Foto
JOT   is mijn bijnaam.  Ik woon  in de Alblasserwaard.
Ik ben in 1938 geboren in Tilburg.
Van beroep ben ik yoga-lerares. Dat is ook altijd een van mijn hobby's geweest. Ik vind het prettig mijn ervaring met anderen te delen. Vandaar de mogelijkheid vragen te stellen over adem en/of ontspanning.




Ik geef je graag advies over adem en ontspanning!!

 

 

------
Foto

Mooie zandanimatie: Logo =Link
Kseniya Simonova

 

interessante links
  • Brabant/jeugdsentiment
  • vogels -allerlei / geluiden
  • sterrenplaatje van de dag/incl.kalender
  • Stoomtrein Goes- Borsele
  • Info. Hoge Veluwe
  •   Vrede op aarde
    Foto
    TO JOT betekent in het engels noteren
    I jot  -
    you jot  - 
    he jots enz.

    Das Jot is Duits voor de letter.
    Foto
    Foto
    Kwan Yin/  Quan Yin

    Godin van mededogen.

    Vergelijkbaar met de westerse Maria staat ze symbool voor vrouwelijkheid en moederschap en deelt haar liefde met iedereen zonder voorwaarden.
    For this blog to translate into
    language
     of your choice? 
    Select your language below.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    SeniorenNet-jot

    09-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Het is actueel overal ergens wat van te vinden. Vanmorgen las ik in de krant, dat men zelfs de paardjes uit de draaimolens beter zou kunnen vervangen. Het moet echt niet gekker worden. Dan komen de hobbelpaarden (ook uit musea) en alle knuffels van dieren aan de beurt. O ja knuffels krijgen vaak veel liefde, maar leven zeker niet natuurlijk en worden misschien wel met anderen in manden en laden bewaard. Laten we die energie maar steken in de werkelijke vreselijke toestanden, waarin "echte" dieren vaak leven.





    17-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Trump wint eerste verkiezingsronde. Slecht geslapen!  Wat zou Simon Carmiggelt in zijn dagelijks verhaaltje erover gezegd hebben? In de krant staat een aardige rubriek, waarin mensen kunnen vragen naar iets wat ze graag willen hebben. Dat kan en schoteltje zijn - een lampekap, die de kapotte kan vervangen enz. Of bijv. materiaal van een schrijver om te gaan verzamelen. Aan die oproep kon ik gehoor geven. Iemand wilde dus graag wat van Simon Carmiggelt gaan verzamelen. Ik kan moeilijk boeken weggooien dus vond het fijn, dat ik dit stapeltje een nieuwe bestemming kon geven.
    Heb er eerst zelf nog wat in gelezen. 


    22-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De uitdrukking is: wie lacht niet die de mens beziet. Nu zou ik daar van kunnen maken: wie huilt niet .. 
    -De Veiligheidsraad bijeen, vergadert over veiligheid. In plaats dat men massaal opstaat - met de vuist op tafel en zegt: nu moet het gvd eens afgelopen zijn - nee wel doorgaan met beschietingen en intussen hulp en hulpgoederen toelaten.
    -Bij het ministerie van Gezondheid komt onderzoek naar al of niet een gezonde werksituatie.
    -Het niet willen toegeven van teveel productie op een te klein grondgebied enz. enz. 
    Toch de beste wensen voor Kerstmis en 2024!!



    13-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmis en jaarwisseling
    Het zal dit jaar wel geen witte Kerst worden, maar ik hoop wel een kerstfeest van vrede en in ieder een welbehagen. Of je nu gelooft in het bijbelse verhaal van de geboorte van Christus, of in de symboliek hiervan het moet toch eens doordringen, dat het zo niet door kan gaan op de wereld. 
    Ik wens ieder die dit leest een goede kerstviering en een goed begin van 2024. Moge onze positieve gedachten de positiviteit op de wereld versterken!!





    21-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Herinnering aan de vele bevrijdingsfeesten ook nog jaren na de oorlog. Trots op mijn versierde fiets. Ik gun  en hoop dat al die kinderen in oorlogsgebieden ook snel verlost zijn van al de ellende. 





