islam mijn licht
En Allah de Verhevene zegt: ”Vandaag heb ik jullie godsdienst voor jullie vervolmaakt en heb ik Mijn gunst voor jullie volledig gemaakt en heb ik de islam voor jullie als godsdienst gekozen…” (Soerat Al maa-iedah, aayah 3).
Inhoud blog
  • Islam in het kort
  • TAWHIED (eenheid van ALLAH swt)
  • Kennis in de islam
  • ISLAM ONDERWERPING OVERGAVE
    Zoeken in blog

    Categorieën
    30-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kennis in de islam
    Assalamo alaikom warahmatu Allah wabarakatuh



    Kennis in de islam
    Bismillah arRahman arRahim inna alhamdullilahi wa salatu wa salam ala Rasul lillah
     
    Allah heeft de mens geschapen en hem voorzien van de middelen om kennis te vergaren, voornamelijk gehoor, zicht en wijsheid. Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

    En Allah bracht u terwijl gij niets wist, uit de baarmoeder van uw moeder voort en gaf u oren, ogen en harten, opdat gij dankbaar moogt zijn.
    {al-Nahl 16:78}
    Islam is de religie van kennis. De eerste aayah van de Qur’aan die geopenbaard werd, gebood lezen, wat de sleutel naar kennis is. Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

    Lees voor! In de naam van jouw Heer, Die heeft geschapen.
    Hij heeft de mens geschapen van een bloedklomp.
    Lees voor! En jouw Heer is de Meest Edele.
    Degene Die onderwezen heeft met de pen.
    Hij heeft de mens onderwezen wat hij niet wist. {al-‘Alaq 96:1-5}

    In de islam komt kennis voor handelen; er kan geen handeling zijn zonder kennis. Allah zegt (interpretatie van de betekenis):
    Weet, dat er buiten Allah geen God bestaat en vraag bescherming voor uw tekortkoming en voor die van gelovige mannen en vrouwen. {Muhammad 47:19}
    Allah waarschuwt iedere moslim voor het spreken zonder kennis. Hij zegt (interpretatie van de betekenis):
    En volgt niet datgene waarvan gij geen kennis bezit. Voorwaar, het oor, oog en het hart - al deze zullen worden ondervraagd. {al-Israa’ 17:36}

    Om de status van kennis en van de geleerden te benadrukken, roept Allah de geleerden op om van Zijn Eenheid te getuigen. Hij zegt (interpretatie van de betekenis):
    Allah getuigt, dat er geen God is dan Hij en de engelen en degenen, die kennis bezitten, getuigen dit eveneens, handhavende de rechtvaardigheid: er is geen God dan Hij, de Almachtige, de Alwijze. {al ‘Imraan 3:18}
    Kennis en vrees voor Allah kunnen bereikt worden door Zijn tekenen en schepping te kennen. Degenen met kennis zijn degenen die dat weten, daarom prijst Allah hen door te zeggen (interpretatie van de betekenis):
    Alleen Zijn dienaren die kennis bezitten, vrezen Allah. Voorwaar, Allah is Almachtig, Vergevensgezind. {Faatir 35:28}
    De geleerden bezetten een nobele status in de islam die hoger is dan de positie van anderen in deze wereld en in het Hiernamaals. Allah zegt (interpretatie van de betekenis):
    Allah zal de gelovigen onder u en hen die kennis werd gegeven in rang verheffen. {al-Mujaadilah 58:11}
    Vanwege het belang van kennis, droeg Allah Zijn Boodschapper op om er meer van te zoeken.
    Allah zegt (interpretatie van de betekenis):
    En zeg: "O mijn Heer, doe mij toenemen in kennis." {Ta-Ha 20:114}

    Allah prijst de geleerden door te zeggen (interpretatie van de betekenis):
    Zeg: "Zijn zij die weten gelijk aan hen die niet weten?" Maar alleen de verstandigen trekken er lering uit. {al-Zumar 39:9}
    Degenen die kennis hebben zijn de snelste van de mensen om de waarheid te begrijpen en erin te geloven:
    En opdat degenen aan wie kennis is gegeven mogen weten dat het (de verkondiging) de waarheid is van uw Heer, opdat zij er in mogen geloven en hun hart nederig voor Hem moge worden. {al-Hajj 22:54 – interpretatie van de betekenis}

