Inhoud blog
 • Je Lach - Muziek voor gemengd koor
 • Trio Cimavi voor 2 altblokfluiten en tenorblokfluit
 • Trio Beluka
 • Kwartet Ubi Caritas voor blazers (blokfluitkwartet)
 • Klankfontein dl.4: Vervolg en afsluiting
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Mijn naam is Guus Kuijs en ik woon in Overasselt (aan de Maas, ten zuiden van Nijmegen.)
  Muzikale opleiding: Gedurende 6 jaar volgens de Ward-methode aan de St.Jozefschool te Helmond.
  Brabants Conservatorium: Diploma Orkestmusicus Hobo en diploma Algemene Muzikale vorming.
  Arnhems Conservatorium: Onderwijsdiploma Blokfluit.
  Van 1962 t/m 1969 ben ik werkzaam geweest als hoboïst van de Kapel van de Kon. Luchtmacht. Vervolgens ben ik tot mijn pensioen in 2002 verbonden geweest aan de Streekmuziekschool Wijchen  ( nu "De Stroming") als docent A.M.V. blokfluit en hobo. Dit laatste overigens  maar enkele jaren. Vanaf 1965 ben ik dirigent van het Kerkkoor in Overasselt en tussen 1980 en 1085 dirigeerde ik het kamerkoor Villameuse aldaar.
  Foto
  St.Jozefschool Helmond.
  Reünie 2e klas '49-'50  op 12 oktober 2007
  In mijn CV heb ik het al genoemd, maar ik wil er hier toch nog even nader op ingaan.Mijn eerste schreden op het pad van de muziek heb ik gezet op de St.Jozefschool te Helmond, waar gedurende 6 jaar consequent volgens de Wardmethode muziekles werd gegeven. Dit gebeurde wel 3 à 4 keer per week. Bovendien kon je buiten schooltijd óók nog zang-en blokfluitlessen volgen en ook dát heb ik gedaan. Door dit alles was het niveau op het laatst zó hoog, dat we o.a. Missen van Palestrina konden zingen vanaf het notenschrift.
  Ook het tekenonderwijs op die school door dhr. Harrie Crijns was bijzonder. Meer dáárover kunt u vinden op: http://blog.SeniorenNet.be/guus in de berichten van 15-12-2009 en 6-1-2010.
  Foto
  Het in 1953 geopende Theo Driessen -Instituut.
  De grote gangmaker en inspirator was de onderwijzer (en later schoolhoofd) Theo Driessen, die het voor elkaar kreeg om met eigen geld, donaties en de opbrengst van een jaren lopende oudpapieractie een eigen gebouw te verwezenlijken, waarin alle kunstonderwijs werd ondergebracht en waarin hij met een concertcyclus startte, die nú nog loopt. Ook zorgde hij er voor dat een aantal van zijn blokfluitleerlingen (waaronder ik) een ander blaasinstrument konden gaan leren bespelen bij leden van het Brabants Orkest. Ik koos voor de hobo en mijn vrienden voor klarinet en fagot en samen hebben we jarenlang een trio gevormd. (zie de berichten van 3-8-2010)
  Theo Driessen was ook (mede)oprichter van Verkennersgroepen, Morris-en volksdansgroepen en dirigent van het St.Jozefkoor en aan al die activiteiten heb ik meegedaan. Het mag hiermee duidelijk zijn, dat ik erg veel aan hem te danken heb. 
  Laatste commentaren
  Blokfluit & Koormuziek
  Eigen composities & Arrangementen
  Al jaren liep ik rond met het idee om aan alle muziek die ik gedurende vele jaren heb gearrangeerd en gecomponeerd op een of andere manier meer bekendheid te geven. Met het maken van dit blog denk ik een goede manier gevonden te hebben. De Blokfluitmuziek omvat enerzijds trio's en kwartetten en anderzijds twee methoden, één voor Algemene Muzikale Vorming m.b.v. de blokfluit en één voor de eerste 3 à 4 jaar van het blokfluitonderwijs. De koormuziek bestaat uit wereldlijke en kerkelijke muziek, zowel 3 als 4-stemmig. De meeste stukken zijn a-capella. De K staat voor koormuziek, de B voor blokfluitmuziek, de M voor de methode voor blokfluit en de SCH voor de AMV-methode. Het cijfer geeft aan of de muziek 2, 3, of 4-stemmig is. Zo ziet u in één oogopslag waar het bericht over gaat. De tekeningen heb ik op de computer gemaakt m.b.v. "Adobe Photoshop" .Zij hebben over het algemeen niets met de muziek te maken. Ik plaats ze slechts om het blog een wat mooier aanzien te geven.
  28-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rare Rijmpjes 4, voor Zangstem en Blokfluittrio

