Inhoud blog
  • Chinese tomatensoep
  • Champignonlasagne met tomaat en mozzarella
  • wraps met kalkoen en andijvie
  • tomatencremesoep
  • Istanballen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De keuken van Han en Sam

    28-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met knoflook
    Kip met knoflook 4 personen

    4 el bloem
    paprikapoeder, pittig of gerookt, naar smaak
    zout, peper
    1 hele kip van circa 1.5 kg, in 8 stukken, afgespoeld en drooggedept
    4-5 el olijfolie
    24 grote tenen knoflook, gepeld en doormidden gesneden
    4.5 dl kippenbouillon, liefst zelf gemaakt
    4 el droge witte wijn
    2 takjes verse gladde peterselie
    1 laurierblad en 1 takje verse tijm, samengebonden
    verse gladde peterselie en tijmblaadjes, ter garnering

    Zeef de bloem op een grote schaal en voeg paprikapoeder, en peper en zout naar smaak toe. Haal de stukken kip erdoor zodat ze rondom met bloem bedekt zijn en schud overtollige bloem eraf.
    Verhit 4 el olie in een grote, diepe braadpan of een vuurvaste ovenschaal op middelhoog vuur. Fruit de tenen knoflook ongeveer 2 minuten om de olie smaak te geven; roer regelmatig. Schep de tenen knoflook met een schuimspaan uit de pan en leg ze op keukenpapier.
    Leg de stukken kip, met het vle naar onderen, in een enkele laag in de pan. Bak de kip eventueel in porties, zodat de pan niet te vol wordt. Voeg indien nodig extra olie toe.) Bak de kip 5 minuten tot het vel goudbruin is. Keer de stukken en bak ze nog eens 5 minuten.
    Giet het vet uit de pan. Doe de knoflook weer in de pan en voeg de kippenbouillon, wijn en kruiden toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager, doe het deksel op de pan en laat alles 20-25 minuten zachtjes pruttelen tot de kip gaar is en de knoflooktenen heel zacht zijn.
    Leg de stukken kip op een schaal en houd ze warm. Breng het kookvocht met de knoflook en de kruiden aan de kook en laat het ongeveer 3 dl inkoken. Verwijder de kruiden en gooi ze weg. Proef en voeg eventueel peper en zout toe.
    Schep de saus en de knoflooktenen over de kip. Garneer het gerecht met verse peterselie en tijm.
    Smakelijk eten!


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    05-01-2015
    vvv
    Deze unieke tour Replica Horloges van zijn soort toegestaan de grootste civiele professionele patrouille Replica Horloges Nederland vliegen stralen te laten plaatsvinden alvorens nieuwe doelgroepen in het oosten van het iwc replica Middellandse-Zeegebied en het Midden-Oosten en illustreren door prachtige prestaties alle Breitling passie voor de luchtvaart. in Jordan. Deze reis, de afgunst van piloten in de wereld, blijft gegraveerd voor altijd in het geheugen van de leden van de patrouille.

    05-01-2015 om 04:35 geschreven door sfkjskdfsd




    Archief per week
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • bijgerecht (6)
  • hoofdgerecht (62)
  • Nagerecht (2)
  • Salades (4)
  • Soepen (11)
  • voorgerecht (0)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!