Inhoud blog
  • Het toilet op de heuvel
  • Bestemmingsgids: Belgische Ardennen blootgelegd
    Zoeken in blog

    Over mijzelf
    Ik ben Aleida Goedhart
    Ik ben een vrouw en woon in Veldhoven (Nederland) en mijn beroep is Gepensioneerd.
    Ik ben geboren op 16/04/1943 en ben nu dus 81 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Kerk koor zingen.
    Aleida Goedhart's Blog

    14-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestemmingsgids: Belgische Ardennen blootgelegd
    Sommige mensen denken nog dat je de halve wereld moet overvliegen om een leuke vakantie te beleven met toffe activiteiten. Mijns inziens is dit niet het geval. Sterker nog verre van. In de Benelux is meer dan genoeg te doen. Met name in de Belgische Ardennen. Wellicht dat de mensen gewoonweg nog niet zo bekend zijn met dit gebied. Daarom deze blogpost waarin we blootleggen wat mensen kunnen doen in dit schitterende natuurgebied van onze zuiderburen.

    Een must is zeker de survival. Eigenlijk kan je niet de Ardennen bezoeken en niet een survival tocht ondernemen. Dat is als Rome bezoeken en niet de Sixtijnse kapel bezoeken. Kan dus niet. Enfin, een survival tocht voor degenen die hier nog niet zo bekend mee zijn is een trekking toch door de natuur, die meerdere outdoor sporten en activiteiten combineert waaronder hiking, fietsen, kanovaren, raften, klimmen, abseilen et cetera. Een bonte verzameling van allerlei activiteiten dus die in elkaar overgaan. Het is echt een epische tocht, een onderneming als geen ander. Het beste is om dit te doen als arrangement. Dan kun je je helemaal focussen op de survival. En de accommodatie en eten die worden verzorgd door de camping, Meer details.

    Een andere optie indien je het wat rustiger wilt, is je te beperken tot louter wandelen. Mijns inziens is er geen beter gebied voor wandelaars dan de Ardennen. Je zou vijf jaar in de Ardennen non stop kunnen wonen en nog niet alle wandelpaden bewandeld hebben zoveel zijn het er. Met name de regio Durbuy is uitermate geschikt om een wandeltocht te maken. Ook hier zijn arrangementen voor. Zeer geschikt ook voor eenouder gezin vakanties zoals hier beschreven.

    De eerder beschreven activiteiten die kunnen vallen onder een survival tour kunnen natuurlijk ook los gedaan worden. Dus indien je liever de hele dag wilt kanovaren, MTB rijden of raften, geen probleem. Naast vakanties natuurlijk ook ideaal voor schoolkampen zoals deze. De kinderen zullen het uitstekend naar hun zin hebben.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 14/10-20/10 2019

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Rondvraag / Poll
    Favoriete plek in de Ardennen?
    Durbuy
    Dinant
    Namen
    Ninglinspo
    La Roche en Ardenne
    Bekijk resultaat



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!