  ZB3    Rare Rijmpjes 4 voor Zangstem en Blokfluittrio
  Ook nu weer heb ik drie rijmpjes van Gregor Frenkel Frank op muziek gezet en er zullen er waarschijnlijk nog vele volgen.
  Voor het filmpje heb ik een aantal oude tekeningen gebruikt die wel aardig bij de tekst passen.

  https://youtu.be/WgXSJ54a044


  Bijlagen:
  Rare Rijmpjes 4, bladmuziek.pdf (5.7 MB)   

  28-09-2015 om 13:04 geschreven door guus


  19-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rare Rijmpjes 3, voor zangstem en blokfluittrio

  ZB 3       Rare Rijmpjes 3, voor zangstem en blokfluittrio.


  Het is niet bij een paar rijmpjes gebleven. Bijna alle rijmpjes uit het boekje "Van de prins geen kwaad" van Gregor Frenkel Frank vroegen er wel om, om op muziek gezet te worden en dat heb ik dus gedaan. Hier weer een drietal, met uiteraard inleidingen, tussenspelen en afrondingen.

  Voor het filmpje koos ik foto's die soms een beetje, maar meestal niets met het onderwerp te maken hebben.

  https://youtu.be/zqXWD5CH5vo  Bijlagen:
  Rare Rijmpjes 3, bladmuziek.pdf (6 MB)   

  19-07-2015 om 12:09 geschreven door guus


  04-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rare Rijmpjes 2 (Als 'n Ballonnetje) voor zangstem en blokfluittrio

  ZB 3  Rare rijmpjes 2 ( Als 'n Ballonnetje) voor zangstem en blokfluittrio

  Wederom uit het boekje"Van de Prins geen kwaad" van Gregor Frenkel Frank, heb ik 3 rijmpjes gekozen en die op muziek gezet en die uiteraard weer voorzien van inleidingen overgangen en afsluitingen voor blokfluittrio.

  Voor het  filmpje  heb ik deze keer gekozen voor een aantal abstracte tekeningen.

  https://youtu.be/v7Ryz3Is8ZI

  Bijlagen:
  Ballonnetje e.a. bladmuziek.pdf (5.9 MB)   

  04-05-2015 om 00:00 geschreven door guus


  25-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rare Rijmpjes 1 - Zangstem en blokfluittrio

  ZB3  Rare Rijmpjes 1 voor zangstem en blokfluittrio

  Bij de computer heb ik meestal een stripboekje  of moppenboekje liggen om de vele wachttijden een beetje leuker te maken. Zo ook het boekje "Van de prins geen kwaad" van Gregor Frenkel Frank. Ik vond de rijmpjes ontzettend leuk en kreeg het idee om er een paar op muziek te zetten met het volgende resultaat.

  Het filmpje is gemaakt met foto's van beelden die staan in het centrum van Helmond.

  https://youtu.be/bbLrIPJXwL4

  Bijlagen:
  Rare Rijmpjes, bladmuziek.pdf (7.9 MB)   

  25-03-2015 om 14:39 geschreven door guus


  05-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die Beiden - Lied voor zangstem en blokfluittrio

  ZB3 Die Beiden - Lied voor zangstem en blokfluittrio

  Dit lied is het laatste lied dat ik in mijn tienerjaren heb gecomponeerd op Duitse gedichten, in dit geval op een gedicht van Hugo von Hofmannsthal. Ik heb het gemaakt op een vakantie in Duitsland in 1959 of 1960 en uiteraard heb ik ook dit lied onlangs opnieuw onder handen genomen.

