Versterkend soepje
Het word tijd dat we ons gaan voor berijden op de winter
Met een gezonden soep die boordevol zit met voedzame vitamines,mineralen en chlorofyl. Heel veel brandnetel kalk.
Zij verhogen de weerstand en bieden bescherming.
Nu Na de bloei kun je nog snel wat brand netels plukken .neem de bovenste blaadjes en bladknoppen . En pluk ook wat om te drogen.
(Trek een paar handschoenen aan)
Brandnetel soep
25 g boter
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook, geperst.
400 gram aardappels in stukjes
450 g vers geplukte brandnetel bladknoppen
1 liter groentebouillon
1,5dl crème fraîche
versgeraspte nootmuskaat
zout en versgemalen zwarte peper.
1 Smelt de boter in de soep pan en fruit de ui en de knoflook tot ze glazig zijn .
Voeg de aardappels en brandnetels toe en bak ze 2minuten mee. Voeg de bouillon toe en dek de pan af. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes koken.
Laat het afkoelen.
2 Purgeer de ingrediënten met de staafmixer. Roer de crème fraîche er door en breng alles op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Breng de soep op temperatuur en serveer meteen.
Gebruik dit recept is voor 6 personen
|