Inhoud blog
  • Kip-kaassalade
  • Aardappel-witlofschotel met banaan
  • Informatie over deze club
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    WAT ETEN WE VANDAAG?
    Iedere dag een lekker, maar eenvoudig recept
    10-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip-kaassalade
    • Kip-kaassalade
    • Gebakken aardappelen

    1 krop ijsbergsla
    0,5 komkommer
    4 eieren
    4 sherry tomaten
    350g kipfilets
    zout
    peper
    75g kaas
    4 eetlepels yoghurt
    4 eetlepels mayonaise

    • Snijd de kipfilets in stukjes, bestrooi ze met wat zout en peper en kook ze in een pan met een beetje water gaar.
    • Laat ze daarna uitlekken.
    • Breng een pan met water aan de kook en kook hier 10 minuten de eieren in.
    • Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in plakjes.
    • Maak de sla schoon, was ze en laat ze uitlekken.
    • Doe de sla in een schaal.
    • Was de komkommer, snijd deze in blokjes en doe deze bij de sla.
    • Was de tomaatjes, snijd ze een keer door midden en doe ook deze door de sla.
    • Snij de kaas in blokjes en ook deze mogen bij de sla.
    • Doe ook de kipfilet en de eieren bij de sla en meng dit goed door elkaar.
    • Roer de yoghurt en mayonaise door elkaar en schep dit door de salade.
    • Lekker bij gebakken aardappelen.

    10-10-2008 om 19:09 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel-witlofschotel met banaan

    • Aardappel-witlofschotel met banaan

    1kg aardappelen
    1dl melk
    peper
    zout
    nootmuskaat
    paprikapoeder
    750g witlof
    500g gehakt
    4 bananen
    citroensap
    200g geraspte kaas
    boter

    • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
    • Maak de witlof schoon, snijd ze in reepjes en kook deze in een pan met een beetje water en zout gaar.
    • Laat de witlof uitlekken.
    • Verhit in een pan wat boter en bak hierin het gehakt rul.
    • Meng er wat paprikapoeder, wat zout en peper door.
    • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk en wat nootmuskaat door.
    • Roer de helft van de geraspte kaas door de aardappelpuree.
    • Pel de bananen, snijd ze in plakjes en besprenkel ze met citroensap.
    • Schep de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal, dan de witlof, dan de plakjes banaan, dan het gehakt en als laatste de andere helft van de aardappelpuree.
    • Strooi de rest van de geraspte kaas erover en zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

    10-10-2008 om 15:52 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Informatie over deze club
    Op deze club komt iedere avond een nieuw recept op te staan.
    Het zijn lekkere, maar eenvoudige recepten die een gezin op tafel zet.
    Zonder poespas en zonder moeilijke ingredienten.

    De recepten zijn voor 4 personen.

    10-10-2008 om 15:52 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 06/10-12/10 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!