Inhoud blog
  • Chinese tomatensoep
  • Champignonlasagne met tomaat en mozzarella
  • wraps met kalkoen en andijvie
  • tomatencremesoep
  • Istanballen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De keuken van Han en Sam

    28-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Istanballen

    Istanballen 4 personen

    500 g rundergehakt
    4 el paneermeel
    1 ei
    1 el gedroogde oregano
    2 tl kaneelpoeder
    rodepeper pasta
    100 g feta, in kleine stukjes
    2 el olie
    1 ui, gesnipperd
    500 ml gezeefde tomaten
    20 g peterselie, grof gesneden
    ovenschaal

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Kneed het gehakt met het paneermeel, het ei, de helft van de oregano, 1 tl kaneel, 1 tl zout en naar smaak rodepeper pasta stevig door elkaar.
    Kneed de stukjes feta erdoor. Vorm met natte handen 8 ballen van het gehakt.
    Verhit de olie in een ruime hapjespan. Bak de gehaktballen rondom bruin en leg ze in de ovenschaal. Fruit de ui in de olie, voeg de gezeefde tomaten, 100 ml water, de rest van de kaneel, de rest van de oregano toe en breng de saus aan de kook. Schenk de saus over de ballen.
    Zet de schaal in de oven en bak de gehaktballen in 30 minuten gaar. Laat de ballen uit de oven 5 minuten afkoelen en strooi de peterselie over het gerecht.
    Smakelijk eten!

    28-12-2011 om 19:32 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bijgerecht
    » Reageer (1)
    17-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indisch aardappel kroket
    Ingrediënten:

     

    1 1/2 kg aardappelen, gekookt en gepureerd
    2 eieren, losgeklopt
    paneermeel
    olie om in te frituren
     

    Vulling:

    500 gr. gehakt
    2 uien, gepeld en zeer fijn gesnipperd
    2 knoflooktenen, gepeld en geperst
    2 worteltjes fijn gesnipperd
    peper en zout
    2 theel. suiker

     

    Bereiding:

    Aardappelen schillen en koken met zout, fijnstampen met peper en nootmuskaat. Af laten koelen, 2 eieren erdoor en goed kneden. De vulling maken en het gehakt in eigen vet braden, alle kruiden erdoor mengen, tot het gehakt goed rul en gaar is.

    Een schep aardappeldeeg in de hand nemen en maak er een balletje van. Plat drukken en vullen met het gehakt. Het deeg om het vlees sluiten en er een rolletje van maken. Door de paneermeel rollen, dan door het geklutste ei, daarna weer door de paneermeel. (dubbel paneren.) Frituren in de olie.

    Zowel koud als warm te eten. MMmmm....

    Wellicht nog een leuke tip: Ikzelf heb het ook eens op een andere wijze klaargemaakt. (Wordt toch ook vaker gedaan)

     

    1/2 kg aardappelen, gekookt en gepureerd (een beetje grof)
    2 eieren, losgeklopt
    paneermeel
    olie om in te frituren
    500 gr. gehakt
    2 uien, gepeld en zeer fijn gesnipperd
    2 knoflooktenen, gepeld en geperst
    2 preitjes
    4 worteltjes fijn gesnipperd
    klein bosje selderij
    peper en zout
    1 eetl djahé (gemberpoeder)
    2 theelepel laos
    2 theel. suiker
    Bereiding:
    Aardappelen schillen en koken met zout, fijnstampen met peper en nootmuskaat. Af laten koelen, 2 eieren erdoor en goed kneden en natuurlijk een beetje koffiemelk erdoor. Knoflook, prei, worteltjes etc. etc. zeer fijn maken en gewoon alles bijelkaar doen.
    Het gehakt en alle kruiden/groenten door de aardappelpuree mengen samen met wat sambal oelek, djahé en laos. Maak het wat steviger, door er paneermeel door te mengen.
    Een schep gemengde aardappelpuree in de hand nemen en maak er een kroketje van. Door de paneermeel rollen, dan door het geklutste ei, daarna weer door de paneermeel. (dubbel paneren.) Frituren in de olie/frituurketel

    17-12-2011 om 20:45 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:bijgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeeg hapje
    Ingredienten:
    5 plakjes bladerdeeg
    1 grote ui, gesnipperd
    4 aardappels in dunne plakjes
    1 vleestomaat (zonder pitjes en vel) in stukjs gesneden
    Zout en peper
    Italiaanse kruiden
    Geraspte kaas
    1 eigeel om te bestrijken

