Inhoud blog
  • Chinese tomatensoep
  • Champignonlasagne met tomaat en mozzarella
  • wraps met kalkoen en andijvie
  • tomatencremesoep
  • Istanballen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De keuken van Han en Sam

    17-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettesoep
    Courgettesoep 4 personen

    750 ml water
    3 bouillonblokjes
    3/4 courgettes
    olie
    200 ml room
    staafmixer

    Snij de courgette in plakjes. Verhit de olie in een grote pan. Bak de courgetteplakjes ongeveer 5 minuten. Voeg het water toe met de bouillonblokjes en breng dit aan de kook. Laat de soep ongeveer 5 tot 1 minuten op laag vuur sudderen. Pureer de soep met de staafmixer. Roer de room van het vuur af door de soep. Lekker met stokbrood en kruidenboter.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 16:28 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ratatouille met koolvis
    Ratatouille met koolvis 4 personen

    800 g vastkokende aardappelen, schoongeboend
    1 bakje cherrytomaatjes
    1 aubergine, in blokjes van 1 cm
    1 courgette, in halve plakjes
    3 el olijfolie
    500 g koolvisfilet, ontdooid
    bakpapier

    Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappelen in dunne parten. Verdeel de aardappelparten met alle groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en besprenkel met peper en zout naar smaak. Bak in de oven in circa 35 minuten gaar. Snijd de vis in 6 stukken en bestrooi met peper en zout naar smaak. Leg de vis de laatste 10 minuten tussen de groenten.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 00:00 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.couscous met worstjes
    couscous met worstjes 4 personen

    2 el olijfolie
    1 schaal runderchipolata (worstjes, 300 g)
    1 ui, in halve ringen
    1 bakje champignons, in plakjes
    1 pak pompoenblokjes (450 g, diepvries)
    300 g couscous
    1 bakje pistachenoten (95 g), grof gehakt
    600 ml hete runderbouillon
    ovenschaal, ingevet

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de chipolata in 3 minuten bruin. Voeg de ui en champignons toe en bak 4 minuten. Haal van het vuur en schep de bevroren pompoenblokjes, couscous en pistachenoten erdoor. Doe dit mengsel in de ovenschaal en schenk de bouillon erover. Zorg dat de couscous helemaal onderstaat. Is dat niet het geval, voeg dan kokend water toe.
    Bak de couscousschotel in de oven in circa 15 minuten gaar. Roer los met een vork en breng op smaak met peper en zout. Lekker met verse basilicum.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 00:00 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.garnalen
    Garnalen 2 personen

    1 1/2 el Japanse sojasaus
    1 1/2 el shaoxing rijstwijn of droge sherry
    arachideolie
    250 g tijgergarnalen
    200 g brede noedels of 175 g eiernoedels
    2 tl geroosterde sesamolie
    1 teentje knoflook, fijngehakt
    3 cm gemberwortel, fijngehakt
    1 kleine struik paksoi, in reepjes
    1 tl suiker
    2 bosuitjes, in dunne reepjes

    Meng in een kom een halve eetlepels sojasaus plus eventueel rijstwijn en olie, verder een snuf zout en peper. Schep de garnalen door de marinade en laat ze 10 minuten staan. Kook of week de noedels beetgaar volgens de verpakking. Stort ze in een vergiet en spoel ze koud onder een stromende kraan. Laat ze uitlekken en meng er 1 tl sesamolie door. Laat de garnalen uitlekken en vang al het kookvocht op. Zet een wok op hoog vuur en laat hem goed heet worden. Schenk er, pas als de wok begint te kleuren, een scheutje olie in. Doe alle tijgergarnalen in de wok en bak ze in 2 tot 4 minuten omscheppend gaar. Schep de garnalen uit de pan en houd ze apart. Doe opnieuw een scheutje olie in de pan en fruit de knoflook en de gember een halve minuut. Voeg de witte delen van de paksoi toe en roerbak 1 minuut. Voeg de noedels, de groene delen van de paksoi, de bosuitjes, de rest van de sojasaus en shaoxing, de garnalenmarinade, suiker en een snuf zout toe en schep alles goed om. Schep er als laatste de garnalen door en besprenkel met de rest van de sesamolie.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 00:00 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)


    Archief per week
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • bijgerecht (6)
  • hoofdgerecht (62)
  • Nagerecht (2)
  • Salades (4)
  • Soepen (11)
  • voorgerecht (0)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!