Inhoud blog
  • LILOU IS TERECHT!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Heeft u Lilou gezien?
  • Zijn we weer!!
  • Komkommertijd
  • En ze gaat maar door
    Welkom op Max en Bente's weblog
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Diversen
  • Tielestek,Bea's blog
  • Doggish,waar honden zich op hun gemak voelen!
  • Verhuisdieren.nl:herplaatssite voor meerdere diersoorten
  • Goede site met diverse hondse tips enz
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Archief
  • Alle berichten
    Honden allerlei
  • Losloopgebieden in Nederland
  • Dogsincluded
  • Hondvriendelijk vakantiehuisje in Z-O Drenthe
  • Adressen van hondenuitlaatservices in heel Nederland
  • Hondenwereld:heel veel van en over honden
  • Duitse herplaatssite voor jachthonden
  • Voor honden giftige voedingsmiddelen
  • Het blog van Drent Boris en DSL Joep
  • Hulp bij huisdieren
    Categorieën
  • Antwoorden pollvragen (6)
  • De aanschaf van een hond (26)
  • Gezondheid (95)
  • Herplaatsingen (29)
  • In memoriam (16)
  • Opvoeding (46)
  • Vermiste honden (43)
  • Voeding (39)
  • Wandelingen (220)
  • Mijn favorieten
  • Bisquits4dogs:biologische hondenkoekjes
  • Islam Centrum,groot assortiment barfartikelen
  • Daarom liever geen voer van een groot bedrijf
  • Hulp bij huisdieren
  • Het blog van Drent Rinus
  • Het blog van Kiki's broer Kiet
  • Checlist pups die echter geen garantie voor een goede fokker geeft
  • Verzeker je huisdier
  • Hahnemannapotheek
    Max en Bente's weblog
    Belevenissen,verhalen en foto's van Kiki,mijn Drentsche Patrijshond
    Photobucket Met meer wetenswaardigheden over algemene hondse zaken.
    16-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dummyhappy
                                     Dummyhappy

    Dat ze het in zich heeft heeft ze natuurlijk al lang en breed bewezen maar het blijft leuk om te zien hoe dummyhappy Kiki nog steeds is.En vooral als je de dummy's afwisselt is het een feestje!Vandaag was de eendendummy aan de beurt (ooit weleens door een losloopgebied gelopen met een bijna niet van echt te onderscheiden nepeend in je hand?) en deze fotografe moest donders snel zijn om Kiki nog een beetje fatsoenlijk op de foto te krijgen nadat ze was weggestuurd om de dummy op te halen!Als de wiedeweerga ging ze weer!
    En ja,daar krijg je honger van dus ga je de dichtstbijzijnde boombast van een dode boom maar opeten als je thuis toch niks krijgt.Want ja,het everzwijn dat we van Jan hadden gekregen is opperdepop en verder is er alleen maar rauw vlees voorradig.......zielig he?




    16-06-2012 om 19:25 geschreven door Marian


    Categorie:Opvoeding
    15-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bang voor honden?Speel voor paal!
                  Bang voor honden?Speel voor paal!

