Dierenblog
Inhoud blog
  • Mijn hondn is jaloers
  • De knoijnenvacht
  • Chocola gevaarlijk voor hond en kat
  • Kattenopvoeding
  • Kattenopvoeding

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    voor u en uw huisdier
    14-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kattenopvoeding

    Katten zijn eigenwijs beesten met een geheel eigen agenda. Toch is het mogelijk om je kat bepaalde regels te leren. Vooral bij jonge katten gaat dit makkelijker dan je denkt. Wie ontdekt hoe zijn kat reageert op bepaalde situaties heeft een makkie aan de opvoeding.  

    Katten liggen graag op een hoge plek, bijvoorbeeld op een tafel, om zo de boel goed in de gaten te kunnen houden. Echter is dit vaak de plek waar je, je kat liever niet hebt. Leer jonge katten vanaf dag één dat ze niet op de tafel mogen.  Pak de kat op en zet hem op de stoel. Doe dit elke keer als hij op de tafel gaat zitten. Blijft de kat hier zitten? Geef hem dan een katten snoepje. Zo leert hij het extra snel.

    Schreeuw of straf de kat niet. Zo kan het beestje alleen maar bang worden en in het ergste geval zijn vertrouwen kwijt raken. Hetzelfde geldt voor bespuiten met water. Blijf altijd rustig en vriendelijk. Zo bereik je het meeste.

    Dit geldt ook voor wanneer katten tijdens het spelen je hand pakken. Onderbreek dan gelijk het spel en wacht enkele seconden voordat je weer verder gaat met spelen. Laat de kat altijd spelen met een veertje, een muis of ander kattenspeelgoed, zodat ze het jachtinstinct kunnen trainen.

    Leer katten altijd hun grenzen kennen op de manier zoals zij dat ook doen. Blaas! Hard en krachtig. Want zo reageren katten ook naar elkaar.

    TIP: loven en belonen alleen helpt niet. Zorg ook dat je consequent bent bij de dingen die wel en niet mogen.


    14-04-2014, 12:32 geschreven door Dierenblog

    Reageer (3)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlooien en teken

    De winter is steeds milder en de temperatuur redelijk hoog. Teken zijn vooral actief wanneer het tenminste 10 graden aangeeft. Uit recent onderzoek is  gebleken dat 1 op de 5 teken besmet is met de ziekte van Lyme. Het is daarom van groot belang dat u uw hond en kat beschermt en regelmatig controleert op teken.

    Om uw huisdier preventief te beschermen, kunt u allerlei verschillende producten op de markt vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een teken / vlooienband of aan een druppels. De vlooiendruppels brengt u altijd aan in de nek en tussen de schouderbladen. Zorg ervoor dat u de vacht van uw huisdier aan de kant drukt, zodat de druppels direct met de huid in contact komen. Hier kan uw huisdier namelijk zelf niet bijkomen, waardoor het middel rustig kan intrekken. De werkzame stof trekt vanaf deze plek helemaal door het lichaam heen. De meeste producten hebben een preventie duur van drie tot vier weken.

    Naast de behandeling van uw huisdier is het ook belangrijk om de omgeving goed behandeld. Een vlooienprobleem bevindt zich namelijk voor 10% op het dier en voor 90% in de omgeving. Vlooien nestelen zich vaak op plekken waar uw dier vaak komt, zoals de hondenmand en/ of kattenmand. Behandel deze plekken dan ook altijd met een speciale omgevingsspray.


    14-02-2014, 15:41 geschreven door Dierenblog

    Reageer (209)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    10-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelen voor plezier

    Er zijn voor honden vier dingen belangrijk in zijn leven. Een hond wil zich vrij kunnen bewegen, een prooi kunnen vangen, knuffelen en zijn paringsdrang kunnen uitleven. Deze vier dingen bepalen het lichamelijke geluk van alle honden. Honden scheiden tijdens deze activiteiten namelijk endorfinen uit. Dit is het zogeheten geluk hormoon.

    Wanneer een hondenmoeder haar nestje weer bij elkaar legt en voor het gezinnetje zorgt maken ze oxytocine aan. Het zogeheten knuffel hormoon.

    U kunt uw hond dit gevoel geven zonder dat hij daar veel inspanning voor hoeft te leveren.  Voor honden bent u namelijk het zonnetje in huis. Hij voelt zich namelijk aan u gehecht en zijn leven draait om u. Bij het spelen met uw hond ontstaat deze band automatisch en zonder dwang.

    Bewegingsspelletjes

    Alle honden houden van spelen. De ene wat uitbundiger dan de andere. Spelen met u en met hondenspeelgoed is goed voor uw hond. De belasting van de spieren zorgt ervoor dat honden hetzelfde gevoel krijgen als mensen wanneer ze sporten.

