Inhoud blog
  • Laatse nieuws via
  • De beste lokale omroep is
  • Fijne dagen
  • Kaarsje
  • SensoR
    Nieuws en informatie programma

    Dit radio programma werd uitgezonden op Lansingerland FM.
    02-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatse nieuws via

    Door drukte wordt deze seniorenblog niet meer bijgewerkt.

    Om toch bij te blijven kijk dan op onderstaande link

    Sensor link

    02-11-2014 om 22:49 geschreven door sensor


    >> Reageer (0)
    07-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste lokale omroep is
    De beste lokale omroep van Nederland komt uit het Westland. De Westlandse Omroep Stichting (WOS) kreeg vrijdag de Lokale Omroep Award.

    De jury omschrijft WOS als ''een volwaardige omroep die fris oogt en durf toont'', die alles biedt ''van actualiteit, sport tot cultuur''. De zender laat zo ''op een eigentijdse manier zien hoe een omroep moet functioneren in de regio/streek waarin zij verankerd is''. WOS zendt uit in het Westland en in de aangrenzende gemeenten Midden-Delfland en Maassluis. De omroep viel vrijdag nog een keer in de prijzen: Margriet van der Eijk werd uitgeroepen tot presentatietalent.

    De jury reikte ook een prijs uit voor het beste lokale tv-programma. Dat was van Omroep Venray, dat een serie maakte over de geschiedenis van de Sint Petrus' Bandenkerk in de Limburgse plaats. De 55-plusshow op Skyline RTV (Uden en Veghel) is het beste dat de lokale radiostations te bieden hebben. Qua nieuws was de jury vol lof over het Twents gemeenteraadsverkiezingendebat op TV Enschede. Streekomroep RTV NOF uit De Westereen won de prijs in de categorie Crossmediaal.De prijzen werden uitgereikt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

    07-06-2014 om 13:01 geschreven door sensor


    >> Reageer (0)
    19-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne dagen

    Fijne kerstdagen

    en een gezond 2014 toegewenst.

    19-12-2013 om 00:00 geschreven door sensor


    >> Reageer (0)
    30-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaarsje
    Jawel wij zijn er nog steeds al hebben we op dit moment geen radioprogramma.

                                         
     

    Maar ook wij branden, deze week, een kaarsje voor iemand die heel lang nauw bij het programma betrokken was.

    30-10-2013 om 13:13 geschreven door sensor


    >> Reageer (0)
    04-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Nieuws en informatie blijven altijd welkom.

    Ook al zijn er op dit moment geen activiteiten meer van het nieuws- en informatieprogramma SensoR toch is en blijft de redactie gewoon op het emailadres bereikbaar.
                       

                                                                     

    04-09-2013 om 13:48 geschreven door sensor


    >> Reageer (0)
    31-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste uitzending vrije radio
    Vandaag is het precies 39 jaar geleden dat de zeezenders moesten stoppen.

    In Nederland begint Radio Veronica in 1960 vanaf het schip de MV Borkum Riff, een voormalig Duits lichtschip, voor de kust van Noordwijk met radioprogramma's. Later wordt een positie voor de kust van Scheveningen gekozen, om storing te voorkomen. In de loop van 1964 wordt dit schip vervangen door de MV Norderney, een voormalige trawler.

                                                   

    In 1966 wordt vanaf het schip de "Laissez Faire" die verankerd lag voor de kust van Frinton on Sea (bij Harwich) Radio Dolfijn gelanceerd. Een Nederlandstalige easy listeningzender die ook de Engelse zender Britain Radio als zusterstation aan boord had. In 1967 wordt de zender omgedoopt tot de eerste Nederlandse popzender Radio 227 die binnen enkele maanden 3,5 miljoen luisteraars in de Benelux tot haar luisteraars kon rekenen.

    Met de komst van de Engelse anti-piratenwet komt er 31 juli van dat jaar een vroegtijdig einde aan dit populaire station.