  Voor het filmpje heb ik weer eigen foto's genomen en hier en daar heb ik wat "knutselwerk" toegepast.


  http://youtu.be/5jynwj-2jog

  Bijlagen:
  Die Beiden, in Bes, bladmuziek.pdf (4.2 MB)   
  Die Beiden, in C, bladmuziek.pdf (3.8 MB)   

  05-03-2015 om 11:59 geschreven door guus


  04-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Es ist so angenehm - Zang en blokfluittrio

  ZB3   Es ist so angenehm - Zang en blokfluittrio

  Ook dit lied heb ik in mijn HBS-tijd gecomponeerd. ( Waarschijnlijk in de nazomer van 1958) en heb ik eind vorig jaar opnieuw onder handen genomen. De tekst is wederom een gedicht van Friedrich von Schiller.

  Voor het filmpje heb ik weer foto's gebruikt van beeldjes van mijn zus.

  http://youtu.be/28YqpuPsbNQ


  Bijlagen:
  Es ist so angenehm, bladmuziek.pdf (4.2 MB)   

  04-02-2015 om 16:12 geschreven door guus


  24-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abendlied - Lied voor tenor en blokfluittrio

            ZB3  Abendlied - Lied voor tenor en blokfluittrio
    Ook dit lied heb ik in mijn H.B.S.-tijd (1956-1957?) gecomponeerd, en nu pas van een nieuwe blokfluitbegeleiding voorzien. Om de melancholieke sfeer van het gedicht van Friedrich Schiller en ook van de muziek, nog beter uit te laten komen, heb ik voor het filmpje foto's uitgezocht van zonsondergangen, vooral ook omdat ik me nog goed herinner dat ik de melodie ook op een zomeravond tegen zonsondergang heb opgeschreven.

  http://youtu.be/bo1UHsmqu40


  Bijlagen:
  Abendlied, bladmuziek.pdf (4 MB)   
  Abendlied,toon lager, bladmuziek.pdf (4.5 MB)   

  24-11-2014 om 00:00 geschreven door guus


  09-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.An den Fruehling - Lied voor zangstem en blokfluittrio

   ZB3  An den Fruehling

  Lied voor zangstem en blokfluittrio

  Ook dit lied heb ik weer in mijn HBS-tijd ('56-'57) gecomponeerd en nu pas van een nieuwe blokfluitbegeleiding voorzien.

  Voor het filmpje heb ik gekozen uit een veelheid van lentefoto's.


  http://youtu.be/kEqosbhWFfg  Bijlagen:
  An den Frühling, bladmuziek.pdf (4.7 MB)   

  09-10-2014 om 00:00 geschreven door guus


  04-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle mensen saam

    K3  Alle mensen saam - Gemengd Koor - s-a-t.

  De tekstdichter van dit communielied is mij onbekend.
  Voor de muziek heb ik gebruik gemaakt van mijn eigen zetting van "Der Jäger Abschied"
  Voor het filmpje heb ik foto's gebruikt van het interieur van de Kerk in Sevenum, waarvoor Jac Maris o.a enige beelden voor het altaar en een communiebank heeft gemaakt.

  http://youtu.be/Bpray9VwmMk


  Bijlagen:
  Alle mensen samen, bladmuziek.pdf (3.3 MB)   

  04-08-2014 om 15:27 geschreven door guus


  28-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Der Jäger Abschied

      K3   Der Jäger Abschied

  Solozang & blokfluittrio ( A-A-B) of Gemengd Koor - S-A-B.

  Dit lied was het eerste van een vijf- of zestal liederen die ik gecomponeerd heb in mijn HBS-tijd op Duitse gedichten. (dus nog vóór Erlkönig) Het moet dus begin 1956 zijn geweest en het gedicht is van Joseph von Eichendorff. Enige tijd geleden heb ik het weer tevoorschijn gehaald en flink aangepast.

  http://youtu.be/ofyeu2JO0AQ

   


   

  Bijlagen:
  Der Jäger Abschied, bladmuziek.pdf (3 MB)   

  28-07-2014 om 21:55 geschreven door guus


  24-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erlkönig - Lied voor bariton en blokfluittrio

  Erlkönig-Lied voor bariton en blokfluittrio

  Dit gedicht van Goethe las ik voor het eerst in de Duitse les op de HBS en het maakte zoveel indruk op me, dat ik besloot het op muziek te zetten. De prachtige zetting van Franz Schubert en nog enkele andere versies van andere componisten had ik toen nog nooit gehoord.
  De melodie is altijd door mijn hoofd blijven spoken, maar met de begeleiding was ik niet tevreden. Vandaar dat ik nu een nieuwe poging heb gewaagd.

