Inhoud blog
  • LILOU IS TERECHT!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Heeft u Lilou gezien?
  • Zijn we weer!!
  • Komkommertijd
  • En ze gaat maar door
    Welkom op Max en Bente's weblog
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Diversen
  • Tielestek,Bea's blog
  • Doggish,waar honden zich op hun gemak voelen!
  • Verhuisdieren.nl:herplaatssite voor meerdere diersoorten
  • Goede site met diverse hondse tips enz
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Archief
  • Alle berichten
    Honden allerlei
  • Losloopgebieden in Nederland
  • Dogsincluded
  • Hondvriendelijk vakantiehuisje in Z-O Drenthe
  • Adressen van hondenuitlaatservices in heel Nederland
  • Hondenwereld:heel veel van en over honden
  • Duitse herplaatssite voor jachthonden
  • Voor honden giftige voedingsmiddelen
  • Het blog van Drent Boris en DSL Joep
  • Hulp bij huisdieren
    Categorieën
  • Antwoorden pollvragen (6)
  • De aanschaf van een hond (26)
  • Gezondheid (95)
  • Herplaatsingen (29)
  • In memoriam (16)
  • Opvoeding (46)
  • Vermiste honden (43)
  • Voeding (39)
  • Wandelingen (220)
  • Mijn favorieten
  • Bisquits4dogs:biologische hondenkoekjes
  • Islam Centrum,groot assortiment barfartikelen
  • Daarom liever geen voer van een groot bedrijf
  • Hulp bij huisdieren
  • Het blog van Drent Rinus
  • Het blog van Kiki's broer Kiet
  • Checlist pups die echter geen garantie voor een goede fokker geeft
  • Verzeker je huisdier
  • Hahnemannapotheek
    Max en Bente's weblog
    Belevenissen,verhalen en foto's van Kiki,mijn Drentsche Patrijshond
    Photobucket Met meer wetenswaardigheden over algemene hondse zaken.
    11-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wederom Dappere Dodo
                             Wederom Dappere Dodo

    Zoals iedereen intussen wel weet is Kiki waar het zwemmen betreft bepaald geen kampioene,maar een Dappere Dodo is ze wel!
    Want vandaag ging de voerdummy mee op de wandeling en voor voer doet ze veel.Heel veel!
    Daarvoor springt ze zelfs een sloot in (nou ja,springen?Het was mee minder voorzichtig dan anders erin stappen) om hem vervolgens aan de andere kant op te halen.En met plezier!!!
    Er was vandaag verder eigenlijk niet zoveel te spelen voor haar dus deze bazin was blij de voerdummy bij zich te hebben en intussen ook wat te kunnen trainen op onze manier.
    Zo heel langzamerhand komt het op afstand gaan zitten er ook in!Nu daar nog een fluitsignaal aan vast plakken en dan kan ze het.
    Dan weet ze in elk geval wat daarmee bedoeld wordt.Of het dan ook uitgevoerd wordt is een tweede,want die banaantjes he????






    11-07-2012 om 20:08 geschreven door Marian


    Categorie:Opvoeding
    16-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dummyhappy
                                     Dummyhappy

    Dat ze het in zich heeft heeft ze natuurlijk al lang en breed bewezen maar het blijft leuk om te zien hoe dummyhappy Kiki nog steeds is.En vooral als je de dummy's afwisselt is het een feestje!Vandaag was de eendendummy aan de beurt (ooit weleens door een losloopgebied gelopen met een bijna niet van echt te onderscheiden nepeend in je hand?) en deze fotografe moest donders snel zijn om Kiki nog een beetje fatsoenlijk op de foto te krijgen nadat ze was weggestuurd om de dummy op te halen!Als de wiedeweerga ging ze weer!
    En ja,daar krijg je honger van dus ga je de dichtstbijzijnde boombast van een dode boom maar opeten als je thuis toch niks krijgt.Want ja,het everzwijn dat we van Jan hadden gekregen is opperdepop en verder is er alleen maar rauw vlees voorradig.......zielig he?




