Inhoud blog
  • Chinese tomatensoep
  • Champignonlasagne met tomaat en mozzarella
  • wraps met kalkoen en andijvie
  • tomatencremesoep
  • Istanballen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De keuken van Han en Sam

    30-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese tomatensoep
    Chinese tomatensoep

    Pakje tomatencreme soep
    1 potje bouillon met kip
    1 kipfilet
    1 grote ui
    2 tot 3 tenen knoflook
    2 tl sambal
    1 flinke scheut ketjap manis
    half potje appelmoes
    blikje champignons
    klein blikje tomatenpuree

    Ui pellen en in kleine stukken snijden. Knoflook pellen. Kipfilet in stukken snijden.
    In een pan met water en ventueel een bouillonblokje de kipfilet koken. In de andere pan wat boter laten smelten en daarin de uien glazig bakken. Daarna de uitgelekte toevoegen en goed doorbakken. De tomatenpuree erbij en even aanfruiten. Daarna de sambal, ketjap en uitgeperste knoflook toevoegen en goed warm laten worden. De bouillon met de kip toevoegen en wederom goed warm laten worden als laatste de appelmoes erbij.
    De tomatensoep volgens de gebruiksaanwijzing klaarmaken en dan alles in een pan en klaar is de soep. Voor de liefhebber de vermicelli erbij en goed doorwarmen.
    Smakelijk eten!

    30-12-2011 om 15:18 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    » Reageer (1)
    28-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tomatencremesoep
    Tomatencremesoep 4 personen

    1 kg tomaten
    2 aardappels
    1 ui
    1 teentje knoflook
    5 basilicumblaadjes
    geraspte Parmezaanse kaas
    100 ml room
    olijfolie en boter
    peper, zout

    De tomaten ontvellen en klein snijden. De ui en de aardappels klein snijden. Maal de basilicum en de knoflook met wat olijfolie fijn in een vijzel.
    Smelt de boter in een koekenpan en fruit de ui aan op laag vuur voor 5 minuten. Voeg de tomaten en het vijzelmengsel toe en laat alles 15 minuten pruttelen. Af en toe roeren en op smaak brengen met zout en peper.
    Doe alles in een soeppa en voeg er 750 ml water en de aardappelen bij. Breng alles weer aan de kook en laat alles 1 uur lang op een laag vuur sudderen.
    Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer. De soep weer aan de kook brengen en de room toevoegen. Serveren met Parmezaan en basilicum.
    Smakelijk eten!

    28-12-2011 om 19:32 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    » Reageer (1)
    18-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arabische lamssoep
    Arabische lamssoep 4 personen

    3 el olijfolie
    2 uien, fijngesneden
    2 teentjes knoflook, fijngesneden
    300 g lamsstooflapjes, in blokjes
    1 blikje tomatenpuree
    100 g gedroogde abrikozen, in dunne reepjes
    1 envelopje saffraan
    1 blikje tomatenblokjes, 400 g
    1 zakje koriander, 15 g, fijngesneden

    Verhit de olie in een grote soeppan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg het lamsvlees toe en bak het op middelhoog vuur lichtbruin. Schep de tomatenpuree, abrikozen, 2 tl zout, saffraan en tomatenblokjes erbij en voeg 1 1/2 liter water toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 1 tot 1 1/2 uur op laag vuur doorkoken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Bestrooi voor het serveren met verse koriander.
    Smakelijk eten!

    18-12-2011 om 10:14 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippensoep
    Stap-voor-stap kippensoep 4 personen

    1 kleine ui
    1 dunne prei
    1 kleine winterpeen
    1 tl zwarte peperkorrels
    2 kippenbouten
    1/2 zakje verse peterselie à 30 g
    1/3 zakje verse selderij à 50 g
    2 takjes tijm
    1 laurierblaadje
    1 stukje foelie
    50 g vermicelli
    1-2 el citroensap

