Zware brand bij enkele fruittelers in ons land, de schade loopt tot in de meloenen!
Hier verkoopt men kennelijk appels voor citroenen.
Daar kun je samen trouwens een heerlijk gerechtje van maken heb ik ergens gelezen. Probeer het zelf maar uit.
ingrediëntenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
· 5 rijpe meloenen (cantaloupes)
· 200 g tafelsuiker
· 120 ml citroensap
bereiding.
Verwijder de pitten uit de meloenen en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer het grof in een foodprocessor met de momentschakelaar. Doe het in een kom. Maak een siroop van de suiker met 125 ml water. Doe de afgekoelde siroop met het citroensap bij de meloen. Draai er in een ijsmachine sorbetijs van of vries het in een passende container tot ijs. Eet het nog dezelfde dag.
benodigdheden
Foodprocessor en ijsmachine.
Geen ijsmachine? Geen nood. Doe het mengsel in een ondiepe diepvriesdoos. Laat het ijs onafgedekt in 1-2 uur bevriezen, tot het halfzacht is. Doe het mengsel over in een kom en breek met een vork alle ijskristallen kapot. Doe het ijs terug in de diepvries en breek de ijskristallen gedurende 2 uur elke 30 minuten. Laat het ijs in de diepvries stevig worden. Bewaar het ijs in een afgesloten doos. Zet het ijs 45 minuten voor het serveren in de koelkast.
Smul ze!
|