Inhoud blog
  • Mieren bestrijden in huis, terras en tuin
  • Effileerschaar voor honden
  • Welk hondenkussen voor mijn hond?
  • Last van vliegen in huis?
  • Zadelmak maken van een jong paard
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Weetjes en ideeën voor (huisdieren)bezitter

    18-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welk hondenkussen voor mijn hond?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Om een hond een lekker eigen plekje te geven om te rusten en te slapen is een hondenkussen een uitkomst. Alleen met dit idee in je hoofd kom je zeker niet met het meest ideale hondenkussen thuis.

    Wij willen je graag helpen met de vraag `Wat voor type hondenkussen heeft mijn hond nodig?` Waar je op moet letten bij de aankoop van een hondenkussen is dat het niet alleen voor jouw hond natuurlijk een lekker comfortabel en vooral zeer degelijk kussen is maar tegenwoordig zijn er zoveel soorten op de markt dat er ook 1 tussen zit die aan jouw wensen kan voldoen. Wat te denken aan hoe bepalend een (groot) hondenkussen is in je interieur. Gelukkig gaan de fabrikanten van hondenkussens ook met de tijd mee en zien de ligkussens voor jouw hond er `fashionable` uit. Ook kun je kiezen uit een vierkant of rond exemplaar. Daarnaast zijn veel  kussens makkelijk te wassen in de wasmachine.  Er bestaan zelfs anti-allergische hondenkussens, die bestand zijn tegen water en geen vieze geur hebben.

    Hondenkussen versus Hondenmand

    Het grote voordeel van een hondenkussen is natuurlijk dat deze los te gebruiken is  dus handig om ergens mee naar toe te nemen. Met een mand is dit al lastiger. Dus een ligkussen voor de hond is erg praktisch in gebruik en voelt ook nog eens heerlijk zacht aan voor jouw hond. Echter de meeste hondenkussens  kunnen natuurlijk ook voor in een mand of hondenbench gebruikt worden. Een hondenmand is  echter oerdegelijk en zwaar van gewicht en daarom ook zeker geschikt voor in ieder huis, ieder zijn smaak.

    Materialen en soorten hondenkussen

    Hierna volgt een korte uitleg over de verschillende materialen waar hondenkussens van gemaakt zijn:

    • Nano, kenmerken: bestand tegen vloeistoffen, vuil en vachtvet.
    • Vetbed, kenmerken: isolerende onderlaag en laat daardoor geen kou van de vloer door. Anti-allergisch, uitwasbaar en hygiënisch.
    • Andere gebruikte materialen zijn schapenvacht, katoen, nylon en canvas.

    De ligkussens zijn in trendy kleuren verkrijgbaar zoals grijs, mokka, lichtbruin, beige of blauw. De maximale afmeting van de hondenkussen ligt op ongeveer 120x80 cm en anders is een hondenplaid ook een uitkomst om aan te schaffen.

    Een groot diversiteit aan hondenkussens zijn online te verkrijgen dus geen gesjouw en gesleep in en uit de auto maar heel makkelijk tot jouw voordeur aan huis bezorgd.

    18-08-2014 om 11:17 geschreven door dierenexpert


    Tags:hondenkussen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Last van vliegen in huis?

    Vliegen in huis

    Vliegen in huis

    Niks is vervelender dan vliegen in huis. Die vervelende krengen blijven maar irriteren, sommige die bijten zelfs. En dan zijn ze nog gewoonweg vies ook. En wat is het nut? Ik weet het niet, behalve dat ze voedsel zijn voor de vogeltjes. Maar helaas,  ik heb geen last van vogels in huis. Dus laas laat die vieze vliegen lekker buiten blijven.
    We hebben al een Hor, de derde inmiddels, die van de bouwmarkt die waren zo stuk. Nu hebben we een vliegengordijn van het merk Torresol, dit is er een met kettinkjes met kunststof pijpjes er om heen, oerdegelijk niet stuk te krijgen. Maar die vervelende vliegen weten soms ook hier nog door naar binnen te sluipen.

    Brrrrrrrrrrrrromvlieg doet zijn naam eer aan, de hele dag kunnen ze tegen het raam aan brommen omdat ze zo graag naar buiten willen. Tja was dan in eerste instantie ook niet binnen gekomen denk ik dan. Die dikzakken geven je ook nog extra werk, want als je ze plat slaat kun je ook gelijk je ramen weer lappen. (Ik geef toe, dat doet mijn vrouw altijd)

    Nu hebben wij het geluk (wat vliegenoverlast betreft) dat wij op een Industrieterrein wonen. Hier hebben wij dus wat minder last dan wanneer je buitenaf woont of wanneer je buren hebt die de ideale vliegen voedingsbron creëren.

    Vliegen in huis? hoe kom je er vanaf

    Een voor de hand liggende tip is uiteraard er voor te zorgen dat alles lekker schoon is en er buiten geen ideale voedingsbronnen zijn zoals een composthoop, mesthoop, 3 maanden lang niet uitgemest konijnenhok of een vieze GFT container.

    vliegenspray Sprigone Eco tegen vliegende insectenHeb je alsnog vliegen in huis dan kun je gebruikmaken van een vliegenspray zoals de Sprigone-eco tegen vliegende insecten zoals motten, muggen en uiteraard vliegen. Deze spray is veilig voor mens en dier en gemakkelijk in gebruik. Even sprayen in alle hoeken van de kamer en deuren en ramen gedurende 10 minuten gesloten houden. Ondertussen kun je opzoek naar de stofzuiger of stoffer en blik want de vliegen vallen bij bosjes dood neer. Na de 10 minuten alles even lekker luchten.

    vliegenplakstripEen andere oplossing is gebruik te maken van die plakvliegenvallen, ziet er wel minder fris uit, maar wel effectief. Door een seksuele lokstof worden de vliegen aangetrokken, eenmaal op de val blijven ze allemaal gezellig plakken.

