Dierenblog
Inhoud blog
  • Mijn hondn is jaloers
  • De knoijnenvacht
  • Chocola gevaarlijk voor hond en kat
  • Kattenopvoeding
  • Kattenopvoeding

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    voor u en uw huisdier
    14-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlooien en teken

    De winter is steeds milder en de temperatuur redelijk hoog. Teken zijn vooral actief wanneer het tenminste 10 graden aangeeft. Uit recent onderzoek is  gebleken dat 1 op de 5 teken besmet is met de ziekte van Lyme. Het is daarom van groot belang dat u uw hond en kat beschermt en regelmatig controleert op teken.

    Om uw huisdier preventief te beschermen, kunt u allerlei verschillende producten op de markt vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een teken / vlooienband of aan een druppels. De vlooiendruppels brengt u altijd aan in de nek en tussen de schouderbladen. Zorg ervoor dat u de vacht van uw huisdier aan de kant drukt, zodat de druppels direct met de huid in contact komen. Hier kan uw huisdier namelijk zelf niet bijkomen, waardoor het middel rustig kan intrekken. De werkzame stof trekt vanaf deze plek helemaal door het lichaam heen. De meeste producten hebben een preventie duur van drie tot vier weken.

    Naast de behandeling van uw huisdier is het ook belangrijk om de omgeving goed behandeld. Een vlooienprobleem bevindt zich namelijk voor 10% op het dier en voor 90% in de omgeving. Vlooien nestelen zich vaak op plekken waar uw dier vaak komt, zoals de hondenmand en/ of kattenmand. Behandel deze plekken dan ook altijd met een speciale omgevingsspray.


    14-02-2014, 15:41 geschreven door Dierenblog

    Reageer (209)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    10-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelen voor plezier

    Er zijn voor honden vier dingen belangrijk in zijn leven. Een hond wil zich vrij kunnen bewegen, een prooi kunnen vangen, knuffelen en zijn paringsdrang kunnen uitleven. Deze vier dingen bepalen het lichamelijke geluk van alle honden. Honden scheiden tijdens deze activiteiten namelijk endorfinen uit. Dit is het zogeheten geluk hormoon.

    Wanneer een hondenmoeder haar nestje weer bij elkaar legt en voor het gezinnetje zorgt maken ze oxytocine aan. Het zogeheten knuffel hormoon.

    U kunt uw hond dit gevoel geven zonder dat hij daar veel inspanning voor hoeft te leveren.  Voor honden bent u namelijk het zonnetje in huis. Hij voelt zich namelijk aan u gehecht en zijn leven draait om u. Bij het spelen met uw hond ontstaat deze band automatisch en zonder dwang.

    Bewegingsspelletjes

    Alle honden houden van spelen. De ene wat uitbundiger dan de andere. Spelen met u en met hondenspeelgoed is goed voor uw hond. De belasting van de spieren zorgt ervoor dat honden hetzelfde gevoel krijgen als mensen wanneer ze sporten.

    Wanneer u gaat rennen met uw hond zal u het altijd afleggen. Hierdoor moet u soms vals spelen. Vals spelen kunt u doen door bijvoorbeeld van tempo te wisselen of bij het voetballen.

    Tempo wisselen

    Het van tempo wisselen tijdens het lopen kunt u zowel binnen als buitenshuis doen. De hond moet hierbij aan uw zijde blijven en exact op hetzelfde tempo lopen. U begint heel snel met de woorden ‘daar gaan we’. Daarna volgt ‘Halt’ en dan ‘verder’. Motiveer uw hond wanneer het goed gaat met een hondensnack.

    Voetballen

    Koop hiervoor een lichte en vooral goed opgepompte bal, zodat u hond deze niet in zijn bek kan pakken. Tik de bal rustig vooruit, net zolang tot u hond dit ook gaat doen met zijn poot of met zijn neus. Als hij het doet, prijs hem dan met veel enthousiasme.

    TIP: U bent degene die beslist wanneer er gespeeld wordt. Dit kunt u doen door voor het spelen een paar oefeningen te doen en daarna hard ‘speeltijd’ te roepen. Breek het spel altijd af als uw hond te veel opgaat in het spelen en hardhandig wordt. Het definitieve einde van de speeltijd doet weer met dezelfde paar oefeningen als waar u mee begonnen bent.


    10-02-2014, 11:08 geschreven door Dierenblog

    Reageer (58)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.liefde door de maag

    Voor katten is voeding erg belangrijk. Helaas voor de kat bepaald de mens welk voedsel er gekocht en voorgeschoteld wordt. Er is veel keuze in kattenvoer en niet ieder voer is even goed. Om tot een goede keuze te komen is het belangrijk dat u weet wat de samenstelling van het kattenvoer is.

    U zal vaak voeding tegenkomen waarop staat dat het een complete voeding is. Deze voeding bevat meestal ook alle ingrediënten die uw kat nodig heeft. In deze voeding zit vaak vlees of vis, vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen. Daarnaast vindt u vaak taurine in deze voeding. Taurine is belangrijk voor de ogen en de vruchtbaarheid van uw kat. Deze voeding is vaak zo samengesteld dat uw kat niet te veel maar ook niet te weinig van deze stoffen binnenkrijgt.

    Naast de complete voeding die verkrijgbaar is in vele verschillende soorten, smaken en prijsklassen is aanvullend voedsel ook erg belangrijk voor uw kat. Geeft u kat regelmatig een snack of kattensnoepjes. Dit extraatje is een goede aanvulling op de dagelijkse voeding. Echter is dit geen vervanging van de voeding, omdat de snacks vaak niet de juiste samenstelling hebben qua vet en vitamines.

    Als u verantwoord wilt zijn dan geeft u uw kat enkele keren per week iets lekkers. Ook als u kat veel klaagt en zeurt om snoepjes. U moet zelf de grenzen bij uw kat stellen.


    10-02-2014, 11:08 geschreven door Dierenblog

    Reageer (16)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 09/06-15/06 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 16/12-22/12 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!