wandelen in wallis
Zoeken in blog


Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Inhoud blog
  • Buergerpass in het Saasdal!!!
  • Zermatt in Wallis in Zwitserland deel 8
  • Zermatt in Wallis in Zwitserland deel 7
  • Zermatt in Wallis in Zwitserland deel 6
  • Zermatt in Wallis in Zwitserland deel 5
  • Zermatt in Wallis in Zwitserland deel 4
  • Zermatt in Wallis in Zwitserland deel 3
  • Zermatt in de winter 2012 deel 1
  • Zermatt in de winter 2012 deel 2
  • wandelingen Saas Fee 2
  • Wandelingen Saas Fee 1
  • Saasdal, Zermatt en Aletsch
  • Aanwijzingen voor de wandeltochten
  • Voordat u vertrekt!
  • Bergwandeltips
  • Wallis
  • Oberwallis
  • Het Saasdal
  • Saas Fee
  • Saas Almagell



    bergwandelen goed voor U!
    18-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zermatt in Wallis in Zwitserland deel 6

    Woensdagsmiddags ga ik vanaf hotel/restaurant Schwarzsee verder terug kabelen naar Furi.

    Vanaf Furi kabel ik naar bergstation Riffelberg, alwaar ik op de Gornergratbahn stap, de hoogstgelegen tandradbaan van Europa. Ik ga met deze tandradbaan naar Gornergrat op 3089 m hoogte; vanaf het terras van het Kulmhotel/restaurant heb ik hier een schitterend uitzicht op de Matterhorn, de talloze 4-duizenders en de vele gletsjers, waaronder de indrukwekkende

    Gornergletscher.

    Dit is een van de weinige plekken in Zwitserland waar het meest wordt gefotografeerd; vooral door Japanners (ook in de zomer; het mooiste is dan stukken te wandelen met ook dan weer fantastische uitzichten).

    Ook is hier een startpunt voor de skiërs om naar beneden te suizen.

    Ik ga weer terug met de Gornergratbahn en stap uit bij de halte Rotenboden. Vanaf deze halte wandel ik over een breed sneeuwpad langzaam kronkelend omlaag naar Hotel/restaurant Riffelberg (duur ruim 1 uur). Tijdens deze wandeling zeer mooie uitzichten op de immense besneeuwde wereld voor met de Matterhorn en achter met de andere duizenders en de vele gletsjers.

    Op het terras van restaurant Riffelberg neem ik weer een pauze met drankje en uitzicht op de bijzonder mooie Matterhorn.

    Nu ga ik weer verder op de trein naar Zermatt, ondertussen genietend van de uitzichten, onderweg kom ik weer een vijftal gemzen tegen, heel mooi!

    In Zermatt kom ik in het centrum uit bij het toewristenburo en ingang van de shuttle Zetmatt Täsch en ik wandel door de gezellige hoofdstraat richting Zmutt Ik kom langshet Alpenmuseum en de Kerk (beide zeer de moeite waard om te bezichtigen). Later kan ik via de lift omhoog naar bergbaan Matterhorn Glacier Paradise en dan rechtsaf naar Hotel Plateau Rosa en dan heerlijk onder de douche/ bad!

    Zie ook www.wandelenwallis.nl voor extra foto’s en informatie.







    18-02-2012, 13:14 geschreven door wandelenwallis  

    Reageer (39)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zermatt in Wallis in Zwitserland deel 5

    Woensdag ga ik vanaf Hotel Plateau in Zermatt via de kabelbaan naar Furi, Schwarzsee en Trockener Steg; dan in de gondel (capaciteit 100 personen) naar Matterhorn Glacier Paradise.

    Hierboven ga ik met de lift naar het allerhoogste punt en wel 3883 m met uitzicht op alle vierduizenders in Zwitserland en Noord-Italie; fantastisch met dit helblauwe weer!
    Ik ga nog even naar het restaurant op de Matterhorn glacier Expres voor een kop koffie en heb buiten uitzicht op de Italiaanse bergen, Theodulpas en pistes, heel mooi!

    De Italiaanse pistes zijn breder en mooier heb ik gehoord.

