Inhoud blog
  • Chinese tomatensoep
  • Champignonlasagne met tomaat en mozzarella
  • wraps met kalkoen en andijvie
  • tomatencremesoep
  • Istanballen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De keuken van Han en Sam

    17-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloemkoolschotel
    Ovenschotel met bloemkool, ham en kaas 4 personen

    800 g bloemkoolroosjes
    200 g slagersachterham
    20 g verse bieslook
    2 eieren
    2 dl melk
    200 g geraspte kaas
    zout en peper
    nootmuskaat
    700 g aardappelschijfjes
    300 g gesneden uienringen
    25 g boter

    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Kook de bloemkoolroosjes 5 minuten in ruim gezouten water. Giet de bloemkool afen laat goed uitlekken.
    Snijd de ham in reepjes en knip de bieslook fijn.
    Klop de eieren los met de melk en meng met de geraspte kaas, 1 tl zout, 1/2 tl peper en 1/2 tl nootmuskaat.
    Meng de bloemkoolroosjes, de aardappelschijfjes, de hampreepjes en de uienringen en doe alles in de ovenschaal. Verdeel de boter er in kleine stukjes over.
    Schuif de bakplaat een stukje uit de oven. Zet de ovenschaal erop en schenk het eimengsel in de ovenschaal. Schuif de bakplaat terug in de oven. Laat de ovenschotel in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar worden.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 20:28 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caesar salad
    Caesar salad 4 personen

    2 sneetjes witbrood, zonder korst
    4 el olijfolie
    1 teentje knoflook, fijngesneden
    1 blikje ansjovis (46 g)
    4 el mayonaise
    1 el citroensap
    2 little gems
    100 g grana padano, geschaafd

    Snijd het brood in kleine blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de broodkorstjes al omscheppend op middelhoog vuur goudbruin. Bak, als de blokjes bijna helemaal bruin zijn, de helft van de knoflook mee. Breng de broodblokjes op smaak met zout en peper en laat ze uitlekken op keukenpapier.
    Snijd de helft van de ansjovisfilets fijn. Maak een dressing door de rest van de knoflook, de fijngesneden ansjovis, mayonaise en het citroensap in een slakom door elkaar te kloppen. Breng op smaak met peper.
    Scheur de blaadjes little gem in kleine stukjes. Schep de sla om met de dressing en de helft van de kaas. Strooi de rest van de kaas en de gebakken broodblokjes over de salade en leg de hele ansjovissen erop.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 20:23 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeeg hapje
    Ingredienten:
    5 plakjes bladerdeeg
    1 grote ui, gesnipperd
    4 aardappels in dunne plakjes
    1 vleestomaat (zonder pitjes en vel) in stukjs gesneden
    Zout en peper
    Italiaanse kruiden
    Geraspte kaas
    1 eigeel om te bestrijken

    Bereiding:
    Snijd de plakken bladerdeeg diagonaal door zodat je twee driehoeken krijgt. Prik ze in met een vork.
    Fruit de ui in een pan met wat olie en voeg wat zout en peper toe. Laat afkoelen en beleg hiermee de bladerdeegdriehoeken.
    Frituur de aardappelschijfjes gaar en bruin en laat ze uitlekken. Leg deze dakpansgewijs op de ui. Doe dan wat tomaatstukjes erop en Italiaanse kruiden en nog wat zout en peper. Bestrijk de randen met eidooier en bestrooi het met geraspte kaas.
    Bak ze 15 minuten op 225 graden..
    Dit recept heb ik ook van een site,het is heerlijk!!

    Ook kan je knakworstje in bladerdeeg doen dit oprollen in de oven tot het bruin is of in een driehoekje vouwen met punten op elkaar.
    Kan evt ook met geraspte kaas erin.

    Eet smakelijk

    17-12-2011 om 20:18 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bijgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaanse Thee
    een thee pot
    * verse munt thee
    * 5 lepels suiker
    * 1 lepel chinese thee (de zwarte)
    * en thee glaasjes.

