Ilham's keuken
Welkom
Inhoud blog
  • Kip gevuld met mihoen en pittige aardappeltjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    08-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip gevuld met mihoen en pittige aardappeltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Kip gevuld met mihoen en pittige aardappeltjes

    Nodig:

    Kip
    1 ui
    2 teentjes knoflook
    halve blik tomaten (blokjes)
    koriander
    peterselie
    halve pak mihoen
    olijven
    aardappels
    _________________________________________
    Kruiden voor de marinade:

    halve blikje tomaten met ui, knoflook teentjes, koriander en peterselie malen in een blender.
    olie
    1 tl zout
    beetje saffraan
    1 tl paprikapoeder
    1tl gember
    1 tl kurkuma
    1 tl peper
    1tl kaneel
    1tl ras al hanout'
    cayene peper

    Dit allemaal in een kom doen waar je de kip gaat marineren. Kom opzij zetten.
    ____________________________
    Kruiden voor de aardappels:

    scheutje olijfolie
    cayene peper
    zout
    oregano

    Goed inwrijven en laten staan. Die ga je later bij de kip doen.

    _________________________________

    Bereiding kip:

    Maak de kip goed schoon, snij de nekvel, de achterkant en stukje van de vleugels en pootjes eraf.
    Brand alle haren af, ik doe het bij de gasfornuis, erna schrap ik het weg met de mes en was de kip goed schoon.
    Kip schoonmaken doe ik met citroensap, zout en azijn. Erna met koud water afspoelen.
    Je maakt je marinade alvast klaar. Daar doe je je kip mee insmeren, ook binnen.
    Afdekken en in de koelkast voor een uur laten staan.

    10 minuten voordat je de kip gaat pakken, ga je alvast je mihoen voorbereiden. Kook het zoals is aangegeven, wel beetje 
    olie erbij doen zodat het niet heel erg gaat plakken.
    Dan afgieten en laten staan. Je kan het beste je mihoen in een vergiet doen, zo gaat al het water makkelijker weg.
    Spoel onder koud water nog even.

    Pak nu de kip, leg het op een bord, de overgebleven marinade gooi je over de mihoen, goed door elkaar mengen.
    Dan ga je de kip vullen met mihoen. Ben je klaar met de vulling, pootjes vastmaken, met draad of folie.

    Pak een ovenschaal, doe je kip in het midden, leg de aardappels eromheen, afdekken met folie en voor 1 tot 2 uur
    de oven in op 250 graden. De laatste 30 minuten, de oven 20 graden verminderen en de folie weghalen.
    Strooi er dan wat kipkruiden overheen, zodat het een mooi kleurtje krijgt.

    Hou het steeds in de gaten dat er niks gaat aanbranden ong om de half uur.

    Ik heb ervoor gekozen om geen saus erbij te doen, omdat er mihoen bij zit. Maar als je een saus wilt kan je het
    met dezelfde marinade en water in een koekenpan laten pruttelen tot het wat dikker wordt en op het laatst de olijven erbij doen.
    Dan giet je de saus als je kippie klaar is 

    Je kip is klaar als het een mooi kleurtje heeft en goed gaar van binnen is. Je kan met een vork klein stukje eraf halen en ff proeven of het gaar is.

    Is het goed, dan ga je het in een bord doen, olijven eroverheen...

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    08-04-2012, 23:28 geschreven door Ilham
    Reacties (16)
    Archief per week
  • 02/04-08/04 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!