- Aardappel-witlofschotel met banaan
1kg aardappelen 1dl melk peper zout nootmuskaat paprikapoeder 750g witlof 500g gehakt 4 bananen citroensap 200g geraspte kaas boter
- Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
- Maak de witlof schoon, snijd ze in reepjes en kook deze in een pan met een beetje water en zout gaar.
- Laat de witlof uitlekken.
- Verhit in een pan wat boter en bak hierin het gehakt rul.
- Meng er wat paprikapoeder, wat zout en peper door.
- Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk en wat nootmuskaat door.
- Roer de helft van de geraspte kaas door de aardappelpuree.
- Pel de bananen, snijd ze in plakjes en besprenkel ze met citroensap.
- Schep de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal, dan de witlof, dan de plakjes banaan, dan het gehakt en als laatste de andere helft van de aardappelpuree.
- Strooi de rest van de geraspte kaas erover en zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
|