Inhoud blog
  • LILOU IS TERECHT!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Heeft u Lilou gezien?
  • Zijn we weer!!
  • Komkommertijd
  • En ze gaat maar door
    Welkom op Max en Bente's weblog
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Diversen
  • Tielestek,Bea's blog
  • Doggish,waar honden zich op hun gemak voelen!
  • Verhuisdieren.nl:herplaatssite voor meerdere diersoorten
  • Goede site met diverse hondse tips enz
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Archief
  • Alle berichten
    Honden allerlei
  • Losloopgebieden in Nederland
  • Dogsincluded
  • Hondvriendelijk vakantiehuisje in Z-O Drenthe
  • Adressen van hondenuitlaatservices in heel Nederland
  • Hondenwereld:heel veel van en over honden
  • Duitse herplaatssite voor jachthonden
  • Voor honden giftige voedingsmiddelen
  • Het blog van Drent Boris en DSL Joep
  • Hulp bij huisdieren
    Categorieën
  • Antwoorden pollvragen (6)
  • De aanschaf van een hond (26)
  • Gezondheid (95)
  • Herplaatsingen (29)
  • In memoriam (16)
  • Opvoeding (46)
  • Vermiste honden (43)
  • Voeding (39)
  • Wandelingen (220)
  • Mijn favorieten
  • Bisquits4dogs:biologische hondenkoekjes
  • Islam Centrum,groot assortiment barfartikelen
  • Daarom liever geen voer van een groot bedrijf
  • Hulp bij huisdieren
  • Het blog van Drent Rinus
  • Het blog van Kiki's broer Kiet
  • Checlist pups die echter geen garantie voor een goede fokker geeft
  • Verzeker je huisdier
  • Hahnemannapotheek
    Max en Bente's weblog
    Belevenissen,verhalen en foto's van Kiki,mijn Drentsche Patrijshond
    Photobucket Met meer wetenswaardigheden over algemene hondse zaken.
    02-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer even iets over broodfok
                     Weer even iets over broodfok

    Via Facebook kwam ik de site tegen waar onderstaande teksten op staan.Ik kan niet anders dan het heel erg eens zijn met wat daarin staat geschreven!Nogmaals:ik heb met Max-die ook uit de broodfok kwam-verschrikkelijk veel geluk gehad;hij was zowel geestelijk als lichamelijk gezond,want anders was hij nooit probleemloos ruim 16 jaar geworden.
    Maar mensen,het kan zó anders!
    Om de een of andere voor mij onverklaarbare reden komen teksten die ik uit kranten enz haal niet echt netjes op dit blog terecht maar omdat ik het belangrijk vind plaats ik ze dan toch.Zo ook deze dus.

    Stop Broodfok

    Geboren worden om geld te verdienen voor een ander
    Opgesloten en geΪsoleerd van de wereld
    In een koude, kille en liefdeloze omgeving
    Kleintjes op de wereld zetten die je zelf nooit te zien krijgt
    Totdat je lichaam helemaal uitgeteerd is
    Daarna de schedel ingeslagen worden
    Of - als je geluk hebt - een verlossend spuitje krijgen.

    Het is geen leven.
    Het is de realiteit van de broodfok. 


    Geld, geld, geld....... daar draait het allemaal om. Wat doen mensen elkaar en de dieren toch aan om geld te verdienen..... daar word je toch misselijk van.
    Wat zou ik toch graag in het brein van de broodfokker rond willen kijken en uitzoeken wat daar mis is. Waarom kiest hij/zij geld boven het welzijn van mens en dier? Wat is er mis gegaan in het leven van een broodfokker om tot deze stap te komen?
    Zou de broodfokker zijn eigen familie en kinderen ook zo behandelen.... helemaal zonder gevoel?
    Naar mijn mening is een broodfokker een ziek persoon.
    Ik zou dolgraag willen dat ik diegene was die het medicijn uit zou vinden tegen de ziekte die broodfokkers hebben.

    Het blijft mij verbazen dat geld zulke rare, vreemde, zieke, gestoorde dingen met mensen kan doen.

    Wat is een foute fokker

    Het zijn echter niet alleen de broodfokkers die voor veel dierenleed zorgen. Er zijn ook genoeg fokkers die er niet hun dagelijks brood mee verdienen maar wel een aardige boterham. Deze mensen staan veelal keurig geregistreerd bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied. Als u bij zo'n fokker een pup koopt zit u goed zou u kunnen denken. U krijgt de pup immers keurig gechipt en ingeënt samen met paspoort en stamboom. 