    16-06-2012 om 19:25 geschreven door Marian


    Categorie:Opvoeding
    11-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het konijn is vervangen
                              Het konijn is vervangen


    Er lag hier al meer dan een jaar een konijn in de diepvries dat een aantal malen ontdooid is om te gebruiken bij Kiki's training om na gebruik weer in de vriezer te belanden.Dat kun je een paar keer doen maar dan begint het te stinken als je het ontdooit en dat was bij "ons" konijn langzamerhand ook zo.Het had misschien nog 1 keer gebruikt kunnen worden maar dan was het wel op geweest.
    Nu hebben we van iemand van het Drentenforum via Nettie een "nieuw" konijn gekregen en dat neemt de plaats van het oude nu in.
    Maar het moest eerst viavia hierheen komen;Nettie pikte het zaterdag j.l. ergens langs de snelweg op en haar vriezer zat al bomvol.Dus hebben we voor vandaag afgesproken voor een wandeling en kon het konijn van eigenaar verwisselen.We hebben een paar vliegen in één klap geslagen want Nettie had wat trainhulp nodig en ik wil met Kiki ook weer wat meer doen,dus dat hebben we ook gedaan.En ze kan nog steeds apporteren als de beste!Konijnen (levende) negeren was wel heel veel gevraagd maar toen ze er een spotte die net bewoog was ze met veel moeite terug te fluiten.En dat vindt deze bazin best knap!!!!
    Omdat de konijnen daar verder wel een feestje leken te vieren hebben we de honden maar aangelijnd want als ze daar met zijn zessen of zo op een veldje zitten te vergaderen is het een onbegonnen zaak om je hond daar langs te loodsen zonder riem.Voor deze bazin althans wel....






    11-06-2012 om 19:22 geschreven door Marian


    Categorie:Opvoeding
    15-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehoorzaamheidscursus gezien door de ogen van een hond
     Gehoorzaamheidscursus gezien door de ogen van een hond

    Zo'n twee jaar geleden is het al eens hier geplaatst maar gezien de puppyboom in Drentenland plaats ik hem weer.
    Nieuwbakken puppyeigenaren:zet u schrap!Dit kan ook u overkomen!!!

    GEHOORZAAMHEIDSCURSUS DOOR DE OGEN VAN DE HOND GEZIEN

    Als de baas je niet meeneemt naar een gehoorzaamheidscursus, doe er dan wat aan.
    Wees bijvoorbeeld zo ongehoorzaam, dat hij je er vanzelf mee naar toe neemt.
    Als je niet op een gehoorzaamheidscursus zit heb je niet geleefd. Je ontmoet er meiden, en als je er zelf een bent, ontmoeten de jongens jou.
    Je baas komt er om te leren hoe hij met je moet omgaan, om een goede geleider te worden. Het eerste wat je baas leert is, dat, als je wegrent, het er niet toe doet wat je doet, als je uiteindelijk maar terugkomt en bij hem gaat zitten. Je wordt niet gestraft, want als je wel gestraft wordt kom je de volgende keer niet, snap je? Ga altijd pas terug naar de baas als je zelf klaar bent. Ga naast hem zitten, kijk hem onschuldig aan, en zie, zijn bloeddruk stijgt al!
    De oefeningen, zoals je baas denkt ze te moeten doen, worden je dood, maar met wat eigen variatie kan je eindeloos spelen en je eigen punten scoren.

    OEFENING.
    1-VOLGEN AAN DE LIJN.
    Nogal onderdrukkend. Laat je hoofd hangen en loop zo langzaam als je kunt. Dan, zonder waarschuwing, spring je vooruit met alle kracht die je hebt. Als je baas voorover valt, scoor je zeker 20 punten!

    2-LOS VOLGEN.
    Iedereen rent weg, dus jij ook. Je moet lekker hard rennen, zodat je nooit gepakt kan worden. Buiten roept de natuur. Dit geeft je een rotsvast alibi en je baas ziet eruit als iemand die vergeten is op je te letten toen de les begon. Pas als je zin hebt ga je terug naar de baas.
    Ga met uitgemeten precisie naast hem zitten en lach vriendelijk naar hem. Voor iedere minuut in vrijheid krijg je 5 punten.

    3- KOMEN OP BEVEL.
    Je baas loopt weg. Laat hem gaan…..maar als hij zich omdraait en jou roept, doe je net of je doof bent, of je laat hem zien hoe goed je kan blijven. Kijk alle kanten op, behalve DE ZIJNE. Dan, als je iets interessants ziet, ga er op af en onderzoek het.
    Ga dan, wanneer het je uitkomt, terug naar je baas, HET LIEFST HUILEND EN MET JE OREN IN JE NEK. Dit zal de andere bazen overtuigen dat die van jou een stiekeme hondenbeul is, en hij verliest onmiddellijk zijn gezicht in de groep. Ga in geen geval voor hem zitten, omdat je dan toch om hem heen moet. Ga er van uit dat je gelijk aan de voet moet en kijk onverschillig.
    Als je baas zijn stem kwijt is scoor je 25 punten!

