Alsof Kermiskoningin alleen nog niet voldoende was: Patricia Vossen werd bij de kringwedstrijd op kermis-zondag te Beek en Donk 1e op het onderdeel Personeel en behaalde de 1e puistprijs. Vader Huib werd 4e bij Personeel.

29-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe jeugdleden
Klik op de afbeelding om de link te volgen Coen en Dana, kleinkinderen van Toon en Toos Bergh, maakte hun debuut bij het gilde. Coen is al 'n hele tijd bezig om het vendelen te leren en draaide met de kermis voor het eerst mee. Dat is prima gelukt.
Dana liep voor het eerst mee voorop met het naambordje van St. Joris. Welkom bij het gilde Coen en Dana.

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kermiskoning/koningin 2011

Kermis-zaterdagmiddag 24 september 2011. Het St. Jorisgilde uit Someren gaat al lopende vanaf de kermis naar haar schietterrein Jorisveste. Voorop loopt dit keer een standaardruiter met het standaardvaandel van het gilde, die zigzaggend de weg vrij maakt voor het gilde. Je moet ver terug in de geschiedenis om dit plaatje te kunnen zien.

Op het terrein aangekomen, waar de schietwedstrijden zullen plaatsvinden om de kermiskoning en kermiskoningin 2011, neemt hoofdman Toon Bergh het woord en geeft ere-koning Frans Raijmakers de microfoon. Deze deelde mee dat het paard, ’n Friese ruin, sinds kort zijn eigendom is. Hij geeft het paard met ’n ruiter in bruikleen aan het gilde om bij officiële gelegenheden het gilde voor te gaan. Verder wordt hij goed verzorgd in en rond de manege van De Somerense Vennen. Een fantastisch gebaar van Frans waar alle aanwezige gildebroeders en zusters heel erg trots op zijn.

Het paard Tjisse kent zijn taken, want het heeft jaren voorop gelopen bij het gilde van Maarheeze en schrikt niet meer van de geluiden van trommen, bazuinen en het wapperen van vlaggen. Hij  heeft in zijn loopbaan vele prijzen binnen gehaald voor het gilde.

Verder werd er natuurlijk nog geschoten op de houten vogel, daar was iedereen natuurlijk voor gekomen. Wethouder Willy Hanssen verrichte het openingsschot, waarna de dames schoten om kermiskoningin 2011. Het laatste stuk van de vogel werd eraf geschoten door Patricia Vossen.

Ook door de heren werd er strijd geleverd om toch ’n keer kermiskoning te kunnen worden.

De eer ging naar Willy Hoebergen. Na de prijsuitreiking en ’n vendelgroet begaf het hele gezelschap zich naar het centrum en werden beiden voorgesteld in gildehuis Krabbendam.
Voor meer foto's: zie rechterblok
11-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geboorte
Op 23 augustus is bij gildebroeder William Bankers en zijn vrouw Marlou hun 3e zoon geboren. Yins is zijn naam. Afgelopen zaterdag waren ze aanwezig bij de schietwedstrijd en hebben we het kind kunnen bewonderen. We wensen de beide ouders veel geluk met de geboorte van hun zoontje.
01-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KERMIS 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zaterdag 24 september is het weer kermis is Someren. We schieten dit jaar voor de "Kermiskoning en Kermiskoningin 2011".
Programma voor deze dag:
10.00 uur: H. Mis in de kapel van Witven
12.00 - 13.00 uur: Verblijf bij gildehuis Krabbendam.

Daarna vertrek naar het schietterrein waar om 13.45 uur de dames op de vogel gaan schieten.
Om 14.45 uur zij de heren aan de beurt. Nadat koning en koningin bekend zijn volgt de huldiging en omstreeks 18.00 uur gaan we over de kermis terug naar ons gildehuis.
Op de foto de kermiskoning en koningin van 2009:
Willem van Doorn (met zoontje Len) en Han van Seggelen