    Ui pellen en grof snipperen. Prei schoonmaken, in stukken snijden en wassen. Wortel schrappen en in stukjes snijden. Peperkorrels in kommetje met bolle kant van lepel kneuzen. Kippenbouten in grote soeppan leggen. Groenten, 3 takjes peterselie, 3 takjes selderij en tijm erover verdelen. Peper, laurier en foelie toevoegen en 1 1/2 liter koud water erbij schenken. Bouillon in open pan aan de kook brengen, eventueel schuim met schuimspaan afscheppen. Vuur lager draaien en bouillon op vlamverdeler 2 uur laten trekken.
    Kippenbouten uit bouillon nemen en op bord leggen. Schone theedoek vochtig maken en in zeef leggen. Bouillon boven andere pan zefen. Bouillon indien nodig ontvetten: laten afkoelen, in koelkast koud laten worden en gestold vet uit de soep scheppen. Vel van kippenbouten verwijderen. Vlees van bouten losmaken en in stukjes snijden of met 2 vorken in draadjes trekken.
    Bouillon opnieuw verwarmen. Eventueel aan vet wegdeppen met keukenpapier. Kippenvlees door bouillon roeren en vermicelli boven pan verbrokkelen. Aan de kook brengen en vermicelli in 10 minuten zachtjes gaarkoken. Rest van peterselie en selderij fijn snijden en door soep roeren.
    Kippensoep op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
    Smakelijk eten!

    18-12-2011 om 09:44 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    » Reageer (1)
    17-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaanse Harira soep Simpele versie voor beginners
    Het recept van harira
    Je hebt nodig
    Kalfs vlees en schenkel
    2 uien
    petersellie
    kasbour
    selderie
    peper
    gember
    kaneel
    1 tl smen
    1 kalfs knorr blokje
    halfsap van een citroen
    vermeselli
    kikkererweten
    mazaina voor soep te binden
    1 blikje tomaten puree
    voor variatie kan je ook afwiselen met linzen en tshisha (iwzan)

    je neemt een soep pan en daar doe je de vlees die je in kleine stukjes hebt gesneden en de schenkel er bij, je doet de fijn gesneden ui er bij , de kousbar , selderie , petersellie de tl smen ,de kruiden de kikererweten die je hebt gepelt het blikje tomaten puree en als laatste de knor blokje met zout er bij dat roer je ff met elkaar en je giet het af met water en laat dit lekker gaar koken, als het vlees gaar is meng je mazaina in een kopje water en doet het bij de soep en als laatste de vermesellie dat moet kort mee koken en je kan ook als je de soep van het vuur hebt gehaalt kan je ook een geklutst eitje door de soep heen roeren.
    Je kan ook de linzen samen met de tshisha (iwzan) een keer samen aan je soep toe voegen om de smaak te veranderen en in plaats van kalfsvlees kan je natuurlijk ook kip of schaapvlees nemen.als laatste de citroensap door de soep mengen als je van citroen sap houd.
     

    17-12-2011 om 19:34 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse Erwtensoep
    Ingredienten:
    1 pak spliterwten (500 gr)
    2 grote uien
    2 preien
    2 wortels
    2 aardappels
    Halve knolselderij
    Half bosje peterselie
    Half bosje selderij
    Zout en peper
    2 laurierblaadjes
    Knoflook naar smaak
    2 liter water
    Handje rijst

    Bereiding:
    Snijd alle groenten in kleine blokjes of stukjes. Was de spliterwten en doe ze in een grote pan. Giet de twee liter water erbij en voeg de groenten, peterselie, selderij, laurier en knoflook toe. Breng aan de kook en laat dan 1 tot 2 uur koken (liefst langer, dan wordt hij nog lekkerder). Schep ondertussen wel steeds het schuim eraf (als dat veel is). Als het gaar is (de spliterwten zijn helemaal verdwenen en hij is dik), doe je de rijst erbij en zout en peper. Laat dit nog even gaar koken en klaar!