    4-APPORTEREN.
    Kijk hoe je baas een houten apporteerblok weggooit met gepast interesse. Haal het in GEEN GEVAL … hij gooit het dan namelijk nog een keer weg. Als hij dat stukje hout zo nodig wil hebben, gaat hij het zelf maar halen. Zo help je hem trainen geen dingen weg te gooien die hij zelf graag wil hebben.
    Variatie; Ga er op af met enthousiasme, ruik eraan. Lach naar je baas, en kom terug zonder het ding. Dit maakt hem nog bozer. Herhaal het zo vaak als je baas het wenst. Je scoort steeds 5 punten als je baas het blok apporteert.

    5-ZIT.
    Ga in geen geval echt zitten. Ze trainen altijd op natte grond. Het doberman standje is goed genoeg je mag enkele centimers boven de grond blijven hangen. Vanuit deze positie kan je ook het snelst wegsprinten zonder aarzeling. Je scoort 5 punten voor elke succesvolle hurkzit'.

    6-LIGGEN.
    Hier wordt je geacht te gaan liggen. Met enige oefening kun je meters schuiven op je buik om andere deelnemers te bereiken: als ze opstaan kruip je weer terug. Als je zeker 5 minuten uit het zicht van je baas kan rommelen, scoor je 30 punten.

    CONCLUSIE:
    Doe soms een oefening zonder waarschuwing PERFECT. Zo zal je baas denken dat de vorige fouten zijn schuld waren en de onnozele hals neemt je week na week mee naar de training! Veel plezier. . .






    15-05-2012 om 19:21 geschreven door Marian


    Categorie:Opvoeding
    01-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 Meter
                                         10 Meter

    Nu poedelt Kiki wel lekker rond in het water en achter de nepeend die vaak mee gaat wil ze ook graag aan om op te halen,maar dan wél graag niet verder dan 5 meter ver in het water gooien graag,want dan kan ze er tot aan haar buik in het water wadend wel bij komen.
    Maar.....het is de bedoeling dat ze leert dat ze echt moet zwemmen om hem te pakken te krijgen en dus moet ie verder het water in.
    En als zo'n dure nepperd weg zou drijven zou dat dood-en doodzonde zijn.En dus komt hij in het vervolg aan een langer touw.Eentje van 10 meter,dus vandaar de titel.
    Vanmiddag zijn we dat samen wezen kopen en nu moet er nog even een musketonhaak en een handvat aan gemaakt worden.Is geen moeite;de haak kun je er zo aan knopen en het handvat gaat met pekdraad gemaakt worden.
    Ze vond het maar een kort uitje,maar het was gewoon even niet anders en morgen gaan we weer echt lekker ergens heen waar ze zich uit kan leven!
    En volgende week staat er nog iets leuks op het programma maar we laten de bloglezer wat dat aangaat nog lekker even in spanning!!!





    01-05-2012 om 17:22 geschreven door Marian


    Categorie:Opvoeding
    12-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Drent en water.....
                 Een Drent en water....

    Dat is over het algemeen geen kwestie van 1+1=2 om het maar zo te zeggen.
    Vorig jaar is Kiki in Ellertshaar wel in de plas geweest en kreeg ze zwemles van "juf" Laura maar dat vond ze wel genoeg denk ik.
    Het is gewoon geen waterrat maar wél een hond die graag apporteert.
    En soms botst dat.Bijvoorbeeld als haar bazin dan zo gemeen is geweest om een duif in het water te gooien en dan wel zo dat hij nét buiten van de kant af grijpen ligt te dobberen.
    Dan moet je wat als hond zijnde en als het linksom niet wil,dan maar rechtsom maar binnen komen zal hij!
    En dan staat de bazin dat met de telefoon te filmen en houdt de batterij er mee op.Zul je net zien.
    Maar ik lieg niet als ik zeg dat ze de duif echtechtecht uit het water heeft geapporteerd en netjes in handen vlijde!
    Het wordt nog weleens wat met dat meiske!

    12-03-2012 om 17:20 geschreven door Marian


    Categorie:Opvoeding
    03-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeilijker gemaakt
                    Moeilijker gemaakt

    Het voorjaar dient zich weer aan en dus wordt het weer wat aantrekkelijker om langer buiten bezig te zijn met Kiki.Natuurlijk hebben we de winter gewoon doorgetraind maar wel op een iets lager pitje.
    Gewoon de dummy weg gooien wordt een beetje erg simpel voor haar en dus maken we de oefeningen nu maar wat moeilijker.
    Vorig jaar deed Ita van Nettie nog regelmatig een markeerapport in het zicht van Cliff,Rinus en Kiki en blijkbaar heeft ze daar ruim voldoende van opgepikt om het zelf ook te kunnen.
    Vanmiddag heb ik een markeerapport voor haar gegooid terwijl zij op een goede 40-50 meter onaangelijnd zat te wachten en ook heel goed kon zien waar de dummies terecht kwamen.Dat is ook helemaal de bedoeling bij een markeerapport.
    En verhip......dummies weggooien,terug lopen,"Kiki apport!" en ze ging als een speer recht op de eerste dummy af!
    Afgeven,weer neerzetten,"Kiki apport!" en daar ging de speer weer!Recht op dummy nummer 2 af!!!
    Dat verdiende natuurlijk een extra beloning want ik vind dat erg knap van een hond die niet specifiek getraind wordt in een groep en het derhalve goed kan afkijken!!!
    Dat ze daarna af en toe banaantjes in haar lieve oortjes had zullen we voor 1 keer maar vergeten....