    12-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een van onze kleindochters is ook veel te vroeg geboren. Het is gelukkig heel goed gekomen met haar. Dat is wel mede te danken aan de goede zorg eromheen. Je moet er toch niet aan denken, dat die hummeltjes daar onder die oorlogsomstandigheden verplaatst gaan worden. Al is het alleen maar om de kinderen: Die oorlogen moeten stoppen!!!  
    In gedachten loop ik vandaag mee in Amsterdam. We moeten redden wat er te redden valt. Dat zijn misschien wel grote woorden, maar het is een hele waslijst inmiddels waar we ons ernstige zorgen over moeten maken.

    12-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




    Te moeilijk om het te begrijpenen om er woorden voor te vinden.
    Overstromingen, branden, aardbevingen en oorlogen.
    Ik las een ingezonden brief, waarbij ev. vlaggen op overheidsgebouwen vervangen kunnen worden door onze eigen vlag halfstok voor al de slachtoffers. Helemaal mee eens!!
    Je kon op je vingers natellen, dat het onder burgers in andere steden en landen ook onrustig zou worden als beide vlaggen zouden wapperen van landen in oorlog. 

    17-09-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Te weinig vakmensen te weinig personeel. Dat zal nog wel een tijdje duren als doorstuderen en nog eens doorstuderen zo alle aandacht krijgt. Of het aanleren van een vak geen inspanning en aanleg vereist trouwens. Wat bereiken in het leven is zo verbonden met dat doorstuderen. Naar aanleiding van de aanpassing van de toetsen hoorde ik van de week een "professional" zeggen: Toetsen is belangrijk anders wordt die jongen bijv. misschien ook maar bakker net als zijn vader. Als ik zoiets hoor dan rijzen mijn haren te berge. Wat een minachting klinkt door in zo'n opmerking. Ze zal het ongetwijfeld goed bedoelen maar zo dom. Natuurlijk moeten knappe koppen de kans krijgen, maar n.m.m. is goed kunnen leren een talent en op een ander terrein iets presteren is ook een talent. Daar moeten jonge mensen op worden getest en zo goed mogelijk worden verder geholpen! We moeten er naar toe dat ieder, die op zijn manier zijn beste krachten geeft voor volk en vaderland wordt gewaardeerd - Zo dat is eruit!!


    06-09-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zomaar een vraag op straat: Mevrouw bent U woke. Of ik woke ben? Natuurlijk ik geloof niet dat ik loop te slaapwandelen. Voor alle zekerheid knijp ik even in mijn arm. Weet U wel dat ons een hoop wordt wijsgemaakt? Och ja ik begrijp het al. De witte machtige mannen komen weer voorbij en de hele serie van toestanden waar iets aan moet veranderen. Veel uit het nu en verleden klopt niet. Van nu een voorbeeld: Ik stem op een bepaalde partij en die partij krijgt bijv. 6 zetels. Ongevraagd gaat mijn stem naar een andere partij doordat een lid van die 6 zich aansluit bij een andere partij- dat klopt niet. Ziet U zo woke ben ik nou. Ik ben ook zo woke om te denken dat veel energie wordt verspild aan het verleden.  Het verleden kunnen we onmogelijk veranderen. We moeten ook de term woke, zoals hij bedoeld is niet misbruiken. 




    27-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
     Terug van weggeweest:
    Maar ik heb niet zo veel om vrolijk over te zijn:
    -Poetin en Trump  WERELDLEIDERS -Dat is toch om te huilen.
    -A1  Ik volg de ontwikkelingen. Als ik het goed begrijp worden we geleidelijk copieën van onszelf.
    Dan moet ik denken aan het typewerk wat we nog deden met carbonpapier de eerste afdruk dat ging nog wel, maar ze werden al snel slechter. Ik ben bang dat nieuwe inzichten, taalonwikkeling, ontdekkingen enz. enz. niet of te weinig worden bijgehouden. 
    -De heftige natuurswisselingen en het leed wat daaruit voortkomt.
    -Die vreselijke oorlog die maar niet wil eindigen. Rusland wil alleen de grond de mensen verdwijnen wel of leggen zich erbij neer. Ze vergeten dat ze vechten om een land dat ze vol met mijnen hebben achtergelaten.
    Ik denk dat ik maar lekker ga ontspannen naast het hondje van mijn dochter.





