Inhoud blog
  • De 5 Kwaliteiten van een goed verzorgingstehuis
  • Hoe bepaal je de erfenis
  • Hangende oogleden bij ouderdom
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Obstakels in de normale gang van zaken
    Aanpassingen voor een zelfstandig leven
    26-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hangende oogleden bij ouderdom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wanneer je ouder wordt laat het lichaam zichtbare tekenen van ouderdom zien. De mobiliteit wordt iets minder, huid begint te verouderen en rimpelig te worden en het zicht kan achteruit gaan. Om het zicht zo goed mogelijk te behouden is de verslapping van de oogleden iets wat moeiteloos verbeterd kan worden.

    Oogleden

    Wanneer rimpels zich gaan vormen en de huid slapper wordt bestaat de mogelijkheid dat oogspieren niet meer de sterkte hebben die ze ooit hadden. Hierbij gaat het ooglid hangen waardoor het zicht beperkt wordt.


    Een ingreep zoals een ooglidcorrectie bij een hangend ooglid kan ervoor zorgen dat de oogspieren minder huid hoeft aan te trekken om het ooglid zo ver mogelijk omhoog te trekken. Hoe minder hoe beter dus.

    Ooglidcorrectie

    Een ooglidcorrectie is een plastisch chirurgische ingreep dat ervoor zorgt dat de huid minder slap wordt. Hierbij worden de oogleden verstrakt met twee verschillende behandelingen.


    Met operatie

    De ooglidcorrectie met operatie wordt uitgevoerd door het weghalen van een reepje huid van het ooglid. Hierbij wordt de huidlaag dus ingekort waardoor het ooglid verder omhoog getrokken wordt door de oogspieren.


    Na de behandeling is er hersteltijd nodig om de huid weer haar gezondheid terug te laten krijgen. Eerst wordt er een koel masker gedragen dat pijn en zwelling van de huid tegengaat. Daarna zal de huid nog een tijdje moeten rusten om voldoende te herstellen zodat de blauwe plekken verdwijnen en het litteken niet meer zichtbaar is.


    Zonder operatie

    Er bestaat ook een manier om de oogleden te verstrakken door ze te behandelen met plasma. Deze plasma behandeling zorgt ervoor dat het bovenooglid reageert met de aangebrachte plasma waarbij de huid verstrakt als reactie op het plasma. Hierdoor wordt de huid weer gezonder en sterker waardoor de oogspieren de huid beter kunnen aantrekken en het ooglid verder omhoog wordt getrokken.

    Verzekering

    Een ooglidcorrectie wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekering doordat deze buiten de reguliere zorg valt en door privéklinieken wordt uitgevoerd. Een mogelijkheid voor dekking door de verzekering bestaat alleen wanneer de ooglidcorrectie om medische noodzaak gedaan moet worden. De eis hierbij is wel dat het hangend ooglid zodanig is verzakt dat het over de pupil heen gaat hangen. Dus dat het zichtveld zodanig beperkt wordt dat het zelfs gevaarlijk is om geen ooglidcorrectie te laten uitvoeren.


    26-02-2019 om 12:25 geschreven door S.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 30/09-06/10 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 01/10-07/10 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!