  De reden dat ik dit lied nu opnieuw plaats, is, dat ik nu een gezongen versie heb gemaakt.

  Ook in de tekeningen heb ik hier en daar wat veranderd.

  http://youtu.be/uDYpFmySPkk

  http://youtu.be/CR0q4VnQLrc   Gezongen versie


  Bijlagen:
  Erlkönig - bladmuziek.pdf (8 MB)   

  24-05-2014 om 00:00 geschreven door guus


  24-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood breken - Gemengd Koor en/of blokfluittrio

  KB3 Brood breken - Gemengd Koor en/of blokfluittrio

  Voor dit lied heb ik de variaties genomen die ik gemaakt heb op het lied van Heer Halewijn. De tekst komt uit een bundel die in onze kerk gebruikt wordt voor de kinderen.

  Voor het filmpje heb ik foto's gebruikt van een door Jac Maris gemaakte communiebank in de kerk van Sevenum.

  http://youtu.be/siPSbiENP3Q


  Bijlagen:
  Brood breken, bladmuziek.pdf (8 MB)   

  24-04-2014 om 00:00 geschreven door guus


  31-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vlinder en de Roos - Zangstem en blokfluittrio


   BZ3   De Vlinder en de Roos

  Wederom op een gedicht van Fieke Bijmans heb ik dit lied gemaakt voor zangstem en blokfluittrio.

  Ook dit lied publiceer ik opnieuw, omdat ik er een intro bij heb gemaakt en het nu een gezongen versie betreft.


  Het gedicht gaat als volgt:

  In het midden van de roos
  op het allerwitste blad
  daar zat, ja, echt, daar zat
  een vlinder al een poos,

  hij leek een beetje broos,
  zijn vleugels ietwat nat
  door een kleine regenspat
  van boven, ademloos

  door het rusteloos vliegen
  zat hij er stil te wiegen
  terwijl de roos dacht, kijk, hij zit
  met al zijn kleuren op mijn wit
  en maakt mijn schoonheid dood
  ach, was ik toch maar vurig rood!

  Ik heb in de loop der jaren nogal wat vlinders gefotografeerd en die foto's heb ik gebruikt voor het filmpje.

  http://youtu.be/qgGr13vmXzw 

  http://youtu.be/lV6Q4esm6k4   (gezongen versie)  Bijlagen:
  De Vlinder en de Roos, met intro, Bladmuziek.pdf (5.5 MB)   

  31-03-2014 om 17:07 geschreven door guus


  26-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaamteloos - Lied voor zangstem en blokfluittrio (A-A-T)

   B3  Schaamteloos  Lied voor zangstem en blokfluittrio

  Kennelijk heeft Fieke iets met rozen (en ik trouwens ook) want hier is al weer een lied op een gedicht van Fieke Bijmans, dat het zieleleven van een roos blootlegt..

  En ook hier is de reden dat ik het lied naar voren haal het feit dat het nu een gezongen versie betreft met een intro.

  Schaamteloos

  Bewonder mij, zei de roos,
  En kleurde nog dieper.
  Ik keek, ik liep er
  Bleek en lusteloos

  Totdat zij zei: ik bloos
  Voor jou, ik schiep er
  Een rood nog dieper
  Dan diep, belangeloos.

  Toen zag ik hoe volmaakt
  Het licht haar had geraakt
  En met haar flirtte, schaamteloos,
  En dat zij beiden, licht en roos,
  Daar in elkanders armen lagen
  Om al mijn bleekheid te verjagen.

  http://youtu.be/zpuLkhqkgps

  http://youtu.be/UkfY6Ik6E0U   Gezongen versie


  Voor het filmpje heb ik foto's gebruikt van allerlei rozentuinen en van één roos in het bijzonder die ik op verschillende manieren heb belicht.  Bijlagen:
  Schaamteloos, met intro, Bladmuziek.pdf (4 MB)   

  26-03-2014 om 11:13 geschreven door guus


  13-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kontje - Gemengd Koor en/of Blokfluittrio en zangstem
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  BK3 Kontje   A-A-T.