    Voor vliegen in huis kun je ook gebruik maken van een vliegenlamp. Dit is een elektrisch apparaat welke door middel van blauw of groen uv-licht vliegen, muggen en motten aantrekt. Deze vliegenlampen zijn er in verschillende soorten met een elektrisch rooster of kleefplaten. lees onze blogpost om meer te weten te komen over welke vliegenlamp bij u past

    Op Macrovet kunt u terecht voor de beste middelen tegen vliegen in huis, maar ook voor professionele vliegenbestrijding.

    18-08-2014 om 11:17 geschreven door dierenexpert


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zadelmak maken van een jong paard

    Als paarden de leeftijd hebben dat ze sterk genoeg zijn om een ruiter te dragen kunnen ze zadelmak gemaakt worden. Paarden groeien door tot 6 jaar oud maar kunnen op hun 3 of 4 jaar ingereden worden. Dit kan je bij een africhtingsstal laten doen of er zelf mee beginnen. Het zadelmak maken van een jong paard is een vak apart. Bedenk dat de eerste ervaring een paard voor zijn leven kan tekenen. Het is daarom erg belangrijk dat dit op een rustige en correcte manier gebeurt.

    Longeren

    Het begint al op jonge leeftijd met meelopen aan een halster en voetjes geven. Hierdoor krijgt het paard vertrouwen en respect voor zijn begeleider. Als dit goed gaat kun je een begin maken met het paard longeren aan een longeerlijn. Hierdoor verbetert de communicatie tussen paard en ruiter en went het dier aan de voorwaartse hulpen van de begeleider. Probeer dit ook met een goed passend hoofdstel en bit. Daarna met een elastische singel en een zadeldekje kun je het paard laten wennen aan iets op zijn rug. Als het paard hier onrustig op reageert, is het belangrijk om door te gaan tot het paard gekalmeerd is en geen slechte herinnering hier aan overhoudt.

    Zadel

    Hierna kan het paard gelongeerd worden met een zadel. Zorg ervoor dat het zadel wel goed past en onderzoek dit van tevoren door het rustig op de rug te leggen nog in de stal. Zadel het paard pas op met een begeleider erbij in de rijbak of longeerpaddock zodat als het paard angstig reageert veilig weg kan springen zonder dat het ongelukken kan veroorzaken. Laat het paard bewegen en wennen aan hoe het zadel mee beweegt. Door de beugels los te laten hangen went het paard ook aan klapperende beugels rond zijn lichaam.

    Ruitergewicht

    Zorg dat je met een tweede persoon bent als je bij het punt bent om aan een beugel te gaan hangen. Doe dit alleen bij een stilstaand paard. Zorg dat een vertrouwd iemand het paard goed vast heeft, singel goed aan en gebruik een opstapje. Hierdoor verminder je de druk op de rug waardoor de kans op een heftige reactie ook kleiner wordt. Herhaal dit een aantal keer het liefst verspreid over een aantal dagen en doe dit aan beide kanten en zwaai langzaam met je andere been voordat je het besluit neemt rustig in het zadel te gaan zitten. Veel paarden reageren hier op omdat ze een mens achter zich omhoog zien komen. Herhaal dit een aantal keer zodat het paard went aan het ruiter gewicht en vraag een begeleider om je voet in de beugel te doen en een stukje te wandelen.

    Training

    Bouw de training rustig op. Zorg dat je altijd met z'n tweeën bent en laat de begeleider de hulpen verduidelijken met een longeerzweep in het begin, los protest voorwaarts op. Oefen de draf en de galop ook aan de longeerlijn. Als het paard van de longeerlijn af kan is het zinvol zijn om een ouder ervaren paard voorop te laten lopen in de rijbaan. Dit geeft het jonge paard meer vertrouwen en het ervaren paard kan meehelpen met het ‘sturen’. Laat de begeleider met een longeerzweep in het midden staan om in te kunnen grijpen indien nodig. Wees duidelijk in je hulpen en ga niet te snel, voor het paard is het geestelijk en lichamelijk een intense ervaring.

    18-08-2014 om 11:16 geschreven door dierenexpert


    Tags:zadelmak, longeren
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegen vangen met een vliegenlamp

    Een vliegenlamp is een handig apparaat om de vervelende vliegen te vangen. We noemen het een vliegenlamp omdat door een speciale uv lamp met veelal blauw of groen licht de vliegen aangetrokken worden.

    Vliegenlamp

    Er zijn verschillende soorten vliegenlampen:

    Vliegenlampen met een hoogspanning rooster.
    Dit type vliegenvanger heeft een rooster waar veel elektrische spanning op staat. vliegend ongedierte komt af op de uv lamp en vliegt zo tegen het rooster aan en wordt direct geëlektrocuteerd (verbrand) en valt dan in een opvangbak.

    Voordeel: Lange levensduur, lage onderhoudskosten
    Nadeel: Het elektrocuteren van de vliegen kan stinken en geeft een knetterend geluid.
    Toepasbaar: In veestallen, woonhuizen, openbare ruimtes

    Vliegenlampen met een kleefplaat.
    Dit type vliegenvangers heeft een kleefplaat, meestal geel van kleur met een speciale seksuele lokstof. De vliegend insecten die op het meestal blauw licht afkomen gaan zitten op de kleefplaat en blijven plakken

    Voordeel: Geen hinder van brandlucht of knetterende geluiden.
    Nadeel: De kleefplaten dienen regelmatig vervangen te worden, worden meestal verkocht per 6 stuks.
    Toepasbaar: Woonhuizen, keukens, restaurant, openbare ruimtes, productieomgeving etc, minder geschikt voor vochtige ruimtes zoals veestallen.