    Hoe maak je het:

    Zet water aan en zorg dat het kookt. Schep in de theepot 1 grote schep chinese thee korrels. Als het water kookt, doe dan een klein beetje in de pot en laat het 1 minuutje staan. Dan giet je het weer weg, zorg dat de korrels in de theepot blijven. Vervolgens pak je naar smaak een aantal verse munt thee takjes, spoel deze goed af onder de kraan en doe ze vervolgens in de pot. Schep hierop 5 grote lepels suiker en doe dan het restant gekookte water erbij. De thee is bijna klaar.. als aller laatst nog even op het vuur en zorg dat het water opnieuw aan de kook komt

    17-12-2011 om 20:16 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bijgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beef stroganoff
    Beef stroganoff 4 personen

    75 g boter
    1 zak aardappeldobbelsteentjes (750 g, Aviko, diepvries)
    1 schaal runderreepjes (350 g)
    2 tenen knoflook, fijngesneden
    1 blikje tomatenpuree (140 g)
    2 bakjes champignons, in plakjes
    1 bekertje creme fraiche (125 ml)
    braadpan

    Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de dobbelsteentjes op middelhoog vuur in circa 10-15 minuten goudbruin, schep af en toe om.
    Bestrooi de runderreepjes met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een braadpan en bak de reepjes op hoog vuur in 2 minuten bruin. Neem uit de pan. Bak de knoflook 5 minuten in het bakvet. Voeg de tomatenpuree en 100 ml water toe en breng aan de kook. Voeg de champignons toe en laat in circa 5 minuten gaar worden. Breng op smaak met zout en peper.
    Voeg op het laatste moment de runderreepjes en de creme fraiche toe en roer van het vuur af goed door. Serveer met de dobbelsteentjes en eventueel peterselie.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 20:16 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beef Shanghai
    Beef shanghai 4 personen

    1 schaal biefstuk (325 g), op kamertemperatuur
    75 ml Ginger & Garlic woksaus (flesje 200 ml)
    1 pak eiernoedels (250 g)
    4 el zonnebloemolie
    1 teen knoflook, fijngesneden
    1 zak roerbakmix (400 g)
    2 el ketjap

    Snijd de biefstuk in reepjes en meng met 4 el woksaus.
    Kook de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
    Verhit 2 el olie in een wok en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de roerbakmix toe en roerbak 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
    Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de biefstuk 2 minuten. Voeg de rest van de woksaus en de ketjap toe en roerbak nog 1 minuut. Verdeel de noedels en de groente over 4 kommen of borden en verdeel de biefstuk erover.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 20:12 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelsalade
    Aardappel salade

    benodigdheden:

    500gr aardappelen in blokjes gekookt
    3 gekooktewortels
    2 gekookte eieren
    kleine uitje gesnipperd
    half blikje mais
    5 augurken in kleine stukjes
    peper en zout
    zelfgemaakte mayonaise van 1 eidooier
    of 3 volle el mayanaise uit pot
    beetje azijn

    Kook de aardappelen en wortels snijd alles in blokjes.
    meng alles om en maak op smaak met peper zout en mayonaise

    17-12-2011 om 20:08 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Couscous met aubergine
    Couscous met aubergine 4 personen

    2 aubergines, in blokjes van 1 cm
    1 schaal kipdrumsticks (575 gram)
    2 tl paprikapoeder
    250 g couscous
    1 citroen, schoongeboend
    4 el + 75 ml olijfolie
    1 bakje cherrytomaten, gehalveerd
    1 bakje platte peterselie, fijngesneden
    ovenschaal, ingevet

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de aubergineblokjes in een zeef, bestrooi met  2 el zout en laat 15 minuten staan. Spoel af en knijp het vocht eruit.
    Bestrooi de kip met 1 tl paprikapoeder. Bak in de ovenschaal in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Doe de couscous in een schaal en meng met de rest van het paprikapoeder. Schenker 500 ml kokend water op en laat 5 minuten staan. Roer los met een vork. Rasp de gele schil van de citroen erboven en pers de vrucht uit. Voeg het sap en 4 el olie toe aan de couscous.
    Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de aubergine 5 minuten op hoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng de aubergine, tomaat en peterselie door de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de kip.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 20:08 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cannelloni
    1 pak Canneloni (500 gr).

