Inhoud blog
  • Chinese tomatensoep
  • Champignonlasagne met tomaat en mozzarella
  • wraps met kalkoen en andijvie
  • tomatencremesoep
  • Istanballen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De keuken van Han en Sam

    18-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arretje cake
    Arretje cake

    2 eieren
    300 g suiker
    30 g cacao
    8 g oploskoffie
    375 g plantenvet
    300 g droge biscuit

    Klop de eieren met de suiker goed glad. Voeg lepel voor lepel de cacao en de oploskoffie toe. Smelt het plantenvet, laat het enigszins bekoelen en voeg het nog vloeibare vet bij deze massa. Blijf roeren tot alles een gelijkmatig geheel vormt. Breek de biscuits in stukjes en roer deze door het mengsel. Bekleed een cake- of taartvorm met vetvrij papier. Vul de vorm met het mengsel en zet deze koel weg om het stijf worden van de massa te bevorderen.
    Smakelijk eten!

    18-12-2011 om 09:53 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Nagerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Teriyaki
    Teriyaki 2 personen

    2 makrelen
    2 1/2 el teriyakisaus
    2 el arachideolie
    1 teentje knoflook, in lucifertjes
    3 cm verse gemberwortel, in lucifertjes
    1 rood pepertje, in ringetjes
    1 doosje shiitakes, gehalveerd
    1 struik bloemkool, in roosjes
    150 g tauge
    1 1/2 el kikkoman
    1 1/2 el vissaus
    geroosterde sesamolie
    2 bosuitjes, in lucifertjes
    een handje korianderblaadjes

    Maak schuine inkepingen in de vis en wrijf ze in met 2 eetlepels teriyakisaus. Laat ze een half uur rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden. Druppel 1 el olie over de vissen, leg ze in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en schuif 10 minuten in de oven. Verwijder de folie en bak de vis nog eens 10 minuten. Verhit intussen de wok op hoog vuur. Schenk de resterende olie erin en laat heet worden. Fruit de knoflook, gember en peper 1 minuut op hoog vuur. Roerbak de bloemkoolroosjes 2 minuten mee. Voeg de shiitakes toe en bak opnieuw 2 minuten. Doe de tauge erbij en roerbak nog 1 minuut. Voeg de sojasaus, de vissaus, de rest van de teriyaki en 1 tl sesamolie toe. Schep alles goed om en zet het vuur uit. Verdeel de groenten over 2 grote borden en leg de makrelen erop. Bestrooi met bosuitjes en koriander.
    Smakelijk eten!

    18-12-2011 om 09:50 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippensoep
    Stap-voor-stap kippensoep 4 personen

    1 kleine ui
    1 dunne prei
    1 kleine winterpeen
    1 tl zwarte peperkorrels
    2 kippenbouten
    1/2 zakje verse peterselie à 30 g
    1/3 zakje verse selderij à 50 g
    2 takjes tijm
    1 laurierblaadje
    1 stukje foelie
    50 g vermicelli
    1-2 el citroensap

    Ui pellen en grof snipperen. Prei schoonmaken, in stukken snijden en wassen. Wortel schrappen en in stukjes snijden. Peperkorrels in kommetje met bolle kant van lepel kneuzen. Kippenbouten in grote soeppan leggen. Groenten, 3 takjes peterselie, 3 takjes selderij en tijm erover verdelen. Peper, laurier en foelie toevoegen en 1 1/2 liter koud water erbij schenken. Bouillon in open pan aan de kook brengen, eventueel schuim met schuimspaan afscheppen. Vuur lager draaien en bouillon op vlamverdeler 2 uur laten trekken.
    Kippenbouten uit bouillon nemen en op bord leggen. Schone theedoek vochtig maken en in zeef leggen. Bouillon boven andere pan zefen. Bouillon indien nodig ontvetten: laten afkoelen, in koelkast koud laten worden en gestold vet uit de soep scheppen. Vel van kippenbouten verwijderen. Vlees van bouten losmaken en in stukjes snijden of met 2 vorken in draadjes trekken.
    Bouillon opnieuw verwarmen. Eventueel aan vet wegdeppen met keukenpapier. Kippenvlees door bouillon roeren en vermicelli boven pan verbrokkelen. Aan de kook brengen en vermicelli in 10 minuten zachtjes gaarkoken. Rest van peterselie en selderij fijn snijden en door soep roeren.
    Kippensoep op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
    Smakelijk eten!