    Vliegenlampen met een aanzuigsysteem.
    Dit type vliegenvanger heeft meestal een blauwe lamp welke de vliegen aantrekt en in de val lokt. Door een zuigende werking worden de vliegen in een val gezogen waar ze niet meer uit kunnen komen.

    Voordeel: Vliegen die bij het apparaat komen kunnen niet meer ontsnappen.
    Nadeel: maakt continu geluid, het leegmaken is een vies klusje.
    Toepasbaar: In woonhuizen, keukens, restaurants etc.

    Veiligheid en Hygiëne
    In sommige sectoren mag je niet zomaar een insectenlamp ophangen. Vaak moeten deze voorzien zijn van lampen met een splinterhoes, tevens is het in sommige gevallen aan te raden om een spat-waterdichte vliegenlamp te gebruiken zoals in een melkstal.

    Tips voor het gebruik van een vliegenlamp

    • Kies de lamp die het beste bij uw situatie past.
    • Plaats de lamp in de donkerste hoek van de ruimte.
    • Plaats de lamp indien mogelijk dwars op ramen zodat ze ook overdag meer effect hebben
    • Plaats de lampen op minimaal 150cm hoogte
    • Vervang minimaal 1x per jaar de lampen en starters
    • Leeg de opvangbak met enige regelmaat
    • Vervang de kleefplaten met regelmaat, wacht niet tot deze helemaal vol is.
    • Eventueel een lokstof gebruiken om vliegen aan te trekken

    Wij verkopen de vliegenlampen van een Engelse fabrikant onder de naam Renet en Insect-O-Cutor. Deze maken mooie producten van absolute topkwaliteit en duurzaamheid. In het verleden hebben we ook goedkope lampen verkocht, maar dat was niets dan ellende en gaven de vliegenlamp een slechte naam.

    Welke vliegenlamp het beste bij u past bekijkt u in onze categorie insectenlamp

    18-08-2014 om 11:16 geschreven door dierenexpert


    04-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw hond en zijn bagage mee op vakantie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst een derde deel van de huisdieren mee op vakantie gaat in de zomer en dat dit aantal de afgelopen jaren met gemiddeld 30% is gegroeid. Honden worden daarbij het vaakst meegenomen op vakantie (41%). Belangrijkste redenen om het huisdier mee te nemen op vakantie zijn het bieden van een uitje voor het huisdier (44%) en omdat deze wordt gezien als onderdeel van het gezin (23%). Het baasje vindt het dan ook vooral fijn om uitgebreid te gaan wandelen met de hond op vakantie (91%).

    Belangrijke hondenspullen

    Wij hebben voor u een inpaklijst gemaakt met hondenspullen die u zeker niet moet vergeten mee in te pakken als u voor een aantal dagen/weken weggaat. Hier volgt de checklist:

    - Draagbare drinkfles en drinkbak ineen. Altijd bij een tussenstop onderweg voorzien van schoon drinkwater voor uw hond.
    - honden voer- en eetbak.
    - voerton voor eten.
    - genoeg hondenvoer.
    - hondenbench/ligkussen.
    - Voor de kleinere honden kunt u overwegen een hondenreis/draagtas mee te nemen.
    - Hondensnacks.
    - Hondenverzorgingsartikelen, zoals hondenborstel, tekenverwijderaar, hondenshampoo, gebitsverzorgingsproduct, nageltang, Vetericyn All Animal Wound & Skin Care, speciaal voor wondjes.
    - Hondenhalsband en riem met poepzaktas gevuld poepzakjes.
    - Lange (zoek) lijn, makkelijk om uw hond vast te zetten op de camping om niet te ontsnappen maar nog wel voldoende vrijheid.
    - Medicijnen die uw hond krijgt. Let op dat u voldoende meeneemt.
    - Hondenspeeltjes.
    - Quick Cooler die ervoor zorgt om uw hond koel te houden. Het assortiment van Quick Cooler bestaat uit een koelhalsband, koelbandana (sjaaltje) en koelmat. Ook voor thuisblijvers die heerlijk in eigen tuin genieten van de zomer is het handig om bepaalde hondenspullen in huis te hebben zoals de Quick Cooler.

    Andere Tips

    Vergeet niet om een klein bakje hondenvoer en wat water apart te houden in bijvoorbeeld uw auto en niet in een tas onderop de berg vakantietassen. Eventueel kunt u uw hond een kauwbot geven waarmee hij/zij zich tijdens de reis mee kan vermaken.

    Bevestig een adreskoker aan de hondenhalsband met uw tijdelijke adres, mocht uw hond bij zijn tijdelijke nieuwe verblijfplaats een beetje in de war raken van zijn nieuwe omgeving.

    Wat ook zeker aan te raden is om van tevoren de adres- en telefoongegevens van de plaatselijke dierenarts op uw vakantiebestemming op te zoeken.

    Tot slot is het handig om de adres- en telefoongegevens van het plaatselijke dierenpension op uw vakantieadres te hebben, mocht u eens een dagje zonder de hond op pad willen.

    Voor de beste vakantie hondenspullen gaat u naar onze hondenspullen pagina waar alle merken altijd scherp geprijsd worden aangeboden.