    03-03-2012 om 17:44 geschreven door Marian


    Categorie:Opvoeding
    01-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sleepje deel 2
                        Sleepje deel 2

    Zoals beloofd hier een filmpje van vanmiddag waarin Kiki weer een sleep loopt.
    Dit keer was hij wat moeilijker gemaakt maar dat maakt voor Kiki niks uit;ze vindt het vlees hoe dan ook.
    Wat een neus!!!!
    Die riem heb ik maar heel snel af gedaan om geen uitschuifarmen of zo te krijgen....

    01-03-2012 om 19:30 geschreven door Marian


    Categorie:Opvoeding
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sleepje
                                  Sleepje

    Toen ze 9 weken was kon ze het al:een sleepje lopen.
    Dus heb ik het een aantal keren met haar gedaan maar om het trainen leuk te houden heb ik het een beetje ingeruild voor het apporteren van kraaien,duiven enz.
    Maar ik vond het wel weer tijd worden voor een sleepje en dus vanochtend wat vlees in een kous gestopt en een de sleep uitgelegd.
    Nou,ik kan zeggen dat ze het nog niet vergeten is!!!!
    Ik heb er geen filmpje van gemaakt maar dat doe ik vanmiddag tijdens de wandeling wel weer zodat de bloglezer kan zien dat de het als een speer doet.Haar neus ging op de grond en stofzuigerde er zo op los dat deze bazin ski's had kunnen aantrekken en zelf niks had hoeven doen om vooruit te komen.
    Ter opleuking van dit berichtje echter zet ik weer even een filmpje neer dat gemaakt is toen Kiki 9 weken was en voor de tweede keer of zo een sleepje liep.

    01-03-2012 om 12:50 geschreven door Marian


    Categorie:Opvoeding
    07-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En maar socialiseren en de boel onderhouden
     En maar socialiseren en de boel onderhouden

    Nou is Kiki in haar puppytijd gesocialiseerd met van alles en nog wat maar dat wil niet zeggen dat je het daarna kunt laten versloffen.
    Zoals de ontmoeting met paarden bijvoorbeeld.
    Afgelopen week zijn we diverse keren langs een weitje gelopen waar paarden in staan,dus zou ze moeten weten hoe die er uitzien enzo.
    Maar die stonden vaak iets verder weg en soms gaan we ook naar een wandelplek waar een paar prachtige Zeeuwse of Belgische (het verschil ken ik niet) trekpaarden staan.
    En die blijken toch wel errug groot te zijn als je er dichtbij komt en er langs loopt!
    Dat vond Kiki althans wel want zie het filmpje om te zien hoe ze er op reageerde.
    Verder onderhouden we natuurlijk ook met deze bijna Siberische kou de jachteigenschappen en zoals gewoonlijk doet dat grietje dat met véél verve!Ze heeft er nog steeds lol in!

    07-02-2012 om 19:10 geschreven door Marian


    Categorie:Opvoeding
    31-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advocaatje leef je nog?
                    Advocaatje leef je nog?

    Wie kent het liedje over de papagaai niet?Ik wel,maar voor de gelegenheid hebben we het maar omgedoopt tot "advocaatje leef je nog?"
    En ja,het advocaatje leeft nog.Hier wel althans.
    Want de fles die nog over was van vorig jaar is heropend voor Kiki.
    Ze gedraagt zich in feite hartstikke goed,maar vindt het vuurwerk toch maar he-le-maal niks.Nou lijkt het soms ook alsof de 3e Wereldoorlog zijn intrede hier gedaan heeft omdat er regelrechte bommen af gaan dus dat je dan onrustig wordt is niet gek.
    Vanmorgen heeft ze al wat pens in de Kong gehad maar haar helemaal van het geknal afleiden lukt daar niet mee.
    Vanmiddag zijn we lekker met Hanneke en haar honden de hei op gegaan waar meer mensen met het zelfde idee liepen,dus madammeke is ruim 2 uur lekker bezig geweest met rennen en spelen waarna ze thuis een bak pens met een beetje advocaat heeft gehad.Daar kan geen dokterspil tegenop!
    Wij wensen alle bloglezers en hun dieren een goede jaarwisseling!