  Dit liedje heb ik weer gemaakt op een gedichtje van een vriendin, die hier, vind ik, erg goed in is. Het kan als koorwerkje gezongen worden, of als blokfluittrio gespeeld worden, maar het komt denk ik het beste tot zijn recht als het als trio wordt uitgevoerd, waarbij de eerste stem ook wordt gezongen door een solist(e).

  Ook hier is de rede dat ik het al eerder geplaatste liedje naar voren haal het feit dat er nu een gezongen versie is, met een intro.


  Het gedicht luidt als volgt:
  Kontje

  Sloffend loopt de oude man
  met het hijgende hondje
  zijn dagelijkse rondje
  van boompje naar boompje.
  Elk boompje een droompje
  voor het hijgende hondje
  met het wiebelende kontje.

  De man rust wat uit
  Een aai over de snuit
  van het hijgende hondje
  dat op zijn rondje
  een hoopje doet
  omdat het moet,
  een plasje maakt
  dat het boompje raakt
  in mijn tuin! Foei, hondje
  met het wiebelende kontje

  Dan stappen ze op.
  Het hondje aan kop.
  De klus is geklaard.
  Ze lopen bedaard
  naar het laatste boompje,
  het laatste droompje
  van het hijgende hondje
  met het wiebelende kontje.
  Dag hondje en oude meneer!
  Ik zie jullie morgen wel weer!

  Fieke Bijmans

  In het filmpje speelt Boris, het hondje van mijn kleinkinderen de hoofdrol.

  http://youtu.be/hBHJlw5mzTY

  http://youtu.be/KdhtSDnBOVI  Gezongen versie

  Bijlagen:
  Kontje (met intro) bladmuziek.pdf (5.7 MB)   

  13-03-2014 om 10:47 geschreven door guus


  10-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met spitse vingertjes - S-A-T.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Met spitse vingertjes   S-A-T.

  De tekst is weer naar een gedicht van Fieke Bijmans, die deze ontboezeming schreef in het blad van de Muziekschool.

  Aan de oude versie heb ik een nieuwe toegevoegd met intro en tussenspelletjes en ook nu weer heb ik het liedje gezongen, zodat de slecht leesbare tekst weg kon blijven.


  Er zijn meerdere uitvoeringen mogelijk; alleen met blokfluiten of alleen met koor, maar het kan ook op verschillende manieren gecombineerd worden.
  Enfin, zie maar. Het gedicht gaat als volgt:

  Doremifasol
  Voor de blokfluitdocent

  Met spitse vingertjes
  boven de blokfluitgaatjes
  trachtte zij te spelen
  in de muzikale straatjes
  van haar docent.

  Helaas nog niet gewend
  aan de gladde fluit,
  blies zij elk toontje
  er bevend uit.

  Haar leraar, even later, dacht:
  Ik moet niet als een dikke kater
  het kind de schrik op 't lijf gaan jagen !

  Ik zal voorzichtig aan haar vragen
  of ze 't nog een keertje doet !
  Misschien komt 't ooit nog goed !

  Voor het filmpje heb ik een foto gebruikt van enkele leerlingen, maar die heb ik dan weer op allerlei manieren bewerkt.

  http://youtu.be/x_drGMM9v-M

  http://youtu.be/0IQi41wio-8 

  (gezongen versie)

  Bijlagen:
  Met spitse vingertjes (met intro) bladmuziek.pdf (8 MB)   

  10-03-2014 om 17:36 geschreven door guus


  07-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heer Halewijn - Ballade voor Zangstem en blokfluittrio (A-A-B.)

     B3 Heer Halewijn -
  Ballade voor zangstem en blokfluittrio. (A-A-B)


  Alweer een lied dat ik op de lagere school al geleerd heb! Volgens het "Nederlands volkslied" van Pollmann en Tiggers heeft het 40 coupletten, maar ik heb het - zonder het verhaal tekort te doen - teruggebracht naar 24 coupletten. Uiteraard heb ik ook hier weer de variatievorm toegepast. Voor de begeleiding heb ik niet alleen blokfluiten gebruikt, maar ook een enkele keer wat tokkelinstumenten. Voor het filmpje heb ik de gebeurtenissen getekend, waarbij ik soms gebruik heb gemaakt van vroegere tekeningen.