    Na genoten te hebben ga ik met de gondel omlaag naar Trockener Steg en dan kabelend naar Hotel Restaurant Schwarzsee. Wat schets mijn verbazing: hier is de bediening Hollands en de eigenaren (Tanja en Dave) ook Hollanders en nog wel Tukkers uit Oldenzaal. Zij hebben dit restaurant totaal vernieuwd en verbeterd. Tijdens de lunch is er muziek gespeeld en gezongen door een trio (incl. de eigenaar) heel leuk en gezellig met op de achtergrond de Matterhorn. Onze andere gastheer uit Groningen verblijft hier al een zestal jaren en is helemaal gek op deze plek; ‘s winters in de vrije tijd skien en ‘s zomers op de vrije dagen wandelen.

    In het Hotel/restaurant Schwarzsee kijkt men van binnen uit op alle prachtige bergen als ook in de diepte op Zermatt. We hebben als “Twentse tukkers” te samen een wijntje gedronken en afgesproken dat we spoedig op deze fantastische plek weer zouden komen; in ieder geval in de zomer van 2012! www.schwarzsee-zermatt.ch









    18-02-2012, 12:59 geschreven door wandelenwallis  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zermatt in Wallis in Zwitserland deel 4

    De volgende dag Dinsdag ga ik in de buurt van Bahnhof Zermatt met de steile Sunnega Bahn in 3 minuten omhoog het hoogste punt (in 3 etappes) naar Rothorn Paradies; bij Sunnega stap ik over in een kabelbaan en kabel dan naar Blauherd, hier stap ik over in een grote gondelbaan (100 personen) en kom dan uit bij de Rothorn.

    Hier heb ik een adembenemend uitzicht op de toppers; dit is niet zo bekend maar men zegt het uitzicht is nog mooier dan bij de Gornergrat.

    Nadat ik hier koffie mit Kuchen heb genomen ga ik met de grote gondelbak weer terug naar Blauherd.

    Bij de Blauherd stap ik uit de grote gondel en ga richting de Loungebar; achter deze Loungebar is een breed pad , hier wandel ik 1 uur richting bevroren Stellisee en dan nadat ik later de piste ben overgestoken naar restaurant Fluhalp. Hier heb ik op het terras, zittend in de zon , een schitterend uitzicht op de majestueuse Matterhorn en de andere mooie bergwereld.

    Na een soep met wijn vertrek ik weer van de Fluhalp en wandel terug; onderweg kom ik een 7- tal wandelaars tegen (uit Bern bleek later) die samen een pauze hebben ingelast met wijn (rood, wit) en diverse snacks/ kaassoorten. Samen hebben we daar er een paar op gedronken, mooi zo’n ontmoeting!

    Na enige tijd kom ik weer bij de loungebar terecht en laat me hier heerlijk onder het genot van muziek in een heerlijke fauteuil zakken met enorm uitzicht; ook laat ik me hier weer een versnapering voorzetten.

    Na enige tijd ga ik met tegenzin opstaan en wandel ik naar de kabelbaan Blauherd.

    Deze brengt me terug naar station Sunnega, vanwaar ik met de ondergrondse tandradbaan in 3 minuten naar beneden, naar Zermatt suist!

    Het was weer een superdag!









    Bijlagen:
    http://www.wandelenwallis.nl   

    13-02-2012, 09:36 geschreven door wandelenwallis  

    Reageer (3)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zermatt in Wallis in Zwitserland deel 3

    De volgende dag maandag, ga ik als wandelaar (de skiers gaan naar Italie) met de hoogstgelegen tandradbaan van Europa de Gornergrat bahn (de Matterhorn railway) naar de Gornergrat op een hoogte van 3089. Hier heb ik een schitterend uitzicht op vele vierduizenders (bergtoppen hoger dan 4000m) Bij mooi weer zonder wind kan ik genieten van het immense uitzicht.

    Ik ga terug met de trein naar Rotenboden, hier stap ik uit en wandel nu door een prachtig sneeuwlandschap met schitterende uitzichten (11/2 uur) naar het station Riffelberg vanwaar ik per trein weer omlaag ga naar Zermatt

    Zie voor meer foto’s www.wandelenwallis.nl









    Bijlagen:
    http://www.wandelenwallis.nl   

    13-02-2012, 09:24 geschreven door wandelenwallis  

    Reageer (35)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 09/07-15/07 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Hoofdpunten blog oetintwente
  • oetintwente "De Manderveense Aardbei"


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!