28-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schietwedstrijd Kring Peelland Someren
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Tijdens de Kringwestrijd welke gehouden werd op 21 augustus 2011 op ons schietterrein vielen onze schutters goed in de prijzen.
Erekampioen werd Sjan Vossen. Bij onderdeel Personeel ging de 1e prijs naar John vd Vleuten en de 5e prijs naar Huib Vossen. Bij de Vrije Hand ging de 2e prijs naar John vd Vleuten en de 6e prijs naar Willy Hoebergen. Er waren Puistprijzen voor Cor Steijvers (5e) en Doortje Kiggen (6e). Bij de Senioren was de 2e prijs voor Frans Meeuws. Het Viertal van St. Joris Someren werd 1e met de schutters: John vd Vleuten, Sjan Vossen, Huib Vossen en Jeroen Bergh.
Er namen 27 schutter uit Kring Peelland deel aan deze wedstrijd.
Voor foto's: zie rechterkolom


18-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kofferbakverkoop geslaagd

De kofferbakverkoop welke op het terrein van de Jorisveste gehouden werd op 7 mei  is naar wens gelopen. Ruim 50 standhouders waren al vroeg in de weer om hun spullen uit te stallen. Het was alleen heel warm, vooral in de namiddag. Iedereen ging tevreden naar huis.
Foto's vind je in de rechterkolom.


17-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St. Jorisdag 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen Omdat de patroonsdag, 23 april dit jaar op Paaszaterdag viel, zijn we een week eerder St. Jorisdag gaan vieren. Na een H. Mis in de kapel van Witven, werd er een uitgebreide koffietafel genuttigd in gildehuis Krabbendam. Gastheer en gildebroeder Jan-Chris had de koffietafel aangekleed met gerechten als: zult, balkenbrij, bloedworst, Peelham, worstenbroodje, aspergesoep en natuurlijk 'n borreltje brandewijn met candijsuiker. Voortreffelijk verzorgd.
Op de foto o.a.Keizer Ties v.d.Linden, koning Ger Meeuws en gemaal William Bankers.
Meer foto's in de rechterkolom.
 

26-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma komende weken
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zaterdag 30 april-Koninginnedag-
Met de 4 gilden van Groot Someren nemen we deel aan de Aubade op het plein voor het gemeentehuis.

Zondag 1 mei - Schietwedstrijd tbv KansPlus-
Op ons schietterrein vinden deze wedstrijden plaats.
Aanvang 13.00 uur.

4 mei- Dodenherdenking-
Om 19.00 uur is er in Cultureel Centrum DE RUCHTE een herdenkingsdienst, waarna het gilde de gasten begeleid naar het oorlogsmonument op het Wilhelminaplein.
Na de kranslegging, het hijsen van de vlag en 2 minuten stilte volgt een vendelgroet en begeeft het gezelschap zich, achter het gilde aan, naar Zorgcentrum Sonnehove voor 'n kop koffie.

Zaterdag 7 mei- Kofferbakverkoop-
Op en rond schietterrein Jorisveste-
Terrein open vanaf 8.00 uur. Aanvang verkoop 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.
Voor deze verkoop vragen we nog vrijwilligers om alles in goede banen te leiden
22-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderlinge competitie 2011

 

Onderlinge-competitie 2011

 

 

 

 

12 maart 2011

BEKERWEDSTRIJD

14.00

26 maart 2011

1e Onderlinge

14.00

9 april 2011

2e Onderlinge

14.00

23 april 2011

PAASWEDSTRIJD

14.00

14 mei 2011

3e Onderlinge

14.00

28 mei 2011

4e Onderlinge

14.00

11 juni 2011

5e Onderlinge

14.00

25 juni 2011

6e Onderlinge

14.00

9 juli 2011

7e Onderlinge (betaaldag)

14.00

23 juli 2011

8e Onderlinge

14.00

21 augustus 2011

KRINGWEDSTRIJD

13.00

27 augustus 2011

9e Onderlinge

14.00

10 september 2011

10e Onderlinge

14.00

1 oktober 2011

11e Onderlinge

14.00

2 oktober 2011

oefenochtend (i.v.m.kampioenschappen)

10.00-11.00

15 oktober 2011

12e Onderlinge

14.00

29 oktober 2011

AVONDWEDSTRIJD

18.00 uur

5 november 2011

13e Onderlinge

14.00

19 november 2011

14e Onderlinge

14.00

26 november 2011

inhaalwedstrijd

14.00

17 december 2011

PRIJSUITREIKING

20.00 uur

24 december 2011

KERSTWEDSTRIJD

14.00

 

 

 

 

WINTER 2012

 

7 januari 2012

1e winter

14.00

21 januari 2012

2e winter

14.00

4 februari 2012

3e winter

14.00

18 februari 2012

4e winter

14.00


14-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Jaarprogramma 2011

 

-      Zaterdag 16 april vieren we St. Jorisdag.