    31-12-2011 om 17:57 geschreven door Marian


    Categorie:Opvoeding
    28-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vast!
                                 Vast!

    Een echte jachthond geeft het apport netjes zittend voor de baas af en dat heeft een reden.Als een hond namelijk een nog levende prooi voor de voeten van de jager zou laten vallen is er kans dat het ziek geschoten dier de benen neemt en dus onnodig lijdt.
    Als de jager het in handen gevlijd krijgt kan die er meteen een eind aan maken.
    Kiki is nog niet zo ver.Ze apporteert keurig maar laat het apport vaak vlak voor je voeten vallen.
    Behalve de voerdummy,want ze weet dat ze als ze die laat vallen er geen beloning uit kan komen.Die wordt dus keurig in mijn handen gelegd.
    Vanmiddag zijn we lekker wezen wandelen in Mariendaal met Nettie,Rana en Ita en hebben we ook wat apportjes gedaan met alle honden.
    Ita en Rana geven het apport af zoals het hoort maar Kiki dus nog niet en hoe leer je haar dat aan,was mijn vraag.Dat heeft Nettie voor gedaan maar Kiki had weinig belangstelling.Werk aan de winkel dus!
    Meteen na de wandeling ben ik naar de Jumper gereden om wat snoepgoed te halen en bij de kassa kwam ik op het idee om haar het commando "vast" te leren met een zakje pensstaafjes.En jawel,na 2 keer had ze door wat er bedoeld werd en droeg ze het zakje netjes naar de auto!!
    Morgen gaan we het uitbreiden naar de voerdummy die ze mag vasthouden tijdens het uitlaatrondje.Vanaf morgen mag er vuurwerk verkocht worden en zal het geknal niet van de lucht zijn.
    Wie weet is ze dan zo druk met de voerdummy dat ze geen belangstelling heeft voor vuurwerk.Helpt u hopen?
    Marian.





    28-12-2011 om 18:44 geschreven door Marian


    Categorie:Opvoeding
    13-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze kan het wel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ze kan het wel:luisteren als er gefloten wordt maar doet het niet altijd meer.....de banaantjes groeien op dit moment heel aardig en dat is te merken.
    Nou ja,ze heeft er de leeftijd voor en als je het goed aanpakt moet het helemaal goed komen.Maar zo af en toe....
    Gisteren waren we in een park hier en dat is voor honden altijd een feest van geuren,andere honden,andere mensen enzovoort en dan is luisteren niet altijd je eerste prioriteit zeg maar.
    En dan is Kiki nog heilig bij sommige andere honden....
    Dat ze heel goed weet wat er verwacht wordt als er gefloten wordt bewijst het ene filmpje en dat haar dat niet altijd goed uit komt bewijst het andere,want wat rook het daar lekker!!!
    Veel te lekker om direct te komen toch???
    Maar oefening baart kunst en dus gaan we stug door met waar we mee bezig zijn en zo komen we er best wel.
    Vanmiddag staat er een ander feestje op het programma en gaan we onze opwachting maken op de verjaardag van een van de achterneven;mede in het kader van de kind/hond-en hond/kindverhouding gaat ze lekker mee en hoeft ze niet alleen thuis te blijven.

    13-11-2011 om 13:23 geschreven door Marian


    Categorie:Opvoeding
    11-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weinig goed garen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Er was volgens mjin bazin vandaag weinig goed garen met me te spinnen op de wandeling.
    Nou had ze om te oefenen ook het konijn uit de diepvries gehaald en dat was dus mee.Maar er was in het park waar we waren zó veel afleiding van andere geurtjes en ook nog kippen die voor me weg renden dat ik er echt mijn gedachten niet bij had!
    Enfin,mijn bazin werd niet boos op me hoor maar ik heb wel heel eventjes aan de lijn gelopen en ik moest L.U.I.S.T.E.R.E.N. vond ze......oei,dus het was wel gemeend zeg maar....
    Ter herinnering en om te bewijzen dat ik het echt allemaal wel kan plaatsen we de foto van de havik maar even....