    18-12-2011 om 09:44 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalen

    Garnalen 2 personen

    1 1/2 el Japanse sojasaus
    1 1/2 el shaoxing rijstwijn of droge sherry
    Arachideolie
    250 g tijgergarnalen
    200 g brede noedels of 175 g eiernoedels
    2 tl geroosterde sesamolie
    1 teentje knoflook, fijngehakt
    3 cm gemberwortel, fijngehakt
    1 kleine struik paksoi, in reepjes
    1 tl suiker
    2 bosuitjes, in dunne reepjes

    Meng in een kom een halve eetlepel sojasaus plus eventueel rijstwijn en olie, verder een snuf zout en peper. Schep de garnalen door de marinade en laat ze 10 minuten staan. Kook of week de noedels beetgaar volgens de verpakking. Stort ze in een vergiet en spoel ze koud onder een stromende kraan. Laat ze uitlekken en meng er 1 tl sesamolie door. Laat de garnalen uitlekken en vang al het kookvocht op. Zet een wok op hoog vuur en laat hem goed heet worden. Schenk er, pas als de wok begint te kleuren, een scheutje olie in. Doe alle tijgergarnalen in de wok en bak ze in 2 tot 4 minuten omscheppend gaar. Schep de garnalen uit de pan en houd ze apart. Doe opnieuw een scheutje olie in de pan en fruit de knoflook en de gember een halve minuut. Voeg de witte delen van de paksoi toe en roerbak 1 minuut. Voeg de noedels, de groene delen van de paksoi, de bosuitjes, de rest van de sojasaus en shaoxing, de garnalenmarinade, suiker en een snuf zout toe en schep alles goed om. Schep er als laatste de garnalen door en besprenkel met de rest van de sesamolie.
    Smakelijk eten!

    18-12-2011 om 09:36 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    17-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luxe Chocoladetaart
    Luxe Chocoladetaart

    Ingredienten:

    250 gr chocolade in blokjes
    225 gr ongezouten boter in blokjes
    5 eieren
    90 gr poedersuiker, plus 1 el extra
    1 el cacaopoeder
    2 tl vanilleessence
    cacaopoeder voor het bestrooien

    Verwarm de oven voor op 160 graden. Bestrijk een springvorm (23 cm doorsnee) licht met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Beboter het bakpapier en strooi er wat suiker over.Wikkel een dubbele laag folie rond de buitenkant en de onderkant van de springvorm.

    Smelt de chocolade en de boter onder voortduurend roeren in een pannetje op een laag vuur.

    Klop de eieren en 90 gr suiker 1 min. met de mixer.

    Klop de cacao en de rest van de suikerdoor het eimengsel. Klop de vanillessence en dan de gesmolten chocolade erdoor tot u een glad geheel hebt. Schenk dit in de springvorm en klop ertegen om luchtbelletjes te laten ontsnappen.

    Zet de taart in een grotere bakblik en giet er kokend water bij tot 2 cm onder de rand van de springvorm. Bak de taart 45 tot 50 min. of tot de randen stevig zijn en de taart in het midden nog zacht is.

    Haal de vorm uit het water en verwijder de folie. Leg de taart, nog in de vorm, op een rooster, maak de vorm open en laat de taart afkoelen (hij zal in het midden iets inzakken).

    Draai de taart om op een bord en verwijder het bakpapier. Bestrooi hem nu met cacao en versier hem eventueel met chocoladesnippers of chocolaatjes. Serveer met slagroom of gezoete mascarpone

    17-12-2011 om 21:00 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nagerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.enchilada's
    Enchilada's met gehaktvulling 4 personen

    1 ui
    500 g rundergehakt
    1 el zonnebloemolie
    1 el gemalen komijn
    2 teentjes knoflook
    2 tl chilipoeder
    peper, zout
    4 tortilla's
    1 el olijfolie
    400 g tomatenblokjes uit blik
    2 el tomatenpuree
    1 groene Spaanse peper
    1/2 tl gemalen koriander
    mespuntje suiker
    100 g geraspte kaas

