Inhoud blog
  • Dag 38 8 april zaterdag
  • Dag 37 7 april vrijdag
  • Dag 36 6 april donderdag
  • Dag 35 5 april woensdag
  • Dag 35 5 april woensdag foto's
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Rondreis Spanje

    21-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 20 21 maart dinsdag
    De bakker was vanmorgen weer exact op tijd, voor Spaanse begrippen uitzonderlijk. Zoals gisteren ook al aangegeven het stokbrood smaakt uitstekend. Buiten de bakker komen er meerdere bestelbusjes op de camping bv. met tijdschriften, eieren, wijn en eentje met onderdelen. Een en ander specifiek voor de overwinteraars vnl. Duitsers.

    Gisteren hebben wij de handdoeken in de wasmachine gehad, vanmorgen was de donkere was aan de beurt. De wasmachine al vroeg aangezet, het programma duurde 90 minuten, konden we na het ophangen van de was naar het centrum van Murcia gaan.

    Het kostte wat moeite om in het centrum van Murcia te geraken, maar uiteindelijk via de rondweg zuid, waren we redelijk snel bij een parkeergarage in het centrum. Deze parkeergarage was onder het gemeentehuis, waar op dat moment een protest aktie gaande was met zeer veel lawaai. Waar deze mee te maken had, was ons volstrekt onduidelijk en we konden ook niks ontdekken, waardoor het wellicht duidelijk zou zijn waarvoor.

    Ik had steeds het idee dat Murcia een grauwe industriestad was, maar het centrum is ons 100% meegevallen. De industrie is natuurlijk ook wel aanwezig, maar hiervan merk je in het centrum niets. 

    Vanuit de parkeergarage waren we redelijk snel bij de kathedraal, maar voordat we naar binnen gingen, hebben we eerst koffie met appelgebak, welke verrekt goed smaakte, genomen op een van de terrasje op het plein voor de kathedraal. Hierna zijn we de kathedraal binnengegaan, hierin was het verboden foto's te maken, wat je niet of bijna niet tegenkomt bij de andere kathedralen.

    Nadat we deze kerk hadden bezichtigd zijn we, op de plattegrond van Murcia gehaald bij het toeristenbureau, nog door een groot aantal straten van het centrum gelopen. Als wij in een voor ons vreemde stad komen, zoeken wij altijd als eerste het toeristenbureau op, aangezien deze je van goede informatie, zoals een plattegrond met alle bezienswaardigheden, kunnen voorzien.

    Toen we waren uitgekeken zijn we nog naar de Decathlon gegaan, aangezien ik nog wat extra reservebandjes voor de racefiets nodig had. Je koopt toch altijd weer iets meer; 2 paar wielrensokjes, 2 badhanddoeken. Hierna bij de Burger King, om de hoek bij de Decathlon,  snel een menuutje genomen, zodat we voor het avondeten snel klaar waren, lekker gemakkelijk.

    Hierna kostte het wat moeite om weer op de snelweg te komen, aangezien er niks stond aangegeven, op een gegeven moment zaten we, gelukkig, op de juiste toegangsweg. Eenmaal op de snelweg waren we snel terug op de camping.

    De was konden we direct opruimen, was droog, wat wil je ook met de zon en een windje erbij. De zon was eind van de middag wel verdwenen, aangezien het flink bewolkt was geworden. Daarna ben ik nog naar de heuvel achter de camping gelopen om vanaf daar nog een foto van de camping te maken. Hierop is de auto en caravan zichtbaar.

    Rond 19.15 uur hebben we nog een klein stukje stokbrood genomen, waarvan Neel een tosti met kaas had gemaakt, smaakte goed. Daarna de afwas gedaan en we zijn klaar voor de koffie en avond.

    Temperatuur; vanmorgen 15 gr., 's-middags op een gegeven moment 27 gr.

    Foto's; centrum Murcia, foto camping.

    KM's; 55

    Morgen; ??

      




















    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!