    Vanmiddag kwamen we iemand tegen die verschrikkelijk bang voor honden was.Kiki en ik liepen daar gewoon toen er iemand aan kwam gelopen die zodra ze Kiki ontwaarde volslagen in paniek raakte en schreeuwde of ik haar niet bij me kon halen omdat ze vreselijk bang voor honden was.Door haar paniekerige gedoe werd Kiki natuurlijk getriggerd maar sprong gelukkig niet tegen haar op.
    Ik riep haar bij me en ze kwam meteen!Ze moest naast me gaan zitten en blijven omdat ik de mevrouw graag wilde vertellen dat ze door zo te zwaaien enzo een grote fout maakte en ook dat deed ze keurig.Brave hond was ze vervolgens!
    Het gezegde dat je hond niks doet werkt op zo'n moment namelijk niet want ik weet dat mijn hond niks doet maar dat weet de andere persoon nooit zeker,en al helemaal niet als die andere persoon bang is.Of die angst voor mij als eigenaar reëel is doet er op zo'n moment ook niks toe.Bang is bang,en je zult het maar zijn!Enfin,ik heb de mevrouw uitgelegd hoe het werkt bij honden (namelijk dat je erg interessant voor ze wordt als je gaat lopen zwaaien en schreeuwen) en haar gezegd dat ze-hoe eng het ook zal zijn voor haar-het beste voor paal kan spelen,de hond niet moet aankijken en de handen langs haar zij moet leggen.
    We konden dat lesje meteen in praktijk brengen doordat er een andere mevrouw met hond naderde.Een oude hond die alleen belangstelling had voor de nog steeds bij me zittende Kiki die ik op dat moment ook vrij gaf zodat ze voor haar idee niet onder mijn commando uit ging.Beide honden gingen even in de richting van de bange mevrouw die voor paal speelde (met de doodsangst in haar lijf) en kon zien dat het werkte.Nadat ze me bedankt had voor mijn begrip en uitleg gingen we allebei verder en kon Kiki nog even droog verder wandelen en speuren naar de dummy die ik weg gelegd had voor haar.
    Ondanks dat het even een paar uur droog was was er verder weinig aan honds volk dat er rond liep namelijk,maar ja,wat wil je ook met een zomer die zich alleen in het oosten wenst op te houden?
    Wat ons betreft mag de weerman weleens liegen dat ie barst!En de weervrouw ook!




    15-06-2012 om 19:15 geschreven door Marian


    14-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijdelijke verloofde
                                     Tijdelijke verloofde

    Vanmorgen stonden hij en zijn bazin weer bij ons voor de deur:Kiki's tijdelijke verloofde Rinus!En dat was weer een feestje hoor.
    De hele godganse dag was het spelen,spelen,spelen en af en toe tussendoor slapen want ja,van al dat gespeel word je natuurlijk doodmoe.Omdat Rinus niet helemaal in orde is mag hij voorlopig even niet los lopen buiten,dus van een wandeling is niks gekomen maar gelukkig brengt ons onvolprezen omheinde losloopveldje altijd uitkomst!
    Wat is het fijn om iets dergelijks in de buurt te hebben.Honden kunnen er lekker eventjes los lopen zonder dat de baas zich zorgen hoeft te maken over wegloperij of wat dan ook.En er is voldoende overzicht.Voor Kiki is het heerlijk om eens in de week zo'n fantastisch speelmaatje voor zichzelf te hebben en Rinus zit (dachten we) bij een goede oppas terwijl zijn bazin aan het werk is.
    Wordt vervolgd!







    14-06-2012 om 19:42 geschreven door Marian


    13-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soms loopt het anders
                                Soms loopt het anders

    Nu zou dit een verhaaltje worden over een verwende Juffrouw Snorrepot aka Kiki die de keuze heeft uit 2 manden maar er altijd maar één gebruikt omdat die zo lekker zacht ligt.Dat kan in de 2e (en oudste) mand ook,maar dan moet je er niet altijd de kussens en dekentjes die erin liggen uit slepen.Want ja,dan wordt het een harde plastic bak.
    Maar soms lopen dingen anders en kom je op je wandeling een wel heel vreemde vogel tegen op de hei!Hij weerkaatste goed in de zon en lag vooral heel erg stil.Wat bleek?Het was een zweefvliegtuig dat daar om één of andere reden terecht was gekomen,maar gelukkig mankeerde de piloot voor zover bekend niks want die had deze bazin even tevoren gesproken zonder te weten dat het de piloot van een "verkeerd geparkeerd" zweefvliegtuig was.
    Nou ja,na het even van een afstandje bekeken te hebben zijn we maar lekker verder gelopen en kon Kiki weer eens proberen op weg naar China iets verder dan 10 cm te komen....





