Inhoud blog
 • What you see is what you get
 • De kinderen uitnodigen om mijn tuin op te knappen
 • Een gedenksteen ter aandenken van een dierbare
 • Mooie bloemen gekregen van mijn kinderen
 • Cloud computing
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Oud en gezond
  Gezond leven
  03-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kinderen uitnodigen om mijn tuin op te knappen

  Doordat ik wat ouder ben kan ik niet in mijn eentje de tuin opknappen. Gelukkig heb ik mijn lieve kinderen die, hoewel ze al uit huis zijn, graag bij mij langs komen. Ze komen niet alleen langs om op bezoek te komen, maar als ik ergens hulp mee nodig heb komen ze ook langs.

  Recent heb ik ze gevraagd om te helpen bij het opknappen van mijn tuin. De tuin was door de tijd heen een beetje verslonsd en het werd tijd dat er iets aan gedaan werd. We hebben dus met zijn allen vorig weekend aan mijn tuin gewerkt. Later op de dag kwamen werd ik verrast met een hele mooie Hartman tuinset. De tuinset ziet er niet alleen prachtig uit, maar er zijn nu precies genoeg stoelen in mijn tuin om met z'n allen gezellig van het weer te genieten.

  Zondag kwamen ook mijn kleinkinderen langs om de opgeknapte tuin te bekijken. Ik heb ze allemaal een ijsje gegeven. Natuurlijk zijn ze ook bij me blijven eten en heb ik voor hun heerlijk gekookt. Ik sta graag in de keuken lekkere dingen te maken.

  Het einde van de dag hebben we afgesloten met een heerlijke appeltaart die vers uit de oven kwam. De appeltaart heb ik midden op de tuintafel gezet, in stukjes gesneden en uitgedeeld. Hoe oud ze ook worden, mijn kinderen blijven mijn appeltaart zeer waarderen en mijn kleinkinderen houden er ook van.

  Al met al was het dus weer een geslaagd weekend. Met plezier zit ik vandaag ook in mijn achtertuin te genieten van hoe mooi het er weer uitziet.

  03-07-2012 om 14:23 geschreven door omalieke

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  27-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gedenksteen ter aandenken van een dierbare
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ter aandenken van iemand die overleden is wordt er op het graf een grafsteen of gedenksteen geplaatst. Er is echter het misverstand dat gedenkstenen alleen bij een graf geplaatst wordt. Een gedenksteen is meer dan een grafsteen en heeft meerdere toepassingen.

  Zoals de naam al zegt is een gedenksteen ter aandenken van iemand. Het is een monument dat op verschillende plekken en situaties gebruikt kan worden. Op een plek waar een ongeluk gebeurt is kan er een gedenksteen geplaatst worden. Ook op een plek waar slachtoffers worden herdacht kan een gedenksteen of monument geplaatst worden. Parken en tuinen bij de nabestaanden zelf zijn ook mooie plekken voor een gedenksteen passend is.

  Waar een gedenksteen ook geplaatst wordt, de reden voor het plaatsen van een gedenksteen is altijd om je aan iemand te herinneren. Het is ter ere van de persoon of gebeurtenis waar je aan herinnerd wil worden.

  Het is dus niet gek om in je eigen tuin een gedenksteen te plaatsen. Denk niet aan het formaat of het uiterlijk van een grafsteen. Zie het als een monument voor een dierbare waar u zich dichterbij kan voelen als u een gedenksteen regelmatig ziet.

  27-06-2012 om 10:54 geschreven door omalieke

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:gedenken
  >> Reageer (1)
  13-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie bloemen gekregen van mijn kinderen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Als oma krijg je vaak cadeautjes. Mijn lieve kinderen nemen altijd wel iets mee als ze langs komen. Eerlijk gezegd vind ik het helemaal niet zo erg om zo verwent te worden. Toch komt het veel voor dat ik teveel chocola, cakejes en dergelijke krijg dat ik het natuurlijk niet in mijn eentje op kan krijgen. Dan geef ik die stiekem weer weg als iemand anders op bezoek komt ;).

  Ook zijn er tijden waarin mijn kinderen het te druk hebben. Intussen zijn ze natuurlijk al volwassen en moeten ze werken, hebben ze zelf kinderen en dat kan ze natuurlijk flink bezig houden. Twee van mijn kinderen wonen niet heel dicht bij dat het nog eens moeilijker maakt voor ze om langs te komen.

  Wat ik dan altijd heel leuk vind is dat ze me dan wel eens een prachtige bos bloemen sturen als ze zelf niet langs kunnen komen. Een bos bloemen geef ik natuurlijk nooit weg en zet ik dan midden op de eettafel. Tegenwoordig kunnen ze makkelijk via webwinkels bloemen bezorgen en dat doen ze dan ook wel eens. De bloemen zijn altijd prachtig en komen in een fraaie verpakking met een vaasje in water. Vroeger was dat ongekend, maar tegenwoordig schijnt dat te kunnen!
  Toen ik voor het eerst een bos bloemen aan de deur bezorgd kreeg was ik verbaasd en zeer verrast! Ik wist niet dat het mogelijk was, maar blijkbaar dus wel.

  13-06-2012 om 00:00 geschreven door omalieke

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  Tags:bloemen
  >> Reageer (1)
  12-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cloud computing

  Iets kleins wat tot een groot fenomeen is uitgegroeid is cloud computing. U denkt vast, wat een lastige term. Dit valt enigszins mee. Cloud computing zorgt ervoor dat u als oudere overal bij uw bestanden kunt en bij uw software.