    18-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen MENS ERGER JE NIET
        Hoge ogen gooien
            Niet digitaal maar gewoon aan tafel
               Verliezen - maar soms ook eens winnen
                   Steeds weer de moed opnieuw te beginnen.
           




    05-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn moeder zong vroeger weliswaar met andere woorden het nwe Feijenoord clublied.
    Ga ik mijn schoonzoon mee plagen!!!
         Daisy daisy geef me je jawoord toe
         aan jou denk ik bij alles wat ik doe 
         kind je kunt niet rijk gaan trouwen
         een rijtuig kan ik niet houen   maar wel een fiets...  

    01-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
    Al eens eerder heb ik me afgevraagd hoe het toch komt, dat overal op dit moment personeelstekorten zijn. Ook weer zo'n mooi voorbeeld. Ik kreeg de opdracht mijn inkomstenbelastingopgave voor 2021 in te leveren. Toen was ik dus 83 en mijn aow is verrekend met de aangifte van mijn echtgenoot. Bovendien was het een coronajaar, dus was er niet veel bij te verdienen.
    Op mijn vraag waarom ik die aangifte moest doen was het antwoord. Dat weten wij niet, want u kunt intussen wel een grote prijs gewonnen hebben. Waarop ik zei dat ik eventueel ook nog wel ergens een oude kous had liggen met het nodige erin. Hoe bepalen ze wie gecontroleerd moet worden of trekken ze lootjes? Zo was ik eerder al eens opgegeven bij de "schuldendienst BKR", terwijl ik nog geen euro schuld heb mijn hele leven niet. Ook dat was een vergissing. Kan gebeuren toch? 
     




    26-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vraag en antwoord
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aandacht voor onze energie is ook belangrijk in yogabeoefening. Bij oefeningen komt die energie ten goede aan ons lichaam. Goede doorstroming daarvan is belangrijk voor onze gezondheid.
    Als we bedenken, dat alles energie is en dat die energie door onze "gedachtenenergie" is te beïnvloeden naast het feit dat we vaak ongemerkt reageren op energie om ons heen, dan is het duidelijk dat we daar ook een positieve invloed op kunnen uitoefenen.
    Niet alleen kunnen we daardoor onze gezondheid verbeteren, maar ook de wereld om ons heen. Dat zijn wel grote woorden, maar het spreekwoord is niet voor niets;
    Verbeter de wereld begin bij jezelf. Dan draag je in ieder geval bij aan de positieve energie rond de wereld. 
    Energie rond de wereld-  morfogenetische velden-  waarin kort gezegd informatie en ontwikkelingen zich samenvoegen. En O wat hebben we een positieve bundeling nodig op dit moment.
    Oef:  Bij het rustige ademen-  stel je voor dat je energie inademt. Die energie kun je een kleur geven; de kleur die spontaan bij je binnenkomt. Of je volgt de kleuren van de regenboog met rood als eerste bij het hele bekkengebied. Speel daar eens mee.