    500 gr. gehakt.
    1 pot pastasaus (geheel naar eigen smaak, ik heb tomaten/olijven/basilicum genomen)
    1 grote ui gesnipperd.
    1 rode paprika
    2 teentjes knoflook geperst.
    1 klein pepertje
    1 eetlepel suiker
    zouten naar smaak.
    Olijfolie.
    Kaas.

    Bechamelsaus(pakje bij ah)

    3 grote tomaten in plakjes.

    fruit de ui in de pan en doe daar gehakt bij. Snij de paprika, peper in stukjes en voeg dat erbij. Pers knofook en als het even gebakken heeft samen voeg je er de italiaanse saus bij en een eetlepel suiker en wat zout. Laat het even smoren en zet de koekepan van vuur en laat de inhoud even afkoelen.

    Neem de canneloni's en vul ze met een lepeltje of met de hand en leg ze op een ingevette ovenschaal naast elkaar. Giet Bechamelsaus over de pasta heen (de pasta mag helemaal bedekt zijn met saus, de pasta neemt de saus op en giet ook 1 glas water over de pasta, leg daar de plakken tomaat op (die je eventueel met peper en zout op smaak gebracht hebt). Strooi er kaas overheen. Bedek de schaal met aluminium en schuif het in de oven voor een half uur op 200 gr.

    Laatste 5 min haal je aluminiumfolie eraf en laat je de tomaten even grillen aan de bovenkant.

    p.s. Kaas doe ik meestal de laatste 5 minuten erbij

    17-12-2011 om 20:05 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bobotie
    Bobotie 4 personen

    2 sneetjes oud witbrood, zonder korst
    2 dl melk
    1 ui
    2 knoflookteentjes
    2 appels
    4 gedroogde abrikozen
    2 el olie
    400 g rundergehakt
    1,5 el chilipoeder
    zout
    cayennepeper
    50 g geschaafde amandelen
    1 klein blikje tomatenpuree
    3 eieren
    200 ml slagroom
    1 tl koenjit
    100 g geraspte belegen kaas

    Snijd het brood klein en laat het ongeveer 20 minuten weken in de melk. Pel en snipper de ui en de knoflook, schil en rasp de appels, snij de abrikozen fijn.
    Verhit de olie in een pan, fruit de ui en knoflook 3 minuten. Voeg het gehakt toe en rul het.
    Chilipoeder, cayennepeper en zout toevoegen. Dan de amandelen, abrikoos, appel en tomatenpuree erdoor roeren.
    Het brood uitknijpen en erdoor doen. Mengsel gelijkmatig verdelen in een ovenschaal, bovenkant gladstrijken.
    Klop de eieren met de slagroom en koenjit los. Giet het mengsel over het gehakt, de geraspte kaas erover. Ongeveer 45 minnuten op 180 graden.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 20:03 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shoarma speciaal
    Shoarma Speciaal

    Benodigdheden:

    ½ kilo Shoarma Kalkoen
    Halve rode paprika
    Halve groene paprika
    Champignons naar keuze
    1 ui
    Pitabroodjes

    Werkwijze:
    Je snijdt de groentes in middelgrote stukken en fruit het in wat zonnebloemolie. Na ongeveer 10 minuten doe je de shoarma erbij. De Kalkoen shoarma koop ik zelf gekruid bij de slager, dus voeg ik er alleen een beetje zout toe. Na een half uurtje is het klaar en schep je het op. Je kunt er een frisse salade bij serveren en wat frietjes bakken

    17-12-2011 om 19:59 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gesplete buiki(Turks recept met Aubergine)
    Karniyarik¨ betekent letterlijk gespleten buik. Het gerecht is gemaakt van gebakken door de midden gesneden met daarin een gehakt saus met tomaten, knoflook, uien en peterselie. “Karniyarik” eet je samen met pilav (witte ) of bulgur en cacik (komkommer-yogurt salade).