    13-06-2012 om 22:46 geschreven door Marian


    Categorie:Wandelingen
    12-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over kuiltjes,paneren en socialiseren
                   Over kuiltjes,paneren en socialiseren

    Het is een beetje een cryptische omschrijving,maar het beschrijft Kiki's dagje vandaag wel het beste!
    Mevrouw heeft zich vanmiddag tijdens ons loopje namelijk kostelijk geamuseerd met een Engelse Springer Spaniel van 15 weken die dus nog heeeeeelllllll veel moet leren,en Kiki werkte daar vandaag graag aan mee.We kwamen haar tegen in een klein parkje (waar ook zoals blijkt een prima oefenterreintje voor Kiki is) waar nog een paar mensen met honden waren.En wat had dat stel een lol samen!
    Springertje wist van geen ophouden en Kiki gaf graafles,vertelde Springertje dat dat toch echt haar kuil was en werd vervolgens zelf belaagd door een paar grote jongens.Prachtig om te zien en ik kan me nu weer iets beter voorstellen wat halfbroer Heros te verduren heeft van Lucy en Siebe (waar we vorig jaar zoals bekend logeerden) van Lobke!
    Enfin,de filmpjes mogen het zeggen.

    12-06-2012 om 19:06 geschreven door Marian


    Categorie:Wandelingen
    11-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het konijn is vervangen
                              Het konijn is vervangen


    Er lag hier al meer dan een jaar een konijn in de diepvries dat een aantal malen ontdooid is om te gebruiken bij Kiki's training om na gebruik weer in de vriezer te belanden.Dat kun je een paar keer doen maar dan begint het te stinken als je het ontdooit en dat was bij "ons" konijn langzamerhand ook zo.Het had misschien nog 1 keer gebruikt kunnen worden maar dan was het wel op geweest.
    Nu hebben we van iemand van het Drentenforum via Nettie een "nieuw" konijn gekregen en dat neemt de plaats van het oude nu in.
    Maar het moest eerst viavia hierheen komen;Nettie pikte het zaterdag j.l. ergens langs de snelweg op en haar vriezer zat al bomvol.Dus hebben we voor vandaag afgesproken voor een wandeling en kon het konijn van eigenaar verwisselen.We hebben een paar vliegen in één klap geslagen want Nettie had wat trainhulp nodig en ik wil met Kiki ook weer wat meer doen,dus dat hebben we ook gedaan.En ze kan nog steeds apporteren als de beste!Konijnen (levende) negeren was wel heel veel gevraagd maar toen ze er een spotte die net bewoog was ze met veel moeite terug te fluiten.En dat vindt deze bazin best knap!!!!
    Omdat de konijnen daar verder wel een feestje leken te vieren hebben we de honden maar aangelijnd want als ze daar met zijn zessen of zo op een veldje zitten te vergaderen is het een onbegonnen zaak om je hond daar langs te loodsen zonder riem.Voor deze bazin althans wel....






    11-06-2012 om 19:22 geschreven door Marian


    Categorie:Opvoeding
    10-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardige boswachters en Duitse Herdershonden
         Aardige boswachters en Duitse Herdershonden

    Over het algemeen komen we ze niet graag tegen in het bos want vaak betekent een ontmoeting met hen dat er een praatje gehouden wordt over bordjes,hond aanlijnen enzovoort:boswachters.Vanmiddag kwamen we er echter twee tegen die alleraardigst waren en zowaar niet boos waren toen ze een los lopende Kiki ontwaarden in een stuk bos waar ze aangelijnd moest zijn.Nou is het wel zo dat we ze tegen kwamen terwijl Kiki's bazin zich op 2 meter afstand van een bordje bevond dat ze echtechtecht niet gezien had omdat het zo klein was dat het gewoon niet opviel als je bezig bent met je hond en dan vooral om te zorgen dat ze geen rottigheid uithaalt.
    Nu doet Kiki dat natuurlijk niet,maar je weet maar nooit toch?
    Enfin,deze bazin werd gewezen op het losloopgebied,knikte braaf ja en amen,lijnde Kiki aan en vervolgde haar weg door het bos.Om Kiki natuurlijk een eind verderop waar het mocht weer lekker los te laten.
    Daar is een grote vijver en daar komen veel bazen met honden om ze lekker te laten darren en spelen.En toen kwamen we daar een Duitse Herdershond tegen die een prachtige stok had (in Kiki's ogen).....tsja,daar moest natuurlijk even wat van eigenaresse wisselen vond ze maar dat vond de DH dan weer niet.Er volgde een geluids-en gevechtsloze strijd die Kiki op het eind verloor.Zoals het Nederlands elftal aan het eind eigenlijk altijd van Duitsland verliest zeg maar.
    Na een fijne wandeling van een paar uur zijn we dan weer richting huis gegaan,maar niet zonder Kiki nog even bij een bordje te hebben laten poseren....