    Pel de ui en snipper deze. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de Spaanse peper en hak hem fijn. Verhit de zonnebloemolie en bak de ui in 2 minuten glazig. Voeg het gehakt, komijn, geperst teentje knoflook, chilipoeder, wat peper en zout toe en bak het gehakt rul. Verwarm de oven voor op 170 graden. Begin intussen met de saus: verhit de olijfolie en verwarm de tomatenblokjes met sap, tomatenpuree, Spaanse peper, geperste knoflook, koriander, zout en suiker. Laat de saus 5 minuten zachtjes inkoken. Schep 1/4 deel van de saus door het gehakt. Verdeel het vleesmengsel over de tortilla's, iets opzij van het midden. Rol de tortilla's op en leg ze met de naad aan de onderzijde in de ovenschaal. Giet de rest van de saus erover en bestrooi met de geraspte kaas. Zet het gerecht 15 minuten in het midden van de oven.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 20:48 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indisch aardappel kroket
    Ingrediënten:

     

    1 1/2 kg aardappelen, gekookt en gepureerd
    2 eieren, losgeklopt
    paneermeel
    olie om in te frituren
     

    Vulling:

    500 gr. gehakt
    2 uien, gepeld en zeer fijn gesnipperd
    2 knoflooktenen, gepeld en geperst
    2 worteltjes fijn gesnipperd
    peper en zout
    2 theel. suiker

     

    Bereiding:

    Aardappelen schillen en koken met zout, fijnstampen met peper en nootmuskaat. Af laten koelen, 2 eieren erdoor en goed kneden. De vulling maken en het gehakt in eigen vet braden, alle kruiden erdoor mengen, tot het gehakt goed rul en gaar is.

    Een schep aardappeldeeg in de hand nemen en maak er een balletje van. Plat drukken en vullen met het gehakt. Het deeg om het vlees sluiten en er een rolletje van maken. Door de paneermeel rollen, dan door het geklutste ei, daarna weer door de paneermeel. (dubbel paneren.) Frituren in de olie.

    Zowel koud als warm te eten. MMmmm....

    Wellicht nog een leuke tip: Ikzelf heb het ook eens op een andere wijze klaargemaakt. (Wordt toch ook vaker gedaan)

     

    1/2 kg aardappelen, gekookt en gepureerd (een beetje grof)
    2 eieren, losgeklopt
    paneermeel
    olie om in te frituren
    500 gr. gehakt
    2 uien, gepeld en zeer fijn gesnipperd
    2 knoflooktenen, gepeld en geperst
    2 preitjes
    4 worteltjes fijn gesnipperd
    klein bosje selderij
    peper en zout
    1 eetl djahé (gemberpoeder)
    2 theelepel laos
    2 theel. suiker
    Bereiding:
    Aardappelen schillen en koken met zout, fijnstampen met peper en nootmuskaat. Af laten koelen, 2 eieren erdoor en goed kneden en natuurlijk een beetje koffiemelk erdoor. Knoflook, prei, worteltjes etc. etc. zeer fijn maken en gewoon alles bijelkaar doen.
    Het gehakt en alle kruiden/groenten door de aardappelpuree mengen samen met wat sambal oelek, djahé en laos. Maak het wat steviger, door er paneermeel door te mengen.
    Een schep gemengde aardappelpuree in de hand nemen en maak er een kroketje van. Door de paneermeel rollen, dan door het geklutste ei, daarna weer door de paneermeel. (dubbel paneren.) Frituren in de olie/frituurketel

    17-12-2011 om 20:45 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:bijgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoervleis (zuurvlees)
    Zoervleis 4 personen

    500 g ribrunderlappen
    300 ml azijn
    3 blaadjes laurier
    2 kruidnagels
    30 g boter
    2 grote uien, in grove stukken
    3 plakken ontbijtkoek, in stukjes
    3 el stroop

    Snijd het vlees in blokjes van circa 3 cm en doe in een kom. Meng 300 ml water met de azijn en voeg de laurier en de kruidnagels toe. Voeg naar smaak peper en zout toe.Giet de marinade over het vlees en laat het 24 uur marineren in de koelkast.
    Neem het vlees uit de marinade, laat het goed uitlekken en dep het droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.
    Bak het vlees in enkele minuten rondom bruin in tweederde van de boter. Blus af door de marinade erover te gieten.
    Bak de uien in de rest van de boter. Voeg ze als ze mooi bruin zijn bij het vlees.
    Laat het vlees ongeveer 2 uur op laag vuur sudderen in de marinade. Schep van tijd tot tijd het schuim eraf.
    Voeg, als het vlees gaar is, de ontbijtkoek toe om de saus te binden. Roer de stukjes goed door de marinade, tot een gladde saus ontstaat. Voeg de stroop toe en roer door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 20:41 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nasi goreng
    Nasi goreng met garnalen en omeletreepjes 8 personen