    04-07-2014 om 12:19 geschreven door dierenexpert


    Tags:hondenspullen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mieren bestrijden in huis, terras en tuin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mieren
    Ze lijken uit het niets ineens op te duiken tussen de tegels in de tuin: kleine hoopjes zand. Mooi weer erbij en je weet; we hebben weer mieren overlast. Maar wist u dat mieren er eigenlijk altijd wel zijn maar met koud weer onder de grond zitten en voor ons dus niet zichtbaar. Mieren vallen onder de zogenaamde kolonievormende sociale insecten; mieren kunnen niet alleen leven en daarom treffen we ze altijd in groep of kolonie aan.

    En waarom hebben we ook last van mieren in huis? Mieren komen in huis op eten af. Ze houden van zoetigheid, zoals jam, fruit, groente maar ook broodkruimels. Vandaar dat wij ze afgelopen week veel bij onze eettafel aantroffen; onder de tafel liggen veel  eet- & fruitresten van onze 2 jonge kinderen.

    Mieren bestrijden, natuurlijke wijze
    Heeft u liever geen mieren in huis, op uw terras of in de tuin? Dan is er zeker wat tegen mierenoverlast te doen. Het is mogelijk op een natuurlijke manier aan mierenbestrijding te doen. Plant goudsbloemen, lavendel of afrikaantjes in de tuin, want mieren houden niet van de geur van deze planten. Bij de openingen van het mierennest kunt u kokend water eventueel met schoonmaakazijn erover heen gieten, wel behoorlijk  veel gebruiken en een aantal dagen achter elkaar.  Of strooi in de opening bakpoeder, talkpoeder of witte bloem.

    In huis bij de deur waar ze naar binnen komen kunt u koper (euromunten), koffieprut of kruiden (nootmuskaat) neerleggen. En uiteraard is het belangrijk dat uw huis goed schoon is en er geen etensresten te vinden zijn.

    Helpt dit bij u niet dan kunt u ook kiezen voor mierenbestrijdingsmiddelen. In de volgende alinea vertel ik u welke soorten middelen er zijn en waar ze ingezet kunnen worden.

    Soorten middelen mieren bestrijden & hoe werkt het
    Mierenlokdoos
    Mieren worden naar de doos gelokt door het lokstof en kunnen via een van de 4 openingen naar binnen en nemen de lokstof mee naar het nest (ook al zitten ze in huis, `s nachts gaan ze weer terug naar hun nestje). Dit product is binnen in huis te gebruiken, maar ook buiten. Kindvriendelijk.

    Mierenpoeder
    Mierenpoeder is een strooimiddel. Uitstrooien op plaatsen waar mieren zich begeven (ingang mierennest). De poeder nemen ze mee het nest in. De mieren gaan na 3-4 dagen dood.

    Mierenspray
    Een andere middel om mieren te bestrijden is een spuitbus tegen mieren. De spuitbus heeft een handige spuitlans, waarmee gericht in het mierennest kan worden gespoten. Ook in kieren en naden te bespuiten.

    Zorg altijd dat als u de werkzame stof gebruikt zich aan de voorschriften op de verpakking houdt.

    Nog een algemene tip: Gebruik het bestrijdingsmiddel tegen de avond want dan gaan mieren hun nestje in en werkt het sneller.

    04-07-2014 om 12:13 geschreven door dierenexpert


    Tags:Mierenbestrijding, mieren bestrijden
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft uw hond een diergeneesmiddel nodig? | Hondenspullen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In een vorige blog heb ik geschreven over diverse problemen bij honden en de daarbij horende oplossingen. In dit artikel vertel ik u welke maatregelen u kunt nemen bij gezichtsaandoeningen bij uw hond.

    Last van neus-keel
    Bij luchtwegaandoeningen zoals veel slijm, bronchitis, hoesten of benauwdheid kunt u broomhexine voor honden gebruiken.

    Ontstoken ogen
    De ogen van uw hond kunnen ontstoken raken door bijvoorbeeld een gevecht met een ander dier en daarbij in het oog geraakt zijn. Dit kan een oogbindweefsel- of ooglidontsteking tot gevolg hebben. Een gezond oog is eigenlijk altijd helder van kleur, schoon en vrij van vuil. Bij een ontsteking is dit duidelijk niet het geval.  Behandeling: U kunt een ontstoken oog van de hond schoonmaken met oogreiniger of oogzalf.

    Oor ontstoken
    Een ander veelvoorkomende aandoening is een oorontsteking. Een oorontsteking bevindt zich in de uitwendige gehoorgang eventueel met de oorschelp erbij. Vooral de hondenrassen met lange en langharige oren zijn gevoelig voor oorsmeer. Door de oplopende temperatuur kan oorsmeer vloeibaar worden, wat onder meer kan zorgen voor een oorontsteking.

    Hoe kunt u herkennen dat uw hond een oorontsteking heeft? De hond schud met zijn kop, krabt aan het oor, veel oorsmeer en als u het oor aanraakt piept de hond het uit van de pijn.

    Check in elk geval regelmatig even goed het oor van uw hond om een echte ontsteking voor te zijn! Bij een beginnende oorontsteking kunt u een oor reiniger of oordruppels gebruiken om het oor te reinigen en oorsmeer te verwijderen. Bij een vergevorderde oorontsteking altijd uw dierenarts raadplegen.