    Je kan er eventueel een rookworst indoen (halal of vegetarisch) en ook wat lamsvlees met vet eraan (geeft extra smaak). Dat vlees haal je er later uit en snijd je in stukjes (zonder vet )

    Eet smakelijk

    17-12-2011 om 19:21 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenkaassoep
    Boerenkaassoep

    2 el boter
    1 el olijfolie
    1 grote ui, fijngesneden
    4 stengels selderij
    1 kg witte aardappelen, geschild en in blokjes
    1 kleine bloemkool, schoongemaakt en in roosjes
    400 g wortels, geschrapt en fijngesneden
    1 1/2 - 2 liter groentebouillon
    400 g Goudse kaas, korst verwijderd, geraspt
    6 plakken boerenbrood of stokbrood
    2 el kervel of peterselie, fijngesneden
    zout, peper

    Smelt de boter in de pan totdat zich schuim begint te vormen. Voeg dan de ui en de selderij toe en fruit ze 5 minuten totdat de groenten goudkleurig zijn.
    Voeg de in blokjes gesneden aardappel, de bloemkoolroosjes en wortels toe en bak ze 5 minuten mee totdat ook deze goudkleurig zijn. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat het geheel 30 minuten zachtjes koken totdat alle groenten gaar zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de helft van de kaas bij de soep en roer zachtjes om de kaas te verdelen.
    Grill de boterhammen aan beide kanten. Leg op de bovenkant de andere helft van de kaas en grill totdat de kaas gesmolten is. Schenk de soep in diepe borden en leg er een warm sneetje brood met kaas op.
    Strooi er de fijngesneden kervel of peterselie overheen en dien de soep direct op.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 19:13 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse tomaten(groente)soep
    1 a 2 liter water
    2 a 4 bouillonblokjes
    1 mergpijp(soepbot)
    500 gram gehakit
    2 blikjes tomatenblokjes
    1 a 2pakken gezeefde tomaten
    1 blikje tomatenpuree
    vermicelli

    Bereiding:
    Doe het water met de mergpijp in de pan na een balf uur de bouillonblokjes er bij doen.
    In de tussentijd het gehakt kruiden met gehakt kruiden.
    Soepballetjes van draaien en erbij doen.
    Dan de tomatenblokjes en de gezeefde tomaten bij doen.
    Inhoud van het tomatenpuree blikje ook bij doen en 2 en half uur laten trekken.
    Op het laatst vermicelli bij doen.*laatste kwartier*

    Soepgroente
    Als je tomaten/groentesoep wilt dan kan je dat met de tomatenblokjes en de gezeefde tomaten toevoegen.
    Je kan er ook nog champignons of paprika bij toevoegen in blokjes.

    Eet smakelijk

    Tip>goed proeven en evt na smaak meer zout bij doen.

    17-12-2011 om 18:53 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kippensoep met prei
    kippensoep met prei

    1 potje kippenbouillon
    1 prei, in ringetjes
    1 bouillonblokje
    vermicelli
    ketjap

    Doe de kippenbouillon in de pan. Vul het potje 2x met water en schenk dit erbij. Breng de bouillon aan de kook. Doe er dan de prei, vermicelli en bouillonblokje bij. Laat 5 minuten doorkoken. Roer er 2 el ketjap door.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 18:49 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelsoep
    Wortelsoep 4 personen

    750 ml water
    3 bouillonblokjes
    3 aardappelen
    1-2 winterpenen
    1 prei
    200 ml room
    olie
    staafmixer

    Snij de aardappelen, winterpenen en de prei in blokjes. Verhit de olie in een grote pan en bak de wortel en de prei ongeveer 5 tot 10 minuten. Voeg het water, de bouillonblokjes en de aardappelen toe en breng alles aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten op een laag vuur sudderen. Pureer de soep met de staafmixer. Roer de room van het vuur af door de soep. Lekker met stokbrood en kruidenboter.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 16:31 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettesoep
    Courgettesoep 4 personen

    750 ml water
    3 bouillonblokjes
    3/4 courgettes
    olie
    200 ml room
    staafmixer

    Snij de courgette in plakjes. Verhit de olie in een grote pan. Bak de courgetteplakjes ongeveer 5 minuten. Voeg het water toe met de bouillonblokjes en breng dit aan de kook. Laat de soep ongeveer 5 tot 1 minuten op laag vuur sudderen. Pureer de soep met de staafmixer. Roer de room van het vuur af door de soep. Lekker met stokbrood en kruidenboter.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 16:28 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    » Reageer (1)


    Archief per week
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • bijgerecht (6)
  • hoofdgerecht (62)
  • Nagerecht (2)
  • Salades (4)
  • Soepen (11)
  • voorgerecht (0)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!