    500 g witte rijst
    5 el zonnebloemolie
    2 uien, gesnipperd
    3 tenen knoflook, fijngesneden
    600 g nasivlees
    50 ml ketjap
    300 g groente
    2 zakjes mix voor nasi
    4 eieren
    3 el bladselderij, fijngesneden
    250 g roze garnalen

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat hem goed uitlekken in een vergiet.
    Verhit in een wok 2 el olie en fruit de ui met de knoflook. Voeg het vlees toe en bak het bruin aan. Schenk de ketjap in de wok en warm 1 minuut mee. Schep de groente erdoor.
    Voeg de mix voor nasi met 200 ml water toe en warm 5 minuten door, schep regelmatig om.
    Klop intussen de eieren los met een scheutje water, zout en peper. Bak van het eimengsel en de rst van de olie 2 omeletten. Laat ze op een bord glijden, rol ze op en snijd ze in reepjes.
    Schep de rijst door de groentemix en breng de nasi op smaak met zout. Bak de rijst al omscheppend in 5 minuten goed warm en krokant. Neem de wok van het vuur en schep er de bladselderij met de garnalen en omeletreepjes door.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 20:34 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloemkoolschotel
    Ovenschotel met bloemkool, ham en kaas 4 personen

    800 g bloemkoolroosjes
    200 g slagersachterham
    20 g verse bieslook
    2 eieren
    2 dl melk
    200 g geraspte kaas
    zout en peper
    nootmuskaat
    700 g aardappelschijfjes
    300 g gesneden uienringen
    25 g boter

    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Kook de bloemkoolroosjes 5 minuten in ruim gezouten water. Giet de bloemkool afen laat goed uitlekken.
    Snijd de ham in reepjes en knip de bieslook fijn.
    Klop de eieren los met de melk en meng met de geraspte kaas, 1 tl zout, 1/2 tl peper en 1/2 tl nootmuskaat.
    Meng de bloemkoolroosjes, de aardappelschijfjes, de hampreepjes en de uienringen en doe alles in de ovenschaal. Verdeel de boter er in kleine stukjes over.
    Schuif de bakplaat een stukje uit de oven. Zet de ovenschaal erop en schenk het eimengsel in de ovenschaal. Schuif de bakplaat terug in de oven. Laat de ovenschotel in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar worden.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 20:28 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caesar salad
    Caesar salad 4 personen

    2 sneetjes witbrood, zonder korst
    4 el olijfolie
    1 teentje knoflook, fijngesneden
    1 blikje ansjovis (46 g)
    4 el mayonaise
    1 el citroensap
    2 little gems
    100 g grana padano, geschaafd

    Snijd het brood in kleine blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de broodkorstjes al omscheppend op middelhoog vuur goudbruin. Bak, als de blokjes bijna helemaal bruin zijn, de helft van de knoflook mee. Breng de broodblokjes op smaak met zout en peper en laat ze uitlekken op keukenpapier.
    Snijd de helft van de ansjovisfilets fijn. Maak een dressing door de rest van de knoflook, de fijngesneden ansjovis, mayonaise en het citroensap in een slakom door elkaar te kloppen. Breng op smaak met peper.
    Scheur de blaadjes little gem in kleine stukjes. Schep de sla om met de dressing en de helft van de kaas. Strooi de rest van de kaas en de gebakken broodblokjes over de salade en leg de hele ansjovissen erop.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 20:23 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeeg hapje
    Ingredienten:
    5 plakjes bladerdeeg
    1 grote ui, gesnipperd
    4 aardappels in dunne plakjes
    1 vleestomaat (zonder pitjes en vel) in stukjs gesneden
    Zout en peper
    Italiaanse kruiden
    Geraspte kaas
    1 eigeel om te bestrijken

    Bereiding:
    Snijd de plakken bladerdeeg diagonaal door zodat je twee driehoeken krijgt. Prik ze in met een vork.
    Fruit de ui in een pan met wat olie en voeg wat zout en peper toe. Laat afkoelen en beleg hiermee de bladerdeegdriehoeken.
    Frituur de aardappelschijfjes gaar en bruin en laat ze uitlekken. Leg deze dakpansgewijs op de ui. Doe dan wat tomaatstukjes erop en Italiaanse kruiden en nog wat zout en peper. Bestrijk de randen met eidooier en bestrooi het met geraspte kaas.
    Bak ze 15 minuten op 225 graden..
    Dit recept heb ik ook van een site,het is heerlijk!!

