Inhoud blog
  • Dag 38 8 april zaterdag
  • Dag 37 7 april vrijdag
  • Dag 36 6 april donderdag
  • Dag 35 5 april woensdag
  • Dag 35 5 april woensdag foto's
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Rondreis Spanje

    27-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 26 27 maart maandag
    Vanwege de zomertijd duurt het 's-morgens ietwat langer voordat de temperatuur buiten een beetje oploopt. Vanmorgen scheen de zon reeds uitbundig, maar de temperatuur buiten was nog maar 13 gr. Het stokbrood kun je vanaf 08.30 uur bij de receptie halen, deze smaken goed, maar is niet de lekkerste die we hebben gehad.

    Na het ontbijt zijn we begonnen met de wekelijkse huishoudelijke klusjes. Als eerste hebben we een wasmachine aangezet met het beddengoed, daarna begonnen met de caravan van binnen een sopje te geven, na een week zie je toch hier en daar weer stof verschijnen. We hebben ons voorgenomen dit wekelijks te doen, je leeft en slaapt tenslotte een groot aantal weken in de caravan, moet fris en schoon zijn. Tussendoor ook nog koffie gedronken, hoort er ook bij.

    Ondertussen ook een 2e wasmachine, met handdoeken, washandjes, vatdoekjes e.d. aangezet., de duur van een wasbeurt is ca. 1 uur. De was van gisteren, spijkerbroeken e.d. hing er ook nog, betekende dat het droogmolentje opgezet moest worden plus een extra lijn gemaakt. Was een echte wasdag.

    Aangezien ik vanmiddag een rondje in de omgeving wilde gaan fietsen, heb ik redelijk op tijd een paar stukjes brood genomen. Ik had op de kaart een rondje gezien, waarvan ik dacht dat deze 45-50 km. lang zou zijn, heb me stierlijk vergist, ben uitgekomen op bijna 67 km. Ik schat aan de hand van de afstand in hoe laat ik ongeveer terug ben bij de caravan (15.00 uur). Het werd nu bijna 15.45 uur, wel met de kanttekening dat ik een x-aantal malen ben gestopt onderweg voor het maken van foto's.

    Ik ben eerst richting Benidorm gefietst, daarna afgeslagen naar Callosa d'en Sarria, hier de CV715 ri. Col de Rates en daarna bij Parcent ri. Benissa, CV750. De afdaling van de Col de Rates ging lekker en ik dacht hierna niet meer behoeven te klimmen, moest echter nog 2x een bergkammetje over. Eenmaal aangekomen bij Benissa was het afdalen naar Calpe. Het was een erg mooie rit in het berglandschap achter de kust bij Calpe en Benidorm.

    Na terugkomst op de camping snel gedoucht en daarna hebben we boodschappen gedaan bij een winkel die Hollandsche producten verkoopt. Eenmaal per week komt er een vrachtwagen met Jumbo - en NL A-producten. Wij hebben o.a. lekker DE koffie kunnen kopen plus andere NL producten oa Almhof yoghurt (lekker!).

    Bij de caravan nog een bakkie koffie gezet, ben daarna nog aan het klooien geweest met de satelliet schotel, overdag hebben we een redelijk goed ontvangst van de NL zenders, tegen het eind van de middag wordt de ontvangst veel slechter tot helemaal geen beeld meer. Aangezien we net op de grens zitten van het ontvangstbereik van een 60 cm. schotel, wij geven de atmosferische omstandigheden de schuld of dit terecht is kunnen we (nog) niet beoordelen. BVN kunnen we wel ontvangen, er zijn soms best leuke programma's op, maar wel veel herhalingen.

    Vanavond lekker genoten van de maaltijd met krieltjes, sla en schnitzel vanuit de NL winkel.

    Temperatuur; 13 gr. tot 23 gr.

    Foto's; wasdag, foto's onderweg van fietsen, foto van landkaart was idee van Neel, handig.

    KM's; 2

    Morgen; dagje Alicante.

     

     
















    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!