    Wanneer u gaat rennen met uw hond zal u het altijd afleggen. Hierdoor moet u soms vals spelen. Vals spelen kunt u doen door bijvoorbeeld van tempo te wisselen of bij het voetballen.

    Tempo wisselen

    Het van tempo wisselen tijdens het lopen kunt u zowel binnen als buitenshuis doen. De hond moet hierbij aan uw zijde blijven en exact op hetzelfde tempo lopen. U begint heel snel met de woorden ‘daar gaan we’. Daarna volgt ‘Halt’ en dan ‘verder’. Motiveer uw hond wanneer het goed gaat met een hondensnack.

    Voetballen

    Koop hiervoor een lichte en vooral goed opgepompte bal, zodat u hond deze niet in zijn bek kan pakken. Tik de bal rustig vooruit, net zolang tot u hond dit ook gaat doen met zijn poot of met zijn neus. Als hij het doet, prijs hem dan met veel enthousiasme.

    TIP: U bent degene die beslist wanneer er gespeeld wordt. Dit kunt u doen door voor het spelen een paar oefeningen te doen en daarna hard ‘speeltijd’ te roepen. Breek het spel altijd af als uw hond te veel opgaat in het spelen en hardhandig wordt. Het definitieve einde van de speeltijd doet weer met dezelfde paar oefeningen als waar u mee begonnen bent.


    10-02-2014, 11:08 geschreven door Dierenblog

    Reageer (58)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.liefde door de maag

    Voor katten is voeding erg belangrijk. Helaas voor de kat bepaald de mens welk voedsel er gekocht en voorgeschoteld wordt. Er is veel keuze in kattenvoer en niet ieder voer is even goed. Om tot een goede keuze te komen is het belangrijk dat u weet wat de samenstelling van het kattenvoer is.

    U zal vaak voeding tegenkomen waarop staat dat het een complete voeding is. Deze voeding bevat meestal ook alle ingrediënten die uw kat nodig heeft. In deze voeding zit vaak vlees of vis, vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen. Daarnaast vindt u vaak taurine in deze voeding. Taurine is belangrijk voor de ogen en de vruchtbaarheid van uw kat. Deze voeding is vaak zo samengesteld dat uw kat niet te veel maar ook niet te weinig van deze stoffen binnenkrijgt.

    Naast de complete voeding die verkrijgbaar is in vele verschillende soorten, smaken en prijsklassen is aanvullend voedsel ook erg belangrijk voor uw kat. Geeft u kat regelmatig een snack of kattensnoepjes. Dit extraatje is een goede aanvulling op de dagelijkse voeding. Echter is dit geen vervanging van de voeding, omdat de snacks vaak niet de juiste samenstelling hebben qua vet en vitamines.

    Als u verantwoord wilt zijn dan geeft u uw kat enkele keren per week iets lekkers. Ook als u kat veel klaagt en zeurt om snoepjes. U moet zelf de grenzen bij uw kat stellen.


    10-02-2014, 11:08 geschreven door Dierenblog

    Reageer (16)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    U geeft uw hond meestal schapenvet wanneer deze problemen heeft met de huid of vacht. Wanneer u schapenvet geeft zult u zien dat de huid van de hond weer een gezonde en glanzende uitstraling krijgt. Dit komt door de Vitaminen A die erin zitten. De Vitaminen D die erin zit zorgt ervoor dat de weerstand verbetert en zorgt voor een bevordering van het skelet- en gebitsvorming.  Een tekort aan vitamine D kan zorgen voor bot vergroeiingen.

    Schapenvet kunt u geven als een beloning en/ of lekkere hondensnack tussendoor. Ook kunt u schapenvet geven wanneer uw hond ziek is en last heeft van dunne ontlasting. Dunne ontlasting wordt meestal veroorzaakt door iets in het voer wat de hond niet goed kan verdragen.

    Schapenvet stimuleert de darmflora van uw hond en zorgt dat deze problemen worden herstelt. Het zorgt er namelijk voor dat het slijmvlies van het darmkanaal beschermd wordt tegen voedsel bestandsdelen die irritatie opwekken.

    Schapenvet is geschikt bij de volgende aandoeningen:

    • Haaruitval
    • Kale of doffe plekken in de vacht
    • Een geïrriteerde huid
    • Schilferende of droge huid
    • Constante jeuk
    • Darmproblemen, zoals dunne ontlasting

    Huid en vachtproblemen ontstaan meestal door vlooien of teken, maar sommige honden kunnen ook overgevoelig zijn voor bepaalde stoffen in het voer. Deze problemen zorgen vaak voor een (constante) jeuk.