    Ook kan je knakworstje in bladerdeeg doen dit oprollen in de oven tot het bruin is of in een driehoekje vouwen met punten op elkaar.
    Kan evt ook met geraspte kaas erin.

    Eet smakelijk

    17-12-2011 om 20:18 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bijgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaanse Thee
    een thee pot
    * verse munt thee
    * 5 lepels suiker
    * 1 lepel chinese thee (de zwarte)
    * en thee glaasjes.

    Hoe maak je het:

    Zet water aan en zorg dat het kookt. Schep in de theepot 1 grote schep chinese thee korrels. Als het water kookt, doe dan een klein beetje in de pot en laat het 1 minuutje staan. Dan giet je het weer weg, zorg dat de korrels in de theepot blijven. Vervolgens pak je naar smaak een aantal verse munt thee takjes, spoel deze goed af onder de kraan en doe ze vervolgens in de pot. Schep hierop 5 grote lepels suiker en doe dan het restant gekookte water erbij. De thee is bijna klaar.. als aller laatst nog even op het vuur en zorg dat het water opnieuw aan de kook komt

    17-12-2011 om 20:16 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bijgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beef stroganoff
    Beef stroganoff 4 personen

    75 g boter
    1 zak aardappeldobbelsteentjes (750 g, Aviko, diepvries)
    1 schaal runderreepjes (350 g)
    2 tenen knoflook, fijngesneden
    1 blikje tomatenpuree (140 g)
    2 bakjes champignons, in plakjes
    1 bekertje creme fraiche (125 ml)
    braadpan

    Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de dobbelsteentjes op middelhoog vuur in circa 10-15 minuten goudbruin, schep af en toe om.
    Bestrooi de runderreepjes met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een braadpan en bak de reepjes op hoog vuur in 2 minuten bruin. Neem uit de pan. Bak de knoflook 5 minuten in het bakvet. Voeg de tomatenpuree en 100 ml water toe en breng aan de kook. Voeg de champignons toe en laat in circa 5 minuten gaar worden. Breng op smaak met zout en peper.
    Voeg op het laatste moment de runderreepjes en de creme fraiche toe en roer van het vuur af goed door. Serveer met de dobbelsteentjes en eventueel peterselie.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 20:16 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beef Shanghai
    Beef shanghai 4 personen

    1 schaal biefstuk (325 g), op kamertemperatuur
    75 ml Ginger & Garlic woksaus (flesje 200 ml)
    1 pak eiernoedels (250 g)
    4 el zonnebloemolie
    1 teen knoflook, fijngesneden
    1 zak roerbakmix (400 g)
    2 el ketjap

    Snijd de biefstuk in reepjes en meng met 4 el woksaus.
    Kook de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
    Verhit 2 el olie in een wok en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de roerbakmix toe en roerbak 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
    Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de biefstuk 2 minuten. Voeg de rest van de woksaus en de ketjap toe en roerbak nog 1 minuut. Verdeel de noedels en de groente over 4 kommen of borden en verdeel de biefstuk erover.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 20:12 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelsalade
    Aardappel salade

    benodigdheden:

    500gr aardappelen in blokjes gekookt
    3 gekooktewortels
    2 gekookte eieren
    kleine uitje gesnipperd
    half blikje mais
    5 augurken in kleine stukjes
    peper en zout
    zelfgemaakte mayonaise van 1 eidooier
    of 3 volle el mayanaise uit pot
    beetje azijn

    Kook de aardappelen en wortels snijd alles in blokjes.
    meng alles om en maak op smaak met peper zout en mayonaise

    17-12-2011 om 20:08 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Couscous met aubergine
    Couscous met aubergine 4 personen

    2 aubergines, in blokjes van 1 cm
    1 schaal kipdrumsticks (575 gram)
    2 tl paprikapoeder
    250 g couscous
    1 citroen, schoongeboend
    4 el + 75 ml olijfolie
    1 bakje cherrytomaten, gehalveerd
    1 bakje platte peterselie, fijngesneden
    ovenschaal, ingevet