    Maar niet heus dus: bij veel rassen krijgt u er van de fokker de erfelijke afwijkingen gratis bij waardoor het dier in de toekomst erg gaat lijden. Maar liefst veertig procent van alle rashonden die jaarlijks in Nederland worden geboren heeft één of meerdere erfelijke aandoeningen onder de leden. Dat is het gevolg van het fokken met een beperkt aantal fokdieren, veelal honden die tijdens tentoonstellingen in de prijzen vallen. 
    Daardoor is er sprake van een hoge mate van inteelt binnen de verschillende hondenrassen. Die inteelt heeft er voor gezorgd dat de vitaliteit van de hondenrassen in de loop der jaren steeds verder is verslechterd: de dieren worden sneller ziek en hun vruchtbaarheid neemt af. 

    Deze rashonden, genieten het meeste aanzien, omdat die een stamboom hebben. Een echte rashond is kostbaar en voor de nakomelingen wordt grof geld betaald. Fokkers doen er dus alles aan om aan het gewenste schoonheidsideaal van de rashond te voldoen. Modetrends bepalen hoe een hond eruit moet zien. En dus lopen er honden rond met te platte snuiten, te kleine schedels, uitpuilende ogen, doorgezakte heupen en tal van andere erfelijke aandoeningen, waar de dieren mee geboren worden en waar ze de rest van hun leven ernstig last van hebben. 

    Door het fokken op uiterlijk volgens een aan mode onderhevig schoonheidsideaal zitten heel wat rashonden letterlijk niet lekker in hun vel. Zo zijn er nu buldoggen met te platte snuiten waardoor ze nauwelijks kunnen ademhalen, cavalier spaniels met te kleine schedels 
    voor hun hersenomvang waardoor ze aan helse pijnen lijden, teckels die door hun te lange rug zakken, en berner sennenhonden en flatcoated retrievers die geteisterd worden door kanker, tosa inu's met diverse aangeboren afwijkingen.

    In de Zembla-uitzending ‘Het einde van de rashond’ is te zien hoe er afgerekend wordt met de mythe van de stamboom als keurmerk van kwaliteit. 

    De Raad van Beheer, die behoort toe te zien op het welzijn van honden, gaat geheel aan deze dierenmishandeling voorbij en staat toe dat fokkers enkel fokken op uiterlijke kenmerken die slecht zijn voor de gezondheid van de dieren. Zeer ten onrechte hanteert de Raad van Beheer de leus dat de stamboek voor kwaliteit staat. Zij geeft ook stambomen af aan rashonden die qua gezondheid niet in orde zijn. Een stamboom zegt dus alleen iets over bepaalde criteria waaraan de fokdieren voldoen. Aan dit afgeven van stambomen aan zieke rassen zit voor de Raad van Beheer een groot eigenbelang: voor iedere stamboom die wordt afgegeven ontvangt zij 15 euro. 

    Ook worden, evenals bij broodfokkers, bij veel fokkers die geregistreerd staan bij de Raad van Beheer de honden in kennels gehouden en worden de moederhonden uitgebuit. Hierdoor worden de pups niet goed gesocialiseerd, wat juist in de eerste levensweken van groot belang is omdat ze dan in de inprentingsfase zitten. Bovendien is een foute fokker niet selectief: een pup wordt aan een ieder die maar een pup wil en daarvoor wil betalen zomaar meegegeven zonder goed te kijken of het wel een geschikt baasje is. 
    Sommige foute fokkers daarentegen doen net of ze selectief zijn in het zoeken naar een goed baasje. Schijn bedriegt vaak!

    De teksten zijn afkomstig van

    02-07-2012 om 11:09 geschreven door Marian


    Categorie:De aanschaf van een hond
    01-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zóóóóóóóó warm!
                                Zóóóóóóó warm!

    En zo zijn we ineens in de zomer beland!We gaan hier in Nederland gewoon van herfst naar winter naar herfst naar zomer.Klinkt wat raar maar in januari hebben we het eventjes koud gehad,daarna was het geloof ik herfstig,toen hadden we ineens een paar dagen 30 graden en daarna hebben we weer een week of wat regen,wind en kou gehad.
    Om deze week in de zomer te belanden.En ja,als je dan als hond zijnde lekker door het bos hebt gejakkerd word je warm.Heel erg warm!En dan is een vijver of een lekkere modderpoel toch wel heel erg fijn als je Kiki mag geloven.Die ging dan ook pontificaal midden in een modderpoel liggen........
    Ja,heel fijn!Gelukkig hebben we hier een vloer en manden die tegen al die zandzooi kunnen want als je vloerbedekking hebt liggen ben je minder blij,zo is het vermoeden.
    En daarna............mag je fijn een poos kluiven op een van de nog aanwezige paardenbotten die eigenlijk bedoeld waren voor zus Kyra die ze niet mag hebben.Kiek dankt zowel Jan als Gonda en Anton voor deze goede giften!





    01-07-2012 om 19:32 geschreven door Marian


    29-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dagen des onderscheids?
                          De dagen des onderscheids?

