Foto
JOT   is mijn bijnaam.  Ik woon  in de Alblasserwaard.
Ik ben in 1938 geboren in Tilburg.
Van beroep ben ik yoga-lerares. Dat is ook altijd een van mijn hobby's geweest. Ik vind het prettig mijn ervaring met anderen te delen. Vandaar de mogelijkheid vragen te stellen over adem en/of ontspanning.




Ik geef je graag advies over adem en ontspanning!!

 

 

------
Foto

Mooie zandanimatie: Logo =Link
Kseniya Simonova

 

interessante links
  • Brabant/jeugdsentiment
  • vogels -allerlei / geluiden
  • sterrenplaatje van de dag/incl.kalender
  • Stoomtrein Goes- Borsele
  • Info. Hoge Veluwe
  •   Vrede op aarde
    Foto
    TO JOT betekent in het engels noteren
    I jot  -
    you jot  - 
    he jots enz.

    Das Jot is Duits voor de letter.
    Foto
    Foto
    Kwan Yin/  Quan Yin

    Godin van mededogen.

    Vergelijkbaar met de westerse Maria staat ze symbool voor vrouwelijkheid en moederschap en deelt haar liefde met iedereen zonder voorwaarden.
    For this blog to translate into
    language
     of your choice? 
    Select your language below.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    SeniorenNet-jot

    27-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oefening! minimaal 7 keer de beweging uitvoeren!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Schouders losmaken heeft al effect op beweging van het hoofd. Je gebruikt de beweging van het hoofd de hele dag. Je kijkt rond, omhoog om iets te pakken enz. enz.
    Het hele gebied rond de schouders en de nekspieren werken nauwgezet samen. 

    Ga op de rug liggen. Eventueel een kussen in de knieholtes (ev. op bed).
    Leg een arm langs het oor omhoog of omlaag langs de romp. Til de arm rechtop en til dan de schouder op, alsof je het plafond wilt aanraken, laat eerst de schouder weer op de grond (op bed) zakken en dan de arm  weer terugleggen langs het oor omhoog of omlaag.

    Natuurlijk beide armen oefenen. Langzaam bewegen - anders nemen spieren, die je net niet wilt trainen de beweging over.
    Het is goed als een arm een aantal keren heeft bewogen te voelen hoe de schouders verschillen.

    Deze oefening kan ook op een stoel - goed rechtop zitten natuurlijk. Een arm omhoog optillen dan de de schouder verder optillen, schouder weer laten zakken en daarna met een zwaai de arm weer terug omlaag. Of een soortgelijke beweging met de arm naar voren.
     

    26-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bewegen is belangrijk; dat horen we steeds en ik zal de laatste zijn die dat ontkent. Haak niet af als iets niet meer zo vlot gaat als vroeger. Bedenk wat wel kan. Ik heb veel gezwommen in mijn  leven, maar de schoolslag is de laatste tijd een ramp voor mijn knieën. Ik ontweek het door veel op mijn rug te zwemmen. Ook fijn maar door met mijn rechterknie nu in een soort fietsbeweging (i.pl.v. zijwaarts) te draaien gaat het goed. Was wel wennen, maar zoals met veel dingen: Oefening baart kunst.


    22-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
    De brieven van de KPN beginnen met: geachte heer/mevrouw. In deze tijd waarin vaak jejijd en gejoud wordt is dat toch een verademing. Mensen die ik ken mogen ook al zijn ze veel jonger gerust je en jij tegen mij zeggen. Van vreemden denk ik al gauw, dat ik niet met ze geknikkerd heb. 
    Ik wens U (en jullie) allen een goed weekeinde: (met een bloemetje)






    20-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vraag en antwoord
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn weer volop aan het oefenen in de ouderengroep. Natuurlijk is het aantal yoga-oefeningen, die je op een stoel kunt doen beperkt. Gelukkig heb ik een ruime fantasie (Hmmm). Al mijn aantekeningen uit het verleden, boeken en google komen eraan te pas. Uitgaande van de bedoeling, dat zoveel mogelijk spieren en spiertjes worden getraind heb ik heel fijne programma's kunnen maken. Wat ik heel belangrijk vind is het tempo en de aandacht voor de adem. Voor wie het kan eindigen we achter de stoel voor wat staande oefeningen. Er zijn gymoefeningen bij, die heel goed op een "yogamanier" gedaan kunnen worden. 
    De komende tijd zal ik wat vragen beantwoorden en oefeningen uitleggen.


    17-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
    Een bloemetje voor de zondag. 