    Gebitsverzorging
    Over het item verzorging van het hondengebit kan ik een goed voorbeeld uit mijn privé situatie halen. De al wat oudere hond, Max, van mijn ouders heeft last van een stinkende adem en gelig uitziend gebit. Mijn moeder gebruikt nu af en toe een hondentandenborstel om erger te voorkomen. Als zij eerder met tandenpoetsen (mogelijk bij pups vanaf 10 weken) was begonnen en de juiste hondenspullen in huis had gehaald had het niet zover hoeven komen. Er zijn verschillende gebitsverzorging producten verkrijgbaar die gebitsproblemen kunnen voorkomen. U voorkomt tandsteen door 1 à 2 keer in de week de tanden te poetsen met een hondentandenborstel, tandpasta of honden mondwater.

    Voordat u bij de dierenarts langs moet vanwege heftige problemen kunt u erger voorkomen door de juiste hondenspullen in huis te hebben. Macrovet heeft voor u de juiste middelen op voorraad, en op werkdagen voor 12.00 uur besteld de volgende dag al in huis!

    04-07-2014 om 12:04 geschreven door dierenexpert


    Tags:hondenspullen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips Hondenriem kopen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bent u van plan een hondenriem te kopen? Lees dan eerst mijn artikel waarin ik u help de juiste hondenriem aan te schaffen. U bent zeker niet de enige die door de `bomen het bos niet meer ziet`, vanwege de hoeveelheid verschillende hondenriemen die er op de markt te koop zijn. Hopelijk krijgt u met het lezen van deze blog meer inzicht in het kiezen van de meest geschikte hondenriem voor uw trouwe viervoeter.

    Wanneer hondenriem gebruiken

    In de meeste gevallen wordt een hondenriem gebruikt bij het uitlaten van uw hond, al dan niet tijdens het hardlopen. Meestal vanwege de aanlijnplicht in bepaalde gebieden, het hoort bij de training van uw hond of u heeft liever niet dat uw hond tegen iedereen opspringt en zomaar wegrent. Met een langere hondenriem, zoek- of weblijn, heeft uw hond genoeg bewegingsvrijheid , maar kan niet zomaar ontsnappen bijvoorbeeld te gebruiken op de camping of in de tuin. En bij het trainen of leren speuren van uw hond.

    Welke hondenriem kan ik het beste gebruiken – Soorten hondenriem

    Het hangt van uw persoonlijke voorkeur af voor welk materiaal hondenriem u kiest. Hieronder leg ik de verschillende soorten uit.

    Nylon.
    Nylon hondenriemen zijn lichtgewicht, stevig, goedkoop en waterbestendig. De hondenriem kan gebruikt worden als uw hond vaak in water zit en de riem kan ook gewassen worden. De nylon hondenriem is er in zeer veel verschillende kleuren en met leuke motieven. Meestal is een bijpassende halsband verkrijgbaar.

    Leer.
    Leren hondenriemen zijn sterk en duurzaam en gaan dus lang mee. In het begin is het leer nog erg stug maar naarmate langer gebruik wordt het soepeler.

    Rollijn.
    Met een rollijn bepaald uzelf met een druk op de knop hoeveel ruimte u uw hond geeft. Een bekend merk met rollijnen is Flexi. De lijn rolt automatisch op wanneer de hond dichter bij u komt lopen. Dit komt door de veer die de lijn op- en afrolt. Als u vindt dat de hond te ver weg loopt, dan kunt u de knop even vasthouden zodat de lijn niet verder afrolt. Ook is het mogelijk om met 1 vaste lengte te wandelen, dit doet u door de knop in de `vaste stand` te zetten.

    De juiste lengte hondenriem

    Zoals hierboven verteld is het handig te weten waar u de hondenriem voor gaat gebruiken voordat u gaat kopen. Dit heeft ook te maken met de lengte; lang, kort of verstelbaar. In de stad is een lange riem niet handig in gebruik. Bij trainen of speuren is een lange lijn weer geschikter. Bij een puppy is een hondenriem van 1 meter normaal gesproken genoeg. Een verstelbare hondenriem is ideaal, zowel in korte als lange lengte te gebruiken. De meest gebruikte hondenriemen zijn tussen de 3 en 8 meter.

    Kortom een hondenriem kopen is niet iets wat u zomaar doet, ik hoop dat dit artikel u heeft geholpen de juiste keuze te maken.

    04-07-2014 om 11:44 geschreven door dierenexpert


    Tags:Hondenriem, hondenriem kopen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegenbestrijding? begin bij de bron

    Iedere dierhouder heeft last van vliegen, of je nu een rundveehouderij bent of een paardenstal hebt, je hebt altijd last van vliegen. Zodra het voorjaar wordt en de temperaturen oplopen komen niet alleen de bloemen en plantjes tot leven, maar ook de vliegen.

    Begin bij de bron

    Wanneer je geen (minder) vliegenoverlast wilt kun je van allerlei toepassingen bedenken maar ons advies is luid: "vliegenbestrijding" begin bij de bron, dan heb je 75% te pakken.

    Direct werkende middelen verboden

    Begin met het bestrijden van de maden- en lavernoverlast met een goed madenbestrijdingsmiddel, wanneer je de vliegenoverlast in het beginstadium aanpakt is de overlast een stuk kleiner. Direct werkende middelen die de maden direct doden zijn tegenwoordig verboden. Voorbeelden van deze middelen zijn: Neporex en Lurectron madendood.

    Een goed alternatief is een middel dat in alle stadia van de overlast de larven bestrijd.

    Dimilin

    Dimilin madendood zorgt ervoor dat de larven na contact met dit middel geen chitine meer aanmaken. Chitine is noodzakelijk voor het opbouwen van het skelet. De larven worden dus niet meteen gedood maar kunnen zich niet verpoppen. Hierdoor groeien de larven zich letterlijk dood.

