| 
 
 
  Turkse Gozleme gevuld
met  2 verschillende vullingen Deeg: 600 gram bloem Ongeveer 350 a 400 ml lauw water 10 gram droge gist  Klein lepeltje suiker Ongeveer een paplepeltje zout    Vulling 1 : 3 gekookte en fijngeprakte aardappelen Paar eetlepels fijngesneden platte peterselie Zout Peper Pul biber ( chili pepper 
Verkrijgbaar bij de Turkse winkel) Beetje komijnpoeder en paprikapoeder  Zonnebloemolie of olijfolie    Vulling 2 : 2  ronde fetakazen
verkruimeld en vermengt met een paar eetlepels fijngesneden peterselie en wat
peper   Bereiding: Kneed met de ingrediënten voor het deeg een mooi soepel
deeg. Laat het rijzen voor een half uurtje .    In de tussentijd
maak je vullingen gebruiksklaar. De gekookte aardappelen wel goed laten
afkoelen . Dan erna alle overige ingrediënten toe voegen. Voeg naar smaak de
olie toe moet lekker smeuïg worden zodat het niet te droog word.    Als het deeg gerezen is maak je er bolletjes van  ter grote van een grote mandarijn.  Strooi voldoende meel/bloem op je werkblad. Want kan erg
gaan plakken. Met een deegroller rol je de bolletjes deeg heel plat . Dan leg
je aan de ene kant van het uitgerolde deeg de vulling aan de randen smeer je
een beetje water . Dan vouw je het deeg op tot een halve cirkel. En leg in de
koekenpan . Smeer ze een beetje in met boter tijdens het bakken .    Veel succes en alvast smakelijk eten
..     
  20-07-2014 om 00:00 
geschreven door OumYassineCategorie:broodjes/deegwaren
 
 |