Foto
Foto
Over mezelf:
Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels.  Liefs Amal.
Inhoud blog
  • Cookie kersen toetje
  • Apple crumble dessert
  • gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella
  • GOZLEME
  • chocolate peanuts fudge
  • Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes
  • Gepaneerde gekruide visfilet
  • Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus
  • Gepaneerde aubergine plakken
  • Kumpir
  • Bruschetta bolletjes
  • Sinaasappel bavaroise vlaai
  • Mini bountycake
  • dadel vlaai
  • Mediterrane stamppot
  • Amerikaanse pancakes met ahornsiroop
  • Zelfgemaakte raïb
  • Hartige muffins
  • gevulde batbot ( maghmar )met gehakt
  • Courgettekoekjes
  • Gevulde paprika
  • Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)
  • Zelfgemaakte yoghurt
  • Zwitserse room croissantjes
  • Oreo toetjes
  • Borek gevuld met fetakaas en aardappels
  • zelfgemaakte kibbeling
  • Aspergesoep
  • Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika
  • Börek met amandelen en honing
  • Borek met roomkaas
  • Vegetarische tajine
  • Smurfentaart
  • Couscous salade
  • Tortilla muffins
  • Croissantjes naturel&gevuld met kaas
  • Koffiebroodjes (2)
  • Chocoladebroodjes (2)
  • Aardappelnestjes
  • Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
  • Roti pannekoeken
  • Mayonaise
  • Zalm pizza
  • Gehaktbrood
  • Begrir (2)
  • Frikandellenbroodjes
  • Pizza pollo (2)
  • Pizza tonno (2)
  • Turkse linzensoep
  • Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
    Zoeken in blog

    Foto
    Laatste commentaren
  • Escort Service (Kuldeep)
        op Mediterrane stamppot
  • Karol Bagh Escorts (alia sharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Bangalore Escorts Service (urfi)
        op Mediterrane stamppot
  • Book Your Dream Girl For Fun And Enjoy Your Day (Aliya00)
        op Mediterrane stamppot
  • Escort Service (Kuldeep)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • seo service london (seo service london)
        op Bruidegom&bruid cupcakes
  • http://truediamond.co.uk/ (seo service UK)
        op Broodje mozzeralla met tomaat
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Foto
    Welkom in de cuisine van OumYassine

    Image and video hosting by TinyPic
    05-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde paprika

    Gevulde paprika ( 6 stuks) met gehakt/ rijst en charmila

    6 grote rode of groene paprika’s

     Geraspte kaas


     Ingrediënten rijst:
    Glaasje rijst
    1 rode paprika in stukjes gesneden
    1 fijngesneden ui
    350 gram gehakt
    Zout/peper/gemberpoeder/komijn
    Beetje olie
    Ingrediënten charmila:
    1 pakje gezeefde tomaten ( je kunt ook verse tomaten gebruiken maar ik had haast na een lange werkdag hahahah)
    Fijngesneden ui
    1 fijn geperste knoflook ( optioneel)
    Fijngesneden kosbor ( koriander)
    Beetje olie
    Zout/peper/gemberpoeder /paprikapoeder/komijnpoeder
    Bereiding rijst :
    Neem een diepe hapjes pan giet daar een klein scheutje olie in. Bak je uien glazig voeg dan de paprika en ui en kruiden toe. Bak dit even goed samen tot het gehakt gaar is. Voeg dan de rijst toe … bak dit ook even samen. Neem dan kokend water wat je er overheen giet tot 1 cm boven de rijst… laat dit zachtjes droog koken op een laag vuurtje. Wel de deksel op de hapjes pan zetten.

    Bereiding charmila :
    Neem een pannetje en giet er een klein scheutje olie in bak de uien en knoflook glazig voeg dan de tomaten en koriander en kruiden toe. Laat dit samen even goed koken. Voeg evt. wat water toe..