    11-11-2011 om 17:08 geschreven door Marian


    Categorie:Opvoeding
    09-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We hebben weer getraind
              We hebben weer getraind


    Vorige week moest de training vanwege de kennelhoest afgezegd worden maar die is nu over,en dus konden we weer veilig (voor de andere honden) trainen in Mariendaal.
    En dat ging weer heel erg goed!!!!
    Nettie had een moeilijk apport weg gelegd in het bos en in dat bos liepen nog wat andere honden los waardoor er veel afleiding was.Maar Kiki - gek op apporteren - maakte daar korte metten mee door ondanks dat er een hond bij haar kwam snuffelen noest door te gaan met haar arbeid en het apport in één streep bij haar bazin te brengen!!!
    Knappe meid!
    Een markeerapport kwam ook zonder morren of gedoe weer binnen dus deze bazin kan weer met trots en een goed gevoel op vanmiddag terug kijken.
    Ook Cliff -die volgens mijn bazin toch echt Pokon door zijn voer krijgt- en Rinus deden het weer heel goed.
    Rinus zit op dit moment een beetje in de "ikhebbananeninmijnoren"-fase maar deed het ondanks dat toch ook heel goed.Annoek traint met hem op dit moment puur op succes,dus voor hem was het verloren apport iets minder moeilijk gelegd maar ook hij vond het snel en kwam het ook aardig snel naar Annoek toe brengen.
    Natuurlijk was er vóór en na de training tijd om te spelen en dat deden de honden dan ook met overgave.










    09-11-2011 om 18:03 geschreven door Marian


    Categorie:Opvoeding
    26-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puppy/pubertraining
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nou ja,laat dat "puppy" er maar af want dat zijn Rinus en Kiki niet meer.
    Vanmiddag was het weer zover:pubertraining op Mariendaal!En het was weer heel erg leuk en leerzaam!
    Kiki had haar kop er vandaag niet altijd bij;volgen?Wa's dah?
    Oh je bedoelt dat ik netjes naast je moet lopen? Nou vooruit dan,omdat je zo aandringt zal ik even net doen alsof ik weet wat je bedoelt en lopen we een paar achtjes.
    Daar tegenover gaat apporteren hartstikke goed en haalt ze zonder enig probleem en met het maken van mooie slagen een verloren zoekapport uit het bos om het vervolgens in één streep naar me toe te brengen.
    Ik wil graag de zitfluit goed leren gebruiken bij haar en daar hebben we dan ook aandacht aan besteed vandaag.Nettie legde alles uit en deed het ook voor met Ita wat ik gefilmd heb ter lering ende vermaeck maar vooral ter lering.
    Ook een markeerapport hebben we gedaan en nadat het eerste apport de mist in ging doordat mevrouw een feestje bouwde ging het tweede weer redelijk goed,we vallen dus en staan ook weer op.
    Als ze niet aan de beurt is is ze wel heel gespannen en nieuwsgierig naar de anderen aan het kijken wat natuurlijk een pracht van een foto oplevert!
    We komen er wel,Kiki en ik!

    From Puppypubertraining Mariendaal 2011-10-26

    26-10-2011 om 19:47 geschreven door Marian


    Categorie:Opvoeding
    13-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En weer allemaal goed!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En weer deden de hondjes het gisteren op de training het allemaal heel erg goed!
    Nadat we aangekomen waren op de afgesproken plek (die bijna elke week verandert) en alle honden (inclusief het 4-tal van Josee) even lekker met elkaar aan het rommelen waren geweest ging de les van start.
    We begonnen met gewoon volgen.En wat kan dan de houding van je hand een verschil maken!
    Kiki kan perfect volgen met volle aandacht voor mij maar dan moet ik mijn hand in de goede positie houden.Hou ik hem eventjes te hoog dan is haar aandacht voor mij meteen minder.
    Doe ik hem lager dan heeft ze 100% aandacht en volgt ze perfect met een los hangende lijn!Knappe griet!
    Na het volgen kwam de nep-Colt tevoorschijn en heeft Nettie "geschoten" en meteen een apport opgegooid om de honden de knal met een apport te laten associeren.Dat was een markeerapport.
    Aangezien de knallen niet zo hard waren kwamen er ook nog knaltouwtjes aan te pas en die knallen harder.Dat ging het zelfde : knal >>>>dummy weg>>>>hond haalt dummy op.
    Dat wil ik graag i.v.m. oud en nieuw waarop het hier in Nederland lijkt alsof de 3e wereldoorlog is uitgebroken vaker doen.Gisteren was het begin dus.
    En toen kregen we ook dé les van hoe de opstelling van de groep het terug brengen van het apport kan beinvloeden.
    Alle 3 de jonkies - Cliff,Rinus en Kiki - hadden moeite met het terug brengen.Totdat we van positie veranderden en de wachtende andere cursisten en Rana en Ita niet achter degene die aan de beurt was stonden maar terzijde ervan op een wat grotere afstand.Toen we dat deden ging het terug brengen aanzienlijk beter!
    Bij het vooruit sturen ging Kiki als een zonnetje en het verloren zoek had ze nu ook veel beter door dan bijv. bij de TT in Drenthe.Ze had maar een kleine aanwijzing nodig en toen ging ze ineens mooie slagen maken om vervolgens het apport in mijn handen te vleien!
    Ook Ita en Rana kwamen nog even aan de beurt met vooruit sturen en wat Ita betreft een verloren zoek die een ietsiepietsie te moeilijk was doordat ze geen verwaaiing kreeg.Maar ook dat apport kwam uiteindelijk binnen.
    Wat is het toch verschrikkelijk leuk om zo met je hond bezig te zijn en te zien hoe de oefeningen vruchten afwerpen!
    Vanwege de regen is de camera helaas thuis gebleven.

