Inhoud blog
  • Het toilet op de heuvel
  • Bestemmingsgids: Belgische Ardennen blootgelegd
    Zoeken in blog

    Over mijzelf
    Ik ben Aleida Goedhart
    Ik ben een vrouw en woon in Veldhoven (Nederland) en mijn beroep is Gepensioneerd.
    Ik ben geboren op 16/04/1943 en ben nu dus 81 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Kerk koor zingen.
    Aleida Goedhart's Blog

    14-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het toilet op de heuvel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Drie uur op een Frans toilet. Dat is geen kleinigheid. Vooral voor een kereltje van vijf want zo oud was ik toen moeder mij die dag in het toilet achterliet en me met angstige ogen toeschreeuwde dat ik er absoluut niet uit mocht komen.

    Kamperen is geweldig en ik doe het nog altijd graag, maar toch…er zijn van die herinneringen die je niet snel vergeet.

    De kampeerplaats in het dal aan het idyllische meertje ergens in het zuiden van Frankrijk was op zichzelf prima. De bomen roken fris, het zwemwater was warm en de zon had mijn jeugdige bast de uitstraling gegeven van een sappige tomaat. Geen enkele reden tot klagen dus. Behalve het sanitair.

    Dat was vreselijk. De stank in de toiletruimte was er niet om uit te houden, het tegelwerk vertoonde allerlei scheuren en barsten en het toilet zelf was niet meer dan een soort gat in de grond waar zelfs onze grote vriend Barney, de dartskampioen, moeite mee zou hebben. Ik kwam er tijdens die vakantie dan ook alleen als er geen enkele andere oplossing was, en dat was op deze bewuste dag klaarblijkelijk het geval.

    Het toilet, dat boven op een heuvel stond en uitkeek over de kampeerplaats, was volgens moeder de beste plaats voor haar zoontje.

    Nu begrijp ik haar wel, maar toen had ik er moeite mee. Er was tenslotte helemaal niets te doen, want ik had geen enkele aandrang en in die dagen bestond er niet zoiets als Nintendo of een kind-vriendelijke tablet.

    Welke moeder sluit haar kind nu op in het sanitair van een Frans kampeerterrein? Geloof me, het was een ultieme daad van liefde.

    Het had de hele dag en de nacht daarvoor geregend. Het water kwam met bakken uit de hemel en het lieflijke Franse meertje stond op het punt om te overstromen. Later zag ik dat de kleine bergbeekjes die voorheen voorzichtig van de bergen hadden gesijpeld en waar ik mijn handjes in had gestoken, veranderd waren in woeste rivieren die van de rotsen kletterden en duizenden liters regenwater in het meertje pompten.

    Er was geen houden meer aan. Iedereen sloeg op de vlucht en ik werd verbannen naar het toilet op de heuvel.

    Mijn moeder, tante en iets oudere broer (vader was drie jaar eerder al uit ons leven gestapt), werkten koortsachtig om onze spullen te redden, de boel op te ruimen en de auto weg te krijgen uit het dal des onheils.

    Ik heb er niet veel van meegekregen, behalve dat ik sinds die dag erg gevoelig ben geworden voor vieze toiletruimten. Die vermijd ik als de pest.

    Toen mijn moeder me uiteindelijk uit het toilet bevrijdde keek ik mijn ogen uit. Terwijl het water nog altijd genadeloos uit de donkere wolken boven onze hoofden werd uitgestort zag ik dat de camping veranderd was in een gigantische watermassa. Niet iedereen had zijn eigendommen kunnen redden, want hier en daar stak het dak van een caravan boven het water uit. Maar wij waren veilig. Terwijl ik aan de hand van mijn moeder door het water waadde, op weg naar de uitgang van het kampeerterrein en de auto die inmiddels veilig op de berg op ons stond te wachten, vroeg ik me af of de vakantie nu voorbij was.

    “Gaan we nu naar huis, Mamma?” vroeg ik angstig terwijl het water tegen mijn buik klotste.

    “Wat denk je, kind? Heb je nog niet genoeg gekampeerd?”

    Ik schudde boos mijn hoofd.

    “Vandaag telt niet mee,” zei ik koppig. “Ik heb vandaag alleen het toilet maar gezien.”

    14-10-2019 om 18:05 geschreven door AleidaGoedhart


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestemmingsgids: Belgische Ardennen blootgelegd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sommige mensen denken nog dat je de halve wereld moet overvliegen om een leuke vakantie te beleven met toffe activiteiten. Mijns inziens is dit niet het geval. Sterker nog verre van. In de Benelux is meer dan genoeg te doen. Met name in de Belgische Ardennen. Wellicht dat de mensen gewoonweg nog niet zo bekend zijn met dit gebied. Daarom deze blogpost waarin we blootleggen wat mensen kunnen doen in dit schitterende natuurgebied van onze zuiderburen.

    Een must is zeker de survival. Eigenlijk kan je niet de Ardennen bezoeken en niet een survival tocht ondernemen. Dat is als Rome bezoeken en niet de Sixtijnse kapel bezoeken. Kan dus niet. Enfin, een survival tocht voor degenen die hier nog niet zo bekend mee zijn is een trekking toch door de natuur, die meerdere outdoor sporten en activiteiten combineert waaronder hiking, fietsen, kanovaren, raften, klimmen, abseilen et cetera. Een bonte verzameling van allerlei activiteiten dus die in elkaar overgaan. Het is echt een epische tocht, een onderneming als geen ander. Het beste is om dit te doen als arrangement. Dan kun je je helemaal focussen op de survival. En de accommodatie en eten die worden verzorgd door de camping, Meer details.

    Een andere optie indien je het wat rustiger wilt, is je te beperken tot louter wandelen. Mijns inziens is er geen beter gebied voor wandelaars dan de Ardennen. Je zou vijf jaar in de Ardennen non stop kunnen wonen en nog niet alle wandelpaden bewandeld hebben zoveel zijn het er. Met name de regio Durbuy is uitermate geschikt om een wandeltocht te maken. Ook hier zijn arrangementen voor. Zeer geschikt ook voor eenouder gezin vakanties zoals hier beschreven.

    De eerder beschreven activiteiten die kunnen vallen onder een survival tour kunnen natuurlijk ook los gedaan worden. Dus indien je liever de hele dag wilt kanovaren, MTB rijden of raften, geen probleem. Naast vakanties natuurlijk ook ideaal voor schoolkampen zoals deze. De kinderen zullen het uitstekend naar hun zin hebben.

    14-10-2019 om 18:03 geschreven door AleidaGoedhart



    Archief per week
  • 14/10-20/10 2019

    Blog als favoriet !

    Rondvraag / Poll
    Favoriete plek in de Ardennen?
    Durbuy
    Dinant
    Namen
    Ninglinspo
    La Roche en Ardenne
    Bekijk resultaat



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!