     

    04-07-2014 om 11:19 geschreven door dierenexpert


    Tags:vliegenbestrijding, vliegenoverlast
    23-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogels verjagen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vogeloverlast

    Er zijn veel mooie vogels maar duivenoverlast, meeuwenoverlast komt steeds vaker voor helaas. Ook kauwen, eksters roeken kunnen veel vogel overlast veroorzaken. Gemiddeld poept een vogel 14 kg per jaar en maken nesten in dakgoten of schoorstenen die hierdoor verstopt raken. Een reden waarom mensen er toch voor kiezen om de vogels te verjagen.

    Duiven verjagen

    Overlast van duiven komt veel voor in steden en andere drukbevolkte plaatsen. Om duiven te verjagen kan vogelwering geplaatst worden zoals stroomdraad of kunt u duiven overlast bestrijden door middel van een vogelverschrikker te plaatsen, de Hawk-eye en de CropGard zijn goede vogelwering door hun vogelafschrikkende kleuren, roofvogelprint en reflectoren aangedreven door de wind. Er zit geen garantie op stormschade, het is dus aan te bevelen om bij ernstige harde wind de vogelverschrikker tijdig veilig op te bergen.

    Ganzen verjagen

    In de landbouw ondervinden telers ook veel overlast door ganzen, duiven, kauwen en kraai, maar ook zangvogels kunnen een grote schadepost zijn. Om de vogels te verjagen kan een Terror Kite geplaatst worden dit is een vlieger aan een 7 meter telescopische paal, deze vlieger heeft ook de natuurlijke schrikkleuren, roofvogelprint en reflecterend materiaal. Bij het lichtste briesje wind gaat de vlieger zelf vliegen. Een ander optie is een knalapparaat op het veld te plaatsen of met een Agrilaser over de gewassen te laten schijnen. Dieren zien een groene laserstraal als een gevaar dat hen wil raken en vliegen weg. Vogels verjagen kan op verschillende manieren, welke methode het beste werkt verschilt per situatie. Bel ons gerust voor advies.

    23-05-2014 om 12:31 geschreven door dierenexpert


    22-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondenbench
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lees in ons artikel alles over het aanschaffen van een hondenbench. Als u overweegt een hondenbench in huis te halen, dat moet u zeker even onze tips hieronder lezen.

    Waarom hondenbench kopen
    Bij het opvoeden van uw pup is de bench een handig hulpmiddel om de puppy snel zindelijk te maken. Door uw hond in huis zijn eigen plek te geven met een bench geeft dit uw hond een veilig gevoel.  Als u uw hond vanaf begin af aan laat wennen aan de hondenbench, zal hij het zeker niet erg vinden om af en toe in de bench te liggen. Een bijkomend voordeel van de bench is dat deze makkelijk opvouwbaar is en daardoor gemakkelijk op te bergen is of mee te nemen is op vakantie.

    Waar op letten bij een hondenbench
    Er zijn een aantal punten waar u op kunt letten om de juiste bench voor uw hond aan te schaffen. De juiste afmeting is belangrijk; ga uit van de grootte van een volwassen hond. Uw hond moet rechtop kunnen staan, zich kunnen ronddraaien en met gestrekte poten op zijn zij in de bench kunnen liggen. Zo heeft hij voldoende ruimte om te bewegen. Is uw hond nog een puppy dan kunt u eerst een deel van de bench afsluiten door middel van een scheidingspaneel. Later kan het paneel weg als uw hond volwassen is  geworden.

    Hondenbenches zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. Een metalen hondenbench is gemaakt van metaaldraad, dit is een duurzaam materiaal. Meestal zijn deze hondenkooien inklapbaar wat erg handig kan zijn. Het is  raadzaam om voor een 2-deurs bench te kiezen zodat u via verschillende kanten bij uw hond kan komen. Met deze optie bent u wel wat meer kwijt dan een eenvoudige 1-deurs hondenbench.

    Eigenlijk is een hondenbench onmisbaar  als u een hond heeft. Het is een zeer handig en praktisch middel op bij de opvoeding van uw hond te gebruiken. Wij hebben een overzicht van onze hondenbench modellen en bijbehorende accessoires gemaakt.

    22-05-2014 om 15:13 geschreven door dierenexpert


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegen in de stal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als de temperatuur stijgt, neemt de hoeveelheid dazen, muggen en vliegen ook direct toe. In de avond worden deze insecten het meest actief als de temperatuur `s avonds daalt, komen de insecten af op de warmte van de dieren. Veel mensen zet hun paard tegen die tijd op stal om veelvuldig steken te voorkomen. Een goede stalhygiëne voorkomt dat vliegen in de stal deze gebruiken als kraamkamer. Zorg ervoor dat voerresten, spinraggen en mest zo weinig mogelijk aanwezig zijn en maak de drinkbak regelmatig schoon.

    Vliegenoverlast

    Om overmatig vliegenoverlast te voorkomen is het belangrijk om al vroeg te beginnen met het bestrijden van de vliegenmaden. Door de stalwanden in te smeren of in te sprayen met een bestrijdingsmiddel voorkomt u dat de dat vliegen zich kunnen verpoppen of plekken vinden om zich voort te planten.