    In 1970 krijgt Veronica gezelschap van R.N.I Radio Northsea International vanaf het schip Mebo II - Mebo I was een tender. In 1971 kwamen er ook uitzendingen in het Nederlands onder de naam Radio Northsea International dus werkelijke concurrentie voor Veronica, tot wetgeving in 1974 aan beide zenders het zwijgen oplegt. De bomaanslag op de Mebo II van Radio Noordzee (R.N.I) van 15 mei 1971 was daartoe mede de aanleiding.

                                                   
     

    Radio Atlantis zond eerst uit vanaf de MV Mi Amigo (1973), maar in 1974 vanaf een eigen zendschip, de MV Jeanine. voor de kust van Knokke. Radio Mi Amigo en Radio Caroline zonden vanaf 1974 uit vanaf hetzendschip MV Mi Amigo, toen nog voor de kust van Nederland.

    Na 31 augustus 1974 was er één zeezender die zou doorgaan: Radio Caroline samen met Radio Mi Amigo.

    In Europa zonden tussen 1958 en 1990 een hele reeks zeezenders hun programma's uit vanaf een schip, een kunstmatig eiland, of een voormalig marinefort in de Noordzee buiten de territoriale wateren. Het uitzenden vanaf een schip onder vreemde vlag kon niet verboden worden, maar medewerking aan dergelijke zenders verbieden gebeurde wel. In 1962 was medewerking aan zeezenders al verboden in de Scandinavische landen en in België. In 1962 gaf de Raad van Europa aan de aangesloten landen het advies om een wet uit te vaardigen die medewerking verbood aan radiostations die buiten de territoriale wateren uitzonden.

                                                    
     

    Op 13 juli 1965 werd het Verdrag van Straatsburg van kracht, waarin medewerking aan uitzendingen vanuit internationale wateren vanaf vaar- en vliegtuigen verboden werd. In 1967 werd dit verdrag geratificeerd door Groot-Brittannië en in 1974 door Nederland.

    Spanje deed dit niet waarna de zeezenders Radio Mi Amigo en Radio Caroline (twee zenders op één schip) hun hoofdkwartier per 1 september 1974 naar Spanje verplaatsten.

    31-08-2013 om 23:55 geschreven door sensor


    >> Reageer (0)
    21-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een radiogroet

    De muzikale radiogroeten vanuit België

    Het was een fijn radioweekend

    2 leuke nachtprogramma's mogen maken

    Radio zoals radio hoort te zijn

    21-07-2013 om 00:00 geschreven door sensor


    >> Reageer (0)
    01-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Welkom bij SensoR

    Dit is de weblog van het radioprogramma SensoR.

    Het radioprogramma was een informatief programma op Lansingerland FM.
    LansingerlandFM, is de lokale omroep voor de gemeentes Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk. Ook wel Lansingerland genoemd.
    In deze gemeentes is het radiostation op de kabel te beluisteren. Er is een etherfrequentie 92.2 fm en zijn te beluisteren via het internet
                                                           
                                                                                        

    Het programma SensoR werd elke donderdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur - live - uitgezonden.
    De productie en presentatie waren in handen van
    André Steenhorst.

    De inhoud van het programma bestond uit nieuws en informatie uit de regio en ver daar buiten afgewisseld met lekkere muziek, waaronder veel Nederlandstalig.
    In het 1ste uur hoorde u de maandelijkse programmering van de regiotheaters en nieuws en informatie uit de regio.

    In het 2de uur zat meestal een gast die iets kwam vertellen over zijn of haar beroep of hobby. Ook verzorgde de gast de muziek in het tweede uur.

    Het was de bedoeling dat je op deze blog na de uitzending altijd nog even terug kon lezen wat de onderwerpen waren uit een van de uitzendingen. Ook werd er meestal wel een internetlink mee gegeven. Hierdoor bestond de mogelijkheid om nog meer over het onderwerp te weten te komen dan je gehoord en/of gelezen had.

    Reacties op dit programma kunnen nog steeds worden verstuurd naar dit mailadres.