    Eind bereiding:
    Neem dan de paprika en snij de dekseltjes eraf. Je kunt de dekseltjes ook bewaren en als decoratie er later weer bovenop zetten voor het de oven ingaat. Maak de paprika’s van binnen schoon en leg ze in een diepe ovenschaal . Vul ze daarna met de rijst druk goed aan. Giet er dan wat charmila saus bovenop . De overige saus heb ik in de ovenschaal onderin gegoten. Zodat de paprika’s wat vocht hebben tijdens het bakproces. Zorg dat de saus niet te dik is omdat hij dikker word in de oven.
    Bedek dan de ovenschaal met aluminium folie en leg in een voorverwarmde oven op 200 graden.
    Bij mij heeft die er langer dan een uur ingezeten maar had vrij dikke paprika’s . Dus kijk tussen door of er nog voldoende vocht bij de saus zit en of de paprika’s al gaar zijn. Als de paprika’s al gaar zijn dan haal je de folie eraf en dan strooi je er wat kaas op en dan even terug zetten in de oven. Je kunt ook de lege paprika’s al eerder alleen in de oven zetten en dan pas vullen en dan weer samen in de oven ….

    ps de kaas op de foto ziet er raar uit omdat ik de foto pas de volgende dag een foto heb kunnen maken van de gevulde paprika die over was hihihihi

    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)

    Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)


    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfgemaakte yoghurt


    Zelfgemaakte yoghurt




    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:nagerechten
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitserse room croissantjes

    Nodig :

    6 a 8 croissantjes ...
    200 ml op geklopte slagroom
    banketbakkersroom

    bereiding:

    Meng de opgeklopte slagroom met de banketbakkersroom. Snij de croissantjes op en spuit zigzaggend de zwiterse room ertussen . Leg dan de bovenkant van de croissantjes er weer af. Werk ze af door er een beetje poedersuiker boven op te strooien.


    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oreo toetjes


    Oreo toetjes

    Ingrediënten:

     1,5 pakje oreo koekjes
    1 roomkaas (200 gram)
    300 ml slagroom...
    2 vanillesuiker
    150 gram smeuïge pindakaas
    175 gram poedersuiker
    Paar eetlepels poedersuiker voor de slagroom

    Bereiding: 

     Leg een paar hele oreo koekjes aan de kant. De overige koekjes maal je heel fijn. Mix de pindakaas met de roomkaas en 175 gram poedersuiker en 1 vanillesuiker samen. Klop dan de slagroom samen met de paar eetlepels poedersuiker en vanillesuiker samen . Meng de slagroom ( maar laat een beetje apart voor de toef) met het pindakaas/roomkaas mengsel. Mix dit even goed samen. Neem dan glaasjes of schaaltjes . Maak dan laagjes … laagje gemalen koekjes ,laagje roomkaas mengsel etc.. dan als laatste toefje slagroom waar je een heel koekje in steekt.( Je kunt ook de pindakaas weg laten en er evt. karamel aan toevoegen of iets fruitigs of het naturel laten met de vanillesmaak )
    Meer weergeven

     

    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:nagerechten
    >> Reageer (41)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borek gevuld met fetakaas en aardappels

    Borek gevuld met fetakaas en aardappels

     Ingredienten :

    1 pak driehoekige yufkavellen
    2 gekookte en geprakte aardappels
    1,5 ronde fetakaas...
    zout /peper
    fijngesneden peterselie


    Bereiding:



     Meng alles samen met uitzondering van de  de yufkavellen.

     Leg de yufka vel met de brede kant naar jou toe. Leg dan aan de brede kant 2 flinke eetlepels vulling erop vouw de zijkanten een beetje naar binnen en rol ze op uiteinde plak je dicht met een mengsel van meel en water .

    Werk zo alle yufka vellen af en bak ze in olie... heerlijk met een pittig sausje erbij ....


    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (24)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zelfgemaakte kibbeling

    Zelfgemaakte kibbeling





     Ingrediënten:

    2 a 3 eieren

    500 ml spa (rood)

    kruiden naar smaak bv viskruiden en wat zout en peper

    meel tot je een mooi dik beslag hebt.


    bereiding:


    ongeveer 2 a 3 eieren daar doe je 500 ml spa rood bij... kruiden naar smaak ik doe meestal zout en peper en evt wat viskruiden... dan voeg je meel toe tot je een zeer dik beslag heb. voeg daar dan de grof gesneden kabeljauw filet bij...en laat dit een paar uur staan en dan kun je ze bakken in olie.... is lekker met knoflooksaus....


