De inschrijving voor de Sony World Photography Awards 2010 is geopend. De World Photography Awards zijn gericht op bevordering van het werk van professionele en amateurfotografen wereldwijd. De wedstrijd is met 60.000 deelnemers uit 139 landen één van s-werelds grootste fotowedstrijden. Inschrijvingen voor 2010 kunnen worden ingezonden tot 5 december 2009.
Professionals kunnen hun werk inzenden in twaalf categorieën, verdeeld over drie genres: commercie, beeldende kunst en fotojournalistiek. Uiteindelijk wordt uit de twaalf categoriewinnaars de overall winnaar gekozen. Hij/zij krijgt tijdens het SWPA gala in Cannes de felbegeerde titel LIris DOr, 25.000 dollar en een professionele camera-uitrusting. Al het geselecteerde werk van de finalisten wordt tentoongesteld tijdens de Sony World Photograpy Awards Global Tour in 2010 en 2011.
Voor amateurs bestaat de wedstrijd uit negen categorie�n, waarvan de categorie Documentaire dit jaar nieuw is. De beste amateurfotograaf krijgt 5.000 dollar en een Sony camera-uitrusting. De categorie Campaign Award 2010 heeft dit jaar als thema: de passie en emotie van voetbal door de ogen van de fan. De winnaar wordt beloond met twee tickets voor het WK Voetbal 2010 in Zuid-Afrika, een Sony Alpha digitale spiegelreflex camera en de kans om fotograaf te worden voor een digitale campagne van Sony.
Vandaag geheel toevallig de zomervlinder gezien, op de winkelruit van onze zoon die een golfwinkel heeft in stekene(kemzeke) die had een doosje voor ons en zodra we thuis kwamen de vlinder in de tuin gezet daar is hij meer in zijn natuurlijke omgeving en direkt enkele foto's genomen. De vlinder heeft in de tuin een beschutte plaats gevonden en zit nu ( voorlopig) nog steeds in de tuin. Kijk ook eens op http://blog.seniorennet.nl/fotovanjoke/
De zomervlinder(Geometra papilionaria) is een nachtvlinder uit de familie Geometridae, de spanners. De vlinder heeft een spanwijdte van 44 tot 50 millimeter. De vleugels hebben een fijne, smalle witte zoom. Ze verbleken na verloop van tijd; vlinders van een week oud zien er al lichter uit.
De vliegtijd is van juni tot en met augustus. De vlinder komt algemeen voor in Nederland en België. Daarnaast komt de zomervlinder voor in geheel Europa, de Kaukasus, Siberië, oostelijk China en Japan.
Op een warme dag hebben we in onze tuin waar er een vijftal vlinderstruiken staan meerdere soorten vlinders kunnen fotograferen .
Er zaten 19 vlinders op de grootste struik , Smorgens zitten ze al op te warmen in de zon op de muren en het stenenterras.
De meeste waren de Distelvlinders, oranje met zwarte vlekken. De vleugeltop is zwart met witte vlekken. Onderkant lichtbruin met een complexe tekening.
Een drietal Atalantas Zwarte vlinder met een brede oranje band op elke vleugel. Witte vlekken op de toppen van de voorvleugel.
Een Dagpauwoog Dieprood met een grote blauwe oogvlek. Rood en zwart op elke vleugel. Bijna zwarte onderkant.
En een koolwitje Meestal vliegt in tuinen het klein koolwitje. Het groot koolwitje is opvallend groter en heeft een grotere donkere vlek aan de vleugelpunt.
Fototentoonstelling menselijk leed in oorlogstijd in Boerentoren
Fototentoonstelling menselijk leed in oorlogstijd in Boerentoren
Tot 30 augustus 2009 is de tentoonstelling Our world At war van het Internationale Rode Kruiscomité (ICRC) en het fotoagentschap VII te
zien in de Antwerpse KBC-toren. Aan de hand van 40 grote fotos wordt een actueel beeld geschetst van menselijk leed in oorlogsgebied.
Vijf gerenommeerde fotografen van VII werden door het ICRC uitgezonden naar 8 verschillende landen: Afghanistan, Colombia, de Democratische Republiek Congo, Georgië, Libanon, Liberia, Haïti en de Filipijnen. Daar legden ze vast hoe gewelddadige conflicten het leven van de burgerbevolking aantasten en onaanvaardbaar lijden veroorzaken.
Met dit project wil het Rode Kruis tonen wat de verschrikkingen van de oorlog zijn en wat in deze context het belang van humanitaire hulp.
Breed publiek
De tentoonstelling is voor een breed publiek bedoeld. Bij de 40 beelden horen onderschriften in het Nederlands, het Engels en het Frans. Daarnaast zijn er infofiches beschikbaar met achtergrondinformatie over de 8 landen en de 5 fotografen.
Naast de 40 fotos van de tentoonstelling Our World At war, is er ook een selectie fotos te zien van de tentoonstelling Humanity in War, die een beeld weergeven van 150 jaar hulpverlening in tijden van oorlogen en conflicten.
Praktische info
Our world At war, van 13 juli tot 30 augustus 2009 (toegankelijk tijdens werkdagen van 9.00 uur tot 16.30 uur) in Zaal Scandis van de KBC-toren (Boerentoren), Schoenmarkt 35, 2000 Antwerpen. bron; gva.be
Arboretum Kalmthout is een 12ha grote tuin. Meer dan duizenden bijzondere bomen en struiken werden in de loop van bijna 150 jaar aangeplant. De vele vaste planten, bodembedekkers en zeldzame bomen maken dit park tot een uniek gegeven. Daarnaast is er een uitgebreid cultureel en educatief aanbod : wandelingen, concerten, tentoonstellingen, workshops. Plantencentrum, cafetaria en shop aanwezig.
Deze bijgevoegde fotos zijn genomen tijdens een Fotografenwandeling na sluitingstijdFotograferen in de arboretumtuin zonder andere bezoekers voor je lens?
Geen gewone rondleiding, het tempo is volledig afgestemd op fotograferen, ieder krijgt weetjes over de planten die hij of zij zelf als onderwerp uitkiest.Natuurfotograaf Edwin Brosensis gespecialiseerd in macro-fotografie en laat je zien hoe je bloemen en planten van dicht bij kunt fotograferen.
Hij geeft je ook graag praktische tips. Om iedereen voldoende persoonlijke begeleiding te geven wordt het aantal deelnemers beperkt. Arboretum Kalmthout vzw