    Veel plezier 

                                                             

    01-07-2013 om 00:00 geschreven door sensor


    >> Reageer (0)
    28-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze snappen het niet
    Deze brief, lieve mensen, is dan de reactie na een paar weken namens het bestuur van de lokale omroep Lansingerland op mijn brief waarin ik na 23 jaar bedank als vrijwilliger. Een brief die ondertekend is door iemand die als P&O tekent namens het bestuur.

    Als eerst valt al op dat men na 23 jaar niet eens mijn naam goed kan schrijven. Niet één keer maar twee keer gaat het niet goed blijkt.

    Verder is te lezen dat het bestuur teleurgesteld is en niet wil reageren om reden dat de onderwerpen al eerder met mij zijn besproken. Nu die onderwerpen waarop men doelt zijn wel besproken maar daar is helaas niets meegedaan. Dit zelfde geldt voor de onderwerpen die in mijn brief staan welk de aanleiding was om mijn lidmaatschap op te zeggen bij de lokale omroep.

    Verder word ik in het begin met u aangesproken en later met je. Ach ja het zijn en blijven vrijwilligers met oog voor zich zelf en weinig oog voor een ander dat blijkt wel uit alle loze beloftes waar ze duidelijk niet over willen praten.

    En als allerlaatste opmerking lokale omroep is nog steeds met een K.

    Ik heb mijn sleutels ingeleverd en met een warme hand en een bos bloemen van de voorzitter, hij had gehoopt dat ik op mijn beslissing zou terug komen, ben ik vertrokken en heb voor de laatste keer de deur achter mij dichtgetrokken.

    Discussie gesloten.

                                                           

    28-06-2013 om 00:00 geschreven door sensor


    >> Reageer (0)
    27-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het doek is definitief gevallen

    Helaas geen uitzendingen meer van het nieuws en informatieprogramma SensoR.

    Het programma SensoR is met onmiddellijke ingang gestopt.

    Na 23 jaar is het doek gevallen.

    Na het stoppen van het programma Sterrenwacht, in oktober 2012, en de gesprekken die daarover zijn gevoerd is er niet veel achter de schermen van de lokale radio, RTV Lansingerland, veranderd.

    De beloftes die toen zijn uitgesproken namens het bestuur en programmaleiding zijn helaas tot op de dag van vandaag niet waar gemaakt. Hierdoor was het maken van radioprogramma's een stuk moeilijker geworden omdat de voorbereiding en het klaar zetten van muziek pas kort voor de uitzending mogelijk was.

    Naar aanleiding van het noodgedwongen laten vervallen van een aantal radioprogramma's binnenkort van onze kant staan we weer op het punt van een discussie. Hier heb ik, de programmamaker, geen zin meer in de motivatie ontbreekt.

    Ik heb dan ook besloten om, na een moeilijke beslissing, met onmiddellijke ingang te stoppen omdat ik als vrijwilliger niet meer gelukkig ben bij RTV Lansingerland.

    Het waren 23 mooie jaren. Ik stond bijna aan de wieg van deze omroep en heb hem volwassen zien worden. Van een paar uurtjes in het weekend naar 24 uur per dag en dat 7 dagen in de week.

    Maar nu stap ik op.

    Ik dank iedereen die naar een van mijn programma's heeft geluisterd de afgelopen 23 jaar, een reactie in welke vorm dan ook heeft gegeven en al die gasten die ooit een bijdrage hebben geleverd aan een van mijn vele programma’s.

    Het gaat u allemaal goed.

    Tot ziens

    André Steenhorst en de gehele SensoR redactie.

    27-05-2013 om 00:00 geschreven door sensor


    >> Reageer (0)
    16-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag 16 mei 2013

    Helaas vanaf heden geen uitzendingen meer van het nieuws en informatieprogramma SensoR.

    Nadere informatie volgt.

    De SensoR redactie

    16-05-2013 om 00:00 geschreven door sensor


    >> Reageer (0)
    09-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helaas deze week geen SensoR

    Helaas is er deze week geen uitzending van het informatieprogramma SensoR.