    Vliegenbestrijding

    Als de vliegen poppen toch uitgekomen zijn en de overlast er al is zijn er nog vele verschillende manieren om de vliegenoverlast aan te pakken. Het is nog altijd zinvol om de wanden in te smeren of in te sprayen met een bestrijdingsmiddel om uitbreiding te voorkomen maar het op doen van een vliegendeken kan ook verlichting bieden tegen de insectenplaag. Vliegenmaskers om het hoofd van het paard bieden bescherming en kunnen rust geven aan paarden die constant met hun hoofd zwaaien door het irriteren aan de plaaginsecten. Het in sprayen van uw paard met een vliegwerend middel is een effectieve maar tijdelijke oplossing. Vanaf januari 2013 zijn er nog maar een aantal anti vliegenmiddelen verkrijgbaar tegen insecten. Dit komt omdat fabrikanten verplicht zijn hun vliegwerende middelen te registreren als biociden.

    Zebrastrepen

    Na veelvuldig onderzoek is gebleken dat zebrastrepen ook effectief zijn tegen vliegen. Insecten hebben een hekel aan de zebrastrepen omdat ze gedesoriënteerd raken. Het paard kan beschilderd worden met speciale verf in zwart of wit om het vliegwerende effect te bereiken en Pfiff heeft nu ook een vliegendeken met zebraprint deze en de verfsticks zijn binnenkort te bestellen bij Macrovet.

    22-05-2014 om 15:06 geschreven door dierenexpert


    Tags:vliegenbestrijding, vliegenoverlast
    24-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aankooplijst puppy producten

    Puppy aanschaffen?

    Alle voor- en nadelen opgeteld en jullie hebben dan toch gekozen om een nieuw lid in de familie binnen te halen. Ten eerste gefeliciteerd met jullie nieuwe aanwinst, een puppy! Natuurlijk is het ontzettend leuk om zo`n lieverd in huis te hebben maar het is wel handig om alvast wat belangrijke hondenspullen in huis te halen voordat jullie puppy zijn thuis voor het eerst ziet.

    Om het jullie gemakkelijk te maken hebben wij op een rijtje gezet welke hondenbenodigdheden u kunt aan schaffen:
    Bench
    Jonge honden zijn heel speels. Omdat ze `s nachts veelal alleen zijn en je liever niet wilt dat de pup alles kapot maakt in de kamer kan een bench in huis handig zijn. Ook geeft een bench ze even de rust die ze nodig hebben. Er zijn speciale benchkussens te koop voor een zachte ondergrond.

    Hondenmand
    Een fijne hondenmand waar je puppy zijn eigen plekje heeft. Uiteraard hoort hier een lekker zacht hondenkussen bij.

    Puppyren
    Om de puppy alvast aan buiten te laten wennen.

    Voerbak
    Degelijke melamine of roestvrijstalen eet- en drinkbakje voor de jonge hond. Puppy`s zijn heel enthousiast en speels dus een voerbakje die goed blijft staan op de grond is wel te adviseren.

    Puppy Trainingsmatten
    Ideaal bij het zindelijk maken. Voordelen trainingsmat: super absorberend, neutraliseert sterke urinelucht, bevat een geurstof die ervoor zorgt dat puppy extra snel zindelijke wordt.

    Speelgoed
    Een puppy is speels en vindt het leuk om te ravotten. Een leuk puppyspeeltje pas hier goed bij.

    Snacks
    Naast de dagelijkse voeding is een hondensnack/snoepje af en toe een aangename versnapering voor uw puppy. Naast tussendoortje ook als beloningssnoepje te gebruiken indien u dit wilt inzetten.

    Halsband
    Een verstelbare halsband is handig omdat deze met de pup meegroeit.

    Transportbox
    Voor het vervoeren van uw puppy is een speciale hondentransportbox erg handig om thuis te hebben klaar staan.

    Verzorgingsproducten
    Om uw pup na een (onverwachtse) speelbui buiten lekker schoon te maken is het makkelijk om puppyshampoo in huis te hebben. Tijdens het wassen even borstelen met een puppy borstel om vuil en losse haren van de vacht oppervlakte te verwijderen . De puppy kan zo langzaamaan wennen aan het borstelen.

    Vlooien en teken tegengaan
    Bij puppy`s moet u ook al letten op vlooien/teken als ze ouder dan 2 maanden zijn. Let op dat u de juiste verpakking speciaal voor puppy`s kiest. Het merk Frontline heeft in het assortiment bijvoorbeeld Frontline Puppy Pack.

    Ontwormen
    Bij een leeftijd vanaf 2 weken kan een pup al ontwormt worden. Een goede ontworming in het eerste jaar van de pup is heel belangrijk om het afweersysteem niet te onderdrukken.

    Bij Macrovet kunt u terecht voor al uw hondenspullen.

    24-04-2014 om 14:44 geschreven door dierenexpert


    Tags:hondenspullen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereiden op een paardrijwedstrijd

    Na lang trainen is het zo ver je gaat een wedstrijd rijden! Goede voorbereiden op een wedstrijd is het halve werk. Je weet welke dressuur proefjes je moet rijden (elke maand andere proeven) Zorg ervoor dat de persoon die je gaat voorlezen samen met jou al een keer geoefend heeft en je dus op elkaar ingespeeld bent. Kijk ook hoe laat je moet starten en wie er voor jou is zodat je voorlezer in de gaten kan houden of alles op tijd loopt. Geef ook de voorlezer het paardenpaspoort en inentingsbewijs zodat als er om gevraagd word dit direct getoond kan worden.

    De avond van tevoren kun je het zadel en hoofdstel al oppoetsen met ledervet. Zorg dat alles wat je nodig hebt al klaar ligt dus ook het zadeldekje welke je gaat gebruiken. Zijn je witte rijbroek, plastron, laarzen, wedstrijd jasje, handschoenen en cap helemaal schoon en netjes?