    Tot nog toe speelde Kiki eigenlijk met elke hond die ze tegen kwam en ook wilde.Ze wordt uitgenodigd of nodigt uit,maar vanmiddag kwamen we toch een hond tegen die compleet lucht voor haar was.Een nieuwigheidje en ik vraag me af of ze de dagen des onderscheids definitief bereikt heeft of dat het een tijdelijk en hondgebonden iets is.Die andere hond had namelijk ook helemaal niks met Kiki!En dat is meestal toch ook wel andersom.
    Het was eventjes vreemd om mee te maken zeg maar.
    Natuurlijk was er verder meer dan genoeg te zien en ruiken dus vermaakt heeft ze zich wel daar in het bos.Zoals met-zoals gewoonlijk-speuren naar Muisjes.Die zich in diverse holle en rotte bomen genesteld hebben als je Kiki mag geloven.
    Onderweg worden er dan ook nog spelletjes en oefeningen gedaan zoals laten zitten,iets in of op een boom verstoppen en Kiek laten zoeken.Pret voor 10 is gegarandeerd!!!
    In het kader van het onderhouden van de socialisatie onderhouden stond vanmorgen dan ook nog een bezoek aan het winkelcentrum en de markt op het programma en voor beide onderdelen is ze wederom met glans geslaagd.Kan ook niet anders natuurlijk,maar dat terzijde.....





    29-06-2012 om 19:25 geschreven door Marian


    28-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor Pampus
                                    Voor Pampus

    Ja,dat krijg je ervan als je ineens van kou,storm en regen overgaat op een tropische bijna 30 graden:daardoor liggen hondjes voor Pampus.Zelfs als die hondjes Rinus en Kiki heten!
    Die na vanmorgen flink rondgesprongen te hebben het ineens blijkbaar erg warm kregen en allebei voor Pampus lagen.Aangezien dat nogal saaie foto's oplevert zijn de foto's die bij dit berichtje staan uit het archief geplukt.

    Verder goed nieuws van onze andere grote hondenvriend Jarno die vandaag bij Dr.Dijkshoorn op de foto is gegaan!Zijn heupen en ellebogen zien er volgens de dokter fantastisch uit en de officiele uitslag zal dan waarschijnlijk ook wel heeeeeeeeeel erg goed zijn!Fijn bericht dus!!

    Tweede goede bericht is dat "puppenjuf" Ita de operatie goed doorstaan heeft en weer thuis is.De oorzaak van alle narigheid?
    Gras en haren!!!!
    Dat moet naar binnen zijn gekomen via een door een botsing met iets opgelopen verwonding en vervolgens heel erg vervelend gaan doen.Dat is er vandaag uit gehaald en nu moet ze weer gewoon herstellen en de oude Ita worden!







    28-06-2012 om 19:14 geschreven door Marian


    27-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zandmonster
                                     Zandmonster

    Op de Boo was ze al gepromoveerd tot reservegraafster annex zandmonster maar ja,dat was maar tijdelijk.
    Hier-thuis echter is ze de oppergraafster.Ook als ze met een paar andere honden op de hei aan het rommelen is.Tsja,afkomt verloochent zich natuurlijk niet.......
    Vandaag zijn we weer eens naar het zo vertrouwde Rozendaalse veld getogen en hebben daar heerlijk gelopen.Nou ja,natuurlijk heeft Kiki zich dus ook heerlijk uitgeleefd met andere honden én ook alleen want die neus maakt ook daar veeeeellllllll uren!Er is ook altijd wel wat te beleven eigenlijk:is het geen krijsend zwijn dan is het wel een spoor van reeen of dassen dat je een eindje uit kunt pluizen.Of je bestudeert de muizenholen in oude en rotte omver gevallen bomen.
    Nadat het weer eens wat geregend had (houdt dat trouwens ooit nog eens op of zo?) kwamen we Dobermann Branco en een Amerikaanse Bulldog tegen en als je dan in een kuil duikt en gaat graven omdat het zo leuk is verander je vanzelf weer in een moddermonster!

    Overigens gaat "puppenjuf" annex heel goede hondenvriendin Ita morgen onder het mes om een heel vervelend iets te laten verwijderen en ook vanaf hier wensen we haar en bazin Nettie heeeeeeeeelllllllllllll veel sterkte en een goede genezing!