    Omdat elke hond uniek is en een eigen smaak heeft. Is schapenvet verkrijgbaar in verschillende smaken. De meeste merken hebben schapenvet in de volgende smaken; Naturel, Zeewier en Knoflook.

    Naast de standaard blokjes is schapenvet ook verkrijgbaar als vloeibare variant. Vloeibare schapenvet kunt u gemakkelijk over het hondenvoer gieten. Vloeibaar schapenvet bevat dezelfde bestandsdelen als de blokjes, echter wordt dit product vloeibaar gehouden door zonnebloemolie en door weipoeder.

    06-01-2014, 14:36 geschreven door Dierenblog

    Reageer (143)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Honden en katten kunnen besmet worden met wormen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren in de baarmoeder (bij pups), via de moedermelk (bij pups en kittens), door het contact met de uitwerpselen van andere dieren of door het eten van besmette insecten.

    Het vervelende van een wormenbesmetting is dat je dit bij volwassen dieren nauwelijks zal zien, ook omdat wormen maar af en toe via de ontlasting zichtbaar zijn. Alleen bij jonge dieren zullen de tekenen makkelijker zichtbaar zijn. Zo zal een jong dier soms vermageren, braken en / of diarree als gevolg van een wormenbesmetting.

    Wanneer uw huisdier besmet is met een lintworm zal u dat wat vaker waar kunnen nemen, omdat de lintworm zich onafhankelijk van de ontlasting buiten de anus kan bewegen. Daar zijn ze dan als rijstkorrels zichtbaar.

    Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld 5 tot 10 procent van de honden en katten in Nederland spoelwormen bij zich draagt en eitjes in de ontlasting uitscheiden. In kennels zie je ook wel eens zweepwormen, terwijl een lintworm vaak optreedt in combinatie met een vlooienbesmetting.

    Ontwormingsadvies

    Vanwege het risico voor de gezondheid van o.a. mensen wordt er door dierenartsen geadviseerd om uw hond en kat gemiddeld vier keer per jaar te ontwormen. Het ontwormen hond en ontwormen kat is een preventieve maatregel. Pups, kittens en jachthonden dien vaker te worden ontwormt. Daar in tegen hoeft de binnen katten minder vaak ontwormt te worden.

    Ontwormingsmiddel

    Ontwormingsmiddel is er in verschillende soorten en vormen. Zo kunt u verschillende tabletten krijgen, maar ook pasta’s die u gemakkelijk kunt doseren of via druppels in de nek. Voor Pups wordt vaak drontal pup gekocht van Bayer.

    Voor veel huisdier eigenaren is het lastig om een dier een middel toe te dienen. Geadviseerd wordt dan om de tabletten te verstoppen in een stukje kaas of een stukje worst. Mocht dit niet lukken dan kunt u het beste kiezen voor druppels die u gemakkelijk in de nek kunt aanbrengen.


    22-12-2013, 16:20 geschreven door Dierenblog

    Reageer (62)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Wanneer u vogel vrij rondvliegt in huis kan het zomaar gebeuren dat uw vogel in paniek raakt en tegen het ruit aanvliegt. Wat moet u dan doen? Zet hem niet terug in zijn vogelkooi, maar neem hem voorzicht in uw handen en kijk of hij uit zijn ogen, oren of neus bloedt. Als dit het geval is dan verkeerd uw vogel in levensgevaar! Breng hem zo snel mogelijk naar de dierenarts.

    Vaak hebben vogels die tegen een ruit aanvliegen ‘slechts’ een hersenschudding. Wanneer er geen zichtbaar letsel is stop dan uw vogel in een warme donkere doos (uiteraard met luchtgaten). Geef uw vogel daarnaast iets om de dorst mee te lezen en wat vogelvoer voor wanneer hij honger krijgt. Wanneer u dit heeft gedaan belt u de dierenarts om te overleggen wat de beste volgende stap is.

    Verzorging klein letsel

    Bloeding aan de nagels kunt u verhelpen door deze aan te stippen met een ferrichloride-oplossing. Dit kunt u ook gebruiken bij kleine verwondingen die ontstaan door bijvoorbeeld een gevecht in de vogelkooi.

    Verbranding komt regelmatig voor bij een vogel. Spoel direct de plek af met koud stromend water en leg een coolpack op de plek.

    Voor al het letsel of voorkomen dingen is het wel belangrijk dat u de dierenarts raadpleegt. Zij kunnen u vaak het beste helpen.

    22-12-2013, 16:19 geschreven door Dierenblog

    Reageer (68)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.seniorennet.nl/dierenblog

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.seniorennet.nl/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.seniorennet.nl/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.seniorennet.nl/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    22-12-2013, 16:15 geschreven door

    Reageer (11)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Archief per week
  • 09/06-15/06 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 16/12-22/12 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!