Inhoud blog
  • Dag 38 8 april zaterdag
  • Dag 37 7 april vrijdag
  • Dag 36 6 april donderdag
  • Dag 35 5 april woensdag
  • Dag 35 5 april woensdag foto's
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Rondreis Spanje

    14-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 13 14 maart dinsdag
    Vanmorgen wakker geworden met regen en met de wetenschap dat we vergeten waren brood te bestellen. Toch maar naar de receptie gegaan en gelukkig hadden ze eentje extra gebakken. Het stokbrood wordt op de camping afgebakken en je moet het brood een dag van te voren bestellen.

    Aangezien we in het diepe zuiden van Spanje niet de NL zenders, zowel de publieke als de commerciĆ«le, kunnen ontvangen, had ik gisteravond wat voorwerk gedaan, inzake het aanschaffen van een grotere schotel. Vorig jaar was het nog wel mogelijk alle zenders via Astra 1 te ontvangen, maar bijna alle zenders zijn nu in HD kwaliteit en de ontvangst hiervan vanaf eind vorig jaar overgegaan naar Astra 3.

    Hiervoor moet je volgens Canal digitaal minimaal een 80 cm. schotel en voor de aanschaf hiervan had ik een adres van een landgenoot via internet kunnen vinden, die een verkoopkantoor heeft in de nabijheid van Malaga. Vanmorgen eerst gebeld of er voorraad was, bleek dat hij zelf geen voorraad had van een 80 cm. schotel, maar wel bij een groothandel. Hiervan werd het adres aan ons doorgestuurd. Wel gaf hij aan dat voor de omgeving van Malaga minimaal een 110 cm. benodigd was om een correcte ontvangst te waarborgen. Deze is ons veels te groot om als rondreizende kampeerder te gaan gebruiken, 80 cm. gaat nog. Alleen een schotel aanschaffen kost niet zoveel, dus het was voor ons de moeite van proberen waard.

    Aangezien het constant regende, zijn we in de auto gestapt en naar Malaga gereden. Sjefke, onze nav., stuurde onze perfect naar de groothandel. Op de groothandel werd ons direct ook al medegedeeld dat het zeer moeilijk zou worden met een 80 cm. schotel om ontvangst te krijgen.
    Een 80 cm. schotel hadden ze wel op voorraad, maar alleen met tussenkomst van de NL verkoper, wilden ze ons een prijs geven. Volgens hun moest dit en dat er nog bij, waardoor de prijs in onze ogen teveel werd opgedreven, dus dit hebben we maar niet gedaan. We overleven het ook wel een x-aantal dagen zonder de gebruikelijke NL zenders. Op BVN komen ook wel leuke programma's voorbij, echter er wordt heel veel herhaald.

    Op de terugweg wilden we nog effe wat boodschappen doen bij de Carrefour, welke we hadden gezien. Bij de afslag van de snelweg, komen we op een rotonde en daar maakte ik een fout. Er was een file onder de weg door en hier wilde ik niet in gaan staan en reed hierbij een klein stukje achteruit, er was toch geen verkeer achter ons. Zodoende kon ik een andere afslag pakken richting het centrum. We reden rustig richting het centrum, maar op een gegeven moment hadden we 3 politiewagens met sirene achter ons, die ons moesten hebben. Na ons te hebben staande gehouden in de stromende regen, kwam de vraag waar we naar toe gingen. Antwoord van ons was; naar het centrum en de Carrefour. Het rijbewijs werd gecontroleerd en er werd in de auto en kofferbak gekeken. Slechts 1 persoon van de politie national sprak engels, de 5 collega's alleen maar Spaans. Er was eigenlijk niks aan de hand en ze hebben ons ook nog uitgelegd hoe we naar de Carrefour moesten rijden. Dit ging niet helemaal goed, maar uiteindelijk kwamen we er toch.

    Bij de Carrefour eerst maar wat gegeten en daarna snel wat kleine boodschappen. Op de gehele reis richting Malaga heeft het geregend en vooral in Malaga regende het behoorlijk stevig. Toe we weer op de snelweg waren richting de camping regende het eerst ook nog, maar al snel werd het droog, waarna de temperatuur ook al weer omhoog klauterde tot 16 gr. Vanmorgen hadden we maar 6 gr. toen we naar Malaga reden.

    Bij aankomst op de camping heb ik nog snel effe de fiets gepakt en een klein stukje in de omgeving gefietst, was best lekker op dat moment.

    Temperatuur; 6 gr in de auto tot vanmiddag 16 gr.

    Foto's: 7x onderweg, 1x camping

    KM's; 290

    Morgen; naar stad Cordoba.

       


















    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!