    Is je paard ook helemaal schoon? Mestvlekken kun je wassen of behandelen met een vlekkenspray. In de staart mooi uitgeborsteld ? De avond van tevoren kun je alvast de manen invlechten en toiletteren zodat dat niet op het laatste moment meer hoeft te doen. Je kan een glansspray gebruiken om het paard mooi te laten glanzen maar houd er rekening mee dat het paard hier ook glad van word en het zadel zou kunnen gaan schuiven, spray daarom nooit glansspray over de paardenrug. Net voordat je gaat opstijgen, kun je de hoeven nog invetten met een hoefvet, dit geeft een mooie glans en geeft een verzorgde indruk.
    Nu ben je er helemaal klaar voor! Probeer hetzelfde te rijden als tijdens de training en je niet te laten afleiden door andere paarden. Wedstrijd rijden is net even anders en vaak moet het paard en de ruiter even wennen aan alle nieuwe indrukken en dit zorgt voor wedstrijd zenuwen. Als het voorbereiden op een wedstrijd goed gegaan zijn en de voorlezer weet in welke ring je moet zijn kun je je concentreren op je paard en hoef je alleen nog maar lekker te rijden. Rijdt het paard goed los, rijd figuren en oefen de overgangen om te controleren of het paard goed naar de beenhulpen luistert.
    Zorg dat je in de buurt bent van je voorlezer zodat die je een seintje geeft als je aan de buurt bent. Nooit boos worden op je paard, het helpt meestal niet en de jury zal ook geen goede indruk krijgen. Je doet je best tijdens de wedstrijd en probeer er ook van te genieten, succes!

    24-04-2014 om 14:44 geschreven door dierenexpert


    Tags:paardrijwedstrijd
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belangrijke hondenspullen in huis halen

    Naast het kopen van de basis hondenbenodigdheden voor thuis zoals een hondenmand, hondenbench, hondenvoerbak, hondenhalsband met riem en misschien zelfs een hondentondeuse zijn er helaas soms ook andere producten nodig. Want naast de mens kan ook de hond soms extra verzorging en middelen nodig hebben om beter te worden. Ik zet voor u speciaal de omschrijving van een probleem plus de oplossing op een rij.

    Vlooien en teken bestrijden

    Wist u dat een vlo zich liever nestelt bij een hond of kat dan bij de mens?
    Last van vlooien in huis en u vermoedt dat de bron uw hond is?
    Bij het voorkomen van vlooien bij de hond kunt u gebruik maken een vlooienband of vlooien anti conceptie tabletten geven. U zult in elk geval een product moeten gebruiken om vlooien te bestrijden.
    Heeft u hond al vlooien en wilt u er zo snel mogelijk vanaf? Dan kunt u kiezen uit verschillende soorten vlooienbestrijdingsmiddelen: vlooiendruppels, poeder, shampoo, tabletten, spray. De keuze is aan u waar u het liefst mee wilt werken.

    U aait uw hond lekker door zijn vacht en voelt iets hards, een teek, wat nu?
    Trek de teek er nooit met eigen hand uit! Dit kan alleen op de juiste manier door het gebruik van een hulpmiddel. Dit zijn tekenverwijderaars zoals pincet, tick key, tekenkaart of tekentang of maak gebruik van een spuitmiddel zoals Beaphar Tick Away.

    Wormen hond

    Door structureel een ontwormingsmiddel te geven wordt voorkomen dat de hond wormen krijgt. Als de hond eenmaal wormen heeft dan kan ie heel erg ziek worden en dat wil je als trotse hondenbezitter natuurlijk niet. Ook hier geldt je echt medicijnen moet gebruiken om het zowel te voorkomen of ter bestrijding van wormen. Ontwormingsmiddelen bestaan er in tablet- of pastavorm.

    Voor bovenstaande problemen geldt dat het altijd handig is om deze producten altijd in huis te hebben. Zodra uw hond last krijgt, kunt u meteen het juiste diergeneesmiddel toedienen.

    In een andere blog vertellen wij over veelvoorkomende problemen in het gezicht van uw trouwe viervoeter.

    Macrovet.nl is de specialist op het gebied van online hondenspullen kopen.

    24-04-2014 om 14:44 geschreven door dierenexpert


    Tags:hondenspullen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit geweten dat een arterieklem gebruikt wordt om haartjes uit honden oren te trekken.

    Ik zit al heel lang in de trimbenodigdheden en dan voornamelijk hondentondeuse- en trimbenodigdheden. Maar nu volgende ik een discussie op het hondenforum waar gesproken werd over een arterieklem.

    Aterieklem

    Daar kwam ik er achter dat deze door veel trimsters gebruikt wordt om oren te plukken om ontstekingen te voorkomen. Nu verkopen wij ook al jaren arterieklemmen, maar dan voor operatiedoeleinden. Een arterieklem wordt namelijk gebruikt om bloedvaten dicht te knijpen tijdens een operatie. Een arterieklem wordt in ander vakgebieden ook wel een kocher genoemd

    In de encyclopedie staat de arterieklem als volgt beschreven

    • arterieklem
      Een tang voor het dichtdrukken van bloedende arteriae; tang met vlakke, geribde bekvlakken voor het afklemmen van holle gangen of holten

    Zo zie je dat z'n handig tangetje overal goed voor is.

    24-04-2014 om 14:40 geschreven door dierenexpert


    Tags:arterieklem
    21-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.seniorennet.nl/dierenexpert

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.seniorennet.nl/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.seniorennet.nl/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.seniorennet.nl/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    21-02-2014 om 14:24 geschreven door



    Archief per week
  • 18/08-24/08 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 17/02-23/02 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!