-      Zaterdag 30 april Koninginnedag

-      Zondag 1 mei organiseren we de schietwedstrijd ten bate van KansPlus Asten-Someren

-      Woensdag 4 mei Dodenherdenking

-      Zaterdag 7 mei Kofferbakverkoop op het terrein van de Jorisveste t.b.v. het Uniformenfonds.

-      Zondag 22 mei Kringgildedag bij gilde St. Margaretha in Aarle-Rixtel

-      Donderdag 2 juni nemen we deel aan de Hemelvaartprocessie  in Ommel

-      24 september-Kermiszaterdag- Schieten Kermiskoning 2011

 
Verder organiseren we schietwedstrijden van Kring Peelland op zondag 21 augustus en zaterdag 29 oktober (avondwedstrijd)

30-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's toegevoegd

29 Januari zijn er in de rechterkolom fotoalbums toegevoegd van het Koningschieten en de heropening van molen Den Evert.
Door op 'n foto te klikken kun je alle foto's ook bekijken in "Mijn Album"


26-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarvergadering
Maandag 24 januari vond de Algemene Jaarvergadering plaats in gildehuis Krabbendam. Albert van den Bosch, die tijdelijk de financiën overnam van onze overleden gildebroeder Wim Bankers, werd unaniem gekozen als de nieuwe schatbewaarder. De bestuursplaats van Janet van der Vleuten werd ingenomen door Willy Malschaert. Ook hij werd unaniem gekozen.
Op verzoek van Jan-Chris Krabbendam werd er iets tastbaars neergehangen in het gildehuis. We hebben gekozen voor ons standaardvaandel. Dit prijkt nu in het brasseriegedeelte tegen de muur.
Op de foto's:
1- Standaardvaandel
2- De nieuwe bestuurders Willy Malschaert en Albert vd Bosch
3- Het voltallige bestuur
4- Het voltallige bestuur met beschermheer Jan Raijmakers
21-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gildebroeder overleden
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag 19 december is plotseling overleden onze gildebroeder
JOHAN VAN GASTEL
Hij was nog maar kort lid, vanaf september 2009, maar toonde interesse voor de vereniging. Afgelopen september nam hij nog deel aan het koningschieten.
Hij werd slechts 54 jaar.
We wensen partner Francien en beide familie's veel sterkte toe bij dit plotselinge verlies.

11-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patricia neemt deel aan Indoor vendelen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het indoor Jeugd Vendeltoernooi van de NBFS zal dit jaar plaatsvinden op zondag 14 november in de sporthal van Dommelen. Het St. Sebastiaangilde uit Borkel heeft de organisatie in handen.
Vendelierster Patricia Vossen zal ons gilde vertegenwoordigen. We wensen haar heel veel succes toe.

25-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geboren Zoë
Op 6 oktober is Zoë, de dochter van gildebroeder Willem van Doorn en echtgenote Sandra geboren. Wij wensen de ouders, en ook zoontje Lenn veel geluk toe voor de toekomst namens alle gildebroeders en zusters.
27-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe koning is een vrouw
De nieuwe koning bij het gilde is een vrouw. Ger Meeuws-Elshof wist afgelopen kermiszaterdag de houten vogel bij het 94e schot naar beneden te halen. Sinds vrouwen volwaardig lid mogen worden bij de gilden van Kring Peelland, is het de tweede vrouwelijke koning binnen ons gilde.
Er werd door genodigden ook gestreden om de titel "erekoning". Deze vogel werd er bij het 128e schot afgeschoten door Frans Raijmakers.
Beiden houden de titel voor een periode van 2 jaar.
De kersverse koning koos al meteen William Bankers als gemaal. Hij zal voor haar de zilvermantel gaan dragen.