  Wat kunt u als oudere met Cloud Computing

  Met cloud computing kunt u als het ware uw eigen datacenter starten. Hierdoor kunt u vele malen flexibeler werken. Het maakt nu niet meer uit waar uw spullen op internet staan, door de cloud computing zijn ze overal toegankelijk. Op deze manier scheelt het delen van bestanden en software u veel tijd. Zo hoeft u geen bestanden meer op uw computer te zetten waardoor uw computer even snel blijft als wanneer u hem heeft gekocht. Als u alles vanuit de cloud zou doen, zou dit daadwerkelijk het geval zijn. Momenteel is dat niet zo.

  De verandering met cloud computing

  U als gebruiker staat centraal binnen cloud computing. Hierdoor kunt u cloud applicaties gemakkelijk toegankelijk maken. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan Facebook en Gmail. Tevens zijn deze applicaties sneller door cloud computing. Omdat deze via een eigenlijk externe locatie word geopend neemt het geen ruimte in op uw eigen pc of mac. Hierdoor werkt alles sneller.

  Cloud computing is in, ook bij ouderen

  Gaat u met de trend mee? Vrijwel iedereen zal in de toekomst gebruik gaan maken van cloud computing. Omdat grote bedrijven hier al mee bezig zijn, is dat een logische conclusie. Men moet dan wel over stappen naar cloud computing, dit wordt namelijk de norm in het dagelijkse leven. Bijvoorbeeld bij Google apps.

  Ik ben inmiddels een blije cloud computer!

  12-06-2012 om 15:36 geschreven door omalieke

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Tags:cloud computing
  >> Reageer (1)
  11-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dameskleding grote maten nu ook online
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Steeds meer vrouwen ontdekken dat je online prima kan winkelen. Vooral de verkoop van kleding online is in opmars. Toch zijn er niches waar het tot voor kort nog moeilijk was om kleding voor te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan kleding voor vrouwen met een maatje meer. De bekende merken verkopen vaak geen grote maten dameskleding. Juist in de dameskleding grote maten markt zijn er genoeg vrouwen die zowel in hun eigen stad als online moeilijk aan leuke kleding kunnen komen.

  Grote maten mode online

  X-two Fashion heeft hierin verandering gebracht. De merk is al jaren bekend bij vrouwen met een maatje meer. De merkkleding is modieus en is gemaakt voor vrouwen met een maatje meer. Onlangs heeft X-two Fashion een webwinkel gelanceerd zodat vrouwen in Europa online de leukste grote maten dameskleding kunnen bestellen.

  De kledingmerk lanceert 6 prachtige collecties per jaar en heeft een lookbook op de website. Door een kijkje te nemen in de lookbook kunnen vrouwen direct zien wat momenteel in de mode is. De kleding is gemaakt van hoge kwaliteit stofjes, de kleding heeft leuke kleuren en een uitstekende pasvorm.

  Om op de hoogte te blijven van de laatste mode voor vrouwen kan je X-Two Fashion op Twitter en Facebook volgen.

  11-05-2012 om 00:00 geschreven door omalieke

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Tags:grote maten, dameskleding, vrouwen mode, mode, kleding
  >> Reageer (39)
  08-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scherp de wereld in kijken als 40 plusser
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De wereld in kijken. De ene doet het met een bril, de ander met contactlenzen en velen zonder hulpmiddel. Een feit is dat de ogen een complex en gevoelig onderdeel van het lichaam is. Iedereen is er zuinig op, maar toch gebeurt het bij velen dat ze naarmate ze ouder worden de ogen iets achteruit gaan. Een bril is dan nodig om weer goed te zien waar je mee bezig is. Als je de bril zat bent stap je meestal over op lenzen. En als je genoeg hebt van lenzen begin je meestal na te denken over ooglaseren. 

  Als je een veertig plusser bent is de kans groot dat je minder scherp ziet. Het kan dan een goed idee zijn om te kijken of een ooglaserbehandeling uitkomst kan bieden. Er zijn een aantal ooglaserklinieken waar je gratis een consultatie kan krijgen. In een consultatie gesprek krijg je een uitleg over ooglaseren en wordt er gekeken welke ooglaserbehandeling toegepast moet worden. Er wordt gekeken of u last heeft van bijziendheid of verziendheid, maar vaak weet u dat al. 

  Astigmatisme komt voor als het hoornvlies ovaal is. Astigmatische hoornvliezen hebben een steile kromming en een platte kromming. Het probleem dat dan voordoet is dat het licht niet op één, maar op meerdere punten het oog in komt. Daardoor zie je wazig. Astigmatisme kan voorkomen bij zowel bijziendheid en verziendheid. 

  Veertig plussers hebben vaak last van presbyopie en dat houdt in dat je een leesbril nodig hebt. Ook dit kan verholpen worden met ooglaseren. Alleen een klein percentage worden hier ook echt voor behandeld.

  08-05-2012 om 00:00 geschreven door omalieke

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:ooglaseren, slechtziendheid, goed zien, bril, contactlenzen
  >> Reageer (1)


  Categorieën

  Archief per week
 • 26/11-02/12 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 07/05-13/05 2012

  Zoeken in blog


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!