    10-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Demonstreren is ons goed recht. Dat heb ik in het verleden ook gedaan en voor een goede zaak kan ik nu ook nog wel de straat op gaan. 
    Op dit moment denk ik ook we zouden eens kunnen demonstreren tegen al dat gedemonstreer en vooral tegen de verharding. Tegen al die gasten, die er een sport van hebben gemaakt om de zaak zo te verpesten en te verzieken. 
    In mijn jonge jaren heb ik voor de landbouwvoorlichting gewerkt. De inrichting van bedrijven met minder versnippering was toen vooral voor de "kneuterboeren" een goede oplossing. Dat een en ander zo jammerlijk uit de hand is gelopen in de bio-industrie is ontzettend jammer. Gelukkig is er een tendens om naar een betere balans te zoeken.
    We zijn een met de natuur - dat heb ik een beetje uit willen drukken met deze tekening.






    08-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
    Omdat het vandaag zo'n mooi weer is - Voor iedereen een bloemetje. Dat is het mooie van iets leuks maken. Je hebt er meerdere keren plezier van. Nu omdat ik het weg kan geven,





    07-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
    De laatste tijd komt van bloggen niet zoveel. De actieve lijst van Seniorennet nl. is ook erg gekrompen. Eigenlijk best jammer. Ik ga mijn leven beteren en ik start met een bijenwas (encaustic) tekening. Een heel leuke hobby, maar wat prijzig. Ik heb bij deze tekening wel wat waskrijtjes gebruikt. 
    Mooie foto's uitwisselen waar we een beetje blij van worden in deze hectische tijd. 






    19-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is een hele puzzel om de juiste mensen op de juiste werkplek te krijgen. Maar als al die mensen die op dit moment aan het onderzoeken zijn en rapporten schrijven het werk konden doen waar ze voor zijn opgeleid?? De buraucratie in de zorg en het onderwijs vergt veel tijd van de mensen die er werken. Rapporten, die vaak in een la verdwijnen en later herschreven en onderzocht moeten worden omdat ze verouderd zijn enz enz. Ook daar werken weer veel mensen aan. Werken met je handen wordt vaak onderbetaald. Dat is ook niet te begrijpen. Ik ben benieuwd hoe dat alles op den duur uitpakt. 
    Zo langzamerhand wordt het zomer! Laten we hopen dat het niet te warm gaat worden. Anders moeten we met z'n allen nog leren "regendansen".

    29-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste nieuws!!!
    Laatste nieuws vanuit Amerika: Onderwijzers bewapent u !! 
    En nieuws vanuit Rusland:  Rusland is niet in oorlog !!
    Ben ik nou gek?





    21-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
    We wonen in de polder. Open landschap met veel knotwilgen. Oude knotten zijn ware kunstwerkjes. Er groeit vaak van alles op en zelfs een heuse vlier zoals op deze foto. Ook bouwen eenden soms hun nest er bovenop. De kuikens laten zich dan gewoon naar beneden vallen om dan verder te gaan zwemmen. Je boft als je het net op tijd kunt zien. 
    Mooie lentedagen!!!





    13-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het zal wel aan mij liggen, maar soms snap ik er niets meer van. We worden aangeraden ons voedsel regionaal te kopen. Prima dan hoeft het zo min mogelijk per vliegtuig en/of vrachtwagen te worden aangevoerd. Met het oog op ons klimaat enz. heel goed te begrijpen.
    Maar wat hoorde ik vanmorgen. In laboratoria worden (voor miljoenen) proeven gehouden om op maanstof plantjes te kweken.
    Dus ik eet lekker verse kaas van de boer next door - maar de tuinkers komt in de toekomst van de maan.
    Och ik weet ook wel dat het niet om de tuinkers gaat maar om te kijken of op de maan plantengroei mogelijk is. Maar er is nog zoveel te onderzoeken op onze aardbol; zouden we daar voorlopig niet beter al die energie en geld in kunnen steken.

    05-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEVRIJDINGSDAG 1944
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op deze foto mijn vader met zijn hoed (en pijp)   - hij is op die foto zo rond de 42 jaar.  Deze foto is me heel dierbaar. Ik kan me de situatie nog goed voor de geest halen. De bevrijding van Tilburg door de Canadezen. Daarna trokken de Schotten door de straten; we keken onze ogen uit.
    Later begreep ik, dat het  toen nog zeker geen feest was voor de rest van Nederland. Voor boven de rivieren moest de hongerwinter nog komen.

    Laten we hopen, dat de afschuwelijke oorlog die nu gaande is ook spoedig eindigt. Het is toch onvoorstelbaar, dat als je een land wilt innemen, eerst de boel kapot schiet. Mensen, die dan jouw onderdanen moeten worden zo verschrikkelijk behandelt. Of je kunt alleen maar regeren door angst te zaaien en  onderdrukking. Dappere jongens stoere knapen!!!



