Inhoud blog
  • Dag 38 8 april zaterdag
  • Dag 37 7 april vrijdag
  • Dag 36 6 april donderdag
  • Dag 35 5 april woensdag
  • Dag 35 5 april woensdag foto's
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Rondreis Spanje

    29-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 28 29 mmart woensdag
    Vanmorgen weer een stralende blauwe lucht, vinden we helemaal niet erg. Temperatuur vanmorgen 11 gr. Vanmorgen iets later stokbrood gehaald, lag vanmorgen wel lekker, we hebben tenslotte vakantie.

    Rustig aan ontbeten, "De Telegraaf" digitaal gelezen bij een stukje stokbrood, zijn we weer volledig op de hoogte. Na het ontbijt koffie gezet en een beetje opgeruimd.

    Gisteren hebben we de kust richting het zuiden (Alicante) verkend, vandaag gaan we naar het noorden richting Denia. We zijn via een aantal dorpjes in het binnenland eerst naar Xavia gereden, waar we even op het strand zijn geweest. Zaten wel een aantal mensen op het strand, geen in het water, nog veels te koud.

    Vanuit Xavia moet je over een bergkam naar Denia, een erg mooie route met vele bochten en hier en daar een mooi uitzicht. In Denia konden we de auto parkeren bij het centrum, toen we naar het centrum toeliepen, eerst nog snel effe in het toeristenbureau voor een stadsplattegrond, kwam het toeristentreintje aangereden. Snel gevraagd wanneer deze weer vertrok, over 5 minuten werd er gezegd, daarna siĆ«sta. In plaats van een drankje te doen op het terras, zijn we eerst met het toeristentreintje gegaan. Ze ziet dan toch redelijk veel van een plaats, Denia viel ons toch wat tegen, geen echte dorpskern en kwam ook niet zo gezellig over.

    Na ons ritje zijn we eerst maar een bakkie, lekker in het zonnetje, wezen doen. Zat daar wel lekker. We hadden een bordje van Carrefour gezien en wilden daar gaan kijken of we nog wat rose uit de Provence konden kopen. Het bordje gevolgd, dus goede richting ga je vanuit, maar de Carrefour hebben we nooit gezien en volgens ons ook geen bordje gemist. Nog geen ramp we hebben nog een aantal flessen staan.
    .
    Wij zijn teruggereden naar Xavia, weer lekker over de weg met de vele bochten, aangezien we nog naar Cabo de la Nao wilden. Hierover had ik iets gelezen in een boekje over de Costa Blanca, geleend van de buurman op de camping, dat het hier erg mooi was.

    Op deze rotspunt staat ook een vuurtoren (Faro). Eerst maar een drankje gedaan, want er moest ook geplast worden. Richting het zuiden, in de verte is ook de rots van Calpe nog te zien, kregen we een goed indruk van de steile kliffen, erg mooi gezicht. Daarna zijn we nog naar de vuurtoren gelopen, ondertussen de vesten aangetrokken, aangezien het erg winderig was en daardoor behoorlijk frisjes.

    Bij de vuurtoren had je wel een uitzichtpunt, maar hier was het niet zo spectaculair. Je zag alleen in de diepte de zee, de kliffen kon je niet zien. Wel had je een mooi uitzicht op de bebouwing bovenop deze bult.

    De terugweg naar de camping hebben we via de kustweg gedaan, wat ook een erg mooie weg is, constant op en neer met uitzicht op zee en de bebouwing. Op de camping koffie gezet en nog een poosje in de zon kunnen zitten. Je kunt wel merken dat je nog vroeg in het seizoen zit, zo rond 19.00-19.30 uur wordt het tijd voor de lange broek.  

    Temperatuur; 11 gr. tot 23 gr.

    Foto's; Xavia, Denia en Cabo de la Nao.

    KM's; 80

    Morgen; opruimen en ?? 






























    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!