    13-10-2011 om 00:00 geschreven door Marian


    Categorie:Opvoeding
    12-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuurdoop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmiddag gaat het pas aangeschafte klappertjespistool dan eindelijk zijn vuurdoop krijgen in de zin van gebruiken waarvoor het bedoeld is.
    We gaan echt oefenen!
    Het ligt al klaar en om niet ook zoiets als onderstaand verhaal te krijgen blijft het in de tas tot het moment van gebruik;voor je het weet heb je de hele Hermandad achter je aan!

    "LEMMER – De politie heeft zondagmiddag op de afrit van de snelweg nabij Lemmer een 32-jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel en zijn 33-jarige vrouw aangehouden. Eerder die middag hadden getuigen de politie gewaarschuwd omdat ze meenden te zien dat de man met een vuurwapen rond liep op de Gruttostraat in Heerenveen.

    Na de melding gingen meerdere eenheden van de politie naar de betreffende straat. De 32-jarige man was net met zijn gezin richting het westen van het land vertrokken. Nabij Lemmer kreeg de bestuurder een stopteken. Het gehele gezin werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hen verteld wat de getuigen hadden gezien.

    De man gaf al snel toe dat hij met zijn neefje aan het spelen was geweest en dat hij daarbij een speelgoedpistool in zijn handen had gehad. Dit pistool werd aangetroffen in de woning in de Gruttostraat in Heerenveen. Van een afstand leek het inderdaad op een echt wapen en daarom was het ook wel te begrijpen waarom de getuigen de politie hadden gewaarschuwd. Tegen de man en vrouw werd geen proces-verbaal opgemaakt. Nadat alles was afgehandeld mochten ze het bureau dan ook weer verlaten."

    12-10-2011 om 10:28 geschreven door Marian


    Categorie:Opvoeding
    08-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine inhaalslag
    Vandaag even een kleine inhaalslag.
    Gisteren stond mijn eigen camera fijn thuis op tafel terwijl wij in Drenthe waren,maar mocht ik gelukkig foto's maken met de oude camera van een van de Monika's.
    Anderen hebben hem ook even gbruikt toen Kiki en ik aan de beurt waren voor de oefening en dus kunnen we bewijzen dat Kiki al heel goed kan apporteren!
    Dat was onder andere een verloren zoek van een konijnendummy zoals al verteld.
    Met wat hulp van Monika en mij heeft ze hem toch maar keurig binnen gebracht!

    Wat de Dobeywedstrijd betreft is er slecht nieuws;helaas zijn we daar niet in de prijzen gevallen.Maar volgende keer beter en alle stemmers hartelijk dank voor de moeite!

    Kiki is trouwens op apetrots op zus Kyra want die heeft gisteren haar diploma van de 2e puppycursus gehaald!
    Zus,van harte gefeliciteerd!
    Wat doen de BelleFerronnekes het goed hè?






    08-10-2011 om 11:27 geschreven door Marian


    Categorie:Opvoeding
    07-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer een Drents dagje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag zijn we weer eens richting Drenthe gegaan voor de zg.TT oftewel onofficiele trainingsdag van 2 internetfora.
    Dat gaat er altijd lekker onofficieel aan toe en je kunt zonder welke druk dan ook onder deskundige begeleiding oefenen.Vanwege het succes was de groep dit keer opgesplitst in een beginners-en een gevorderdengroep en natuurlijk zitten Kiki en ik in de beginnersgroep die geleid werd door Monika.
    Voordat we gingen trainen hebben we eerst onder leiding van Saskia een heerlijke boswandeling gemaakt in een stuk bos waar ook een kunstroute was.Omdat ik mijn camera vergeten was mocht ik van een andere Monika dan de al genoemde haar oude lenen (dank je wel Monika!!!)  en kan ik pas later foto's laten zien.
    Bij de training hebben we o.a. een verloren zoek gedaan.Kiki had geen idee van wat er verwacht werd van haar maar met wat hulp van Monika en mij kwam het konijn toch binnen!
    Knap hondje toch???????????????
    Monika kon ook aan mooie en goede konijnen-en hazendummy's komen en daarvan is er ééntje mee naar Arnhem gekomen zodat onze dummycollectie weer aardig uitgebreid is.
    Morgen doen we het maar weer even rustig aan..............

