Inhoud blog
  • Dag 38 8 april zaterdag
  • Dag 37 7 april vrijdag
  • Dag 36 6 april donderdag
  • Dag 35 5 april woensdag
  • Dag 35 5 april woensdag foto's
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Rondreis Spanje

    28-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 27 28 maart dinsdag
    Wederom weer een mooie dag bij het opstaan, temperatuur vanmorgen 11 gr. Na het stokbrood, toilet gemaakt, koffie gedronken zijn we in de auto gestapt voor een dagje Alicante. Wij zijn nog nooit aan deze kuststreek geweest en willen wel zoveel mogelijk van dit stukje Spanje zien.

    We kwamen al redelijk snel bij het eerste dorpje, waar de weg doorheen gaat, in een file te staan, wat ons heeft doen besluiten maar over de snelweg te gaan. Op deze manier ben je redelijk snel op de plaats van bestemming, Alicante.

    Ik had op de plattegronnd van Alicante al gezien, dat er een kasteel midden in het centrum lag. Op de toegangsweg naar het centrum zagen we op een gegeven moment op een berg een kasteel liggen, plus op de richtingwijzer was ook duidelijk om welke kasteel het ging, Castell Santa Barbara. Het kasteel waar wij naar toe wilden gaan. Wij konden er met de auto heen, vrij steile, smalle weg, naar parkeerterrein boven.

    Het was ook nog een kasteel, waarvoor je niet behoefde te betalen, wat tegenwoordig zeldzaam is. Op een terrasje op een binnenplaats hebben we eerst een bak koffie genomen. Hierna zijn we naar het hoogste punt, via steile paden, te lopen. Onderweg in diverse vertrekken geweest plus rondgekeken over de zee, haven en Alicante. Erg mooi uitzicht had je van diverse punten. Door de verschillende hoogtes was het erg uitgestrekt en behoorlijk groot.

    Het kostte wat tijd om overal effe te kijken, maar het was zeker de moeite waard. Hierna zijn we teruggelopen naar de auto om naar het centrum van Alicante te rijden. Het duurde effe voordat we hier waren, maar hadden redelijk snel een parkeergarage. In het centrum aangekomen hebben we eerst de inwendige mens maar versterkt, het wandelen in het kasteel maakt hongerig.

    In het centrum heb je mooie aparte bomen, kan me herinneren dat we ooit, bomen die er op lijken, in Florida hebben gezien. Erg apart was ook de golvende wandelpromenade, tenminste zo lijkt het als hierop aan het wandelen bent. Hierna zijn we nog door een aantal straatje gelopen, maar vonden het niet zo bijster interessant. Toch leuk dat we de stad hebben bezocht, het kasteel was zeker het bezoeken waard. Op de terugweg naar de camping kwamen we nog een Carrefour in Alicante tegen, waar we nog enige inkopen hebben gedaan.

    De terugweg hebben we lekker rustig via de "oude" rijksweg kunnen doen, helemaal geen last gehad van drukte cq. files. Deze weg is veel mooier, ziet veel meer van de dorpjes etc. onderweg. Op de camping aangekomen, eerst een bakkie gezet en daarna nog een poosje in de zon gezeten, het was inmiddels 17.15 uur en nog erg lekker in het zonnetje.

    Temperatuur; 10 gr. tot 23 gr.

    Foto's; het kasteel plus binnenstad Alicante.

    KM's; 140

    Morgen; Denia??

































    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!