    Wij slaan even een weekje over.

    Donderdag 16 mei 2013 is er weer een nieuwe aflevering van het informatieprogramma SensoR.

    Groeten en tot ziens

    De SensoR redactie

    09-05-2013 om 11:33 geschreven door sensor


    >> Reageer (0)
    02-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag 2 mei 2013

    Nieuws en informatie afgewisseld met fijne muziek. Dat is het programma SensoR elke donderdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur.

    In dit programma doen we het met nieuws en informatie uit de regio en daarbuiten. Dit omlijst met lekkere muziek waaronder veel Nederlandstalig.

    In aflevering 507 van het programma SensoR hadden we de volgende onderwerpen:

    Als eerste gast in deze uitzending hadden we Maartje van der Veen van het Stadstheater Zoetermeer. Zij vertelde weer wat er allemaal te beleven is deze en komende maand in het Stadstheater in Zoetermeer. En dat was heel veel. Voorstellingen voor kinderen, toneel, muziek en ga zo nog maar even door. Dus reden genoeg om eens een kijkje te nemen in Zoetermeer. 

                                               

    Ook in het eerste uur hadden we nieuws in 60 seconden. Hierin achtergrondnieuws over zaken die zich afspelen in Nederland en ver daar buiten.

                                                             

    In het tweede uur hadden we Wout van de Schalie in de uitzending. Hij is vrijwilliger bij Natuurcentrum "De Boshoek". Naast de informatie over het natuurcentrum vertelde Wout ook over de succesvol verlopen lammetjesdag van een aantal weken geleden. Nu vertelde Wout over het schapenscheren welk zondag 5 mei 2012 wordt gehouden. Op deze dag is Natuurcentrum De Boshoek omgetoverd tot een echte schapenboerderij. De schaapskudde van de Agrarische Natuurvereniging Vockestaert (Stichting Schaapskudde Vockestraert Midden-Delfland) heeft voor deze dag bezit genomen van het Boshoek terrein. De schapen van de kudde behoren tot rassen als Coburger Fuchs, Kerry-Hill schapen, Veluwse Heideschapen en Schoonebeekers. Er is gekozen voor heideschapen omdat dat sobere dieren zijn. Er zal voldoende gelegenheid zijn om vragen te stellen over de schaapskudde. Zoals gewoonlijk worden voor kinderen veel creatieve en educatieve activiteiten georganiseerd, het favoriete uilenballen pluizen / determineren, nestkasten timmeren, figuurzagen, beestjes van schapenwol maken, buttons persen en nog veel meer. 
                                                                   
    Volgende week is er weer en nieuwe SensoR
    is nog niet bekend

    Dus reden genoeg om gewoon weer te luisteren volgende week donderdag tussen 18.00 – 20.00 uur naar een nieuwe live uitzending van het programma SensoR.

    André Steenhorst Programmamaker

    02-05-2013 om 00:00 geschreven door sensor


    >> Reageer (0)
    25-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag 25 april 2013

    Nieuws en informatie afgewisseld met fijne muziek. Dat is het programma SensoR elke donderdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur.

    In dit programma doen we het met nieuws en informatie uit de regio en daarbuiten. Dit omlijst met lekkere muziek waaronder veel Nederlandstalig.

    In aflevering 506 van het programma SensoR hadden we naast nieuws uit de regio en lekker muziek ook de volgende onderwerpen.

    Als eerste gast in deze uitzending hadden we Jobien Rentmeester van het Isala theater in Capelle aan den IJssel. Zij vertelde weer wat er allemaal te beleven is de komende maand maart. En dat was heel veel. Voorstellingen voor kinderen, toneel, muziek en ga zo nog maar even door.

                                                                


    Ook in het eerste uur hadden we nieuws in 60 seconden. Hierin achtergrondnieuws over zaken die zich afspelen in Nederland en ver daar buiten.