    Bereiding:
    Snijd de plakken bladerdeeg diagonaal door zodat je twee driehoeken krijgt. Prik ze in met een vork.
    Fruit de ui in een pan met wat olie en voeg wat zout en peper toe. Laat afkoelen en beleg hiermee de bladerdeegdriehoeken.
    Frituur de aardappelschijfjes gaar en bruin en laat ze uitlekken. Leg deze dakpansgewijs op de ui. Doe dan wat tomaatstukjes erop en Italiaanse kruiden en nog wat zout en peper. Bestrijk de randen met eidooier en bestrooi het met geraspte kaas.
    Bak ze 15 minuten op 225 graden..
    Dit recept heb ik ook van een site,het is heerlijk!!

    Ook kan je knakworstje in bladerdeeg doen dit oprollen in de oven tot het bruin is of in een driehoekje vouwen met punten op elkaar.
    Kan evt ook met geraspte kaas erin.

    Eet smakelijk

    17-12-2011 om 20:18 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bijgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaanse Thee
    een thee pot
    * verse munt thee
    * 5 lepels suiker
    * 1 lepel chinese thee (de zwarte)
    * en thee glaasjes.

    Hoe maak je het:

    Zet water aan en zorg dat het kookt. Schep in de theepot 1 grote schep chinese thee korrels. Als het water kookt, doe dan een klein beetje in de pot en laat het 1 minuutje staan. Dan giet je het weer weg, zorg dat de korrels in de theepot blijven. Vervolgens pak je naar smaak een aantal verse munt thee takjes, spoel deze goed af onder de kraan en doe ze vervolgens in de pot. Schep hierop 5 grote lepels suiker en doe dan het restant gekookte water erbij. De thee is bijna klaar.. als aller laatst nog even op het vuur en zorg dat het water opnieuw aan de kook komt

    17-12-2011 om 20:16 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bijgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indonesische Piendang Teloz (Eieren)
    Ingredienten:

    1 klein gesneden ui                                            3 eetlepels water
    1 teentje knoflook                                               1 eetlepel azijn
    half theelepel laos                                               3 eetlepels ketjap manis
    1 tl sambal oelek                                                 2 eetlepels bruine suiker
    1 eetlepel olie                                                      4 hard gekookte eieren


    Bereiding:

    Vermeng de klein gesneden ui met de uitgeperste knoflook,de laos en de sambal.
    Wrijf het mengsel fijn in een vijzel,verhit de olie in een pan en fruit hier in de kruidenmengsel ca 3 min.
    Voeg het water azijn de ketjap en de suiker toe.
    Breng alles aan de kook.Draai het vuur laag en laat de saus ca 3 min zachtjes koken.

    Pel de eieren en snijd ze overlangs door midden.Leg de eieren helften in een schaal en schend de warme saus er over heen.

    17-12-2011 om 18:21 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bijgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sajoer boontjes
    1 ui
    2 teentjes uitgeperste knoflook                                                5 dl bouillon(water)
    1 tl sambal oelek                                                                      suiker
    1 tl laos                                                                                   500 gr sperzieboontjes
    1/4 tl trassie                                                                             sap van halve citroen
    zout,olie                                                                                   1 eetlepel santen mix

    Bereiding:

    Snijd de ui klein,maak de knoflook schoon en pers deze uit.
    Meng de ui met de knoflook de sambal de trassie laos en wat zout en wrijf het geheel fijn.
    Fruit de gezeefde kruiden in wat hete olie ca 2 min.
    Voeg de schoongemaakte sperziebonen en de bouillon en het water toe.
    Breng het geheel aan de kook en laat de sperziebnen bijna gaar worden.
    Voeg tenslotte het citroensap en een schepje suiker en de santen doe en laat alles nog even goed doorkoken.

    Eet smakelijk
    (er is een kant en klare variant in de winkel maar vers komt de smaak beter ten goede) het proberen waard!
    Heerlijk met rijst en kip

    17-12-2011 om 18:21 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bijgerecht
    » Reageer (1)


    Archief per week
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • bijgerecht (6)
  • hoofdgerecht (62)
  • Nagerecht (2)
  • Salades (4)
  • Soepen (11)
  • voorgerecht (0)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!