06-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningsbier en vendelgroet
Op zaterdag 4 september kreeg koning Huib Vossen een vendelgroet. Zijn laatste dagen zijn ingegaan als koning van het gilde. Over enkele weken wordt er weer gestreden om een nieuwe koning. Als dank voor het gilde deze vendelgroet. 's Avonds schenkt de koning het gildebier als dank voor het vertrouwen in de koning van de afgelopen 2 jaar. De dochter van koning Huib en koningin Sjan -Patricia- bracht de vendelgroet.
Meer foto's: http://www.mijnalbum.nl/Album=PEIPA6F3
25-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wim Bankers overleden
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De starter van deze blog Wim Bankers is op 12 mei j.l. tijdens zijn vakantie in Canada plotseling overleden.
Hij werd slechts 57 jaar.
Daar we de inlogcode van deze blog niet wisten en er dus ook niets aan bijgewerkt kon worden, heb ik een nieuwe code aangevraagd bij Seniorennet en zal de pagina proberen bij te houden.
Met dank aan familie Bankers voor hun toestemming.

Foto: Wim Bankers


Frans Meeuws
Deken-schrijver
St. Jorisgilde
Someren


04-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
http://myalbum.com/album/focLCRbNkpr2

Categorie:cultuur
03-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leden vergadering was goed verlopen
De algemene leden vergadering van het St. Joris gilden was goed verlopen, ondanks dat de contributie volgend jaar verhoogd wordt met 5 euro.
We waren in ons nieuwe gilde huis Krabbendam, goed ontvangen en het was er gezellig.
Er waren wat puntjes waar sommige leden niet blij mee waren maar het bestuur hield vast aan haar stelling.
Hier wat foto's genomen door onze nieuwe secretaris.
26-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avond wedstrijd
Avond wedstrijd was goed geslaagd ondanks het slechte weer.


23-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noveenkaarsen verkoop

Het bestuur wil alle mensen bedanken die zich ingezet hebben met de kaarsen verkoop.
En uiteraard ook de mensen die kaarsen gekocht hebben.

Image Hosted by ImageShack.us

21-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wedstrijd in Lierop
Image Hosted by ImageShack.us
 

17-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's gekregen van Frans
Foto's gekregen van Frans Meeuws02-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dor hedde de guld
Hier in de bijlage staat iets over het gilde en het koning schieten.
Lees het maar eens.

Gewoon ff op klikken.

Bijlagen:
dor hedde de guld.doc (244 KB)   


30-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 sep Kermis koning

We hebben het kermis gebeuren er weer op zitten en de dag is uitstekend verlopen op een klein ongelukje na want Leny is gestruikeld en zit nu in de lappenmand.
Maar zie de foto's maar eens en dan zie je wel dat we ook mooi weer hadden.


Hier op de foto de nieuwe kermis koning en koningin plus ons jongste gilde lid dat net aan gemeld is.
Hier zijn ook de 5 mensen die zich aangemeld hebben bij het gilde tijdens het koningschieten


Hier onze kermiskoning met zijn zoon en vrouw.


Hier de trotse vader met zijn zoon Lenn die hij samen met zijn vrouw heeft aangemeld.
Willem met vrouw en kind en de trotse opa en oma.
Lees hier onder maar verder
.
Lenn jongste lid van gilde St. Jorisgilde
Lenn jongste lid van gilde St. Jorisgilde Vlak voordat Willem van Doorn voor de tweede keer kermiskoning werd, meldden hij en zijn vrouw Sandra hun zoon Lenn (0) aan als lid van het Sint Jorisgilde uit Someren. Lenn is de vijfde generatie Van Doorn bij het Sint Jorisgilde.
Het begon met Hannes Willemzn, daarna Willem Hanneszoon, Rinie Willemszoon (inmiddels 50 jaar lid), Willem Rinieszoon en nu Lenn Willemszoon.

Ook de huidige kermiskoning Willem Rinieszoon werd op jonge leeftijd lid van het gilde. Dat gebeurde op de dag van zijn doop.

19-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De aanbouw kan geopend worden
Dit is het resultaat na een half jaar arbeid door een handvol vrijwilligers ik noem geen namen maar degene die dit lezen weten het wel dat ze geweldig bedankt zijn voor hun inzet.