    De islam roept ons op om kennis te zoeken. De Boodschapper (salla Allahu alaihi wa salaam) heeft het zoeken naar kennis een plicht voor elke moslim gemaakt en hij heeft verklaard dat de superioriteit van degene die kennis heeft over degene die slechts aanbidt, als de superioriteit van de maan over elk ander hemellichaam is.
    Hij heeft gezegd dat de geleerden de erfgenamen van de Profeten zijn en dat de Profeet geen dinars en dirhams (oftewel geld) achterliet maar hun erfenis was kennis, dus degene die het verwerft, heeft een groot aandeel bereikt. En hij (salla Allahu alaihi wa salaam) heeft gezegd dat het zoeken naar kennis een weg naar het Paradijs is. Hij zei:
    “Degene die een pad volgt in de navolging van kennis, Allah zal een pad naar het Paradijs gemakkelijk voor hem maken.” (Overgeleverd door al-Bukhaari, Kitaab al-‘Ilm 10)
    De islam roept ons op om alle soorten nuttige kennis te leren.
    Takken van kennis variëren in status waarvan de hoogste de kennis van de shari’ah is,
    dan kennis van medicijnen en dan andere gebieden van kennis.
    De beste van alle takken van kennis zijn de wetenschappen van de shari’ah waardoor de mens Zijn heer leert kennen en zijn Profeet en religie.
    Dit is de kennis waarmee Allah Zijn Boodschapper eerde
    Hij leerde het aan hem zodat hij het aan de mensheid zou kunnen leren:

    Voorwaar, Allah heeft de gelovigen een gunst bewezen, daar Hij een boodschapper uit hun midden opwekte, die hun Zijn tekenen verkondigt, hen loutert en hun het Boek en de wijsheid onderwijst, hoewel zij voordien duidelijk dwaalden. {al-‘Imraan 3:164 – interpretatie van de betekenis}

    De Profeet (salla Allahu alaihi wa salaam) heeft gezegd: “Wanneer Allah het goede wenst voor een persoon, laat Hij hem de religie begrijpen.” (Overeengekomen. Overgeleverd door al-Bukhaari 69)

    Wat betreft de kwestie van aandacht besteden aan de Qur’aan en het leren en onderwijzen, heeft de Boodschapper (salla Allahu alaihi wa salaam) gezegd: “De beste van jullie is degene die de Qur’aan leert en onderwijst.” (Overeengekomen. Overgeleverd door al-Bukhaari 4639)
    Er is geen goedheid in kennis die niet bevestigd wordt door actie of woorden die niet bevestigd worden door daden:

    O gij die gelooft, waarom zegt gij hetgeen gij niet doet?

    Het is afkeurenswaardig bij Allah dat gij zegt hetgeen gij niet doet.
    {al-Saff 61:2-3}

    De ummah heeft ten alle tijden en in alle plaatsen kennisrijke mensen nodig. Een natie zonder kennis en geleerden zal in illusies leven en in duisternis zinken.
    Wie deze kennis verbergt en de ummah ervan berooft, Allah zal een teugel van vuur op hem plaatsen op de Dag der Opstanding en hij zal het verdienen om vervloekt te worden,
    behalve degene die berouw toont. Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

    Voorzeker, degenen, die hetgeen Wij aan tekenen en leiding hebben nedergezonden, verbergen, nadat Wij ze in het Boek aan de mensen duidelijk hebben gemaakt, zijn het, die Allah vervloekt en zij die het recht hebben te vervloeken, vervloeken hen ook.
    Maar zij, die berouw hebben en zich beteren en (de Waarheid) verkondigen, dezen zijn het, tot wie Ik Mij met vergiffenis wend - Ik ben Berouwaanvaardend, Genadevol. {al-Baqarah 2:159-160}


    Kennis brengt een grote beloning met zich mee.
    Degene die de weg naar iets goeds aanwijst is als degene die het doet. Wanneer de kennisrijke persoon overlijdt, zijn beloning bij Allah houdt niet op wanneer hij overlijdt, het blijft net
    zolang toenemen als de mensen van zijn kennis profiteren.
    De Profeet (salla Allahu alaihi wa salaam) heeft gezegd: “Wanneer een man overlijdt, komen al zijn goede daden tot een einde, behalve drie: een voortdurende liefdadigheid, voordelige kennis of een rechtschapen zoon die voor hem zal bidden.” (Overgeleverd door Muslim 1631)
    Als de geleerde zijn kennis onder de mensen verspreidt,
    zal hij een beloning krijgen gelijk aan die van degenen die hem volgen. De Profeet (salla Allahu alaihi wa salaam) heeft gezegd: “Degene die anderen uitnodigt tot leiding zal een beloning hebben als de beloningen van degenen die hem volgen, zonder dat op enige manier van hun beloning af te halen.
    En degene die anderen uitnodigt tot misleiding zal een last van zonden hebben als de last van degenen die hem volgen, zonder dat op enige manier van hun last af te halen.” (Overgeleverd door Muslim 2674)