    27-06-2012 om 19:51 geschreven door Marian


    Categorie:Wandelingen
    26-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vezels
                                             Vezels

    Natuurlijk krijgt Kiki goede voeding die -voor honden-alles bevat wat nodig is.Toch vindt madammeke blijkbaar dat haar dagelijkse kost aanvulling nodig heeft en ja,dan zoek je het toch zelf?En dus ga je maar op een houtje bijten.Letterlijk.Daar verniel je niks mee en verwonden doe je al helemaal niemand.
    En dat is toch iets anders dan wat deze bazin vanmiddag ter ore kwam tijdens de wandeling in een park waar we vaak heen gaan.Het zou hier gaan om een hond die een kind verwondde en waar de hondenbaas niet ingreep,en om een hond die een gans te grazen nam waarbij de hondeneigenaar óók al niks deed!Wat is dat toch?Waarom grijpen hondenbazen niet in als hun hond iets verwondt?Zowel gans als kind hebben de aanval overleefd,maar het is toch ongelooflijk dat je niks doet als hondenbaas zijnde?Hopelijk leest de betrokken baas dit en bedenkt hij of zij dat dit gedrag maakt dat honden steeds minder geaccepteerd worden in de maatschappij terwijl het zulke fijne vrienden kunnen zijn!




    26-06-2012 om 20:19 geschreven door Marian


    25-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer terug
                                         Weer terug

    Na een heerlijk weekend in Drenthe zijn we weer terug op de basis en ligt Kiki uit te slapen en te dromen van alle nieuwe indrukken die ze opgedaan heeft.Want ook al was het niet ons eerste verblijf in het mooie Drenthe op de heel mooi weer opgebouwde Wilmsboo:voor haar was alles weer nieuw en interessant.Vooral de luchtjes van wild die er rondhangen (de konijnenkeutels liggen in de tuin!) hadden haar interesse.En Kwint's kuil en Jip natuurlijk!
    Vanmiddag zijn we nog even wezen wandelen met Saskia en Kwint en ook dat was weer erg fijn.Wij komen graag nog eens terug in Drenthe!
    Saskia heeft tijdens de wandeling een serie prachtige foto/s gemaakt die ik hier graag bij plaats.









    25-06-2012 om 22:17 geschreven door Marian


    24-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
                            Regen,wind,wind en regen.

    Ja,zo valt het weer hier vandaag het beste te omschrijven.Net zoals in de rest van Nederland dus.Dat was dus wat meer binnen blijven geblazen voor Kiki want anders moet ze waarschijnlijk op zijn minst vijf,zes keer per dag afgedroogd en ontzand worden en dat is niet de bedoeling.
    Niet dat ze zich niet vermaakt hoor,want in het gastenhuisje logeert op dit moment ook een Jack Russel die vanmorgen even lekker een poosje heeft geravot met haar.En dus ook redelijk zwart naar binnen werd gehaald.Toen het vanmiddag dan eindelijk even droog was zijn we in de auto gestapt en naar het Schoonebeker Diep gereden waar de benen en poten even verder konden strekken.Omdat hier jachtrechten gelden en mensen daar erg zuinig op zijn werd ik gisteren aangesproken op mijn los lopende hond,dus dat doen we maar even niet meer.
    Gelukkig bestaan er lange hondenlijnen waar Kiki voor even best aan kan lopen.Geen probleem wat ons betreft behalve waar het de armen van deze bazin betreft:die zijn namelijk in tegenstelling tot wat Kiki lijkt te denken niet uitschuifbaar!







    24-06-2012 om 18:07 geschreven door Marian


    23-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moord op de Wilmsboo
                          Moord op de Wilmsboo

    Jawel,er heeft zich hier vandaag een moord voltrokken.Misschien niet de eerste op de Wilmsboo maar wel de eerste van de daderes die uitermate trots zijnd een ererondje maakte en er zich daarna ook nog goed mee vermaakte.Helaas voor haar heeft de hondenpolitie er na het maken van een filmpje een eind aan gemaakt om ernstige stankoverlast te voorkomen.
    Verder heeft voornoemde daderes-zoals al gezegd Kiki genaamd-een enerverende dag gehad die bestond uit fijn wandelen langs velden en sloten,de tuin rond sjouwen met dekens en doeken van Kwint en heeft ze ook kans gezien een moedereend van haar jongen weg te jagen.Daar kwam de hondenpolitie vandaag het eerst voor in aktie want zulks is Niet Toegestaan!!!
    En dan worden er zometeen nog gasten met een hond verwacht,dus hoogstwaarschijnlijk zal ze vanavond laat in coma vallen!
    Wordt vervolgd......







    23-06-2012 om 19:32 geschreven door Marian


    22-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer op de Wilmsboo!
                              Weer op de Wilmsboo!

    Na een lichtelijk turbulent ritje vanochtend zijn Kiki en ik weer op de Wilmsboo gearriveerd!Dit keer blijven we hier een paar dagen oppassen en dat is zeer zeker geen straf hoor.Saskia en Peter,degenen die hier een B&B hebben hebben de boo een paar dagen aan Kiki en haar bazin toevertrouwd en die vermaken zich hier opperbest;op het land hiernaast zijn al minstens 3 hazen gespot (niet door Kiki gelukkig) en dus is het gewoon heerlijk hier.
    Omdat ze onderweg toch weer gespuugd had (is een hele tijd goed gegaan,maar het ging weer mis) moest de autodeken afgespoeld worden en dat mocht met de tuinslang die er ook aan moest geloven van madammeke.
    Enfin,de foto's enzo spreken voor zich....