    10-06-2012 om 19:50 geschreven door Marian


    Categorie:Wandelingen
    09-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gewaarschuwd mens
                           Een gewaarschuwd mens

    Zoals wel bekend geacht mag worden barst het op de Veluwe van de wilde zwijnen en aangezien wij aan de rand van de Veluwe wonen zitten ze ook in de bossen waar wij vaak lopen.Op en om het Rozendaalse veld zitten er veel en je kunt vaak wroetplekken zien als ze langs geweest zijn.Op onze route zie je ze ook veel,dus als je hier in het bos loopt kun je je maar beter gewaarschuwd achten en radarogen op steeltjes hebben.
    Vanmiddag liepen we dus ook in het bosgedeelte van het Rozendaalse veld toen zowel Kiki als ik ineens iets hoorden dat op een gillend zwijn leek en een blaffende hond.Zwijnenalarmfase 1 dus,want meestal betekent zoiets dat de hond achter een zwijn aan zit.
    Even verderop lag een jas die van een mevrouw bleek te zijn die ineens met een aangelijnde Duitse Herder uit het struweel tevoorschijn kwam.De hond was toen ze op dat pad liepen en met een bal speelden ineens naar iets bewegends gerend dat een eindje verderop in het bos was en dat iets bleek een jong zwijn te zijn!
    Dat jonge zwijn werd vergezeld door zijn moeder zodat de volgorde in het bos jong zwijn>>>hond>>>mama zwijn was!Deze hond had alle geluk van de wereld want zwijnen zijn heel goed in staat een hond te doden door hem of haar te spiesen of verstikken en de ribbenkast in elkaar te drukken.
    Gewaarschuwd door dit voorval zijn we verder gelopen maar wél met radarogen op steeltjes en een Kiki die op het pad gehouden werd!!
    Bezoekers van het Rozendaalse veld zijn dus weer eens gewaarschuwd:ze zitten er echt!Ook in het hondenlosloopgebied!!!






    09-06-2012 om 19:31 geschreven door Marian


    Categorie:Wandelingen
    08-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo warm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zo warm

    Nou zijn Drentsche Patrijshonden van zichzelf over het algemeen geen waterratten en Kiki is daar geen uitzondering op,alhoewel ze gemakkelijker het water in stapt dan voorgangster Bente.Maar vanmiddag verbaasde ze me weer eens en dat is niet voor het eerst.
    We waren lekker op de hei aan het wandelen waar het leek of daar iemand een föhn aan had gezet;er stond een aardig briesje maar dat was wel een warm briesje.Ja,en als je dan her en der verwoed geprobeerd hebt om naar China of Australië te komen dan krijg je het warm.Heel erg warm zelfs.
    De bazin had zelfs trek in een slok water maar dom genoeg niks meegenomen.Honden hebben daar echter geen problemen mee als het kort daarvoor nog geregend heeft want dan ga je je dorst gewoon lessen in een of andere modderpoel.Daar kun je trouwens ook heerlijk afkoelen en dat weten ze van nature al.
    Maar tot nog toe deed Kiki dat alleen door in zo'n poeltje te gaan staan,en er als ze er dan uit stapte in te gaan plassen.Lekker fris dus!
    Vanmiddag had ze het blijkbaar echter zo warm dat ze zich er maar helemaal in vlijde en vanuit die positie een oud Keeshondje ging bekijken van een afstandje.Keesje wist nog niet dat het vriendelijk vlees in de kuip had en bleef ook nog even staan,maar na wat vriendelijke groetjes van Kiki en vice versa gingen ze allebei verder,een verbaasde bazin (want Kiki die in een plas gaat liggen???)achterlatend.