    Correct begrip van de islam is één van de beste van de goede eigenschappen waarmee een moslim geëerd kan zijn. De Profeet (salla Allahu alaihi wa salaam) heeft gezegd: “Wanneer Allah het goede wenst voor een persoon, laat Hij hem de religie begrijpen.” (Overeengekomen)
    Qur’aan lezen, leren en onderwijzen zijn onder de beste daden aangezien de Profeet (salla Allahu alaihi wa salaam) heeft gezegd: “Er zou geen afgunst (hasad) mogen zijn behalve tussen twee mensen:

    een man aan wie Allah (kennis van) de Qur’aan heeft gegeven en het dag en nacht reciteert, en een man aan wie Allah rijkdom heeft gegeven en het dag en nacht uitgeeft (aan goede daden).” (Overgeleverd door Muslim 815)


    Uit Usool al-Deen al-Islami door Shaykh Muhammad ibn Ibraaheem al-Tuwayri
    Vertaald door AlMutaqqun.tk


    Wa alaikom assalam warahmatu Allah wabarakatuh




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (3)

    22-01-2015
    zzz
    De onderzijde biedt Replica Horloges het oersymbool Breitling en haar vliegtuigen gestileerde opluchting Replica Watches. Waterdicht tot 100 m, met een anti-reflecterend saffier glas geval dubbelzijdige, dubbele woningen een Replica Rolex automatisch uurwerk gecertificeerd door het besturingselement officiele Chronometer Testing Institute (COSC), als alle Breitling horloges Zwitserland ook. Twee wijzerplaten zijn beschikbaar: zwart of zilver.