  http://youtu.be/uHI3yEnvZQU
  Bijlagen:
  Heer Halewijn, toon lager, bladmuziek.pdf (6.9 MB)   

  07-03-2014 om 19:23 geschreven door guus


  04-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als de grote klokke luidt-3 st. gemengd koor en/of blokfluittrio

   BK3 Als de grote klokke luidt. 
  3-st.Gemengd Koor en/of  blokfluittrio

  Ook dit is een volksliedje dat we op de lagere school leerden en dat ik nog steeds heel mooi vindt. Voor deze bewerking heb ik weer de variatievorm toegepast. Het is ook uit te voeren door alleen koor (dan blijven de tussenspelen gewoon weg) of door alleen een blokfluittrio al dan niet met een solozanger.

  Ook van dit lied heb ik nu een gezongen versie gemaakt en bovendien heb ik zo hier en daar nog wat verbeterd aan de tekeningen. Ik zou zeggen: zoek de verschillen

  http://youtu.be/p4kBiYlxTEk

  http://youtu.be/1OUAU7Mycgk  
  Gezongen versie

  Bijlagen:
  Als de grote klokke luidt-bladmuziek.pdf (4.3 MB)   

  04-02-2014 om 00:00 geschreven door guus


  25-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar staat jouw vaders huis... S-A-T.

   

   

  KB3  Waar staat jouw vaders huis... S-A-T.


  Dit bekende en zeer mooie volksliedje heb ik bewerkt voor sopraan, alt en tenor en wel in een variatievorm, zodat ieder couplet ( er zijn er vier) weer heel anders is.

  Aan de nieuwe versie heb ik een voorspel en tussenspellen toegevoegd. Bovendien heb ik het lied nu ook gezongen, zodat de geschreven tekst niet meer nodig is.

  In het filmpje heb ik door tekeningen de gebeurtenissen uitgebeeld.  

  http://youtu.be/AyaxtZzzxJk

  http://youtu.be/b6ANuGlnDL0   Gezongen versie   

  Bijlagen:
  Waar staat jouw vaders huis, bladmuziek.pdf (6.1 MB)   

  25-01-2014 om 19:23 geschreven door guus


  14-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Heer is waarlijk opgestaan. S-A-T.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  K3  De Heer is waarlijk opgestaan.   S-A-T.

  De melodie is van een oud volksliedje: "Waar staat jouw vaders huis"
  De tekst van de eerste drie coupletten is van J.C. van Leeuwen en van het laatste couplet van H. in't Veld
  Het volkliedje heb ik bewerkt in 4 verschillende variaties, waarvan ik de eerste en de laatste voor dit Paaslied heb gebruikt.
  Aan de nieuwe versie heb ik een voorspel en tussenspel toegevoegd.
  Bovendien heb ik er een gezongen versie van gemaakt

  De foto's die in het filmpje te zien zijn heb ik in mijn vakanties gemaakt in vele verschillende kerken.

  http://youtu.be/Uj0tXfTZDxI
  http://youtu.be/-ivEyGQf_BQ
     gezongen versie

  Bijlagen:
  De Heer is waarlijk opgestaan, met voorspel- bladmuziek.pdf (7.1 MB)   

  14-01-2014 om 00:00 geschreven door guus
  Archief per week
 • 13/05-19/05 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 03/12-09/12 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 12/12-18/12 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 14/12-20/12 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 02/12-08/12 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 19/11-25/11 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 26/07-01/08 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto

  Hier repeteren we met het blokfluitensemble voor volwassenen in ons eigen repetitielokaal in de muziekschool in Wijchen. Dit ensemble heeft vele jaren bestaan ( hoé lang weet ik echt niet meer) Voor deze groep heb ik destijds de Zomersuite gecomponeerd. (zie bericht van 18-7-2010)

  Foto

  Deze foto van het St. Ceciliakoor te Overasselt, is gemaakt in de St.Jans-kathedraal in Den Bosch. We mochten daar de H.Mis opluisteren in het kader van de Meimaandvieringen.
  Foto

  Dit is tijdens een repetitie in het Verenigingsgebouw in Overasselt. In de kelder van dat gebouw hebben we ooit een cassettebandje volgezongen met o.a. mijn Latijnse Mis.
  Zie bericht van 27-7-2010


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!