Inhoud blog
  • ECLAIRS GEVULD MET BANKETBAKKERSROOM
  • beste mensen !!!
  • brioche
  • Tortillaatjes uit de oven:
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    chhiwat mariam
    manalalaejihane
    15-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ECLAIRS GEVULD MET BANKETBAKKERSROOM
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ECLAIRS GEVULD MET BANKETBAKKERSROOM

    Ingrediënten [ongeveer 20 stuks]


    Voor het deeg
    2,5 deciliter melk
    150 gram bloem
    100 gram boter
    4 eieren
    een snufje zout

    Voor de banketbakkersroom
    1 liter melk
    4 eieren
    50 gram bloem
    50 gram maïzena
    4 eetlepels suiker
    2 pakjes vanillesuiker

    Voor de chocoladeglazuur
    100 gram fondant-chocolade
    een beetje boter


    Werkwijze
    Begin eerst met de banketbakkersroom [ikzelf heb de room rond half 1 in de middag gemaakt, zodat deze voldoende tijd heeft om af te koelen]. Breng de melk aan de kook. Klop de eieren met de suiker, de vanillesuiker luchtig. Voeg dan de bloem en de maïzena toe en klop dit allen samen totdat er een luchtig geheel onstaat. Giet er de kokende melk op. Doe alles terug in de kookpot en laat goed doorkoken.

    Voor het deeg ga je als volgt te werk. Breng de melk met het snufje zout in een kookpot aan de kook. Smelt de boter in de kokende melk. Stort de gezeefde bloem in één keer in de vloeistof. Blijf snel roeren op een matig vuur, totdat het deeg een bal vormt die van de bodem loskomt. Schep het deeg in een kom en laat 2 tot 3 minuten rusten. Roer er met de mixer één voor één de eieren door. Wacht telkens tot het vorige ei helemaal is opgenomen. Klop het deeg nog goed na.

    Neem een bakplaat met bakpapier erop. Spuit dan het deeg met een dikke ronde sspuit op lengtes van 8 tot 10 cm. Houd voldoende afstand tussen de staafjes. Bak ze gedurende op een voorverwarmde oven van 225°C, voor ongeveer 20 tot 30 minuten [bij mij was het minder, omdat ik nogal en snelle oven heb. Houd ze dus af en toe in het oog, zodat ze niet te donker van kleur worden. Bij het bakken zal je ook zien dat ze groot worden]

    Voor het glazuur laat je de fondant-chocolade zacht worden in de microgolfoven of in een warmwaterbad op het vuur. Doe er een klontje boter bij en roer dit goed totdat het vloeibaar wordt.

    Voor de afwerking, neem je een eclair. Snijd je deze door twee. Op de ene kant spuit je de banketbakkersroom. Het andere stuk dompel je in de chocolade. Leg de twee stuks op elkaar en zo heb je een eclair!

    15-09-2009 om 17:20 geschreven door om manal

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (38 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    14-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-09-2009 om 17:21 geschreven door om manal

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beste mensen !!!
    beste mensen mra7ba bikoum 3end chhiwat mariam site

    ik ga hier elke dag nieuw receptten platsen ik hoop dat jullie het gaan proberen
    grt
    om manal

    14-09-2009 om 17:21 geschreven door om manal

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brioche
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    brioche
    400 gr meel
    20 gr verse gist
    2 eetlepels suiker
    40 gr. margarine
    1 eidooier
    zout
    250 ml melk

    de vulling: banketbakkersroom stukjes verse dadels of rozijntjes of stukjes chocolade............


    doe het meel in een kom, los de gist op in de lauwe melk, maak een putje in het meel en giet dit erin, voeg nu aan de zijkant de margarine, suiker, zout en eierdooier toe..............kneed dit tot een soepel deeg.

    Laat dit een uurtje rijzen. Maak ondertussen je banketbakkersroom.
    Rol na het rijzen het deeg uit tot een vierkanten lap van ongeveer 30 bij 40 cm.Bestrijk deze dun met banketbakkersroom en leg er stukjes dadel op..........je kan ook rozijntjes gebruiken.