    22-06-2012 om 19:25 geschreven door Marian


    21-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En maar rollebollen
                                 En maar rollebollen

    Het was hier vandaag weer een gerollebol van jewelste want een van onze grote vrienden was er weer!Rinus kwam vanmorgen en eigenlijk hoeft dit verhaaltje dan niet zo lang te zijn want zoals altijd was het een klein feestje.
    De vrienden begroetten elkaar alsof ze elkaar tijdenlang niet gezien hadden terwijl het toch maar een week geleden was dat we hem gedag zeiden.Wat een lol hebben die twee toch met elkaar!
    Het is vanaf het begin tot het einde een feestje om hem hier te hebben!In plaats van naar het wat grotere losloopveldje zijn we vandaag maar eens richting omheind hondenspeeltuintje gegaan en ook daar was het weer leuk met hem.De toestellen die er staan kan Kiki deels natuurlijk al belopen maar met Rinus is dat een ander verhaaltje en na de kattenloop geprobeerd te hebben zijn we maar gestopt wegens een te opgewonden Rinus die dus gevaarlijke toeren ging uithalen.
    Maar ook met Kiki takjes eten enzo is hartstikke leuk!





    21-06-2012 om 19:16 geschreven door Marian


    20-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saved by the bell en waterpret
                      Saved by the bell en waterpret

    Nou ja,de titel zou eigenlijk beter "saved by een brul" of zo kunnen heten maar die kennen ze in het Engels geloof ik niet.We waren vanmiddag namelijk nog maar net aan de wandel bij de Rijn toen er ineens 2 Staffords uit de struiken tevoorschijn kwamen wier lichaamstaal weinig vriendelijks uitstraalde....
    Kiki ging (zoals eigenlijk altijd) liggen en draaide half op haar zij.Toen ze met mij wilde meelopen stak Mw.Stafford daar een stokje voor en pinde haar vast.En weer ging Kiki liggen.
    Toen ze het een paar seconden later weer wilde proberen en naar me toe kwam klonk er een grom uit de Staffordkeel en was Mw.Stafford klaar voor een robbertje vechten.De reu die er ook bij was was minder eng maar als zijn teef zou gaan knokken zou hij mee zijn gaan doen en dan had Kiki het ongetwijfeld afgelegd want één Stafford kan ze al geen baas,dus laat staan twee.
    Helaas voor Mw.Stafford was ik er ook bij en gaf ik een brul die aan de andere kant van de rivier te horen moet zijn geweest.En ja,eindelijk kwam de baas van het spul ook wat sneller aanlopen en bij het zien van de baas taaide Staffie eindelijk af.Nu lijkt het alsof dit al minuten lang geduurd heeft maar het duurde uiteindelijk hooguit een minuut of 2-3.
    Lang genoeg in elk geval om te bedenken welke dierenarts het dichtstbij was....
    Enfin,na dit hele gedoe zijn we lekker doorgelopen en hebben we nog heerlijke waterpret gehad.Ooit gaat ze zwemmen.Echt!!!





    20-06-2012 om 20:04 geschreven door Marian


    Categorie:Wandelingen
    19-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ijscoraam
                                        Het ijscoraam

    Vaste bloglezers herinneren zich vast nog wel dat Kiki vorig jaar een paar keer door een open staand raam is gesprongen.Dat raam bevindt zich hier God zij dank op de begane grond zodat ze geen poten of ribben heeft gebroken bij het achterna springen van stukjes brood.Sinds die tijd heeft het raam heel vaak op zo'n stand gestaan dat daar géén Kiki doorheen kon springen!
    Maar sinds ze een beetje een grote meid begint te worden staat het vaak weer helemaal open.En vanmiddag gingen daar wat stukjes brood doorheen naar buiten voor hongerige vogeltjes.
    Met als gevolg een hongerig kijkende Kiki (die overigens net gegeten had!) die vervolgens toch maar via de deur naar buiten ging.En dat zonder dat ze in de gaten had dat ze bekeken werd vanuit de keuken!Knap hondje toch?
    Dat zelfde hondje heeft vandaag weer eens een poging gedaan om naar China te komen en er moet gezegd worden dat ze opschiet want de kuil raakt al aardig uitgediept.........





    19-06-2012 om 19:51 geschreven door Marian


    18-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boodschappen doen
                 Boodschappen doen en twee druppels water.