    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (55)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergesoep


    Aspergesoep

    Ingrediënten:

     7 a 8 hele geschilde asperges ( je kunt ook de schillen gebruiken van de asperges)
    2 blokjes groentebouillons
    2 liter gekookt water...
    Eetlepel roomboter
    2 a 3 eetlepels bloem
    Zout/peper
    100 ml room
    Gedroogde/verse peterselie

    Bereiding:

     Breng de hele asperges aan de kook met 2 liter water.
    Daar 2 blokjes groentebouillons bij. Koken tot de asperges gaar zijn. 2 asperges in stukjes snijden en apart leggen. De andere asperges samen met het vocht mijnmalen met een staafmixer. Dan pak je een andere pan. Daar doe je een grote lepel boter in laten smelten. Zet het vuur dan even uit . Dan bind je het met een paar lepels meel. Zet het vuur weer aan en dan voeg je al roerend de gemalen aspergesoep toe. Voeg dan 100 ml room toe en de stukjes gesneden asperges .Doe er dan zout en peper naar smaak toe . Bestrooi bij het opdienen er een beetje gedroogde of verse peterselie op.




    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:soepen
    >> Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika


    Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika

    Ingrediënten:

     1 aubergine in blokjes geschild en in blokjes gesneden
    1 ui in blokjes gesneden...
    1 rode paprika in blokjes gesneden
    Fetakaas
    Geraspte kaas
    Beetje olijfolie
    2 eieren
    100 ml room of crème fraise
    Zout /peper
    Beetje oregano en tijm
    10 bladerdeegplakjes




     Bereiding:
    Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak daarin de aubergineblokjes, paprika,ui en zout/peper en de oregano/tijm gaar.
    Neem dan een grote kom en snijd daarmee cirkels uit het bladerdeeg. Leg elke bladerdeegcirkel in een muffinvorm…
    Leg dan elke bladerdeeggebakje wat groente mengsel. Daarkruimel je dan weer een beetje fetakaas bovenop. Dan meng je de eieren met de room of crème fraise samen en giet dit boven op het groentemengsel in elk gebakje. Als laatste strooi je er wat geraspte kaas op.

    Bak ze op 180 a 200 graden in de oven mooi goudbruin…


    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (100)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Börek met amandelen en honing



    Börek met amandelen en honing

    Ingrediënten :

     *500 gram turkse yoghurt uit een emmertje
    *150 ml olie...
    * 1 vanilliesuiker
    *1 bakpoeder
    *150 gram suiker
    *3 eieren
    *loempiavellen

    Vulling ; amandelspijs gemaakt door gemalen amandelen samen met poedersuiker beetje mazhar evt.. en wat kaneel...

    Extra ; honing en hele amandelen


    Bereiding:



     Meng de yoghurt suiker bakpoeder olie eieren vanillesuiker samen doop de loempiavellen in dit yoghurtmengsel en leg het dan plat neer . Leg dan wat amandelspijs op de loempiavel en rol het dan op. Dan rol je het daarna op tot een mhansa en leg ter decoratie er een paar hele amandelen op ....

    Werk zo alles af . Bak ze op 180 graden mooi bruin . Direct uit de oven giet je er wat warme honing over ...

    Succes ...

    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borek met roomkaas







    Borek met roomkaas


     *500 gram turkse yoghurt uit een emmertje

     *150 ml olie

     * 1 vanilliesuiker

     *1 bakpoeder

    *150 gram suiker

    *3 eieren

    *loempiavellen


    Vulling ; 2 pakjes roomkaas van de  aldi bijvoorbeeld

    Extra ; honing en geroosterde amandelschijfjes


     Bereiding:


     Meng de yoghurt suiker bakpoeder olie eieren vanillesuiker samen. Doop de loempiavellen in dit yoghurtmengsel en leg het dan plat neer . Leg dan wat roomkaas op de loempiavel en rol het dan op. Dan rol je het daarna op tot een mhansa ....Werk zo alles af . Bak ze op 180 graden mooi bruin . Direct uit de oven giet je er wat warme honing over en strooi je er wat amandel schaafjes op ...


     


     Succes ...



    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (6)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Categorieën
  • broodjes/deegwaren (49)
  • gebak (28)
  • koekjes (31)
  • Marokkaans gerechten (22)
  • Marokkaanse deegwaren (17)
  • nagerechten (7)
  • overige gerechten (37)
  • ramadan (5)
  • salades (6)
  • smoothies/shakes (6)
  • soepen (8)
  • Taarten, cupcakes en koekjes zonder recept.... (59)
  • Taarten/vlaaien met recept (14)

  • Foto

    Archief per maand
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 10-2008

    Foto

    Gastenboek
  • coffeebeanshub
  • wallpaper
  • Me Time Tracksuit
  • Juice Wrld Vest
  • Cyberpunk 2077 Jackie Welles Jacket

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn favorieten
  • facebook OumYAssine
  • online vrouwen tijdschrift womanxyz


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!