    Rol de deeglap stevig op tot een lange rol en snijd plakjes uit van ongeveer 2 cm.Vet een bestilla blik in en beleg deze met de plakjes brioche, laat wat plaats tussenin want ze moet nog een half uurtje rijzen..............Bakken op 220 graden gedurende 30 min ( voorverwarmd) na het bakken bestrijken met warme abrikozenjam...............
    __________________________

    14-09-2009 om 14:17 geschreven door om manal

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tortillaatjes uit de oven:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 6 aardappelen in blokjes gesneden,frituren.
    2 uien in blokjes
    2 teentjes knoflook
    1 roden paprika fijn gesneden
    een paar champignons fijn gesneden
    een halve courgette in fijne stukjes gesneden.
    wat kosbor en maknous
    een blikje tonijn
    5 eieren
    kruiden met wat zout,zwarte peper,paprikapoeder,safraan,en aromakruiden.


    De uien samen met de knoflook bakken in wat olie.
    dan de groentjes erbij doen even samen bakken,kruiden en kosbor/maknous erbij....dan de tonijn erdoor roeren.
    De gebakken stukjes aardappel (niet goudbruin bakken) erbij doen en alles samen roeren.

    kluts de eieren samen met wat zout,peper en safraan in een kom,roer het aardappelmengsel erdoor vul het in papieren vormpjes en bak ze verder af in de oven voor ongeveer 15 minuten...de laatste 3 minuten op grilstand zetten.

    14-09-2009 om 14:00 geschreven door om manal

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sfenj
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    halve liter melk
    kilo bloem of meer
    een soep kom geel meel
    2 eetlepel gist
    2 eiren
    150 gram boter
    1 theelepelzout
    honing
    poeder suiker
    1 pakje vanile suiker

    meng alle ingredienten niet stevig niet waterig normaal
    laat een uur rijsen of iets meer
    ligt er hoeveelheid gist je heb in gedaan

    daarna laat je de olie frituren
    in de pan tot ze bruin zijn
    laat ze beetje afkoelen
    ligt er aan wat je zelf wil

    de honing kan je verwarmen met boter heel klein beetje

    je smeert de honing in het donuts
    en strooi daarna poedersuiker op

    en je bent klaar

    8 personen

    14-09-2009 om 13:55 geschreven door om manal

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dunts in de oven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten

    • 250 g broodmix voor witbrood
    • 100 g boter
    • 1 ei, losgeklopt
    • 1 zakje vanillesuiker
    • (rasp van 1/4 citroen)
    • 100 ml melk
    • 50 g zeer fijne tafelsuiker

    Materialen

    • donutplaat voor 12 stuks, ingevet
    • plastic of papieren zak

    Voorbereiden

    1. Broodmix in kom overdoen. Van boter 25 g laten smelten. Gesmolten boter, ei en vanillesuiker en eventueel citroenrasp door melk roeren. Melkmengsel bij broodmix schenken en geheel met mixer of met de hand tot een soepel deeg kneden (deeg mag niet meer plakken, evt. enkele eetlepels extra broodmix toevoegen).
    2. Deeg in 12 porties verdelen. Elke portie tot balletje vormen en in donutvorm drukken (donutvorm zorgt ervoor dat er een gat in het midden ontstaat). Deeg in ca. 30 min. laten rijzen, tot omvang is verdubbeld. Oven voorverwarmen op 200 °C.

    Bereiden

    Donuts in midden van oven in ca. 15 min. gaarbakken. Intussen rest van boter laten smelten en in grote schaal overdoen. Donuts uit oven nemen en (warm) door gesmolten boter wentelen, tot donut rondom met boter bedekt is. Fijne suiker in zak doen, donuts toevoegen en zak sluiten. Zak schudden, zodat elke donut rondom een laagje suiker heeft.