    Het zit erin dat we ze voor het laatst gekocht hebben:kauwstaven van groot formaat.Alhoewel Kiki ze vanmiddag zelf naar huis heeft gedragen ligt er hier nu eentje nutteloos rond te slingeren en dat is iets dat tot nog toe niet voorkwam want ze moesten meteen op.Sabbelen aan een mandkleedje is klaarblijkelijk belangrijker alhoewel ze met dat dit stukje gemaakt wordt begint te kluiven.Gek beest dat ze is!!Nou ja,ze doet maar hoor,het is allemaal wel best.
    Op de terugweg van de winkel kwamen we door een park waar ze even lekker de beest mocht uithangen en dat deed ze door uitgebreid ergens in te gaan liggen rollen.Meestal zijn dat vogels in verregaande staat van ontbinding maar dit keer was het iets anders:bij nadere inspectie bleek het dit keer om een rat te gaan!Brrrrrr,toen ik dichterbij kwam zag ik een staart en knaagdierpoten en die staart was er duidelijk een van een flinke rat!Jasses!!!
    Gauw wat afgeleid met de nepeend en een snoepje en verder ging het.Maar madam heeft op dit moment energie voor 10 en wilde even later via een omweg weer terug.Maar dat ging even niet door.......
    Na het parkbezoek ging het dan weer door naar huis en weer kreeg ze het pak kauwstaven in haar bek geduwd.Dat scheelde deze bazin ook weer zo ongeveer een pond gesjouw met haar rugzak.
    Even bladerend door het Bas en Belleblog zag ik trouwens een oude foto van Kiki's moeder Belle en allemachtig wat lijken die twee op elkaar!!!!Als Kiki nou ook nog Belle's karakter blijkt te hebben blijft deze bazin verschrikkelijk blij met haar.





    18-06-2012 om 19:45 geschreven door Marian


    17-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Energiebom
                                        Energiebom

    Een energiebom.Zo kun je Kiki op dit moment wel aardig omschrijven denk ik;ondanks (of misschien juist wel dankzij) dat ze dagelijks toch aardige wandelingen voor haar kiezen krijgt sprong ze van vanmiddag uit de auto met een houding van "hehe,eindelijk weer eens buiten!!!!" om vervolgens met een vaart van 10,0 zoals we dat hier zeggen rond te gaan racen.Geen schijnzwangerschap (voor zover dat nu al kan),niet moe.Niks.Alleen maar racen en heerlijk gek doen zoals het een jonge hond betaamt.En wederom waren we op een fijne plek waar honden lekker kunnen racen alhoewel het op dat strandje officieel nu niet mag.
    Maar omdat het zo'n geweldige zomer is tot nog toe zijn er geen controleurs actief en daar maken we dan lekker misbruik van;zodra het echt zomer wordt zoeken we ons heil ergens anders.Op het strandje waar het filmpje gemaakt is mogen honden wél los en dus zijn we daar vanmiddag naartoe gegaan.Het is daar net de bushbush als je ziet hoe dicht op sommige plekken de begroeiing is maar dat maakt het nou juist zo leuk.
    Je kunt daar bijvoorbeeld ook leuk oefenen met de nepeend en wat wil ze die graag pakken!En jawel,het lukt haar ook nog eens!!!!
    Die Kiek toch!!







    17-06-2012 om 20:21 geschreven door Marian


    Categorie:Wandelingen
    16-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dummyhappy
                                     Dummyhappy

    Dat ze het in zich heeft heeft ze natuurlijk al lang en breed bewezen maar het blijft leuk om te zien hoe dummyhappy Kiki nog steeds is.En vooral als je de dummy's afwisselt is het een feestje!Vandaag was de eendendummy aan de beurt (ooit weleens door een losloopgebied gelopen met een bijna niet van echt te onderscheiden nepeend in je hand?) en deze fotografe moest donders snel zijn om Kiki nog een beetje fatsoenlijk op de foto te krijgen nadat ze was weggestuurd om de dummy op te halen!Als de wiedeweerga ging ze weer!
    En ja,daar krijg je honger van dus ga je de dichtstbijzijnde boombast van een dode boom maar opeten als je thuis toch niks krijgt.Want ja,het everzwijn dat we van Jan hadden gekregen is opperdepop en verder is er alleen maar rauw vlees voorradig.......zielig he?




    16-06-2012 om 19:25 geschreven door Marian


    Categorie:Opvoeding
    15-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bang voor honden?Speel voor paal!
                  Bang voor honden?Speel voor paal!