    08-06-2012 om 19:27 geschreven door Marian


    Categorie:Wandelingen
    07-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'K sal jou he,'k sal jou krij
                       'K sal jou he,'k sal jou krij!

    Nou is Afrikaans natuurlijk niet de spreektaal hier maar de titel zegt misschien wel goed hoe het hier vandaag was.Rinus was namelijk sinds een hele poos weer eens hier en dat was voor Kiki en hem een klein feestje!
    Meteen bij het binnen komen vanmorgen begon het gedonder al en dat is zo gebleven tot de lunch.Zo ongeveer dan,want een time out was wel op zijn plek.
    Een eind verderop in de middag ben ik dan nog even met ze naar een omheind losloopveldje geweest omdat ik Rinus nog niet los durf te laten lopen in het bos maar ik heb zo het idee dat dat weleens vlot kan veranderen aangezien meneertje een stuk rustiger in zijn bol is geworden!
    Hij is nu alweer thuis bij zijn bazin maar wat hadden Kiek en hij vandaag een lol!
    Een kleine impressie geven foto's en filmpje....







    07-06-2012 om 19:16 geschreven door Marian


    06-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeiknatte mislukte koeien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen                         Zeiknatte mislukte koeien

    Zeiknat en mislukt als koe.Zo kun je Fosko en Kiki wel noemen als je het bijbehorende filnpje even bekijkt.
    We hadden voor vandaag afgesproken met Mary en Fosko op het Rozendaalse veld omdat Mary en ik de vleesvoorraad weer aan wilden vullen en wij beiden op dit moment eigenlijk krap in de vriesruimte zitten.Dus had ik met Josee (van Cliff) afgesproken daar een lading Lotgering vlees en knars op te halen om dan daar vandaan door te rijden naar de hei zodat ik Mary haar deel kon overhandigen.Zo hebben we allebei weer een voorraadje en hoefden we geen heel krat te nemen.
    Josee woont dicht bij ons en Mary heeft geen verkooppunt in de buurt,dus hebben we het zo opgelost.Kan heel goed,en Fosko en Kiki konden ook lekker samen over de hei rausen wat ze dan natuurlijk ook gedaan hebben;na de wandeling en een maaltijd lag hier een hondje een poos heerlijk in haar mand te dromen over muizenholletjes en wat dies meer zij!
    Totdat......het vlees overgedaan werd van de piepschuimen box in de vriezer want toen was ze inene weer klaarwakker en alert.Ik vraag me weleens af hoe honden dat toch kunnen.Zal nog wel ergens in hun instinct zitten of zo.

    06-06-2012 om 14:58 geschreven door Marian


    05-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kort maar krachtig
    Klik op de afbeelding om de link te volgen                         Kort maar krachtig

    Zo was het loopje van vandaag te noemen;er was geen gelegenheid voor een lange wandeling maar voor een keer kan dat ook best.En helemaal als je onderweg een heerlijke,lieve hond als Simba tegen komt!Simba is een Labradorreu van een jaar of 2,dus die wil wel met zo'n wildebras als Kiki toch wel kan zijn spelen.
    En dat ze dat gedaan hebben maakt het filmpje wel duidelijk....
    Dat je daar honger van krijgt is logisch en dus stond er vandaag thuis behalve een ladinkje spiervlees een bord konijndelen te wachten die ze echter niet allemaal ineens krijgt.
    Zoals ze op de foto staan is het veel te veel om in een keer op te eten want dan zou ze omdat er spiervlees bij moet wel een heeeeeeeeeeeeel grote maaltijd ineens krijgen.Nee,deze hoeveelheid krijgt ze over een dag of drie verdeeld met vlees erbij.
    En reken maar dat dat er goed in gaat!!!