    22-01-2015, 08:35 geschreven door sjdhfjsdf
    14-10-2014
    kkk

    cheap nfl jerseys

    michael kors bags

    michael kors handbags

    true religion jeans

    fitflops

    hermes birkin

    burberry uk

    wholesale jerseys

    fitflops outlet

    cheap ray bans

    michael kors handbags

    montblanc

    coach outlet

    ralph lauren

    kors outlet

    official louis vuitton handbags

    ugg canada

    louis vuitton

    retro jordan 13

    coach outlet store online

    chanel bags

    goose jackets

    belstaff

    canada goose

    burberry

    polo outlet

    michael kors outlet

    mens uggs

    moncler

    christian louboutin shoes

    polo ralph lauren outlet

    belstaff

    chi flat iron

    jordan concords

    dior handbags

    moncler outlet

    cheap uggs

    polo ralph lauren outlet

    tory burch handbags

    jordans 13

    jordan shoes

    canada goose outlet online

    tory burch bags

    wholesale nfl jerseys

    mens ugg boots

    the north face outlet

    hogan shoes

    canada goose outlet

    fitflops

    louis vuitton handbags sale

    coach factory online

    polo ralph lauren

    dolce and gabbana

    north face denali

    michael kors online sale

    tory burch

    toms.com

    louis vuitton handbags outlet

    fitflops clearance

    jordan 5s

    kate spade handbags

    lv handbags

    ralph lauren

    louis vuitton outlet

    ugg boots outlet

    canada goose outlet online

    mont blanc pen

    cheap louis vuitton

    burberry outlet

    cheap jerseys

    louis vuitton outlet

    christian louboutin outlet

    hollister

    burberry outlet online

    ralph lauren uk

    dolce gabbana

    polo ralph lauren

    polo ralph lauren factory store

    bottega veneta

    louis vuitton handbags

    michael kors outlet online

    ferragamo

    red bottom

    louis vuitton outlet

    ugg

    coach factory outlet

    red bottoms

    uggs

    north face sale

    michael kors purses

    coach factory outlet online

    cheap nfl jerseys from china

    michael kors outlet online

    canada goose outlet stores

    cheap louis vuitton handbags

    prada handbags

    burberry outlet

    ugg boots

    coach outlet store online

    tory burch bags

    oakley sunglasses

    abercrombie & fitch

    mulberry

    barbour

    coach factory outlet

    belstaff outlet

    louis vuitton

    ugg outlet

    goose outlet

    oakley sunglasses wholesale

    ralph lauren outlet

    cheap oakleys

    mont blanc

    oakley sunglasses

    ran ban

    canada goose outlet stores

    moncler outlet

    burberry uk

    ugg boots outlet

    bottega veneta outlet

    marc jacobs

    fitflop

    ralph lauren uk

    supra shoes

    christian louboutin outlet

    true religion

    prada outlet

    louis vuitton handbags

    christian louboutin shoes

    michael kors outlet online

    louboutin shoes

    abercrombie clothing

    north face jackets

    authentic louis vuitton handbags

    cheap jordans

    true religion outlet

    christian louboutin outlet online

    cheap jordan shoes

    hermes

    tory burch sale

    ray ban sunglasses

    belstaff jackets

    ralph lauren

    moncler

    chanel

    dolce gabbana

    michael kors outlet

    lv

    ugg australia

    canada goose jackets

    cheap louis vuitton

    chi hair strighteners

    coach factory outlet online

    ugg boots

    moncler jackets

    north face jacket

    cheap oakley sunglasses

    insanity workout

    belstaff jackets

    polo ralph lauren

    cheap ugg boots

    celine

    lv handbags

    jordan retro 13

    ugg outlet stores

    ugg slippers

    fitflop

    tory burch handbags

    retro jordans for sale

    a&f

    toms wedges

    celine handbags

    canada goose outlet

    coach factory

    the north face sale

    nike jordans

    michael kors

    ugg sale

    jordans for sale

    north face outlet

    coach outlet

    abercrombie

    polo outlet

    the north face jackets

    kate spade

    ugg outlet

    canada goose

    louis vuitton uk

    red bottom heels

    uggaustralia

    canada goose jackets

    burberry

    christian louboutin shoes outlet

    christian louboutin

    northface

    michael kors outlet online

    michael kors outlet sale

    louis vuitton

    louis vuitton

    ugg outlet

    chanel outlet

    toms

    tory burch flats

    michael kors outlet

    tory burch outlet

    fitflops clearance

    goose jackets

    cheap toms

    toms outlet

    moncler jackets

    jordans for cheap

    uggs sale

    ugg gloves

    coach outlet store online

    ray ban sunglasses wholesale

    mont blanc pens

    coach factory online

    ralph lauren outlet

    Michael Kors Handbags

    michael kors outlet sale

    coach factory

    celine outlet

    cheap uggs

    bailey button uggs

    christian louboutin

    tory burch sale

    oakley

    polo ralph lauren factory store

    north face

    burberry outlet online

    toms shoes

    goose outlet

    hollister clothing

    ugg boots sale

    polo ralph lauren outlet

    ran ban sunglasses

    christian louboutin outlet

    tory burch

    prada

    abercrombie fitch

    kors outlet online

    abercrombie outlet

    louis vuitton outlet stores

    coach factory outlet online

    michael kors

    louis vuitton handbags

    polo ralph lauren factory store

    the north face

    ugg australia

    ralph lauren outlet

    abercrombie

    fitflops outlet

    red bottom shoes

    bottega veneta handbags

    tory burch outlet

    cheap ugg sale

    tory burch flats

    jimmy choo

    michael kors outlet online sale

    air jordan 5

    barbour outlet

    hermes birkin bag

    the north face

    polo outlet

    moncler jacket

    tory burch shoes

    hermes outlet

    coach factory outlet

    louis vuitton handbags

    kate spade outlet

    ralph lauren uk

    uggs for women

    tory burch shoes

    ugg boots uk

    abercrombie clothing

    louis vuitton outlet stores

    coach factory

    moncler outlet stores

    louis vuitton handbags outlet

    belstaff outlet

    barbour jackets



    14-10-2014, 11:05 geschreven door keyuanyuan93
    27-06-2014
    dd

     We supra shoes had longchamp outlet a cheap oakley sunglasses great season. ralph lauren outlet He north face jacket was valentino shoes really emotional, he's chi hair straighteners proud of michael kors outlet us. In a short amount of words, insanity workouts (he Lululemon outlet said) 'Obviously tory burch outlet I had true religion jeans fun, I don't know if toms shoes you coach outlet guys did, bottega veneta but I had a louboutin outlet good hollister time. longchamp You guys cheap jordans want to ghd uk do louis vuitton handbags it again?' chanel outlet Try to ferragamo shoes put a true religion outlet little bug in prada outlet their ralph lauren ears. Hopefully they mcm handbags come hermes bags back."Duncan has coach outlet a ray ban outlet player option, prada outlet but his burberry outlet teammates louis vuitton outlet online expect juicy couture him longchamp back and the louboutin outlet 38-year-old forward karen millen did true religion not give any indications coach outlet otherwise throughout another coach outlet resurgent season.



    27-06-2014, 08:17 geschreven door korsu001korsu001
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Archief per week
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
    Blog als favoriet !
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten sites
  • seniorennet.nl

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!