- Kip-kaassalade
- Gebakken aardappelen
1 krop ijsbergsla 0,5 komkommer 4 eieren 4 sherry tomaten 350g kipfilets zout peper 75g kaas 4 eetlepels yoghurt 4 eetlepels mayonaise
- Snijd de kipfilets in stukjes, bestrooi ze met wat zout en peper en kook ze in een pan met een beetje water gaar.
- Laat ze daarna uitlekken.
- Breng een pan met water aan de kook en kook hier 10 minuten de eieren in.
- Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in plakjes.
- Maak de sla schoon, was ze en laat ze uitlekken.
- Doe de sla in een schaal.
- Was de komkommer, snijd deze in blokjes en doe deze bij de sla.
- Was de tomaatjes, snijd ze een keer door midden en doe ook deze door de sla.
- Snij de kaas in blokjes en ook deze mogen bij de sla.
- Doe ook de kipfilet en de eieren bij de sla en meng dit goed door elkaar.
- Roer de yoghurt en mayonaise door elkaar en schep dit door de salade.
- Lekker bij gebakken aardappelen.
|