    05-06-2012 om 19:09 geschreven door Marian


    04-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed opgedroogd door de APK
                    Goed opgedroogd door de APK

    Zoals auto's vanaf hun 3e levensjaar door de APK gaan is Kiki dat vandaag bij de dierenarts gegaan.Het was tijd voor de herhaling van de complete entingscocktail en dus zijn we vandaag naar tante dokter gegaan die haar meteen even helemaal nagekeken heeft.En ze kwam er goed doorheen!
    "Zo,díe is mooi opgedroogd!" was het eerste wat we hoorden toen we in de spreekkamer stonden,en dat is altijd leuk om te horen toch?
    Haar hart is beluisterd,de anaalklieren zijn geleegd,haar gewicht is gecontroleerd (dat is nu 24,8 kilo) en nadat de enting was gedaan konden we in principe het pand weer verlaten.
    In principe,want we praatten natuurlijk nog eventjes en toen bleek dat de hond van de dokter komende zondag op tv komt in een kinderhorrorserie van de K.R.O!
    Hij speelt daarin een wolf die een karkas wegsleept.Het is echter natuurlijk geen wolf maar een Tsjechische wolfshond en die lijken voor kinderen (en ook voor veel volwassenen) nou eenmaal heel erg op een wolf.
    Omdat we toch al een eind in de richting waren hebben we de neus van de auto na het doktersbezoek richting bos gezet waar ons een regenachtige wandeling wachtte.Nou ja,dat heeft één voordeel en dat is dat het heerlijk rustig is.....





    04-06-2012 om 19:26 geschreven door Marian


    Categorie:Gezondheid
    03-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bodi is terecht!!!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen                               Bodi is terecht!!!!!

    Ruim een week geleden stond hier een oproep om uit te kijken naar Bodi die na een onverwachte donderklap was weggelopen vanuit Park Angerenstein in Arnhem
    En er is goed nieuws want Bodi is terecht!!!
    Hij is blijkbaar zo vreselijk geschrokken dat hij helemaal naar Bennekom is gelopen en ernstig vermagerd door kinderen is gevonden.Na controle van de chip bleek het om Bodi te gaan die dus weer herenigd is met zijn eigenaren.
    Hoera!!!!

    03-06-2012 om 12:14 geschreven door Marian


    Categorie:Vermiste honden
    02-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsoor
                                        Lamsoor

    Kiki heeft vandaag weer eens iets nieuws aan haar menu toegevoegd:een gedroogd lamsoor!Gisteravond had ik er een paar meegekregen voor haar en vandaag was dus de eettest.Nou,zoals gewoonlijk had ze daar geen enkele moeite mee en at ze het graag.
    Ze griste het zowaar bijna uit mijn handen toen ik er haar een voorhield....maar ja,ik ben eigenlijk ook niks anders gewend van mijn Belgische madammeke.Zodra je haar iets voorzet gaat het op.Zo gaat dat bij haar behalve als het om het restant van puppypap gaat.
    Soms is zo'n alleseetster wel fijn,maar soms toch ook niet want het betekent ook dat ze buiten vanalles opeet wat haar voor haar bek komt.
    Vanmiddag was dat bijvoorbeeld een muis die al een poosje niet meer onder ons was.
    We waren vanmiddag trouwens in een stuk bos waar ze nog nooit geweest was en dat was erg spannend voor haar.Ze heeft de rand ervan goed onderzocht en uitgekamd.Wat trouwens niet inhoudt dat ze ver weg was want oh oh je mocht de bazin eens kwijt raken!
    Die speelt nog wel eens verstoppertje door zich achter een boom te verschuilen maar dat heeft Kiki door;ze rent terug en als ze haar niet ziet gaat haar neus aan het werk waarna ze de bazin in no time terug heeft gevonden.
    Toch maar eens wat moeilijker maken,dat spelletje...
    Dat je van zulks dorst krijgt moge duidelijk zijn en de eerste de beste plas die ze tegen kwam werd dan ook van harte verwelkomd.











    02-06-2012 om 19:48 geschreven door Marian


    Categorie:Wandelingen
    01-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord pollvraag 1-6-'12
                        Antwoord pollvraag 1-6-'12

    De VN traden in 1945 in werking.