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de aubergineblokjes in een zeef, bestrooi met  2 el zout en laat 15 minuten staan. Spoel af en knijp het vocht eruit.
    Bestrooi de kip met 1 tl paprikapoeder. Bak in de ovenschaal in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Doe de couscous in een schaal en meng met de rest van het paprikapoeder. Schenker 500 ml kokend water op en laat 5 minuten staan. Roer los met een vork. Rasp de gele schil van de citroen erboven en pers de vrucht uit. Voeg het sap en 4 el olie toe aan de couscous.
    Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de aubergine 5 minuten op hoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng de aubergine, tomaat en peterselie door de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de kip.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 20:08 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cannelloni
    1 pak Canneloni (500 gr).

    500 gr. gehakt.
    1 pot pastasaus (geheel naar eigen smaak, ik heb tomaten/olijven/basilicum genomen)
    1 grote ui gesnipperd.
    1 rode paprika
    2 teentjes knoflook geperst.
    1 klein pepertje
    1 eetlepel suiker
    zouten naar smaak.
    Olijfolie.
    Kaas.

    Bechamelsaus(pakje bij ah)

    3 grote tomaten in plakjes.

    fruit de ui in de pan en doe daar gehakt bij. Snij de paprika, peper in stukjes en voeg dat erbij. Pers knofook en als het even gebakken heeft samen voeg je er de italiaanse saus bij en een eetlepel suiker en wat zout. Laat het even smoren en zet de koekepan van vuur en laat de inhoud even afkoelen.

    Neem de canneloni's en vul ze met een lepeltje of met de hand en leg ze op een ingevette ovenschaal naast elkaar. Giet Bechamelsaus over de pasta heen (de pasta mag helemaal bedekt zijn met saus, de pasta neemt de saus op en giet ook 1 glas water over de pasta, leg daar de plakken tomaat op (die je eventueel met peper en zout op smaak gebracht hebt). Strooi er kaas overheen. Bedek de schaal met aluminium en schuif het in de oven voor een half uur op 200 gr.

    Laatste 5 min haal je aluminiumfolie eraf en laat je de tomaten even grillen aan de bovenkant.

    p.s. Kaas doe ik meestal de laatste 5 minuten erbij

    17-12-2011 om 20:05 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bobotie
    Bobotie 4 personen

    2 sneetjes oud witbrood, zonder korst
    2 dl melk
    1 ui
    2 knoflookteentjes
    2 appels
    4 gedroogde abrikozen
    2 el olie
    400 g rundergehakt
    1,5 el chilipoeder
    zout
    cayennepeper
    50 g geschaafde amandelen
    1 klein blikje tomatenpuree
    3 eieren
    200 ml slagroom
    1 tl koenjit
    100 g geraspte belegen kaas

    Snijd het brood klein en laat het ongeveer 20 minuten weken in de melk. Pel en snipper de ui en de knoflook, schil en rasp de appels, snij de abrikozen fijn.
    Verhit de olie in een pan, fruit de ui en knoflook 3 minuten. Voeg het gehakt toe en rul het.
    Chilipoeder, cayennepeper en zout toevoegen. Dan de amandelen, abrikoos, appel en tomatenpuree erdoor roeren.
    Het brood uitknijpen en erdoor doen. Mengsel gelijkmatig verdelen in een ovenschaal, bovenkant gladstrijken.
    Klop de eieren met de slagroom en koenjit los. Giet het mengsel over het gehakt, de geraspte kaas erover. Ongeveer 45 minnuten op 180 graden.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 20:03 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shoarma speciaal
    Shoarma Speciaal

    Benodigdheden:

    ½ kilo Shoarma Kalkoen
    Halve rode paprika
    Halve groene paprika
    Champignons naar keuze
    1 ui
    Pitabroodjes

    Werkwijze:
    Je snijdt de groentes in middelgrote stukken en fruit het in wat zonnebloemolie. Na ongeveer 10 minuten doe je de shoarma erbij. De Kalkoen shoarma koop ik zelf gekruid bij de slager, dus voeg ik er alleen een beetje zout toe. Na een half uurtje is het klaar en schep je het op. Je kunt er een frisse salade bij serveren en wat frietjes bakken

    17-12-2011 om 19:59 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)


    Archief per week
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • bijgerecht (6)
  • hoofdgerecht (62)
  • Nagerecht (2)
  • Salades (4)
  • Soepen (11)
  • voorgerecht (0)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!