    Vanmiddag kwamen we iemand tegen die verschrikkelijk bang voor honden was.Kiki en ik liepen daar gewoon toen er iemand aan kwam gelopen die zodra ze Kiki ontwaarde volslagen in paniek raakte en schreeuwde of ik haar niet bij me kon halen omdat ze vreselijk bang voor honden was.Door haar paniekerige gedoe werd Kiki natuurlijk getriggerd maar sprong gelukkig niet tegen haar op.
    Ik riep haar bij me en ze kwam meteen!Ze moest naast me gaan zitten en blijven omdat ik de mevrouw graag wilde vertellen dat ze door zo te zwaaien enzo een grote fout maakte en ook dat deed ze keurig.Brave hond was ze vervolgens!
    Het gezegde dat je hond niks doet werkt op zo'n moment namelijk niet want ik weet dat mijn hond niks doet maar dat weet de andere persoon nooit zeker,en al helemaal niet als die andere persoon bang is.Of die angst voor mij als eigenaar reëel is doet er op zo'n moment ook niks toe.Bang is bang,en je zult het maar zijn!Enfin,ik heb de mevrouw uitgelegd hoe het werkt bij honden (namelijk dat je erg interessant voor ze wordt als je gaat lopen zwaaien en schreeuwen) en haar gezegd dat ze-hoe eng het ook zal zijn voor haar-het beste voor paal kan spelen,de hond niet moet aankijken en de handen langs haar zij moet leggen.
    We konden dat lesje meteen in praktijk brengen doordat er een andere mevrouw met hond naderde.Een oude hond die alleen belangstelling had voor de nog steeds bij me zittende Kiki die ik op dat moment ook vrij gaf zodat ze voor haar idee niet onder mijn commando uit ging.Beide honden gingen even in de richting van de bange mevrouw die voor paal speelde (met de doodsangst in haar lijf) en kon zien dat het werkte.Nadat ze me bedankt had voor mijn begrip en uitleg gingen we allebei verder en kon Kiki nog even droog verder wandelen en speuren naar de dummy die ik weg gelegd had voor haar.
    Ondanks dat het even een paar uur droog was was er verder weinig aan honds volk dat er rond liep namelijk,maar ja,wat wil je ook met een zomer die zich alleen in het oosten wenst op te houden?
    Wat ons betreft mag de weerman weleens liegen dat ie barst!En de weervrouw ook!




    15-06-2012 om 19:15 geschreven door Marian


    14-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijdelijke verloofde
                                     Tijdelijke verloofde

    Vanmorgen stonden hij en zijn bazin weer bij ons voor de deur:Kiki's tijdelijke verloofde Rinus!En dat was weer een feestje hoor.
    De hele godganse dag was het spelen,spelen,spelen en af en toe tussendoor slapen want ja,van al dat gespeel word je natuurlijk doodmoe.Omdat Rinus niet helemaal in orde is mag hij voorlopig even niet los lopen buiten,dus van een wandeling is niks gekomen maar gelukkig brengt ons onvolprezen omheinde losloopveldje altijd uitkomst!
    Wat is het fijn om iets dergelijks in de buurt te hebben.Honden kunnen er lekker eventjes los lopen zonder dat de baas zich zorgen hoeft te maken over wegloperij of wat dan ook.En er is voldoende overzicht.Voor Kiki is het heerlijk om eens in de week zo'n fantastisch speelmaatje voor zichzelf te hebben en Rinus zit (dachten we) bij een goede oppas terwijl zijn bazin aan het werk is.
    Wordt vervolgd!







    14-06-2012 om 19:42 geschreven door Marian


    13-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soms loopt het anders
                                Soms loopt het anders

    Nu zou dit een verhaaltje worden over een verwende Juffrouw Snorrepot aka Kiki die de keuze heeft uit 2 manden maar er altijd maar één gebruikt omdat die zo lekker zacht ligt.Dat kan in de 2e (en oudste) mand ook,maar dan moet je er niet altijd de kussens en dekentjes die erin liggen uit slepen.Want ja,dan wordt het een harde plastic bak.
    Maar soms lopen dingen anders en kom je op je wandeling een wel heel vreemde vogel tegen op de hei!Hij weerkaatste goed in de zon en lag vooral heel erg stil.Wat bleek?Het was een zweefvliegtuig dat daar om één of andere reden terecht was gekomen,maar gelukkig mankeerde de piloot voor zover bekend niks want die had deze bazin even tevoren gesproken zonder te weten dat het de piloot van een "verkeerd geparkeerd" zweefvliegtuig was.
    Nou ja,na het even van een afstandje bekeken te hebben zijn we maar lekker verder gelopen en kon Kiki weer eens proberen op weg naar China iets verder dan 10 cm te komen....





    13-06-2012 om 22:46 geschreven door Marian


    Categorie:Wandelingen
    12-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over kuiltjes,paneren en socialiseren
                   Over kuiltjes,paneren en socialiseren

    Het is een beetje een cryptische omschrijving,maar het beschrijft Kiki's dagje vandaag wel het beste!
    Mevrouw heeft zich vanmiddag tijdens ons loopje namelijk kostelijk geamuseerd met een Engelse Springer Spaniel van 15 weken die dus nog heeeeeelllllll veel moet leren,en Kiki werkte daar vandaag graag aan mee.We kwamen haar tegen in een klein parkje (waar ook zoals blijkt een prima oefenterreintje voor Kiki is) waar nog een paar mensen met honden waren.En wat had dat stel een lol samen!
    Springertje wist van geen ophouden en Kiki gaf graafles,vertelde Springertje dat dat toch echt haar kuil was en werd vervolgens zelf belaagd door een paar grote jongens.Prachtig om te zien en ik kan me nu weer iets beter voorstellen wat halfbroer Heros te verduren heeft van Lucy en Siebe (waar we vorig jaar zoals bekend logeerden) van Lobke!
    Enfin,de filmpjes mogen het zeggen.

