Inhoud blog
  • Dag 38 8 april zaterdag
  • Dag 37 7 april vrijdag
  • Dag 36 6 april donderdag
  • Dag 35 5 april woensdag
  • Dag 35 5 april woensdag foto's
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Rondreis Spanje

    10-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 9 10 maart vrijdag
    Vanmorgen weer met een lekker schijnend zonnetje wakker geworden, was nog wel koud 8gr. in de caravan en 2gr. buiten. Toch het kacheltje maar weer aangezet, we gaan niet in de kou zitten.

    Het brood op deze camping is vanaf 09.00 uur beschikbaar, echter vanmorgen was het al ruim 09.00 uur geweest voordat de bakker kwam met de stokbroden. De Spanjaarden nemen het niet zo precies met de tijd, ze maken zich er in ieder geval niet druk over. Wij ook niet zozeer, wij hebben tenslotte vakantie.

    Na het ontbijt zijn we met de auto naar het centrum van Salamanca gereden, dit was ons inziens handiger dan met de bus, gezien de afstand die je eerst al moet lopen om bij een bushalte te komen. In het centrum hadden we redelijk snel een parkeergarage, nabij het oude centrum.

    Wij zijn rustig via de bezienswaardigheden gelopen. Het Plaza Mayor, kwamen we als eerste tegen,  is een mooi plein en een van de grootste pleinen van Spanje. Daarna zijn we doorgelopen naar de oude en nieuwe kathedraal, is wel een gebouw. Voordat we hier naar binnen gingen kwamen we een toeristentreintje tegen, welke op punt van vertrekken stond. Hier gauw ingestapt en met dit treintje ga je eveneens voorbij alle bezienswaardigheden en je heb dan de mogelijkheid om te zeggen, daar lopen we zo meteen naar toe om te bezichtigen.

    Na de rondrit zijn we de kathedraal binnen gegaan. Deze kathedraal is ook wel een mooie, het bezichtigen is wel een van de to do's in Salamanca. Ook in deze kerk was het behoorlijk frisjes, maar niet zo koud als in de kathedraal van Burgos. De oppervlakte van de oude en nieuwe kathedraal is behoorlijk groot, je bent wel een poosje bezig om alle vertrekken te bezichtigen.
    Wel mooi om deze kathedraal te hebben gezien.

    Je hebt ook nog de mogelijkheid via een aparte ingang naar het dak en de toren van de kathedraal te gaan. Jan is naar het dak van de kathedraal geweest, waar vandaan je een mooi uitzicht had over de stad.

    Na het bezoek aan de kathedraal hebben we op een van de terrasjes wat gegeten. Wij gingen voor safe, dachten we. We kregen een schnitzel, echter deze was goed verpakt in dikke laag paneermeel en smaakte niet al te best. Geen succes deze keer.

    We vonden Salamanca een mooie stad en mooier dan Burgos, waren we een aantal dagen eerder waren. We hadden hier een beter gevoel bij.

    Met de auto waren we redelijk snel weer uit de stad, de auto onderweg afgetankt en nog snel een stokbrood voor het avondeten gehaald. Daarna is Jan, rond 16.00 uur, nog een stuk gaan fietsen
    Een stuk van de omgeving verkend, echter deze is niet bijster interessant. Redelijk vlak met weinig te zien.

    Temperatuur; 's-morgens 2 gr tot 26 gr. vanmiddag.

    Foto's; 5x Plaza Mayor, 1x treintj, 6x kathedraal

    KM's; 15

    Morgen; richting Cordoba


























    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!