Image Hosted by ImageShack.us


16-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze buurman is van zijn sokkel gelicht
Onze buurman is van zijn sokkel gelicht, kijk maar eens.
31-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EST 2009 Kinrooi
Wat hebben ze het goed getroffen in Kinrooi wat het weer betreft.
3 Jaar geleden in Bernheze viel de regen met bakke tegelijk uit de hemel en hier in kinrooi hebben we geen wolkje gezien.
Onze koning Huib had de eer en heeft mee geschoten tot in de tweede ronde van de koningen maar heeft het afgelegt tegen een Duits gilde man. (weet de naam niet) Image Hosted by ImageShack.us

28-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kringwedstrijd 27-07-2009
Op zondag 26 juli was er een kringwedstrijd op schietterrein Jorisveste van gilde St. Joris in Someren:
De uitslagen van de lokale schutters:

Erekampioen: 1e John van der Vleuten (Someren).

Kampioen: 1e John van der Vleuten, 2e Willy Jacobs (Lierop).

Personeel: 1e John van der Vleuten, 3e Ron van de Tillaar (Someren), 4e Huib Vossen (Someren), 5e Ad Vlemmix (Lierop), 6e Frans Meeuws (Someren).

Vrije Hand: 1e John van der Vleuten, 3e Willy Jacobs, 4e Ad Vlemmix, 6e Willy Hoebergen (Someren).

Viertal: Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën Gilde Lierop met de schutters Angel vanMoorsel, Toos van Rooy, Ad Vlemmix en Willie Donkers.

Bejaarden: 1e Toos van Rooy (Lierop), 2e Frans Meeuws.

Puist: 1e Angel van Moorsel (Lierop), 2e Toos van Rooy, 3e Piet van Eijk (Someren), 4e Willy Hoebergen, 5e Thieu Scheepers (Lierop), 6e Jan van der Zanden (Someren).

09-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gilde feest in Vlierden

Gilde feest in Vlierden
Patricia won hier de 1e prijs bij het vendelen voor de jeugd

Foto Patricia
BESTUUR:
Hoofdman:
Toon Bergh 
Dekenschrijver:
Frans Meeuws
Schatbewaarder:
Trudo Kuijpers
Deken:
Gerard Joosten
Deken:
Huib Vossen


E-mail ons

Druk op onderstaande knop om ons te e-mailen.


Mijn favorieten en links
 • Siris
  (Een site waar al het dagelijkse nieuws op staat van Asten en Someren)
 • Gasterij Krabbendam
  gildehuis St. Jorisgilde • St. Jorisgilde Someren

   

  Het gilde werd voor het eerst genoemd in 1470. Het oudste attribuut is een zilveren koningsvogel uit 1549.
  In 1910 was er een brand in het Gildehuis waarbij vele gildeschatten verloren zijn gegaan, onder andere de “Caert”.
  Het gilde bezit ook nog oude zilveren schilden uit o.a. 1710, 1752 en 1762. 
  Om de twee jaar (even jaren) wordt er op de 4e zaterdag van september geschoten om een nieuwe koning. Het schietterrein met schuilaccommodatie “Jorisveste” wat achter De Donck gelegen is, werd aangelegd in 1996.
  Kermiszaterdag 2012 kwam het gilde in bezit van een relikwie van St. Joris.
  St. Jorisdag, 20 april 2013, werd een nieuwe zilveren koningsvogel gepresenteerd. In september 2014 werd een Sint Joriskapel ingezegend welke gevestigd is in de Lambertuskerk. Er werd daarvoor een nieuw Sint Jorisbeeld aangekocht, dankzij een gift van de Stichting Kringloop ONA.  Blog als favoriet !

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in het gastenboek


  Inhoud blog
 • Schieten voor KansPlus
 • Kofferbakverkoop
 • Schietwedstrijd Kring Peelland 13 maart 2016
 • Kringkampioenschappen 2015


  Koningschieten 22 sept. 2012 met aanbieden van het relikwie.

  Foto's Koningsbier 2012

  Verbroederingsfeest
  Lierop 15 april 2012


  Foto's Kermiskoning 2011

  Schietwedstrijd Kring Peelland 21 augustus 2011  Kofferbakverkoop 7 mei 2011  Viering St. Jorisdag 17 april 2011

  Foto's Koningschieten 25 september 2010  Foto's heropening molen Den Evert mei 2010  Je kunt er op de foto klikken, dan kom je in het album vanwaar je de foto's nog beter kunt zien.


  <
  Mijn favorieten
 • seniorennet.nl

 • Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!