Inhoud blog
  • Apart cadeau van kleinzoon
    Mijn favorieten
  • Ikwilzitzakken
  • IKEA
  • Blokker
  • Rondvraag / Poll
    Heb jij al een zitzak in huis?
    Ja
    Ja, meerdere zelfs!
    Nee, maar staat op mijn verlanglijstje
    Nee, en ook geen behoefte
    Bekijk resultaat

    Maartje Coppens' Blog

    19-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apart cadeau van kleinzoon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Laatst was mijn verjaardag. Ik ben alweer 69 geworden. Enfin, familie natuurlijk op bezoek. Vele cadeaus. Waardebonnen en dergelijke. Enfin, waar ik tot nu toe nog het meest mee in mijn nopjes ben is een zogenaamde zitzak. Eerlijk gezegd wist ik niet veel over dit meubelstuk of je kan het ook zien als een speelgoed. Maar tegenwoordig zijn er zitzakken die ook heel geschikt zijn voor volwassenen, die ergonomisch heel goed in elkaar steken.

    Enfin het cadeau dat ik ontvangen heb van mijn kleinzoon is een zogenaamde zitzak stoel. Dus een kruising tussen een zitzak en een stoel. Wat voorbeelden kan men hier zien. Een zitzak verbinden veel mensen toch vooral met tieners, of millenials, niet met senioren zoals ondergetekende. Maar tegenwoordig is niets minder waar. Nu ik me bewust ben van het bestaan van de zitzak, zie ik deze ook steeds vaker. Vriendinnen die bij mij op bezoek zijn geweest zijn inmiddels ook aangestoken met het 'zitzakken virus' en hebben weldra er ook eentje aangeschaft. Zo heeft mijn vriendin Pia een hele comfortabele van het merk Extreme Lounging, in Nederland te vinden via deze website. Ze heeft de editie met de naam Fur, die gekenmerkt wordt door gebruik van schapenwol. Het is Pia al te vaak overkomen dat ze 's avonds televisie kijkende in slaap gevallen is, zo comfortabel zijn deze.

    Ik voel me jonger

    Naast de ergonomische voordelen, en het comfort, vind ik het ook gewoon leuk om mensen enigszins te shockeren. Want niemand verwacht dat zo een oude tante een zitzak in huis heeft. Nou mooi wel dus, dus je voelt je er ook enigszins jonger bij.

    Kortom, de voordelen van een zitzak voor senioren zijn als volgt:

    1. Meer comfortabel dan een ouderwetse stoel

    2. Ergonomisch

    3. Een gevoel erbij te horen, bij de hippe jongeren van tegenwoordig

    Reden te meer dus om gewoon eens te proberen. Zitzakken kosten niet veel het is geen rib uit het lijf, kan goed veroorloven van mijn AOW. Daarbij, ze zijn over het algemeen NIET zwaar, dus ook geen probleem met sjouwen. En als het toch niet helemaal je ding is bij de meeste aanbieders kun je nog retourneren.  

    19-09-2019 om 13:45 geschreven door MaartjeCoppens


    Tags:zitzak, interieur, wonen

    Archief per week
  • 16/09-22/09 2019

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!