                                                                            


    In het tweede hadden we nieuws en informatie uit de regio en van ver daarbuiten. Ook draaide was lekker muziek uit binnen en buitenlanden was er aandacht voor het koningslied uit Suriname.

                              

    Volgende week is weer en nieuwe SensoR
    daar van zijn de onderwerpen op dit moment nog niet bekend.

    Dus reden genoeg om gewoon weer te luisteren volgende week donderdag tussen 18.00 – 20.00 uur naar een nieuwe live uitzending van het programma SensoR.

    André Steenhorst Programmamaker

    25-04-2013 om 00:00 geschreven door sensor


    >> Reageer (0)
    18-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag 18 april 2013

    Nieuws en informatie afgewisseld met fijne muziek. Dat is het programma SensoR elke donderdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur.

    In dit programma doen we het met nieuws en informatie uit de regio en daarbuiten. Dit omlijst met lekkere muziek waaronder veel Nederlandstalig.

    In aflevering 505 van het programma SensoR hadden we de volgende onderwerpen: Als eerste gast in deze uitzending hadden we Maroeska Berger van het theater aan de Schie. Zij vertelde weer wat er allemaal te beleven is deze en komende maand in het theater aan de Schie. En dat was heel veel. Voorstellingen voor kinderen, toneel, muziek en ga zo nog maar even door. Dus reden genoeg om eens een kijkje te nemen in dit theater.

                                      


    Ook in het eerste uur hadden we nieuws in 60 seconden. Hierin achtergrondnieuws over zaken die zich afspelen in Nederland en ver daar buiten. 
     
                                                                        

    In het tweede uur hadden we Frank van Berkel in de uitzending. Frank is programmeur bij het Red Ear festival. Dit is een festival voor avontuurlijke muziek. Doel van Red Ear is het avontuur in muziek op nieuwe plekken in Rotterdam te laten horen. Zodat je met frisse oren naar muziek kunt luisteren. De Wilhelminapier Rotterdam, ooit symbool voor aankomen en vertrekken van reizigers overzee, bestaat uit adembenemende architectuur en culturele podia als LantarenVenster, LP2 en Hotel New York. Tijdens Red Ear 2013 klinken nieuwe klanken op de pier. Met een gewaagde programmering trakteert Red Ear de luisteraar op een avontuurlijke muziekbelevenis ofwel: op rode oortjes.

                                                                                       

    Als tweede gast in dit tweede uur hadden we Leo van der Zon in de uitzending. Leo is de voorzitter van het Bloemencorso van de Bollenstreek. Het beroemdste corso is het Bloemencorso van de Bollenstreek. Zaterdag 20 april 2013 rijdt hiervan alweer de 66ste editie zijn 40 km lange route van Noordwijk naar Haarlem. Behalve dat het Bloemencorso van de Bollenstreek het enige evenement van dit kaliber is dat zich afspeelt in het voorjaar, is het eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Niet voor niets wordt het Bloemencorso van de Bollenstreek ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft. Het corsothema dit jaar is Bon Appetit! Leo vertelde dat de optocht bestaat uit zo'n twintig praalwagens en wel meer dan dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Dit jaar komen de bloemen uit Frankrijk daar het weer voor de Nederlandse bloemen te koud was om te bloeien. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de stoet begeleid door muziekkorpsen. De bonte stoet vertrekt op zaterdag 20 april om 9.30 uur vanaf de boulevard in Noordwijk naar Haarlem, waar het ongeveer 21.00 uur prachtig verlicht de Haarlemse binnenstad zal binnenrijden. Hier zijn de praalwagens nog tot zondag 21 april tot 17.00 uur te bezichtigen. Evenals vorig jaar zal het corso ook langs Keukenhof rijden, waar het in de namiddag de fameuze Keukenhof Corso Boulevard passeert.

                                                                              


    Dit weer allemaal afgewisseld met lekker muziek uit binnen en buitenland.

    Volgende week is weer en nieuwe SensoR
    theaternieuws, het nieuws in 60 seconden en .......