    12-06-2012 om 19:06 geschreven door Marian


    Categorie:Wandelingen


    Foto

    Foto

    Welkom op Max en Bente's weblog
    Mijn naam is Marian en ik ben dit blog in april 2010 begonnen.Toen waren zowel Max als Bente er nog,maar vanaf nu zal alleen Kiki de hondse bevolking van dit blog vertegenwoordigen omdat zowel Max als Bente inmiddels overleden zijn.
    Bente moest ik op 23-11-2010 laten gaan en Max op 11-4-2011.
    De naam van het blog blijft ter ere van Max en Bente het zelfde,maar de hoofdrolspeelster is veranderd.

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 12-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010

    Categorieën
  • Antwoorden pollvragen (6)
  • De aanschaf van een hond (26)
  • Gezondheid (95)
  • Herplaatsingen (29)
  • In memoriam (16)
  • Opvoeding (46)
  • Vermiste honden (43)
  • Voeding (39)
  • Wandelingen (220)

  • Willekeurig SeniorenNet.nl Blogs
    fotobetovering
    blog.seniorennet.nl/fotobet
    Mijn favorieten
  • Barfplaats
  • Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland
  • Hondenbescherming
  • Dierenasielen
  • Drentsche Patrijs-en andere Staande Jachthondenforum
  • Hondenschoenen
  • Hond en handicap consultancy
  • Het Bas en Belleblog
  • Het grootste hondenforum van Nederland
  • De rijdende dierenarts

    Mijn favorieten
  • Belgische rasvereniging van de Drentsche Patrijshond
  • Amerikaanse rasvereniging van de Drentsche Patrijshond
  • Deense rasvereniging van de Drentsche Patrijshond
  • Nederlandse rasvereniging van de Drentsche Patrijshond
  • Paws
  • Dierenthuis(Nederl.opvang voor kansloze honden en katten
  • Hondenherplaatsing
  • Opsporing vermiste huisdieren
  • Dierenhulp Cadiz

    Hondenvoeding (vers vlees)
  • Barf
  • Informatieve site over natuurlijk voeden van uw hond
  • Kivo petfood
  • Barfplaats
  • Carnibest
  • Smuldier
  • Bibi
  • Duck
  • Energique
  • Vers (diepvries) vleesvoeding in Belgie

    Mijn favorieten
  • Farmfood
  • Biofood
  • Drent Arcil
  • Drent Kyra
  • Sarah en Teuntje
  • Thessa
  • Stop broodfok!(verhalen enz over broodfok)
  • Dierenambulances in Nederland
  • Wereldpootjes
  • De hondenbrokvergelijksite

    Mijn favorieten
  • Meldpunt voor moederloze pups
  • Beste maatjes:stichting
  • Het eerste Nederlandstalige dove hondenforum
  • Forum met veel wetenswaardigheden over epilepsie bij honden
  • De blauwe hond,een interactief computerspel voor ouders en kinderen.
  • Lotgering vers vlees voor de hond
  • Het bottendocument:onontbeerlijk bij barfen
  • Barfnatuurlijk
  • Heel veel hondse links

    Vers vlees voeding
  • Proefdiervrije diervoeding
  • Barfmenu (naam dekt lading niet helemaal want is geen barf)
  • Zelf hondenkoekjes bakken
  • Vakantiehuisjes waar u mét meer honden welkom bent
  • Informatieve site over Degeneratieve Myelopathie bij honden
  • itleg over het geriatrisch vestibulair syndroom
  • Buz,informatieve site over adoptie van (zwerf)honden uit de diverse buitenlanden
  • Hier komt het bontkraagje van uw jas wellicht vandaan!Schokkende filmpjes en foto's!
  • De kynologie op de korrel genomen
  • Kon.sophiaver. ter bescherming van dieren

    Blog als favoriet !

    Foto

    Categorieën
  • Antwoorden pollvragen (6)
  • De aanschaf van een hond (26)
  • Gezondheid (95)
  • Herplaatsingen (29)
  • In memoriam (16)
  • Opvoeding (46)
  • Vermiste honden (43)
  • Voeding (39)
  • Wandelingen (220)

  • Categorieën
  • Antwoorden pollvragen (6)
  • De aanschaf van een hond (26)
  • Gezondheid (95)
  • Herplaatsingen (29)
  • In memoriam (16)
  • Opvoeding (46)
  • Vermiste honden (43)
  • Voeding (39)
  • Wandelingen (220)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!