    14-09-2009 om 13:55 geschreven door om manal

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta salade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen pasta ik heb die gekleurde gebruikt

    2 blikjes tonijn
    1blikje mais
    augurken
    olijven in sneetjes
    mayonaise,azijn,zout,saladekruiden, je kunt er ook kleine garnaaltjes bijdoen maar die had ik vandaag niet gebruikt

    14-09-2009 om 12:11 geschreven door om manal

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.turks pizza
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Turkse Pizza

    Benodigdheden:
    600 g bloem en ½ kopje fijne smid
    20 g gist
    zout
    1 tl suiker
    en warme melk om mee te kneden
    De vulling:
    500 g gehakt
    2 uien
    2 tomaten
    1 rode paprika en 1 groene paprika
    2 teentjes knoflook
    1 kleine blikje tomaten puree
    1 tl sambal
    zout
    peterselie
    kousbar
    2 tl peper
    2 tl komijn
    3 tl paprika poeder
    1 tl gember

    De bereidingswijze:
    Je gaat een deeg kneden en die laat je een half uurtje rijzen, intussen ga je de vulling maken.
    Je gaat alle groenten schillen en in stukjes snijden behalve de paprika dan die hoef je niet te schillen, je wast de peterselie en kosbar en die snij je ook fijn je stopt alles bij elkaar en je maalt het fijn dat doe je bij het gehakt en dat meng je samen met elkaar tot je een geheel krijgt daarna doe je de kruiden er bij de sambal de tomaten puree en het zout dat meng je ook eventjes same, en nu ga je het deeg in kleine bolletjes verdelen, die rol je dan uit op een bestoven tafel met meel. Daarna pak je die lapje deeg die doe je in een pizzapan of koekenpan je pakt een paar eetlepels vulling en die strijk je er overheen, deksel erop en de hitte moet niet hoog zijn stand 1 a 2. Is de bodem goed bruin dan haal je ‘m er uit en stopt ‘m in de oven om af te bakken je kan ook eerst alle bolletjes uitrollen dan een voor een in de pizzapan als je daar klaar mee bent voor het serveren op warmen in de oven. En zo als ze in Turkije het eten, niet met sausen maar met citroen sap er overheen een beetje salade en sambal naar smaak en de gene die van pittige vulling houden die kunnen wat pepertjes er bij malen.
    __________________________

    14-09-2009 om 12:07 geschreven door om manal

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TIRAMISU
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Je hebt nodig:

    250 gr. mascarpone
    3 eieren gesplitst
    50 gr poeder suiker
    2 vanillie suiker
    2 bekers slagroom
    1 pak lange vingers voor tiramisu
    1 kom sterke koffie en cacao
    een oven schaal.

    Bereiding:
    1-de eiwit kloppen tot schuim.
    2-dan de eigeel kloppen met de vanillie en de poeder suiker .
    3-dan doe je de mascarpone er bij paar tellen mixen.
    4-dan ga je de slagroom mixen en je doet 2 eetlepels poeder suiker er bij tot het stijf is .
    5- dan ga je alles bij elkaar mengen.
    6-de lange vinger in de koude koffie dompellen en in de schaal leggen,je gaat zo verder tot je een volle laag hebt van koekjes daarna pak je de mengsel en je giet er wat overheen, daarna ga je een tweede laag van koekjes aan leggen en dan weer de mengsel er overheen,je kan twee of drie lagen maken hangt vanaf hoe diep je schaal is.dus de mengsel moet je goed in porties verdelen.
    De boven kant bestrooi met cacao het liefst met een kleine zeefje krijg je mooi resultaat. afdekken en in de koelkast laten opstijven voor een nachtje.
    en de volgende dag kan je lekker van smullen.
    Ik hoop dat ik duidelijk genoeg ben geweest.

    Groetjes aan alle huisvrouwtjes

    14-09-2009 om 10:53 geschreven door om manal

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (12 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    RAMADAN KARIM

    14-09-2009 om 10:36 geschreven door om manal

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (12 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

    14-09-2009 om 10:33 geschreven door om manal

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (11 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.seniorennet.nl/manalalaejihane

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.seniorennet.nl/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.seniorennet.nl/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.seniorennet.nl/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    14-09-2009 om 09:58 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (6)


    Archief per week
  • 14/09-20/09 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!