    01-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Er is weer een nieuw boek uit over het belang van onze bomen. Het boek van Suzanne Simard: Op zoek naar de moederboom. 
    In 1991 kocht ik een boek van Jeffrey Goelitz. Ook over dit onderwerp. Zolang duren veranderingen. Als er al iets verandert.  Bedroevend eigenlijk, dat intussen er zoveel wordt verwoest. Zeker nu bosbranden en overstromingen vaker voorkomen is het voor de wereld belangrijk om zuinig te zijn op wat we hebben en daar goed voor te zorgen.

    20-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Noten dwarrelen door de kamer
       noten dwarrelen door de nacht
          zoeken naar een melodie die ik ze niet geven kan
             muziek die op een wonder wacht.

    22-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oorlog
    Het is toch verschrikkelijk, dat de situatie zoals op deze foto voor veel mensen actueel is!!! 
      
    Ik kwam deze foto toevallig tegen op internet. Wij moesten ons huis uit; we woonden tussen dit viaduct en de spoorbrug over het Wilhelminakanaal in Tilburg. Beiden gebombardeerd. Wat een ellende en dan te bedenken, dat er na zoveel jaren nog steeds mensen in die soort van ellende zitten. Het is al erg genoeg dat ook door natuurrampen zoveel kapot wordt gemaakt. Het geld en de energie, dat gestoken wordt in oorlogstuig zou beter besteed kunnen worden aan voor iedereen een veiliger plek op onze wereldbol te verwezenlijken.. Maar zolang er leiders rondlopen, die geen vrede voorstaan zal dat wel een vrome wens blijven.
    Waren alle mensen wijs en deed eenieder wel - De aarde was een paradijs nu is het vaak een hel. 






    10-12-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

          

          Tik de kleine foto aan en zing mee!   
          Een goede jaarwisseling met de beste voornemens.

    06-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vraag en antwoord inf.
    Bericht van 27 mei 2008   (Zo begon mijn blog!)
    Soms doet een berichtje me goed: AD 24 mei j.l.
    "Huisvrouwen deden het dertig jaar geleden al, maar het bedrijfsleven heeft er iets langer over gedaan om de waarde van Yoga in te zien"  Binnen het bedrijfsleven wordt het nu geregeld aangeboden aan het personeel in de hoop, dat ontspanning hen persoonlijk en de groepssfeer ten goede komt.
    Toen ik met de lessen begon, was het voor de echtgenoten en mannelijke kennissen van de deelneemsters maar een vreemde activiteit. Dat werd dan ook vaak duidelijk gezegd. Maar we hielden de moed erin en niet zonder resultaat overigens.
     
    Nu in deze tijd is yoga in allerlei vormen haast niet meer weg te denken in het grote aanbod van mogelijkheden om te bewegen

    02-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allerzielen// Na 72 jaar
       Ik mocht niet te dichtbij
         afscheid nemen
            Zo ging dat in die tijd
                 Even kijken vanuit
                     de gang     mijn vader
                          Mijn herinnering
                              dat beeld
                                   en de woorden
                                        DAG LIEVE MEID 

    29-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
      Overgave van de natuur aan de seizoenen
         Bomen en takken geven ons noten
            bessen voor de vogels en appels voor de taart
              Genietend in oktober verheug ik me op december
                  en de nieuwe kleurenpracht in maart.








                          ♥♥♥♥♥


    Foto

    Foto

    U kunt vragen stellen  per email  over adem en ontspanning.

    Is het antwoord ook voor anderen interessant dan neem ik het op in mijn blog.
     
    U krijgt zeker antwoord.


    Mooi initiatief-
    Foto is link voor muziek voor 
    VRIJHEID EN GERECHTIGHEID
    Foto

     


    EVEN KIJKEN  PRACHTIG  !!
    ALLE MENSCHEN WERDEN BRÜDER
    Youtube film  - Foto aantikken
    Foto

    ♥♥♥♥♥




    BEGIN NOOIT EEN DAG MET DE SCHERVEN VAN GISTER
    GISTER EN ALLE VORIGE DAGEN EN JAREN ZIJN VOORBIJ,
    BEGRAVEN IN DE TIJD.

    JE KUNT ER NIETS AAN VERANDEREN.

    Yogainformatie
  • Yoga Startpagina
  • PASTORALE

  •  


     





    Actie kennis en liefde vormen de sleutel tot het leven

    Actie omdat het ons prikkelt om onze zaken in orde te maken

    Kennis omdat het onze geest ontwikkelt zodat we zien wat we doen

    En liefde omdat het het hart verwarmt om geluk te brengen

    D. Baloti Lawrence




    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2010
  • 2009
  • 2008



  •  


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!