    Ingrediënten voor 4 personen:
    • 2 aubergines
    • 150 gr rundergehakt
    • 1 ui
    • 1 blik gepelde tomaat
    • 1 teen knoflook
    • 2 tomaten
    • 1 groene paprika
    • peterselie
    • zonnebloemolie om te bakken
    Bereiding:
    1. Was de aubergines en snij de schil om de centimeter als een zebra. Dus schil een centimeter breed af en laat daarna een centimeter schil zitten, etc.. We doen dit, omdat de schil nogal taai is, maar we de aubergine niet compleet kunnen schillen omdat zij dan haar stevigheid verliest.
    2. Snij de aubergines in de lengte door de midden.
    3. Bak de aubergines aan alle kanten met zonnebloemolie.
    4. Doe de 4 stukken gebakken aubergines in een ovenschaal.
    5. Snij de binnen kant van de aubergines in en maak een ruimte voor de saus.
    6. Bak nu het gehakt met de fijn gesneden ui en knoflook.
    7. Haal de gepelde tomaten uit hun vocht / uit het blik. Snij ze in stukjes. Voeg de gesneden, gepelde tomaten toe aan het gehakt. Het vocht van de tomaten water bewaar je voor later.
    8. Laat het geheel ongeveer 5 minuten sudderen.
    9. Voeg de gesnipperde peterselie bij de saus en haal de pan van het vuur af.
    10. Vul de aubergines met het gehaktmengsel.
    11. Doe plakjes tomaat en groene paprika op de gevulde aubergines.
    12. Schep vocht van de gepelde tomaten uit het blik op de aubergines.
    13. Doe de schaal in de oven voor ongeveer 30 a 45 minuten op 180 graden

    17-12-2011 om 19:57 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noodles zoetzuur met groenten


    Benodigheden:

    2 paprika's (2 kleuren)
    1 Courgette
    1 grote prei (als je wil)
    1 kipfile
    1 Noodles van Conimex (of de soort die jij lekker vind)
    1 flesje Sweet&Sour van Conimex (Je gebruikt niet het hele flesje hoor )
    Zout

    Aan de slag:

    Snij de kip in smalle reepjes, en snij de groenten in blokjes.

    Zet de waterkoker aan met genoeg water er in.

    Bak in een wok pan met een beetje olie de groenten gaar,doe een beetje saus van het flesje Sweet&Sour er bijen beetje zout.
    en zet het daarna in een aparte bord.

    Bak daarna de kip gaar, en doe er wat zout bij en beetje saus van het flesje,
    als de kip gaar is doe dan de groenten er bij, en laat het weer ff bakken.

    Dan pak je een bak en doe je daar de noodles in, en giet je de kokende water er in. met je vingers kan je ff kijken of het beet gaar is,
    Dat doe je door met je vingers de noodles tussen je vingers kapot te maken (zeg maar)

    Doe de noodles samen met de groenten samen, en wok het in zen geheel en doe er wat saus bij weer.

    Voor de Ajam Ketjap...

     Tip
    [Koop een bakje van conimex zie plaatje Babi ketjap..Ja ik weet babi is varken....Daarom heb ik het met kip bereid en dan is het dus Ajam ketjap.
    Want Ajam =Kip....Bak de kip gaar doe het doosje babi ketjap er bij en 200 ml water en laat het koken tot het de gewenste dikte heeft.


    ps.Dit recept heb ik van iemand anders mogen delen.