    01-06-2012 om 23:31 geschreven door Marian


    Categorie:Antwoorden pollvragen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkgasten
                                      Parkgasten

    Omdat morgen de Dag van het levend erfgoed hier in de buurt gehouden wordt (ga als u kunt eens kijken;het is erg leuk!!!) zijn we maar eens gaan kijken naar de opbouw.Nee,we zijn NIET nieuwsgierig!!!
    Jammergenoeg zal de Drent dit jaar schitteren door afwezigheid voor zover ik weet:vorig jaar hebben wij de honneurs waargenomen met Roswitha en nog een aantal andere mensen maar dit jaar kunnen we niet.
    Blijkbaar heeft de vereniging ook niemand bereid gevonden om een standje te bemannen en uitleg over ons prachtige ras te geven.
    Jammer,wederom een gemiste kans.
    De vrijwilligers die de hele boel regelen,opzetten enz hebben in elk geval hun best gedaan en als het wordt zoals vorig jaar wordt het weer een leuke boel.
    Wat ook erg leuk was (vooral voor Kiki) was dat we 2 meisjes tegen kwamen die in eerste instantie om een vuurtje voor een sigaret vroegen,maar in 2e instantie zich toch maar even met Kiki gingen bezighouden.
    En die liet zich die aandacht maar wat graag welgevallen want ja,aandacht krijgt ze thuis natuurlijk nooit en wat je krijgt is meegenomen!
    Na een poosje moesten de meisjes echter weer verder en moest ze het weer alleen met haar bazin doen.Ook niet erg want aandacht is aandacht en als de bazin je dan ook nog een verloren zoek laat doen is je dag weer top als je hond bent en Kiki heet!







    01-06-2012 om 19:17 geschreven door Marian


    Categorie:Wandelingen
    31-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De goodybag en wederom een link toegevoegd
        De goodybag en wederom een link toegevoegd

    Zoals wellicht nog wel bekend werd Kiki begin april j.l. voor het eerst loops en ging ons weekendje in Drenthe daardoor niet door.
    Belangrijk onderdeel van dat weekendje was de Drentenforumdag waarvoor organisatrices Sonja,Saskia,Margreet en Monika een berg werk hadden verzet.Maar ja,een loopse dame tussen zoveel knappe Drentenjongens is ook geen optie.
    Degenen die wél konden komen hadden een grote goodybag meegekregen en ze vonden het jammer dat Bea (die ook onverwacht niet kon) en ik er geen kregen.Maar geen nood;want er woont meestal wel iemand die hem dan mee kan nemen!
    En zo kwam onze goodybag dus in Oosterbeek terecht waar hij een poos bij Nettie heeft gestaan.En aangezien we gisteren met een groep gingen wandelen had ze eraan gedacht om hem mee te nemen.En wat was hij goed gevuld!!!
    Kiki  heeft er al van gesmuld,want er lag een oor van het een of ander in en ja,dat vroeg erom om opgepeuzeld te worden wat ze dan ook met overgave deed!

    En nog even iets anders:er is wederom een link aan het blog toegevoegd en wel die van De gebeten hond waar een aantal goede tips op staan voor hondeneigenaren.Hij staat aan de linkerkant van het blog onder het kopje "diversen".




    31-05-2012 om 19:11 geschreven door Marian


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Link toegevoegd
                                      Link toegevoegd

    Er is weer een link toegevoegd aan het blog,namelijk die van verhuisdieren.nl
    Verhuisdieren.nl zet zich in voor het succesvol herplaatsen van meerdere soorten huisdieren en helpt mensen die op zoek zijn naar een herplaatser zoeken naar een goede match.
    Klik op de link die aan het linkermenu (onder Tielestek) is toegevoegd voor meer info.

    31-05-2012 om 11:55 geschreven door Marian


    Categorie:Herplaatsingen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord pollvraag 30-5-'12
                     Antwoord pollvraag 30-5-'12

    Qat is een drug.

    31-05-2012 om 00:07 geschreven door Marian


    Categorie:Antwoorden pollvragen


    Foto

    Foto

    Welkom op Max en Bente's weblog
    Mijn naam is Marian en ik ben dit blog in april 2010 begonnen.Toen waren zowel Max als Bente er nog,maar vanaf nu zal alleen Kiki de hondse bevolking van dit blog vertegenwoordigen omdat zowel Max als Bente inmiddels overleden zijn.
    Bente moest ik op 23-11-2010 laten gaan en Max op 11-4-2011.
    De naam van het blog blijft ter ere van Max en Bente het zelfde,maar de hoofdrolspeelster is veranderd.

