Inhoud blog
  • Dag 38 8 april zaterdag
  • Dag 37 7 april vrijdag
  • Dag 36 6 april donderdag
  • Dag 35 5 april woensdag
  • Dag 35 5 april woensdag foto's
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Rondreis Spanje

    26-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 25 26 maart zondag
    Vanmorgen helemaal geen last gehad van het verzetten van het klokje van de wintertijd naar de zomertijd. Heb wel iets later het stokbrood gehaald, dan gewoonlijk. Het was vanmorgen 10 gr., nog niet al te warm, maar het zonnetje scheen wel uitbundig plus de wind was behoorlijk gaan liggen. Het beloofde een mooie dag te worden.

    Na het ontbijt wat huishoudelijke dingetjes gedaan plus de auto een beetje opgeruimd. We hadden vandaag maar besloten om naar Benidorm te gaan. Hier zoveel van gehoord en gelezen plus de TV programma's die erover zijn geweest. Wij wilden dit zelf wel een keer zien en het ligt niet zover van Calpe (19 km.)

    We waren redelijk snel op de boulevard bij een van de stranden (Levant), waar het al redelijk druk was. Tevens waren er al een redelijk aantal mensen op het strand van de zon aan het genieten. In zee hebben we niemand gezien, is ook logisch vroeg in het jaar het water is nog onvoldoende door de zon opgewarmd.

    Het scootmobiel gehalte was behoorlijk hoog, tevens hebben we een redelijk aantal duo scootmobielen gezien, welke we nog niet in NL hadden gezien. Er waren ook veel Engelsen op de been, veelal flink getatoeĆ«rd plus we zagen ook een enkele Schot in kilt. Vanwege het mooie weer waren de terrasjes zeer goed bezet. We hebben als lunch een broodje kroket en frikandel genomen, geen probleem om dit te kunnen bestellen in Benidorm.

    Hierna nog een klein stukje op de boulevard gelopen, waarna we in de straat, achter de boulevard, waar ook de auto stond, terug zijn gelopen. Op de boulevard was het bijna allemaal barretjes, kroegjes, restaurants e.d., terwijl in de straat daarachter heel veel winkeltjes waren.

    Met de auto zijn we nog naar het andere strand gereden. Op dit strand was het veel rustiger en dit zal in de zomermaanden ook wel zo zijn. Inmiddels hadden we het ook wel gezien in Benidorm, op de terugweg zijn we ook nog langs een aantal bouwputten gereden, waar het ene naar het andere flatgebouw wordt opgetrokken. Tevens zagen we op een gegeven moment een rood fietspad in het midden van de 2 rijbanen, dit hadden we nog niet eerder gezien, meestal is het aan beide kanten van de weg. In Spanje zie je steeds meer fietspaden verschijnen, vooral in de steden en dorpen.

    Voordat we naar de camping terug zijn gegaan, zijn we nog een bakkie gaan doen op een van de terrasjes op de boulevard in Calpe. Hier zagen we op een gegeven moment een aantal jongens de zee in gaan. Is een kwestie van durven/doen.

    Temperatuur; van 10 gr. tot 23 gr.

    Foto's; Benidorm plus de rots bij Calpe

    KM's; 42

    Morgen; ??





















    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!