    07-10-2011 om 19:23 geschreven door Marian


    Categorie:Opvoeding


    Foto

    Foto

    Welkom op Max en Bente's weblog
    Mijn naam is Marian en ik ben dit blog in april 2010 begonnen.Toen waren zowel Max als Bente er nog,maar vanaf nu zal alleen Kiki de hondse bevolking van dit blog vertegenwoordigen omdat zowel Max als Bente inmiddels overleden zijn.
    Bente moest ik op 23-11-2010 laten gaan en Max op 11-4-2011.
    De naam van het blog blijft ter ere van Max en Bente het zelfde,maar de hoofdrolspeelster is veranderd.

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 12-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010

    Categorieën
  • Antwoorden pollvragen (6)
  • De aanschaf van een hond (26)
  • Gezondheid (95)
  • Herplaatsingen (29)
  • In memoriam (16)
  • Opvoeding (46)
  • Vermiste honden (43)
  • Voeding (39)
  • Wandelingen (220)

  • Willekeurig SeniorenNet.nl Blogs
    the_best_love_songs
    blog.seniorennet.nl/the_bes
    Mijn favorieten
  • Barfplaats
  • Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland
  • Hondenbescherming
  • Dierenasielen
  • Drentsche Patrijs-en andere Staande Jachthondenforum
  • Hondenschoenen
  • Hond en handicap consultancy
  • Het Bas en Belleblog
  • Het grootste hondenforum van Nederland
  • De rijdende dierenarts

    Mijn favorieten
  • Belgische rasvereniging van de Drentsche Patrijshond
  • Amerikaanse rasvereniging van de Drentsche Patrijshond
  • Deense rasvereniging van de Drentsche Patrijshond
  • Nederlandse rasvereniging van de Drentsche Patrijshond
  • Paws
  • Dierenthuis(Nederl.opvang voor kansloze honden en katten
  • Hondenherplaatsing
  • Opsporing vermiste huisdieren
  • Dierenhulp Cadiz

    Hondenvoeding (vers vlees)
  • Barf
  • Informatieve site over natuurlijk voeden van uw hond
  • Kivo petfood
  • Barfplaats
  • Carnibest
  • Smuldier
  • Bibi
  • Duck
  • Energique
  • Vers (diepvries) vleesvoeding in Belgie

    Mijn favorieten
  • Farmfood
  • Biofood
  • Drent Arcil
  • Drent Kyra
  • Sarah en Teuntje
  • Thessa
  • Stop broodfok!(verhalen enz over broodfok)
  • Dierenambulances in Nederland
  • Wereldpootjes
  • De hondenbrokvergelijksite

    Mijn favorieten
  • Meldpunt voor moederloze pups
  • Beste maatjes:stichting
  • Het eerste Nederlandstalige dove hondenforum
  • Forum met veel wetenswaardigheden over epilepsie bij honden
  • De blauwe hond,een interactief computerspel voor ouders en kinderen.
  • Lotgering vers vlees voor de hond
  • Het bottendocument:onontbeerlijk bij barfen
  • Barfnatuurlijk
  • Heel veel hondse links

    Vers vlees voeding
  • Proefdiervrije diervoeding
  • Barfmenu (naam dekt lading niet helemaal want is geen barf)
  • Zelf hondenkoekjes bakken
  • Vakantiehuisjes waar u mét meer honden welkom bent
  • Informatieve site over Degeneratieve Myelopathie bij honden
  • itleg over het geriatrisch vestibulair syndroom
  • Buz,informatieve site over adoptie van (zwerf)honden uit de diverse buitenlanden
  • Hier komt het bontkraagje van uw jas wellicht vandaan!Schokkende filmpjes en foto's!
  • De kynologie op de korrel genomen
  • Kon.sophiaver. ter bescherming van dieren

    Blog als favoriet !

    Foto

    Categorieën
  • Antwoorden pollvragen (6)
  • De aanschaf van een hond (26)
  • Gezondheid (95)
  • Herplaatsingen (29)
  • In memoriam (16)
  • Opvoeding (46)
  • Vermiste honden (43)
  • Voeding (39)
  • Wandelingen (220)

  • Categorieën
  • Antwoorden pollvragen (6)
  • De aanschaf van een hond (26)
  • Gezondheid (95)
  • Herplaatsingen (29)
  • In memoriam (16)
  • Opvoeding (46)
  • Vermiste honden (43)
  • Voeding (39)
  • Wandelingen (220)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!