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 12-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010

    Categorieën
  • Antwoorden pollvragen (6)
  • De aanschaf van een hond (26)
  • Gezondheid (95)
  • Herplaatsingen (29)
  • In memoriam (16)
  • Opvoeding (46)
  • Vermiste honden (43)
  • Voeding (39)
  • Wandelingen (220)

  • Willekeurig SeniorenNet.nl Blogs
    dorien
    blog.seniorennet.nl/dorien
    Mijn favorieten
  • Barfplaats
  • Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland
  • Hondenbescherming
  • Dierenasielen
  • Drentsche Patrijs-en andere Staande Jachthondenforum
  • Hondenschoenen
  • Hond en handicap consultancy
  • Het Bas en Belleblog
  • Het grootste hondenforum van Nederland
  • De rijdende dierenarts

    Mijn favorieten
  • Belgische rasvereniging van de Drentsche Patrijshond
  • Amerikaanse rasvereniging van de Drentsche Patrijshond
  • Deense rasvereniging van de Drentsche Patrijshond
  • Nederlandse rasvereniging van de Drentsche Patrijshond
  • Paws
  • Dierenthuis(Nederl.opvang voor kansloze honden en katten
  • Hondenherplaatsing
  • Opsporing vermiste huisdieren
  • Dierenhulp Cadiz

    Hondenvoeding (vers vlees)
  • Barf
  • Informatieve site over natuurlijk voeden van uw hond
  • Kivo petfood
  • Barfplaats
  • Carnibest
  • Smuldier
  • Bibi
  • Duck
  • Energique
  • Vers (diepvries) vleesvoeding in Belgie

    Mijn favorieten
  • Farmfood
  • Biofood
  • Drent Arcil
  • Drent Kyra
  • Sarah en Teuntje
  • Thessa
  • Stop broodfok!(verhalen enz over broodfok)
  • Dierenambulances in Nederland
  • Wereldpootjes
  • De hondenbrokvergelijksite

    Mijn favorieten
  • Meldpunt voor moederloze pups
  • Beste maatjes:stichting
  • Het eerste Nederlandstalige dove hondenforum
  • Forum met veel wetenswaardigheden over epilepsie bij honden
  • De blauwe hond,een interactief computerspel voor ouders en kinderen.
  • Lotgering vers vlees voor de hond
  • Het bottendocument:onontbeerlijk bij barfen
  • Barfnatuurlijk
  • Heel veel hondse links

    Vers vlees voeding
  • Proefdiervrije diervoeding
  • Barfmenu (naam dekt lading niet helemaal want is geen barf)
  • Zelf hondenkoekjes bakken
  • Vakantiehuisjes waar u mét meer honden welkom bent
  • Informatieve site over Degeneratieve Myelopathie bij honden
  • itleg over het geriatrisch vestibulair syndroom
  • Buz,informatieve site over adoptie van (zwerf)honden uit de diverse buitenlanden
  • Hier komt het bontkraagje van uw jas wellicht vandaan!Schokkende filmpjes en foto's!
  • De kynologie op de korrel genomen
  • Kon.sophiaver. ter bescherming van dieren

    Blog als favoriet !

    Foto

    Categorieën
  • Antwoorden pollvragen (6)
  • De aanschaf van een hond (26)
  • Gezondheid (95)
  • Herplaatsingen (29)
  • In memoriam (16)
  • Opvoeding (46)
  • Vermiste honden (43)
  • Voeding (39)
  • Wandelingen (220)

  • Categorieën
  • Antwoorden pollvragen (6)
  • De aanschaf van een hond (26)
  • Gezondheid (95)
  • Herplaatsingen (29)
  • In memoriam (16)
  • Opvoeding (46)
  • Vermiste honden (43)
  • Voeding (39)
  • Wandelingen (220)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!