    17-12-2011 om 19:50 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagna met Courgette vers!
    Tartaar of gehakt bakken met aromat, 2 teentjes knoflook,paprika in blokjes,courgette in blokjes,bij doen.
    Pot saus grand italia door roeren, Bechamelsaus grand italia bij doen(zakje)volgens b
    en dan in laagjes doen,,
     
    vlees, deeg, vlees, bechamel, geraspte kaas, deeg, vlees, deeg, bechamel, gerasptekaas


    Eet smakelijk

    17-12-2011 om 19:41 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Surinaamse BB MET R
    Surinaamse bruine bonen met rijst

    Ingrediënten:

    1 magere runderlap
    1 rookworst, in plakjes
    1 grote ui, gesneden
    2 knoflookteentjes, geperst
    paar takjes selderij
    3 tomaten, in blokjes
    1 grote pot bruine bonen
    1 bouillonblokje (rundvlees)
    paar pimentkorrels, snuf pimentpoeder
    laurierblaadje
    selderijblaadjes, fijngehakt
    boter, olie

    100 gr Surinaamse rijst p.p.

    Bereiding:
    Bak het vlees en de in plakjes gesneden rookworst aan in wat boter met olie in een braadpan. Voeg de in stukjes gesneden ui toe met de takjes selderij en de knoflook.
    Als het allemaal lekker gebruind is dan tomaten in stukjes toevoegen. Maak de bruine bonen in de pot een beetje met een vork kapot zodat de saus straks wat dikker wordt. Doe de bruine bonen met vocht en al in de pan met nog een beetje water (kwart tot halve pot). Bouillonblokje, pimentkorrels en laurierblaadje toevoegen en een uur laten pruttelen met het deskel half op de pan. Vis de slierten selderij en het laurierblaadje uit de pan. Daarna de verse gesneden selderij erbij doen, het vlees in stukjes snijden en met gekookte witte (Surinaamse) rijst serveren.

    Tips voor erbij: Zoute lemmetje van Mi Swietie Sranang (heel zoute limoen die je in kleine stukjes moet snijden voor je het op je eten gooit) in Den Haag te krijgen bij de Chinese winkel in de markthof maar soms ook bij de supermarkt, en fijn geschaafde komkommer (zonder schil) met witte azijn en zout

    17-12-2011 om 19:37 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rijst met doperwten
    Rijst met doperwten

    Paar eieren klutsen en in de koekenpan in olie roerbakken zodat je kleine stukjes ei krijgt. Ei uit de pan en bewaren. Spekreepjes in dezelfde pan bakken, halverwege een scheut ketjap toevoegen. Diepvriesdoperwten toevoegen en even roerbakken. (koude) rijst erbij en goed doorwarmen. Eistukjes erdoor. Op smaak maken met versgemalen peper en nog een scheut ketjap.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 19:35 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaanse Harira soep Simpele versie voor beginners
    Het recept van harira
    Je hebt nodig
    Kalfs vlees en schenkel
    2 uien
    petersellie
    kasbour
    selderie
    peper
    gember
    kaneel
    1 tl smen
    1 kalfs knorr blokje
    halfsap van een citroen
    vermeselli
    kikkererweten
    mazaina voor soep te binden
    1 blikje tomaten puree
    voor variatie kan je ook afwiselen met linzen en tshisha (iwzan)

    je neemt een soep pan en daar doe je de vlees die je in kleine stukjes hebt gesneden en de schenkel er bij, je doet de fijn gesneden ui er bij , de kousbar , selderie , petersellie de tl smen ,de kruiden de kikererweten die je hebt gepelt het blikje tomaten puree en als laatste de knor blokje met zout er bij dat roer je ff met elkaar en je giet het af met water en laat dit lekker gaar koken, als het vlees gaar is meng je mazaina in een kopje water en doet het bij de soep en als laatste de vermesellie dat moet kort mee koken en je kan ook als je de soep van het vuur hebt gehaalt kan je ook een geklutst eitje door de soep heen roeren.
    Je kan ook de linzen samen met de tshisha (iwzan) een keer samen aan je soep toe voegen om de smaak te veranderen en in plaats van kalfsvlees kan je natuurlijk ook kip of schaapvlees nemen.als laatste de citroensap door de soep mengen als je van citroen sap houd.
     