    21-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vraag en antwoord
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Langzame bewegingen (yoga-oefeningen) hebben effect.  
    Snel en fors bewegen en/of sporten is prima; laat ik dat voorop stellen. Heerlijk om je sterk te voelen en goed je spieren te gebruiken en heel voldaan moe te zijn. Bij forse bewegingen gebruik je vaak alleen de buitenste spierlagen. Ook bij sport ben je vaak eenzijdig wat sterker; omdat die rechterarm/ of dat been moet scoren.
    Maar: : : Je lijf heeft niet alleen grote sterke aan de oppervlakte liggende spieren. Dieper in jezelf naar de wervels, de longen, je hart en al de andere organen liggen spier en zenuwverbindingen, die extra aandacht en beweging nodig hebben. Als je nog jong bent, dan beweegt je lijf veel meer mee. Als je dan bijv. je hoofd draait dan bewegen ook de ruggenwervels en zelfs de benen mee. Mede daarom is het zo belangrijk dat kinderen spelen. Het is ook belangrijk als je ouder wordt die beweging in stand te houden of te trainen. Mijn ervaring is dat zelfs ouderen en dan praat ik echt over mensen boven 60 - 70 enz. veel van die bewegelijkheid terug kunnen winnen. 
    Oef:  Zit mooi rechtop met de voeten stevig op de grond en de handen op je bovenbenen.
    Begin dan schouder voor schouder naar voren te bewegen. Voel de "draai"trekking op de rug. 
    Doe dat bijv. 10 keer en laat dan geleidelijk de handen mee over de knieën naar beneden glijden, zodat de romp iets meer mee doet.

    17-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vraag en antwoord
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Komt toch steeds de vraag: Is alleen maar oefeningen op een stoel voldoende. 
    Ik ben ervoor, dat je doet wat je kunt. Dat geldt ook voor lichamelijke oefeningen. Kun je op de grond oefenen dan is er meer mogelijk en natuurlijk zijn er ook meer staande oefeningen. Daar vind ik wel een raakvlak want de staande oefeningen kunnen heel goed bewerkt worden tot stoeloefeningen. Om het oefenen aantrekkelijk en wat gevarieerder te maken kunnen ook oefeningen uit bijv. de gymnastiek  bewerkt worden, zodat ze op de rustige yogamanier gedaan kunnen worden. 
    Rustig naar je buik ademen blijft een van de belangrijkste oefeningen of je die nu staande, liggend of op een stoel doet.  Maak je bijv. gewend om voordat je gaat slapen alles even aan te spannen - handen - voeten, bodem- en gezichtspieren daarna rustig de lage adem wat aandacht geven.
    Adem rustig door de neus naar je buik in en met een lange pfff klank door de mond uit en trek zachtjes daarbij je buikspieren weer in. 

    14-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LENTE
         Toont aan mij volle glorie
            moet nu kijken en genieten
                Morgen voorbij        te laat






    11-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Een mooi plaatje - Geniet van het voorjaar. 
    Raar idee dat in kapotgeschoten wijken nu ook bomen in bloei staan. 


    04-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017
    Er is zoveel aan de hand, waar we geen vat op hebben, maar wat we wel kunnen doen:
    Eerder al eens getoond. Maar we hebben het nog steeds zo hard nodig.





    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Er zijn al zoveel kauwen in onze wijk. Dit belooft dat er nog wel wat bij zullen komen. Ik vind het wel een mooi plaatje, maar ja. 



                          ♥♥♥♥♥


    Foto

    Foto

    U kunt vragen stellen  per email  over adem en ontspanning.

    Is het antwoord ook voor anderen interessant dan neem ik het op in mijn blog.
     
    U krijgt zeker antwoord.


    Mooi initiatief-
    Foto is link voor muziek voor 
    VRIJHEID EN GERECHTIGHEID
    Foto

     


    EVEN KIJKEN  PRACHTIG  !!
    ALLE MENSCHEN WERDEN BRÜDER
    Youtube film  - Foto aantikken
    Foto

    ♥♥♥♥♥




    BEGIN NOOIT EEN DAG MET DE SCHERVEN VAN GISTER
    GISTER EN ALLE VORIGE DAGEN EN JAREN ZIJN VOORBIJ,
    BEGRAVEN IN DE TIJD.

    JE KUNT ER NIETS AAN VERANDEREN.

    Yogainformatie
  • Yoga Startpagina
  • PASTORALE

  •  


     





    Actie kennis en liefde vormen de sleutel tot het leven

    Actie omdat het ons prikkelt om onze zaken in orde te maken

    Kennis omdat het onze geest ontwikkelt zodat we zien wat we doen

    En liefde omdat het het hart verwarmt om geluk te brengen

    D. Baloti Lawrence




    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2010
  • 2009
  • 2008



  •  


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!