    Dus reden genoeg om gewoon weer te luisteren volgende week donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur naar een nieuwe live uitzending van het programma SensoR.

    André Steenhorst Programmamaker

    18-04-2013 om 00:00 geschreven door sensor


    >> Reageer (0)
    11-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag 11 april 2013

    Nieuws en informatie afgewisseld met fijne muziek. Dat is het programma SensoR elke donderdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur.

    In dit programma doen we het met nieuws en informatie uit de regio en daarbuiten. Dit omlijst met lekkere muziek waaronder veel Nederlandstalig.

    In aflevering 504 van het programma SensoR hadden we de volgende onderwerpen:

    Als eerste gast in deze uitzending hadden we Maartje van der Veen van het Stadstheater Zoetermeer. Zij vertelde weer wat er allemaal te beleven is deze en komende maand in het Stadstheater in Zoetermeer. En dat was heel veel. Voorstellingen voor kinderen, toneel, muziek en ga zo nog maar even door. Dus reden genoeg om eens een kijkje te nemen in Zoetermeer.

                                                        

    Ook in het eerste uur hadden we nieuws in 60 seconden. Hierin achtergrondnieuws over zaken die zich afspelen in Nederland en ver daar buiten.

                                                                                    


    In het tweede uur hadden we een studiogast. Bart Noordergraaf was te gast hij is bestuurslid bij de vereniging Vrienden van Blijdorp.
    De Vrienden maken het verschil vertelde Bart.
    De Vrienden van Blijdorp ondersteunen de Diergaarde namelijk met geld en goede wil. De afgelopen jaren betaalden wij onder meer de nieuwe verblijven voor ijsberen, tijgers, gorilla's, en amoerpanters. In 2010 was dat de gierenrots, een leuke wasberenverblijf bij het Oceanium in 2011 en in 2012 financierden de vrienden de verbouwing van het Aziëhuis in de Maleise bosrand.
    De gemeente Rotterdam wil de komende jaren haar financiële bijdrage aan de Diergaarde sterk verminderen. Uw steun is nu belangrijker dan ooit aldus onze gast. Blijdorp is een van de mooiste dierentuinen van Europa en dat moet zo blijven.
    Voelt u zich verbonden met Diergaarde Blijdorp? Doe net als ruim 5600 mensen voor u en word lid van de Vereniging Vrienden van Blijdorp. Dan maakt ook u het verschil! In 2013 viert onze vereniging haar 50-jarig jubileum. Een mooie gelegenheid om iets extra's te doen. Ter gelegenheid van ons jubileum schenken de vrienden Blijdorp Amazonica, een superkas voor onder meer Zuid-Amerikaanse vlinders.

                                                                              

    Met uw contributie en andere giften maakt u het mogelijk om ruime, diervriendelijke, verblijven te bouwen. Laten we er samen voor zorgen dat Blijdorp die bijzondere oase in Rotterdam blijft! Hier vind u meer informatie over de vrienden van Blijdorp

    Volgende week is weer en nieuwe SensoR
    theaternieuws, het nieuws in 60 seconden en .......

    Dus reden genoeg om gewoon weer te luisteren volgende week donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur naar een nieuwe live uitzending van het programma SensoR.

    André Steenhorst Programmamaker

    11-04-2013 om 00:00 geschreven door sensor


    >> Reageer (0)
    04-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen SensoR

    Helaas is er deze week geen uitzending van het informatieprogramma SensoR.



    Wij slaan even een weekje over.

    Donderdag 11 april 2013 is er weer een nieuwe aflevering
    van het informatieprogramma
    SensoR.

    Groeten en tot ziens

    De SensoR redactie

    04-04-2013 om 20:41 geschreven door sensor


    >> Reageer (0)
    28-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag 28 maart 2013

    Nieuws en informatie afgewisseld met fijne muziek. Dat is het programma SensoR elke donderdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur.

    In dit programma doen we het met nieuws en informatie uit de regio en daarbuiten. Dit omlijst met lekkere muziek waaronder veel Nederlandstalig.