    17-12-2011 om 19:34 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quiche
    Quiche
     
    Benodigdheden:
    - 6 plakjes diepvriesbladerdeeg van koopmans of een ander merk
    - bloem voor het bestrooien van het bladerdeeg
    - 1 dikke prei
    - 300 gr wortels
    - olie voor het bakken
    - 500 gr gehakt
    - 1 bosje peterselie
    - zout naar smaak
    - 1 ½ tl zwarte peper
    - 2 tl paprikapoeder
    - 2 tl tijm
    - 2 dl volle yoghurt
    - 3 eieren
    - 100 gr geraspte emmentaler of andere soort kaas

    Bereiding:
    Laat de plakjes bladerdeeg iets overlappend op een met bloem bestoven aanrecht of tafel ontdooien. Maak de prei schoon, snij hem open, was het en snijdt het in ringetjes. Maak dan de wortels schoon en snijdt ze in dunne plakjes.
    Doe de olie in een grote koekenpan, warm laten worden, bak hier het gehakt aan. Voeg dan de wortels en de prei toe. Was de peterselie, hak het fijn en voeg het bij het gehakt toe. Voeg dan de kruiden toe, en breng het op smaak met zout en tijm. Deze vulling laat je dan afkoelen, intussen verwarm je je oven op 200 graden, en was je een quichevorm met koud water, het bladerdeeg rol je dan uit tot de grootte van je vorm, en die bekleed je daarmee. En het overtollige deeg, snijdt je weg met een mes. De bodem beprik je goed met een vork. Dan vul je het met het gehaktmengsel, die al afgekoeld is. Ga daarna de eieren met de yoghurt loskloppen, en dit op smaak brengen met zout en peper. Giet het dan over het gehakt, en betrooi het met kaas. Bak deze quiche in ongeveer een half uur gaar
     
     Smakelijk eten

    17-12-2011 om 19:32 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Couscous
    Couscous

    Kipfilet in kleine stukjes snijden en kruiden, bakken met bijv. stukjes courgette, een fijngesnipperd uitje en champignons.
    Tomaat, komkommer, geitenkaas en avocado in hele kleine stukjes snijden. Couscous in bouillon laten wellen. Veel koriander en peterselie heel fijn hakken en dit met een beetje citroensap met de rest van de ingredienten door elkaar mengen. Sausje van yoghurt/creme fraiche met veel munt erdoor erbij geven.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 19:31 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maisbeignet
    4 blikjes mais op nat van ieder 140 gram
    1 stuk fetta kaas verkruimeld
    koriander-peterselie
    peper en zout van ieder een theelepel.
    2 eieren
    2 kopjes bloem
    1 theelepel komijn

    Laat de mais van 2 1/2 blikje uitlekken en droog tussen een handdoek.
    dan neem je een blender, doe er de mais in samen met de rest van de ingredienten, uitgezonderd de rest mais en de fetta.
    dit mix je goed glad.
    Het moet een dik beslag zijn.
    Doe het in een kom, voeg dan de 1 1/2 blikje resterende mais, die je eerst ook gedroogd hebt bij, die moet ganse blijven, de fetta doe je er ook bij roer alles goed om en bak kleine hoopjes in een koekepan

    Kan ook zonder feta en zonder komijn wat je lekker vindt.



    Heerlijk bij sperzieboontjes en kip

    17-12-2011 om 19:30 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)


    Archief per week
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • bijgerecht (6)
  • hoofdgerecht (62)
  • Nagerecht (2)
  • Salades (4)
  • Soepen (11)
  • voorgerecht (0)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!