    In deze 502de aflevering van het programma SensoR hadden we de volgende onderwerpen:.

    Als eerste gast hadden we Mariëlle Olde-Bijvank van het familiepark Plaswijckpark in de uitzending. Mariëlle vertelde wat er zo allemaal is gebeurd in de wintermaanden in het Plaswijckpark. Aan de vooravond van het nieuwe seizoen vertelde Mariëlle wat er zo allemaal te doen en te beleven valt in het park en dat voor jong en oud o.a. de nieuwe binnenspeelplaats. Komend weekend is het Paasweekend en dan wordt er weer druk naar paaseieren gezocht.

                                                                


    Ook in het eerste uur hadden we nieuws in 60 seconden. Hierin achtergrondnieuws over zaken die zich afspelen in Nederland en ver daar buiten.
     
                                                                         


    In het tweede hadden we Remko de Jager in de uitzending. Remko de Jager is trombonist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en lid van het organiserende New Trombone Collective. Remko hebben we uit de repetitie gehaald om als te weten te komen over wat een trombone is en wat we kunnen verwacht van het festival.
    Een trombone, legde hij uit, wordt gezien als een schuiftrompet.
    Het Europese Trombonefestival Slide Factory van 29 tot 31 maart in Rotterdam barst van de trombonisten. Van schoolkinderen en amateurs tot conservatoriumstudenten en wereldberoemde solisten. De indrukwekkende line-up bestaat onder klein voorbehoud uit de topartiesten Ray Anderson, Brandt Attema, Blair Bollinger, Ian Bousfield, Karol Gajda, Koen Kaptijn, Sebastiaan Kemner, Denis Leloup, Jörgen van Rijen en Stefan Schulz.
    Al deze muzikanten vormen op zaterdagmiddag om 16.15 uur het Slide Factory mega trombone ensemble van minimaal 200 trombonisten. Samen met circusartiesten, solisten en jeugdcircussen, voeren zij midden op het Schouwburgplein een spektakelstuk uit, gebaseerd op Alice in Wonderland. De muzikaal leider is dirigent van de Marinierskapel der Koninklijke Marine, Peter Kleine Schaars. Een indrukwekkend spektakel voor deelnemers en publiek! Voorafgaand aan het spektakel trekken gedurende de hele dag trombonekwartetten de stad in om de Rotterdammers en bezoekers van de stad op te warmen voor Circus in Trombone Wonderland.

                                          

    Verder in het tweede uur hadden we nieuws van de dag afgewisseld met muziek die bij het onderwerp pasten. Dit was soms muziek van heel lang geleden.


    Volgende week is weer en nieuwe SensoR
    daar van zijn de onderwerpen op dit moment nog niet bekend.

    Dus reden genoeg om gewoon weer te luisteren volgende week donderdag tussen 18.00 – 20.00 uur naar een nieuwe live uitzending van het programma SensoR.

    André Steenhorst
    Programmamaker

    28-03-2013 om 00:00 geschreven door sensor


    >> Reageer (0)
    21-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag 21 maart 2013

    Nieuws en informatie afgewisseld met fijne muziek. Dat is het programma SensoR elke donderdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur.

    In dit programma doen we het met nieuws en informatie uit de regio en daarbuiten. Dit omlijst met lekkere muziek waaronder veel Nederlandstalig.

    In deze 502de aflevering van het programma SensoR hadden we naast nieuws uit de regio en lekker muziek ook de volgende onderwerpen.

    Als eerste gast in deze uitzending hadden we Jobien Rentmeester van het Isala theater in Capelle aan den IJssel. Zij vertelde weer wat er allemaal te beleven is de komende maand maart. En dat was heel veel. Voorstellingen voor kinderen, toneel, muziek en ga zo nog maar even door. Deze week ook de Deep River Quartet in het Isala.

                                    
     

    Ook in het eerste uur hadden we nieuws in 60 seconden. Hierin achtergrondnieuws over zaken die zich afspelen in Nederland en ver daar buiten.

                                                                 


    In het tweede hadden we Wout van de Schalie in de uitzending. Hij is vrijwilliger bij Natuurcentrum "De Boshoek". Naast de informatie over het natuurcentrum vertelde Wout ook over de Kinderknutseldag van zondag 24 maart. Natuurcentrum De Boshoek organiseert deze kinderknutseldag, waarbij schapen en lammeren een hoofdrol spelen. Dit alles vindt plaats in de Groene Driehoek, onderdeel van de Schiedamse Kethelpoort, die toegang biedt tot het Midden-Delfland gebied. In Natuurcentrum De Boshoek valt deze dag dus heel veel te doen voor kinderen o.a. het favoriete uilenballen pluizen/determineren, nestkasten timmeren, figuurzagen, beestjes van schapenwol maken, buttons persen, figuurtjes knippen, paasstukjes maken, en nog veel meer.

                                                                       

    Verder in het tweede uur hadden we nieuws van de dag afgewisseld met muziek die bij het onderwerp pasten. Dit was soms muziek van heel lang geleden.

    Volgende week is weer en nieuwe SensoR
    daar van zijn de onderwerpen op dit moment nog niet bekend.

    Dus reden genoeg om gewoon weer te luisteren volgende week donderdag tussen 18.00 – 20.00 uur naar een nieuwe live uitzending van het programma SensoR.

    André Steenhorst Programmamaker

    21-03-2013 om 00:00 geschreven door sensor


    >> Reageer (0)
    14-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag 14 maart 2013

    Nieuws en informatie afgewisseld met fijne muziek. Dat is het programma SensoR elke donderdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur.

    In dit programma doen we het met nieuws en informatie uit de regio en daarbuiten. Dit omlijst met lekkere muziek waaronder veel Nederlandstalig.

    In deze 501ste aflevering van het SensoR programma hadden we de volgende onderwerpen:

    Als eerste gast in deze uitzending hadden we Anita van der Linden van het Theater aan de Schie. Zij vertelde wat er allemaal te beleven is deze en komende maand in het theater te Schiedam. En dat was heel veel. Voorstellingen voor kinderen, toneel, muziek en ga zo nog maar even door. Dus reden genoeg om eens een kijkje te nemen in het Theater aan de Schie.

                                       

    Ook in het eerste uur hadden we nieuws in 60 seconden. Hierin achtergrondnieuws over zaken die zich afspelen in Nederland en ver daar buiten.

                                                                                 


    Als gast in het tweede uur hadden we Henry. Henry is Gelukoloog. Wij probeerden meer duidelijkheid te krijgen over hem. Maar wat Gelukoloog nu precies inhoudt is niet helemaal duidelijk geworden. Het enige wat is blijven hangen van dit gesprek was het woordje geluk. Dit kwam wel heel vaak per minuut terug. Henry was een en al geluk. Het was zo erg dat hij niet eens zijn achternaam wilde noemen zeg maar Henry Geluk. Zou het een broer van Guus zijn. Over de opleiding tot Gelukoloog hebben we ook niet een echt antwoord gehad wij denken op de redactie dat het gewoon een maatschappelijk werker is die een gelukkige draai geeft aan zijn baan.

                                                                    

    Verder was er nieuws uit de regio en van daar buiten dit als werd omlijst met lekkere en soms bijpassende muziek.

    Volgende week is weer en nieuwe SensoR
    de onderwerpen zijn nog niet bekend.

    Dus reden genoeg om gewoon weer te luisteren volgende week donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur naar een nieuwe live uitzending van het programma SensoR.

    André Steenhorst Programmamaker

    14-03-2013 om 00:00 geschreven door sensor


    >> Reageer (0)


    Hier vind je het nieuws uit het programma SensoR
    Archief per maand
  • 11-2014
  • 06-2014
  • 12-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011

    Mijn favorieten
  • SensoR website
  • Meteo Bleiswijk
  • Nieuws uit de regio



  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!